שדרוג מטחנה- Fausto?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
eladcz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

לאחרונה (או יותר מדויק בשנתיים האחרונות) נתקפתי בחיידק השדרגת לגבי המטחנה.
יש לי Giotto V3 PID ו-K3. אוהב מאוד את המכונה, לא מחבב במיוחד את המטחנה בעיקר בגלל פתח היציאה לפורטפילטר- בגלל הזווית הנטויה אני מקבל פיזור לא אחיד. בנוסף, אמנם לא שקלתי את הקפה הנטחן, אבל תמיד היתה לי תחושה שיש פער לא קטן בין הטחינות (מבוסס טיימר מכני).

בקיצור, כבר הרבה זמן שאני לוטש עיניים לפאוסטו, ראיתי אותה באיטליה ואהבתי מאוד, אבל משום מה על אף השרשורים הרבים שקראתי פה לאחרונה בנושא מטחנות, כמעט ולא מצאתי התייחסות של חברי הפורום ל-Fausto וגם הסקירות שמצאתי בחו"ל הן ברובן חצי שיווקיות ולא דנות במגרעות של המטחנה.

יש מישהו עם ניסיון איתה בארץ שיכול להעיד? מה דעתכם עליה?
עד כמה קריטי הנושא של סכינים שטוחות לעומת קוניות?

אלעד.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

לא חקרתי לגבי המטחנה המדוברת יותר מדי, אבל ממה שראיתי איכות הטחינה שלה מעולה היא בנויה לשרוד יש לה אחלה פיצ'ר שמאפשר לפרק את הסכינים לניקוי מבלי לאבד את כיוון הסכינים.
המגרעה היחידה שאני חושב עליה, מלבד זה שהיא יקרה, זה שיש סיכוי שהיא אוגרת כמות נכבדת של קפה, הייתי מציע לך לבדוק את זה.
העניין עם הסכינים לא נראה לי ככ קריטי בכל מקרה יש מגמה של ללכת לסכינים קוניות אבל לדעתי זה לא דיל ברייקר אם יש לך תקציב גבוה הייתי מציע לך לשקול לקנות צ'יאדו 37s ראיתי סרטון שהראה שהאגירה שלה ממש נמוכה להפתעתי. עולה סביב ה6k בארץ 8O

eladcz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לגבי ה-Ceado, אני רואה אותה כל הזמן אצל גלעד ויש לה אותה בעיה שמפריעה לי ב-K3 של יציאת קפה נטויה שדורשת כל הזמן יישור של הקפה בפורטפילטר. יש מצב שאני מפריז בחשיבות שאני מייחס לכך?
לגבי המחיר, מאיזה אתר אפשר להזמין את ה-Ceado?
בכל מקרה אני מתכוון להזמין מחו"ל, הפאוסטו עולה אחרי מע"מ והובלה 3.5 לכל היותר, 1.5 פחות מרכישה מהיבואן.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

צאדו אפשר להשיג את דאדא בהוד השרון

eladcz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

danimili כתב:צאדו אפשר להשיג את דאדא בהוד השרון
...
ראיתי עכשיו את המחיר של ה-37S בארה"ב (1,500$???), לא נראה לי שהיא תהיה תחרותית מבחינת מחיר מול הפאוסטו, מעריך שקניה בישראל תהיה יקרה שבעתיים....

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

@eladcz
·יצא לי לעבוד עם צ'יאדו 37s חדשה יש שם מחזיק לפורטפילטר והקפה שאמנם יוצא משיפוע נשפך בצורה טובה לפורטפילטר.
אם ההבדל הוא באמת 3 אלף ש''ח אז אין על מה לדבר, בכל מקרה אני יודע שארקפה קונים את המטחנה בששת אלפים שח בערך לא יודע כמה דאדא עושים להם מחיר.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אגב אני כנראה סתם מבלבל עכשיו אבל כדאי לך גם לבדוק את eureka zenith

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”