הזמנה ראשונה מאמזון - סיכום ותובנות

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
liorp פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #1 

הזמנתי אוזניות בשבת לפני שבועיים.

בשבוע שעבר

חשבתי שמהירים שם כי בתוך ארה"ב תוך יומיים המשלוח מגיע, אבל רק ביום רביעי, ארבעה ימים לאחר ההזמנה, החבילה עזבה את מחסן המוכר (seller facility) והגיעה למרכז של אמזון בחברון, קנטאקי, ארה"ב.

[img2=1200x800]https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/NfNCBij ... code.0.jpg[/img2]
מרכז לוגיסטי אמזון, חברון, קנטאקי, ארה"ב

יום לאחר מכן, חמישי, החבילה עזבה את המרכז של אמזון והגיעה תוך יום מקנטאקי (אני משער שבמשאית?), ביום שישי בבוקר, ל-i-parcel באדיסון, ניו ג'רזי, מרחק של 1000 ק"מ (!).

משבת בבוקר הסטטוס היה בתהליך שליחה לישראל. לא יודע אם הטיסה הייתה בשבת או אחר כך והאם מדובר במטוס של UPS או בטיסת נוסעים.

[img2=490x300]http://superbrands.co.il/articles/asset ... 0_4105.jpg[/img2]
מטוס של UPS

השבוע

בשלישי בבוקר היא הגיעה לארץ הקודש ושלוש שעות אחר כך סיימה את בדיקת המכס.
באמצע הלילה בין שלישי לרביעי, בשלוש לפנות בוקר, היא נותבה במיון הארצי למוקד שליחים השרון בכפר סבא, ובשש וחצי בבוקר רביעי היא הגיעה למוקד. עובדים מהר הנהגים של UPS או של הדואר.

שעתיים לאחר מכן קיבלתי SMS מהדואר שהגיע עבורי משלוח מאמזון והוא יימסר בימים הקרובים בצירוף מספר המעקב הישראלי.

ברביעי התקשרתי למוקד השרון (רבע שעה המתנה) ותיאמתי מסירה ליום שישי, היום. במיון השרון הם עובדים גם בשישי בחלונות מסירה של 8-11 ו-9-12.

לא יצא לי לבדוק את שירות המסירה כי אתמול הייתי ליד המוקד ולקחתי את החבילה בעצמי.
היו שם אגב הרבה חבילות של אמזון וחלק על הרצפה והטלפון הסלולרי שלי נפל על אחת מהן.
אז מצטער בשביל אחד מתושבי השרון שאולי נדפקה לו קלות החבילה, למרות שלא נראה לי שנגרם נזק :) .

תובנות:

המשלוח היה מהיר, המקטע בין ארה"ב לישראל לקח רק שלושה ימים. אמזון צפו שזה יגיע רק ביום חמישי הבא.
אריזה טובה בקרטון בצירוף פתק החלפה.
i-parcel לא עדכנו במעקב שלהם את מספר המעקב הישראלי, רק שפניתי אליהם במייל (עונים ממש מהר לרוב, תוך מספר דקות) הם מסרו אותו.

במוקד שליחים אמרו שהם לא יוזמים תיאום מסירה כי לדברי המוקדנית "יש הרבה חבילות, אנחנו לא יכולים להתקשר לכולם".
בעבר אני זוכר שקיבלתי חבילה של כרטיס אשראי דרך דואר שליחים וקיבלתי קוד לתאם באינטרנט מסירה.
אז או שהם הפסיקו עם זה, או שאמזון/אייפרסל לא משלמים על השירות הזה.

מה שאני ממליץ לעשות זה או לחכות לסמס של הדואר או לשאול את אייפרסל מה המספר ולהכניס לאפליקציית מעקב בסלולרי.
כשהחבילה תגיע להתקשר ולתאם מראש. בדואר חבילות של גוש דן (שמופעל ע"י חברה חיצונית) ראיתי שיש גם מייל, אולי אפשר לתאם דרכו. בשרון זה רק בטלפון.

