במחשב נייד חדש מצלמות עובדות בדיילאי זה בגלל חומרה או אינטרנט?
שלום יש לי מצלמות בעסק שאני צופה בהם מרחוק בבית יש לי מחשב נייח יחסית ישן אבל סביר מבחינת כוח ששם המצלמות רצות בסדר דרך תוכנה של hikevision 4200 קניתי בשבוע הזה את ב asus zenbook ux430ua שזה מחשב נייד חדיש עם חומרה יחסית חזקה מעבד דור 8 של i5 ו8gb lpddr3 ודיסק ssd כרטיס מסך מובנה אבל המצלמות שם רצות בדיילאי ולאט ובמחשב הנייח זה רץ בסדר איפה הבעיה? (המחשב הנייד יותר חזק מהנייח ובנייד יש ac אז אני מקבל שם 190 מגה בבדיקת מהירות...)
השאלה שלי אם בשביל צפייה מרחוק צריך מחשב ממש חזק/כרטיס מסך ממש חזק בשביל שירוץ חלק?
השאלה שלי אם בשביל צפייה מרחוק צריך מחשב ממש חזק/כרטיס מסך ממש חזק בשביל שירוץ חלק?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
@Lior18
·
ניתן לזהות את הבעיה תוך שנייה וחצי. ואת הפתרון לזה כתבתי לך כבר כמה פעמים שפתחת שרשור זהה לפני מספר חודשים, כאן:
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0
וגם כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2732104#2732104
והתשובה הפעם גם זהה. בשביל לזהות את סוג הבעיה, בסך הכל אתה מחבר את המחשב הנייד שלך לרשת של העסק באותה הרשת הם המצלמות בצורה קווית. אם הצפייה משתפרת, אתה צריך לשנות חיבור לאינטרנט לכזה שמתאים לצפייה מרחוק למצלמות אלו. אם הבעיה נשארת, אז מדובר בבעיה במחשב נייד. בעיה של תוכנת צפייה, מנהל התקן של כרטיס מסך, כרטיס מסך, קודקים במערכת וכו'.
·
ניתן לזהות את הבעיה תוך שנייה וחצי. ואת הפתרון לזה כתבתי לך כבר כמה פעמים שפתחת שרשור זהה לפני מספר חודשים, כאן:
וגם כאן:
והתשובה הפעם גם זהה. בשביל לזהות את סוג הבעיה, בסך הכל אתה מחבר את המחשב הנייד שלך לרשת של העסק באותה הרשת הם המצלמות בצורה קווית. אם הצפייה משתפרת, אתה צריך לשנות חיבור לאינטרנט לכזה שמתאים לצפייה מרחוק למצלמות אלו. אם הבעיה נשארת, אז מדובר בבעיה במחשב נייד. בעיה של תוכנת צפייה, מנהל התקן של כרטיס מסך, כרטיס מסך, קודקים במערכת וכו'.
·לא הסברתי ברור.sys_admin כתב:@Lior18
·
וגם כאן:
והתשובה הפעם גם זהה. בשביל לזהות את סוג הבעיה, בסך הכל אתה מחבר את המחשב הנייד שלך לרשת של העסק באותה הרשת הם המצלמות בצורה קווית. אם הצפייה משתפרת, אתה צריך לשנות חיבור לאינטרנט לכזה שמתאים לצפייה מרחוק למצלמות אלו. אם הבעיה נשארת, אז מדובר בבעיה במחשב נייד. בעיה של תוכנת צפייה, מנהל התקן של כרטיס מסך, כרטיס מסך, קודקים במערכת וכו'....
המחשב הנייח שאמרתי ששם הצפייה טובה בלי בעיות הוא לא נמצא בעסק גם שם זה מרוחק ולא דרך הרשת בעסק המחשב הנייח נמצא בבית
עכשיו המחשב הנייד השני הוא בבית אחר שגם איתו אני צופה מרחוק (שוב זה אותה תוכנה hikevision 4200) אז אפשר לשלול אפשרות של רוחב פס (כי במחשב הנייח זה עובד טוב והוא גם מרוחק מהמצלמות ולא נמצא ליד)
והמחשב הנייד מקבל 190 מגה מהירות ככה שיש מהירות טובה
אני יודע שזה במחשב הנייד עצמו חשדתי אולי בכרטיס מסך איך אוכל לבדוק אם הוא הבעיה?
אגב סתם בשביל ליידע אותך הבאתי מישהו כבר לפני חודש למצלמות בעסק לבדוק תתקיעות הוא עשה בדיקות ובסוף עשה עדכון גרסה ל dvr וזה פתר את הדיילאי שהיה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בכל מקרה שני המחשבים מחוברים במקומות שונים לאינטרנט בצורה שונה. עד שלא מחברים את שני המחשבים דרך אותו חיבור רשת, לא ניתן לדעת, אם הבעיה היא לא בגלל חיבור של המחשב הבעיתי לשרת מצלמות. יכולות להיות כל מני בעיות תקשורת שבגללן, בצורת חיבור לאינטרנט או בניתוב לרשת שבמקום שבו מחובר המחשב הנייד קיימת בעיית תקשורת לשרת מצלמות.
בכל מקרה, כמו שכבר כתבתי, האפשרות ההגיונית שנדרש להתחיל ממנה, היא לחבר את המחשב הנייד לרשת מקומות של שרת מצלמות בצורה קווית ולבדוק, האם תופעה קיימת גם בחיבור כזה. זה דבר שממנו מתחילים בשביל לבדוק, אם מדובר בבעיית תקשורת או במחשב עצמו. ואת זה כבר כתבתי גם לפני זה. אם גם ברשת מקומית תהייה בעיה זהה, משם אפשר כבר להתקדם לדברים שהסברתי לפני זה, שקשורים למחשב נייד עצמו.
