מערכת קולנוע אלחוטית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yotamBel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

אני רוצה להרכיב מערכת קולנע ביתית אלחוטיתהמורכבת ממקרן קול, סאבוופר, 2 רמקולים אלחוטיים אחוריים(אלחוטיים במובן של העברת השמע, חיבור לחשמל חוטי).

רציתי לדעת מה צריך לעשות בשביל להרכיב מערכת כזו?

בארץ אין כמעט מקרני קול שנמכרים עם רמקולים אחוריים אלחוטיים. האם ניתן לרכוש מקרן + סאבוופר מסוג A ורמקולים אחוריים אלחוטיים מסוג B? אם כן איך מערכת כזו יודעת אילו צלילים הרמקולים האחוריים צריכים להפיק?

המערכת הטובה ביותר שעונה על הדרישות שלי היא הsamsung hwk 950 (כוללת גם 4 רמקולי dolby atmos) שלא נמכרת בארץ, מישהו יודע אם ומתי היא אמורה להגיע?

*פתחתי הודעה גם בפורום סטריאו בטעות, כאן זה המקום המתאים*

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

אני אסביר למה אין הרבה מערכות כאלה: זה בעיקר בגלל שהרמקולים האחוריים צריכים מגבר פנימי בנוסף למקלט אלחוטי וכמובן כניסת חשמל לכל אחד מהאלמנטים כדי לעבוד (אז צריך לידם שקע חשמל). בנוסף, לא ניתן להחליף או לשדרג אף אחד מהאלמנטים במערכת בנפרד שכן הם מסונכרנים אלחוטית.

אז מה אתה מחפש? מערכת עם סאונד בר (לא מקרן קול), סאב וסראונד אלחוטיים. יש כמה כאלה בשוק בכל מיני רמות מחיר אבל לא שמעתי אף אחת מהמערכות האלה.
תחפש בגוגל: soundbar with wireless surround speakers ותתחיל משם.

yotamBel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@freedom_il
·

תודה על התשובה. אחדד את שאלתי- האם אני חייב לקנות מערכת כזו כסט או שאפשר לקנות סאונד בר + סאבוופר ולקנות רמקולים אלחוטיים בנפרד? אם כן האם יש סכנה שמערכת כזו לא תדע לסנכרן את עצמה כמו שצריך(רמקולים אחוריים שמוציאים שמע שלא אמורים למשל)?

Biablo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

אני גם חושב על שדרוג המערכת הישנה שלי וחשבתי על כיוון אלחוטי אבל לא יודע לגבי האיכות של זה.

יש באמאזון את הדגם סמסונג שציינת והם שולחים אותו לארץ.

https://www.amazon.com/Samsung-HW-K950- ... op?ie=UTF8

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

@yotamBel
זה בא רק בתור סט. סאב סטנדרטי לא מקבל כניסה אלחוטית סתם ככה ללא מתאם אלחוטי בצד של הרסיבר. כנ"ל לגבי רמקולים אלחוטיים.
כמו כן, למערכות כאלה אין בדרך כלל יציאה חוטית לסאב או למתאם אלחוטי אחר (כנ"ל לרמקולי סראונד).
לגבי רעשים לא קשורים: בטוח שאפשר לפרוץ את הפרוטוקול של הרמקולים האלה. השאלה היא למה שמישהו ירצה לעשות את זה? בדרך כלל יש תהליך סנכרון כמו בבלותות' אז זה לא אמור לקרות סתם. לא הייתי דואג מזה.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #6 

@yotamBel
·
אני גם מתעניין בפתירון כזה.
הלכת על זה בסוף?

שלח תגובה