האוזניות עצמן טובות, קצת לוחצות, אבל אולי זה הראש שלי שגדול :D , או שאני אתרגל בהמשך.
באמזון עלו 160 ש"ח, בארץ עולות 400 ש"ח.

https://www.amazon.com/dp/B01700RNMK/re ... UTF8&psc=1

בתמונה - הקרטון של אמזון שהגיע למזרח התיכון היישר מאמריקה:

Freedom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

איזו השקעה :) 2 שאלות ברשותך:

מה המייל של i-parcel ?
ומה אתה מקבל במסגרת הPRIME ?

liorp פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

לפני שהזמנתי חיפשתי תיעוד של איך הולך תהליך השילוח לישראל ולא מצאתי משהו מרוכז, אז סיכמתי כאן.
המייל [email protected]
כרגע קיבלתי רק סרט הדבקה על הקרטון :D , אני לא מנוי פריים, זו רק פרסומת שלהם על הקרטון.

והנה התהליך במעקב של i-parcel למי שמתעניין:
בהתחלה החבילה סומנה לבדיקה ונכתב שהתהליך נעצר, אבל לדברי i-parcel זו הודעה שגרתית לכל החבילות לפני שהן מגיעות. אחרי יומיים התהליך המשיך כשהתקבלה אצלהם החבילה.

Freedom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

liorp כתב:לפני שהזמנתי חיפשתי תיעוד של איך הולך תהליך השילוח לישראל ולא מצאתי משהו מרוכז, אז סיכמתי כאן.
המייל [email protected]
כרגע קיבלתי רק סרט הדבקה על הקרטון :D , אני לא מנוי פריים, זו רק פרסומת שלהם על הקרטון.

והנה התהליך במעקב של i-parcel למי שמתעניין:
בהתחלה החבילה סומנה לבדיקה ונכתב שהתהליך נעצר, אבל לדברי i-parcel זו הודעה שגרתית לכל החבילות לפני שהן מגיעות. אחרי יומיים התהליך המשיך כשהתקבלה אצלהם החבילה.
...
·

השירות במייל הוא בעברית או באנגלית?
הם יושבים בישראל?

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #5 

ברוך הבא למאה ה-21 :wink:
אהבתי.

לא הבנתי לגבי המעקב, מלבד מספר המעקב שאמזון מוסרים בממשק ובמייל, קיים מספר מעקב בישראל ברגע שהחבילה משוחררת מהמכס?
אלי הם מתקשרים "על הדרך" לפני שהם יוצאים לסיבוב מסירות בערב או שפשוט מגיעים ב-8 בבוקר. לא ידעתי שאפשר לתאם שעת מסירה, אף פעם לא שלחו SMS למרות שהנייד מופיע על המדבקות.
אכן מורגש עיכוב במשלוח מאמזון ארה"ב, כנראה בגלל החורף הקשה שם, אך זה עדיין מהיר יותר מלאסטפרייס או וואלה שופס שנמצאים בישראל :lol:
לגבי I-PARCEL , עד היום, סירבתי פעמיים לקבל חבילה כי הגיעה ללא קרטון וחבולה ובשתי הפעמים הם לא החזירו אותה בפועל לאמזון.
לנציגי אמזון ההודים בשכר רעב בכלל לא היה אכפת, ומדובר היה במוצרים לא זולים.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #6 

minime כתב:ברוך הבא למאה ה-21 :wink:
אהבתי.

לא הבנתי לגבי המעקב, מלבד מספר המעקב שאמזון מוסרים בממשק ובמייל, קיים מספר מעקב בישראל ברגע שהחבילה משוחררת מהמכס?
אלי הם מתקשרים "על הדרך" לפני שהם יוצאים לסיבוב מסירות בערב או שפשוט מגיעים ב-8 בבוקר. לא ידעתי שאפשר לתאם שעת מסירה, אף פעם לא שלחו SMS למרות שהנייד מופיע על המדבקות.
אכן מורגש עיכוב במשלוח מאמזון ארה"ב, כנראה בגלל החורף הקשה שם, אך זה עדיין מהיר יותר מלאסטפרייס או וואלה שופס שנמצאים בישראל :lol:
לגבי I-PARCEL , עד היום, סירבתי פעמיים לקבל חבילה כי הגיעה ללא קרטון וחבולה ובשתי הפעמים הם לא החזירו אותה בפועל לאמזון.
...
זיכו אותך על החבילות שלא לקחת?
גם לי פעמים שלחו חבילות עם הקרטון של המוצר עצמו, אני לא מבין מה הבעיה בזה?
·

