עזרה לקבל אטמוס מרסיבר ימה 683

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Snake פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, התחדשתי ברסיבר YAHAMA RXV 683 וחיברתי את האטמוס הרסיבר מזהה 5.1.2 ובמחשב שאני מפעיל סרט זה משום מה עדיין כותב לי DTH ולא כותב ATMOS כאילו עדיין פועל רק על DOLBY TRUE HD ושמתי לב שאני מחליף למצב STRIAGHT ברסיבר אז רשום לי ברסיבר ATMOS\DTH, השאלה לי רק במצב STRIAGHT זה רושם זה עובד על אטמוס? בשאר הDSP כמו STANDARD זה לא?

תודה רבה!

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #2 

@Snake

התשובה פשוטה: חוץ מדגמי ה AVENTAGE הגבוהים, כל הרסיברים של ימאהה לא מסוגלים לשדר Atmos/DTS:X במצב DSP.

Straight בימאהה פירושו שהמגבר מוציא בדיוק את סיגנל האודיו שנכנס, במקרה שלך זה Atmos. ברגע שאתה מפעיל תכנית DSP, המגבר לא מסוגל להעביר אטמוס ומשנמך את עצמו ל DTS-HD או TrueHD.

התשובה הקצרה: תשמע אטמוס רק במצב Straight.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9046
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #3 

במצב סטרייט אתה מנגן את מה שנכנס לרסיבר מבחינת פס הקול.
אתה יכול לעשות שדרוג לסאוונד מ- 2.0 למעלה עם שימוש במצב DSP של surround decoder.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

@Snake
·
עניתי על אותה שאלה לשני אנשים כבר
אם תקרא בחוברת תגלה שצריך להעביר לתוכנית surround ולבחור auto

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

סדרת ה R שח ימהה לא כוללת מצבי DSP עבור פסי קול מבוססי אופייקטים.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

acker16 כתב:@Snake
·
עניתי על אותה שאלה לשני אנשים כבר
אם תקרא בחוברת תגלה שצריך להעביר לתוכנית surround ולבחור auto
...
אל תטעה אותו. ברסיבר שלו אין אפשרות לקבל מצב DSP ופענוח אטמוס ביחד.

Snake פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

@Zachn
·
@avihuli
.
@acker16
.
@Rekcuf
.

היי קודם כל תודה רבה על העזרה עכשיו הבנתי למה DSP לא עובד לי, אבל חלק מכם אומרים לשים מצב STRAIGHT וחלק מכם אומרים ללחוץ על מצב SURROUND DECODE AUTO יש העדפה? שמתי לב שבשניהם מופיע לי ATMOS\TRUE HD אבל מה עדיף?

תודה רבה

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

@Zachn
·
אתה מבין שיש לי את אותו רסיבר :)

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@Snake

Surround Decode הוא מצב שבו הרסיבר מפעיל פילטר שמדמה סראונד כמו Pro Logic, PL Movie וכו. זה מיועד למצב שאתה שומע מקור 2.1 (נגיד ערוץ 12) ולפרוס אותו על 5.1 מלא כדי לדמות אפקט של סראונד, לדעתי זה גרוע ואין מה להשתמש בזה.

מצב Straight הוא שווה ערך למה שנקרא Direct ברוב הרסיברים: הרסיבר מוציא את האות שהוא מקבל ללא התערבות של מפענחים חיצוניים ומצבי DSP, אם תשמע סטריאו במצב סטרייט יהיה כתוב PCM ואם תשמע סרט יוצג DTS/DTS-HD/TrueHD/Atmos/DTS:X.

בימאהה הקודם שלי תמיד הייתי שומע במצב Straight, לדעתי תמיד קיבלתי ככה את הסאונד הכי טוב.

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

ישבתי הבוקר ועשיתי מבחן שמיעה להבדלים בן straight לבין surround auto. בדקתי סרטים וסרטוני הדגמה של אטמוס.
בסרטוני ההדגמה הייחודיים כמו המטוס והמסוק שנועדו רק להמחיש את האטמוס לא הרגשתי שוב הבדל.
בסרטים ובסרטונים שכללו יותר קולות רקע היה נדמה לי שבsurround הצליל עמוק ונפחי יותר.
אין סיכוי שהייתי שם לב לזה בשימוש רגיל.

נשמע לי הגיוני שבשידור של אטמוס מי שקובע את חלוקת הצליל זה פס הקול ולא הרסיבר כך שהיעדר ההבדלים מסתדר לי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”