שאלת תם: למה לא לעבוד ב WIFI?
יש לי מערכת חלקית מבוססת zwave & openHab.
לאחרונה התחלתי לחשוב על לזנוח את ה zwave ולעבור לטכנולוגיה חדישה שניקראת Wi-Fi
1. זה לא mesh ,אבל mesh זו בסה"כ הכל ארכיטקטורה, אם המידע מגיע - מה אכפת לי איך?
2. מחייב ראוטר מרכזי (יש) אבל במילא גם היום הכל מבוסס על מכשיר מרכז: הקונטרולר.
3. יצרוך קצת יותר חשמל (אין לי מושג האמת כמה)
מצד שני:
1. יש מספיק רכיבים מבוססי רשת: wifi-bulbs, Broadlink...
2. התממשקות כנראה הרבה יותר נוחה.
3. די נמאס לי מהבעיות עם zwave: כן רוצה להתחבר, לא רוצה, ריסט, נודים שאי אפשר להעלים...
מה אומרים אנשים עם יותר נסיון ממני?
לאחרונה התחלתי לחשוב על לזנוח את ה zwave ולעבור לטכנולוגיה חדישה שניקראת Wi-Fi
1. זה לא mesh ,אבל mesh זו בסה"כ הכל ארכיטקטורה, אם המידע מגיע - מה אכפת לי איך?
2. מחייב ראוטר מרכזי (יש) אבל במילא גם היום הכל מבוסס על מכשיר מרכז: הקונטרולר.
3. יצרוך קצת יותר חשמל (אין לי מושג האמת כמה)
מצד שני:
1. יש מספיק רכיבים מבוססי רשת: wifi-bulbs, Broadlink...
2. התממשקות כנראה הרבה יותר נוחה.
3. די נמאס לי מהבעיות עם zwave: כן רוצה להתחבר, לא רוצה, ריסט, נודים שאי אפשר להעלים...
מה אומרים אנשים עם יותר נסיון ממני?
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@arnold
·
אתה בטח יודע שיש תקן שמשתמש בתדר ה WIFI ואפילו תומך בmesh והוא נקרא Zigbee.
תדר ה Zwave הנמוך יחסית בהשוואה ל Zigbee מאפשר פיזור טוב יותר של השידור והתגברות על מכשולים כמו קירות כל זה בהספק נמוך יותר ביחס לתקשורת בתדר גבוה יותר, במוצרים המופעלים ע"י סוללה שימוש בהספק נמוך חוסך באנרגיה ומאריך את חיי הסוללה.
בנוסף אני חושב שרמת האבטחה בפרוטוקול Zwave גבוה יותר ומאפשרת שימוש במנעולים ובתריסים חשמליים בצורה בטוחה יותר.
·
תדר ה Zwave הנמוך יחסית בהשוואה ל Zigbee מאפשר פיזור טוב יותר של השידור והתגברות על מכשולים כמו קירות כל זה בהספק נמוך יותר ביחס לתקשורת בתדר גבוה יותר, במוצרים המופעלים ע"י סוללה שימוש בהספק נמוך חוסך באנרגיה ומאריך את חיי הסוללה.
בנוסף אני חושב שרמת האבטחה בפרוטוקול Zwave גבוה יותר ומאפשרת שימוש במנעולים ובתריסים חשמליים בצורה בטוחה יותר.
zigbee באמת מבוסס wifi אבל עובד דומה ל zwave עם כל הצרות שלו והבנתי שאף יותר (לא באמת מכיר)Grappa כתב:@arnold
·
בנוסף אני חושב שרמת האבטחה בפרוטוקול Zwave גבוה יותר ומאפשרת שימוש במנעולים ובתריסים חשמליים בצורה בטוחה יותר....
לגבי תדר, יש תקן 802.11ah. שלא באמת יודע עד כמה ואם בכלל נכנס לשימוש שאמור להיות בתדר 900 שדומה לzwave ולתמוך בתקשורת איטית עם צריכת חשמל נמוכה.
·
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@arnold
·
השימוש בפרוטוקול zigbee בתדר 2.4 נוצר בשל הפופולראיות של התדר בעולם והאישורים הרגולטוריים שכבר קיימים עבורו ברוב המדינות.
בתחום התדרים הנמוך 800-950 יש הרבה יותר רגולציה ואני חושב שקשה לאשר תדר 900 בzigbee בהרבה מדינות.
·
השימוש בפרוטוקול zigbee בתדר 2.4 נוצר בשל הפופולראיות של התדר בעולם והאישורים הרגולטוריים שכבר קיימים עבורו ברוב המדינות.