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ביקשתי שישלחו חדש והפעם סימנתי שישלחו באריזת אמזון.
המוצרים קיבלו מכה בהובלה וחור כלשהו בדופן אריזת המוצר לא מתקבל על הדעת.
מסתבר שישנם מוצרים שנראים להם קצת יותר גדולים מקופסת נעליים, אז הם שולחים אותם ללא אריזת קרטון, צריך לשים לב בהזמנה לפני שמשלמים.

ilane
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

מהנסיון יש באתר של אייפרסל את מס' המעקב בדואר אבל נוספת עוד הודעה של סיום הטיפול אחרי ההודעה עים המספר ואז הוא נעלם.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #9 

@liorp
·כמה עלה המשלוח?
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

המשלוח מופיע בדף המוצר 10$.
אגב לא רוצה לבאס את פותח השירשור,
אבל הדגם האפור זול יותר ב-10$, אמזון המוכר בניגוד לכחול, יש עליו בנוסף 15$ קופון הנחה ויוצא סה"כ 32$ ~ 110₪ כולל הכל עד הבית.
אחרי בדיקה אני רואה שרכשת את הכחול ב-37$+10$ כאשר אמזון המוכר. בגלל שיש מוכר צד 3 שזול בסנט מאמזון הוא מופיע בברירת מחדל.
תמיד מומלץ לבדוק לפני שרוכשים ולהעדיף את אמזון, אלא אם המשלוח מופקע ויקר ממוכרים צד 3 (זה מבחינתי זהה לרכישה באיביי)

liorp פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אהבתי.

...
אתה מתכוון - ברוכים הבאים לעולם הצריכה הקפיטליסטי מקמעונאי שהוא מונופול מנצל עובדים ומוכר מוצרים שמיוצרים במזרח תוך כדי ניצול עובדים? אז כן, גם אני הצטרפתי. :D

ההזמנה באתר אינטרנט בטכנולוגיה חדשנית ומתקדמת, כל השאר נשאר דומה: הצריכה, הניצול עובדים וכו'.
כמו שאמר פעם יצחק שמיר: הים אותו ים.

ונחזור לענייננו: יש מספר מעקב ישראלי של דואר שליחים שטוענים שאמור להופיע במעקב של אייפרסל, אבל אני לא ראיתי אותו.
אם לא קיבלת אותו בsms פשוט שלח להם מייל [email protected]

(הם מדברים באנגלית למי ששאל ולפי השמות לא מדובר בעובדים ישראלים)
ציין את מספר המעקב של אמזון ובקש את הישראלי. הם עונים תוך דקות בדרך כלל.

בדוק באתר הדואר או שים את המספר מעקב באפליקציה כמו trackchecker.

ברגע שתראה שהחבילה הגיעה למוקד דואר שליחים, תוכל להתקשר אליהם ולתאם מסירה, במקום שיגיעו ללא תיאום. במוקד השרון כאמור הם מוסרים חבילות גם בשישי.

נדמה לי שהאוזניות האפורות היו דווקא יותר יקרות כשקניתי.
האפורות עולות עכשיו 37 כולל משלוח והקופון הוא רק על מחיר האוזניות ללא משלוח, אז איך זה יעלה 110? אם כבר 145 נראה לי.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

כן, הבנת את הציניות שלי.
תודה על ההסבר לגבי I-PARCEL. ננסה לשלוח להם מייל.
אגב, לגבי האוזניות האפורות, יוצא 32$ סופי.
37$ + משלוח 10$, תפחית מזה קופון 15$ הנחה, יוצא 32$. רבע מהמחיר בארץ :lol:
פעם אחרונה שהמרתי 32$ ל-₪ יצא לי 109₪.
אתה עדיין יכול לרכוש את אלו ולהחזיר את הכחולות :wink:

liorp פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

נכון, אתה צודק. אני התבלבלתי כי חשבתי שזה 15% הנחה משום מה.
נדמה לי שכשקניתי אותם לפני שבועיים ההפרש היה יותר נמוך או שהקופון היה באחוזים. אבל יכול להיות שגם אז טעיתי.

הזוי, רבע מחיר.:D
נראה לי שאני אשאר איתם הפעם, למרות שבמחירים של היום אפשר לטוס לבלגיה עם ריינאייר לכיוון אחד בפחות מ50 ש"ח, ההפרש שהפסדתי :D

Freedom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אהבתי.

...
·

איך נגמר הסיפור? קיבלת החזר מלא והמוצרים נשארו אצל חברת השילוח?

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”