רשת לא יציבה - מוקה על תשתית הוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shays10 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

הי חברים,

היום הגיע לביתי טכנאי סלקום טיוי כדי להתקין נקודת אינטרנט נוספת בחדר. הראוטר בסלון, במקום למשוך כבל רשת די ארוך על גבי הפנלים הוא התקין שתי קופסאות של מוקה שרוכבות על תשתית הוט.
כיום בבית יש לי תשתית אינטרנט של הוט. שירותי הטלויזיה של הוט אינם פעילים (כאמור, משתמש בסלקום טיוי), אבל יש כבלי coax של הוט שאינם בשימוש והטכנאי ״רכב״ עליהם.

הפתרון עובד ואכן יש לי טלויזיה בשתי הנקודות. --- אבל --- ברגע שהמוקה מחובר לראוטר, הפינג הופך להיות בלתי נסבל. משחקי רשת שהיה להם בעבר פינג 70 קבוע קופצים ל400 ול1000. ברגע שאני מנתק את המוקה, הפינג מתייצב.

למה? למישהו יש רעיון? בעיה באחת המוקות? אולי המוקה באופן כללי טומנת בחובה בעיות אי יציבות? נתקלתי בשרשור הזה שבו נאמר שאין אפשרות להתקין מוקה על תשתית הוט. https://www.hometheater.co.il/vt286142.html
מישהו יכול להרחיב? האם זה תקף גם במידה ואני משתמש רק באינטרנט של הוט ולא בטלויזיה?

תודה רבה!

masterfit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

WIFI לא חזק מספיק

שליחה #2 

שלום,

עברתי מתשתית HOT לתשתית בזק, בגלל ניתוקים על בסיסי יומי, ב- WIFI בלי סוף, אבל גם בקווי.

מאז המעבר לבזק הרשת הרבה יותר יציבה, כאשר אין ניתוקים קוויים בכלל, אבל האות של ה- WIFI מנקודות מסוימות בבית מעט לא יציב (עולה / יורד), וגם לעיתים רחוקות ישנם ניתוקים.

אני עובד עם מודם / ראוטר של בזק (הלבן המוכר).

אמרו לי שאם אחליף את הראוטר והמודם בשני רכיבים נפרדים של neatgear הרשת תהיה הרבה יותר חזקה ויציבה.

האם נכון?

גם יש לכך עלות לא מבוטלת, רכישה + התקנה מעל 1,500 ש"ח.

האם אין אפשרות ללחוץ על בזק לתת לי רכיב יותר חזק ויציב? האם יש להם בכלל?

תודה רבה!

masterfit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

טעיתי בשרשור.
אם אפשר לפתוח הודעה חדשה - אשמח.
תודה.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

Re: WIFI לא חזק מספיק

שליחה #4 

masterfit כתב:שלום,

עברתי מתשתית HOT לתשתית בזק, בגלל ניתוקים על בסיסי יומי, ב- WIFI בלי סוף, אבל גם בקווי.

מאז המעבר לבזק הרשת הרבה יותר יציבה, כאשר אין ניתוקים קוויים בכלל, אבל האות של ה- WIFI מנקודות מסוימות בבית מעט לא יציב (עולה / יורד), וגם לעיתים רחוקות ישנם ניתוקים.

אני עובד עם מודם / ראוטר של בזק (הלבן המוכר).

אמרו לי שאם אחליף את הראוטר והמודם בשני רכיבים נפרדים של neatgear הרשת תהיה הרבה יותר חזקה ויציבה.

האם נכון?

גם יש לכך עלות לא מבוטלת, רכישה + התקנה מעל 1,500 ש"ח.

האם אין אפשרות ללחוץ על בזק לתת לי רכיב יותר חזק ויציב? האם יש להם בכלל?

תודה רבה!
...
·

הציוד שספקיות התשתית מספקות (HOTBOX או נתב VDSL) הוא בדרך כלל מאוד בסיסי ובעל יכולות לא גבוהות, במיוחד לא במישור האלחוטי. לצורך כך כדאי להפוך את הציוד הזה למודם נטו ולעבוד עם נתב עצמאי רציני יותר.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

masterfit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הבנתי,

כלומר אני יכול לדעתך להסתמך על המודם של בזק, ורק להחליף את הנתב למכשיר איכותי יותר?

זה אמור לתת לי רשת WIFI יותר יציבה?

תודה.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

בזק לא מספקים לך מודם אלא נתב הכולל בתוכו מודם VDSL. את המכשיר הזה (על פי הדגם שלו) אתה צריך להפוך למודם נטו ואז לחבר אליו נתב שיקח על עצמו את הטיפול בחיבורים האלחוטיים והקווים.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

masterfit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@NetCHEIF
·מצוין, תודה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”