בתחום התדרים הנמוך 800-950 יש הרבה יותר רגולציה ואני חושב שקשה לאשר תדר 900 בzigbee בהרבה מדינות.
אין סיבה אמיתית למה לא
הסיבה היחידה שאני מכיר היא זה שהרשת הביתית משמשת לעוד דברים חוץ מהבית החכם כך שחבל להעמיס עליה
אבל אם אתה מעוניין להפריד את הרשתות אין שום סיבה שלא (אבל אם זה הרבה רכיבים תצטרך לקנות ראוטר יחסית חזק)
ובאופן כללי אם מדובר בדברים קטנים או התוספות נקודתיות אתה יכול להשתמש בכל דבר
אם אתה מעוניין במשהו גדול אתה כבר תצטרך מכשור יעודי
אבל זה לא אומר שאתה חייב להשתגע עליו כשזה מגיע לרמת מפסק בודד
אם יש לך אחד כזה שאליו הרשת היהודית לא מגיעה תוכל לקנות אחד שעובד על wifi ולחבר אותו עם פלגאין לבקר הקיים דרך הרשת
הסיבה היחידה שאני מכיר היא זה שהרשת הביתית משמשת לעוד דברים חוץ מהבית החכם כך שחבל להעמיס עליה
אבל אם אתה מעוניין להפריד את הרשתות אין שום סיבה שלא (אבל אם זה הרבה רכיבים תצטרך לקנות ראוטר יחסית חזק)
ובאופן כללי אם מדובר בדברים קטנים או התוספות נקודתיות אתה יכול להשתמש בכל דבר
אם אתה מעוניין במשהו גדול אתה כבר תצטרך מכשור יעודי
אבל זה לא אומר שאתה חייב להשתגע עליו כשזה מגיע לרמת מפסק בודד
אם יש לך אחד כזה שאליו הרשת היהודית לא מגיעה תוכל לקנות אחד שעובד על wifi ולחבר אותו עם פלגאין לבקר הקיים דרך הרשת
מעניין אותי אם זה משהו שאחרים גם נתקלים בו? האם הבעיות קיימות גם עם בקרים כמו Vera או שזה עניין של OpenHab?arnold כתב:3. די נמאס לי מהבעיות עם zwave: כן רוצה להתחבר, לא רוצה, ריסט, נודים שאי אפשר להעלים...
...
אני דווקא לא חווה בעיות של בעיות חיבור לרכיבי zwave.
עובד עם גרסא אחרונה של OH, מודה שבהגדרות הראשוניות היו בעיות (assosiations with the controller), אבל כעת נראה תקין.
עובד עם aeon stick.
נודים שתקועים, אפשר להתעלם מהם (ignore), וזה לא משפיע לי על הרשת...
עובד עם גרסא אחרונה של OH, מודה שבהגדרות הראשוניות היו בעיות (assosiations with the controller), אבל כעת נראה תקין.
עובד עם aeon stick.
נודים שתקועים, אפשר להתעלם מהם (ignore), וזה לא משפיע לי על הרשת...
תודה על הפידבקים, עוד לא עובר, רק חושב על הרעיון.
במידה וכן, אשים כנראה ראוטר שני שיעבוד במקביל לראוטר הנוכחי שכבר עובד די קשה (יש בעייה של רישות קווי בבית)
כמובן עבודה עם קונטרולר, די מרוצה מה openHab , עובד גם עם ה aeon stick, הצימוד של רכיבים חדשים לוקח לי כל פעם כמה נסיונות.
אשמח גם לשמוע מאנשים שעובדים עם sonoff, Broadlink, wifi bukbs... לגבי העבודה איתם לעומת zwave: אמין? נוח? בעד/נגד?
במידה וכן, אשים כנראה ראוטר שני שיעבוד במקביל לראוטר הנוכחי שכבר עובד די קשה (יש בעייה של רישות קווי בבית)
כמובן עבודה עם קונטרולר, די מרוצה מה openHab , עובד גם עם ה aeon stick, הצימוד של רכיבים חדשים לוקח לי כל פעם כמה נסיונות.
אשמח גם לשמוע מאנשים שעובדים עם sonoff, Broadlink, wifi bukbs... לגבי העבודה איתם לעומת zwave: אמין? נוח? בעד/נגד?
תודה,yakovst3 כתב:הנסיון שלי עם sonoff מוצלח למדאי
כל עוד הרשת עובדת המכשור עובד מעולה
בין מרחוק ובין מקרוב
אני עובד עם הos המקורי שלהם...
מה זה ה OS המקורי? יש לא מקורי?
איך אתה עובד עם זה: דרך הענן שלהם/ mqtt?