בכל מקרה, כמו שכבר כתבתי, האפשרות ההגיונית שנדרש להתחיל ממנה, היא לחבר את המחשב הנייד לרשת מקומות של שרת מצלמות בצורה קווית ולבדוק, האם תופעה קיימת גם בחיבור כזה. זה דבר שממנו מתחילים בשביל לבדוק, אם מדובר בבעיית תקשורת או במחשב עצמו. ואת זה כבר כתבתי גם לפני זה. אם גם ברשת מקומית תהייה בעיה זהה, משם אפשר כבר להתקדם לדברים שהסברתי לפני זה, שקשורים למחשב נייד עצמו.
·זה בעיה במחשב הנייד.. המחשב הנייד החדש שקניתי לפניו היה לי מחשב נייד יותר ישן ויותר חלש וגם שם זה עבד טוב רק במחשב הנייד החדש הזה ספציפית זה עובד עם דיילאי למרות שזה מפתיע כי אני מקבל 190 מגה בהורדה אני בשבוע הזה אקח תמחשב הנייד הזה לעסק לראות אם זה ישנה משהו..sys_admin כתב:בכל מקרה שני המחשבים מחוברים במקומות שונים לאינטרנט בצורה שונה. עד שלא מחברים את שני המחשבים דרך אותו חיבור רשת, לא ניתן לדעת, אם הבעיה היא לא בגלל חיבור של המחשב הבעיתי לשרת מצלמות. יכולות להיות כל מני בעיות תקשורת שבגללן, בצורת חיבור לאינטרנט או בניתוב לרשת שבמקום שבו מחובר המחשב הנייד קיימת בעיית תקשורת לשרת מצלמות.
בכל מקרה, כמו שכבר כתבתי, האפשרות ההגיונית שנדרש להתחיל ממנה, היא לחבר את המחשב הנייד לרשת מקומות של שרת מצלמות בצורה קווית ולבדוק, האם תופעה קיימת גם בחיבור כזה. זה דבר שממנו מתחילים בשביל לבדוק, אם מדובר בבעיית תקשורת או במחשב עצמו. ואת זה כבר כתבתי גם לפני זה. אם גם ברשת מקומית תהייה בעיה זהה, משם אפשר כבר להתקדם לדברים שהסברתי לפני זה, שקשורים למחשב נייד עצמו....
אגב במחשב הנייח ששם המצלמות עובדות חלק אז יש משהו מוזר שאני שם על קובייה של 9 מצלמות זה נותן לי אותן באיכות סבירה אבל שאני נכנס על אחת מהמצלמות זה מביא אותה למסך מלא ולאיכות גבוהה 2mp אבל משום מה שזה מעביר לאיכות הגבוהה יש קצת תקיעות אבל ברגע שחוזרים ל9 המצלמות שזה נותן איכות פחות טובה זה רץ חלק כאילו ה fhd עושה במחשב הנייד טיפה תקיעות ממה זה יכול להיות? השאלה שלי אם יש חשיבות לחוזק חומרה כשצופים במצלמות מרחוק
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@Lior18
·
לא ניתן לדעת ללא שעוברים על כל ההגדרות, אבל לפי ההיגיון זה נראה, שבמצב שאתה בוחר מצלמה אחת, אז התוכנה משתמשת ב MAIN STREAM של 2MP למשל, וה UPLOAD לא מספיק בשבילו, אבל שאתה עובר למסך מפוצל, אז התוכנה משתמשת ב SUB STREAM באיכות נמוכה שלא דורש קצב UPLOAD גבוהה ובגלל זה מספר מצלמות במסך מפוצל מנצלות פחות מה UPLOAD מאשר מצלמה בודדת באיכות של 2MP מלא. למשל למצלמה אחת של שני מ''פ נדרש UPLOAD של עד כ 13MBPS עם קידוד AVC . ואם אין לך מהירות שליחה כזו, אז אתה מרגיש את התקיעות. בכל מקרה, עד שלא תבדוק ברשת מקומית, אפשר רק להמשיך ולהמשיך לנחש ללא שום תכלית.
צירפתי צילומי מסך של מצלמה 2MP ישנה שמדגימים את הנושא:
·
לא ניתן לדעת ללא שעוברים על כל ההגדרות, אבל לפי ההיגיון זה נראה, שבמצב שאתה בוחר מצלמה אחת, אז התוכנה משתמשת ב MAIN STREAM של 2MP למשל, וה UPLOAD לא מספיק בשבילו, אבל שאתה עובר למסך מפוצל, אז התוכנה משתמשת ב SUB STREAM באיכות נמוכה שלא דורש קצב UPLOAD גבוהה ובגלל זה מספר מצלמות במסך מפוצל מנצלות פחות מה UPLOAD מאשר מצלמה בודדת באיכות של 2MP מלא. למשל למצלמה אחת של שני מ''פ נדרש UPLOAD של עד כ 13MBPS עם קידוד AVC . ואם אין לך מהירות שליחה כזו, אז אתה מרגיש את התקיעות. בכל מקרה, עד שלא תבדוק ברשת מקומית, אפשר רק להמשיך ולהמשיך לנחש ללא שום תכלית.
צירפתי צילומי מסך של מצלמה 2MP ישנה שמדגימים את הנושא: