רציתי לדבר איתכם קצת על... אילת

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
Freedom פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב, אני פותח את הדיון בכוונה כאן, טובי המוחות איתנו :)

רציתי להעלות דיון על אילת, בתקופה של היום, עם ההוזלות של כחלון
וזה שאילת היא עיר ללא מע"מ, אתם חושבים שאילת יכולה להתחרות
במחירים של חול? במחירים של אמזון? יצא לכם להיתקל במחיר זול יותר באילת למוצרים שונים?

מה דעתכם הכללית על קניות באילת? (Y)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

כמו תמיד - להשוות ואז לקנות
רשתות כמו קספ ואייבורי מורידות מע"מ מהמחירונים שלהם

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

צריך לקחת בחשבון שאמזון יותר זמין מאילת
חתימה חתימתית !

loki2d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 658
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #4 

באופן כללי שמתי לב שאפילו ללא מע"מ אילת עדיין לא יכולה להתחרות במחירי אמזון ובמיוחד כשמדובר במחירי מבצעים של אמזון.

אני בודק הרבה מוצרים של מחשוב אז במקרים נקודתיים ניתן להשיג מחירים יותר טובים באילת בחנויות כמו KSP ו-IVORY אבל בדרך כלל מדובר במוצרים גדולים מאוד בנפח או כבדים שעלות השילוח שלהם יקרה מאוד (כמו לדוגמא רמקולים כבדים או גדולים וכדומה). לאורך זמן, אם יש לך מספיק סבלנות ואתה לא לחוץ על המוצר ויש ביכולתך לשים התרעות מעקב על המוצרים שאתה מעוניין בהם אז אתה תוכל בוודאות לקנות את המוצרים במחירים שבארץ ובאילת לא יוכלו למכור אותם לעולם כנראה.

בכל מקרה, זה לא יהיה נכון להשוות את אמזון לאילת מהסיבה הפשוטה שלקנות באילת זה לא זמין (אולי לתושבי הערבה עד באר שבע) כמו שחלק מהאנשים אוהבים לצייר את זה - בשבילי לדוגמא לנסוע מהקריות עד לאילת בשביל לקנות משהו זה סיפור של 5-6 שעות לכל כיוון - לא הכי כיף. מה שכן, זה יכול להיות רלוונטי למי שכבר מתוכננת לו נסיעה לאילת בכל מקרה כמו חופשה או נסיעת עבודה וכו' וכבר נעול על מוצר כלשהו ובדק את המחיר שלו והבין שזה מתאים לו. או במקרה של קנייה בסכום גדול של אלפי שקלים כמו לדוגמא מחשב נייד יקר כמו שאני עשיתי עם המחשב הנייד שלי - נסעתי לאילת במיוחד מהקריות כדי לקנות את המחשב שלי והוא עלה לי 7500 ש"ח במקום 8800 ש"ח אז גם אם נוריד את עלות הדלק בסך 300 ש"ח בערך ונתייחס לנהיגה עצמה בתור חוויה (ואני מסכים שזה לא יתאים לכל אחד) עדיין יצא לי משתלם כי חסכתי בסביבות ה-1000 ש"ח. ואלו היו ה-2 סנט שלי בעניין :)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #5 

אם לא מגיעים לאילת (חופשה, סמינר, חבר שנוסע לחופשה משהו) אז נסיעה מיוחדת הורגת את הכדאיות שלא לדבע על הבריאות הנפשית שבנסיעה
מישהו מהעבודה נסע (מרתון אילת......) וביקשתי שיביא לי אייפון 8 לבן שלי, חיסכון של בערך 500 ש"ח

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”