@arnold
·לא יודע עם יעזור לך אבל יש להם תמיכה מובנת בifttt שלפחות במידה מסויימת נותן לך להפעיל ולכבוד כל דבר דרך כל דבר
לא יודע על חיווי מצב דרך שם
לפני תקופה העלה דומיקון מוצר עם 20 מפסקים שמבוסס גם הוא על esp (ככה היה נראה לי אבל יתכן שהוא מבוסס על בקר אחר) תוכל לראות שם את ההתרשמות שלו
·לא יודע עם יעזור לך אבל יש להם תמיכה מובנת בifttt שלפחות במידה מסויימת נותן לך להפעיל ולכבוד כל דבר דרך כל דבר
לא יודע על חיווי מצב דרך שם
לפני תקופה העלה דומיקון מוצר עם 20 מפסקים שמבוסס גם הוא על esp (ככה היה נראה לי אבל יתכן שהוא מבוסס על בקר אחר) תוכל לראות שם את ההתרשמות שלו
@arnold
אני מריץ בבית RPI3/OH2 עם מספר תשתיות תקשורת: zwave, serial, ethernet, wifi.
אני מעדיף שהקישור בין מפסק למכשיר/תאורה לא ישתמשו בשום פרוטוקול תקשורת.
אתה לא רוצה שבני הבית (ילדים?) יתקעו בלי יכולת להדליק אור או להפעיל מכשירים חיוניים כשאתה בחו"ל והרשת נפלה.
בתור מהנדס וויפי - אני יכול להגיד שעם AP איכותי ויקר, הרשת יכולה להיות מאוד אמינה אבל בעיקרון zwave אמין ופשוט יותר.
השימוש בפרוטוקול תקשורת (wifi/zwave/ethernet) לטעמי מתאים להפעלה משנית מאחד הממשקים של OH2 או לאוטומציה ותרחישים ולא להפעלה הראשית.
כלומר בדוגמא של zwave - אני משתמש במודולים של פיברו לתריסים ולבויילר (משורשר עם מגען) ויכול לשלוט על התריסים והבויילר מרחוק, אבל יש חיבור AC קוי בין המפסק לממסר לתריס/בויילר שיעבוד גם עם OH או רשת ה-zwave נופלים.
לשאלתך האחרונה, אני משתמש ב-nodemcu (מבוסס esp8266) עבור שליטה משנית בתאורה עם דימור/עמעום (משנית = בנוסף לשליטה ממפסק לחצנים) - אבל זה משהו שבניתי בעצמי מא' עד ת'.
אתה לא רוצה שבני הבית (ילדים?) יתקעו בלי יכולת להדליק אור או להפעיל מכשירים חיוניים כשאתה בחו"ל והרשת נפלה.
בתור מהנדס וויפי - אני יכול להגיד שעם AP איכותי ויקר, הרשת יכולה להיות מאוד אמינה אבל בעיקרון zwave אמין ופשוט יותר.
השימוש בפרוטוקול תקשורת (wifi/zwave/ethernet) לטעמי מתאים להפעלה משנית מאחד הממשקים של OH2 או לאוטומציה ותרחישים ולא להפעלה הראשית.
כלומר בדוגמא של zwave - אני משתמש במודולים של פיברו לתריסים ולבויילר (משורשר עם מגען) ויכול לשלוט על התריסים והבויילר מרחוק, אבל יש חיבור AC קוי בין המפסק לממסר לתריס/בויילר שיעבוד גם עם OH או רשת ה-zwave נופלים.
לשאלתך האחרונה, אני משתמש ב-nodemcu (מבוסס esp8266) עבור שליטה משנית בתאורה עם דימור/עמעום (משנית = בנוסף לשליטה ממפסק לחצנים) - אבל זה משהו שבניתי בעצמי מא' עד ת'.
·katebush כתב:@arnold
לשאלתך האחרונה, אני משתמש ב-nodemcu (מבוסס esp8266) עבור שליטה משנית בתאורה עם דימור/עמעום (משנית = בנוסף לשליטה ממפסק לחצנים) - אבל זה משהו שבניתי בעצמי מא' עד ת'....
לי אישית מעולם לא יצא לראות מודול כל שהוא שלא יכול לעבוד עצמאית (מלבד מותגי דימר מסויימים)
בכל מקרה sonoff בכל אופן יכול לעבוד מעולה גם במנותק מהרשת לחלוטין אם אתה משתמש בכפתור המקומי שלו
דבר שבתם רציתי לדעת הוא מה העיתון לדעתך במודול בבניה עצמאית מאשר לקנות אחד מוכן ורק לכתוב לו את התוכנה (לי נראה שזה יצא יותר יעיל יותר יפה ויותר זול)