כתוביות לא מסונכרנות בטלווזיה עם ממיר עידן+ המחובר ל-yes דרך coax
אני מתגורר בקיבוץ המחובר ל-yes ומעביר את השידורים לבתים דרך רשת תקשורת (מעורבת - סיבים אופטיים אבל גם "נחושת" פשוטה).
במילים אחרות, הטלווזיות מחוברות בבית לכבל אנטנה Coax לבן 'מסורתי' וניתן לראות בהם את ערוצי-yes וכל השאר, באיכות נמוכה.
כדי לצפות באיכות HD, הומלץ לחבר את כבל האנטנה לממיר עידן+ והממיר מחובר לטלווזיה כרגיל.
אכן, איכות הצפיה עברה להיות HD והממיר פועל באופן תקין פרט לכך שבערוצי yes, קיימות מספר בעיות עם הכתוביות:
* לאחר בחירת ערוץ, לא מופיע תרגום למשך שניות ארוכות
* כמתחילות להופיע הכתוביות, מורגש שחלק גדול מהתרגום חסר.
*כתוביות ממשיכות להופיע על המסך גם אחרי שהמלל הסתיים.
"תודות" לסופה האחרונה הייתי נאלץ להחליף ממיר שנפגע מברק, אבל התופעות ממשיכות להופיע גם בממיר החדש שהתקנתי (מגנום T-2629).
מישהו יודע מה הסיבה לתופעה ואם ניתן להתגבר עליה?
במילים אחרות, הטלווזיות מחוברות בבית לכבל אנטנה Coax לבן 'מסורתי' וניתן לראות בהם את ערוצי-yes וכל השאר, באיכות נמוכה.
כדי לצפות באיכות HD, הומלץ לחבר את כבל האנטנה לממיר עידן+ והממיר מחובר לטלווזיה כרגיל.
אכן, איכות הצפיה עברה להיות HD והממיר פועל באופן תקין פרט לכך שבערוצי yes, קיימות מספר בעיות עם הכתוביות:
* לאחר בחירת ערוץ, לא מופיע תרגום למשך שניות ארוכות
* כמתחילות להופיע הכתוביות, מורגש שחלק גדול מהתרגום חסר.
*כתוביות ממשיכות להופיע על המסך גם אחרי שהמלל הסתיים.
"תודות" לסופה האחרונה הייתי נאלץ להחליף ממיר שנפגע מברק, אבל התופעות ממשיכות להופיע גם בממיר החדש שהתקנתי (מגנום T-2629).
מישהו יודע מה הסיבה לתופעה ואם ניתן להתגבר עליה?
יש חברות שמתעסקות בנושא של הפצת וידאו להרבה מנויים, לבתי מלון, בתי אבות, קיבוצים, חדרי כושר וכו'.
עד כה השידור של יס והוט הועבר כשידור אנלוגי בכבלים בקיבוצים.
כנראה שהמערכת שודרגה והם מעבירים באיכות גבוהה יותר באמצעות טכנולוגיית DVB-T (שמיועדת בכלל לשידורים באוויר) על גבי הכבלים הקיימים שפרוסים בקיבוץ.
בקיבוץ יש חדר ובו המערכת שמורכבת מממירים של יס שקולטים את השידור או שרתים, ומכשיר שממיר את השידור ל-DVB-T.
כמובן שזה נעשה בשיתוף יס, כי אחרת זו הפרת זכויות יוצרים.
עד כה השידור של יס והוט הועבר כשידור אנלוגי בכבלים בקיבוצים.
כנראה שהמערכת שודרגה והם מעבירים באיכות גבוהה יותר באמצעות טכנולוגיית DVB-T (שמיועדת בכלל לשידורים באוויר) על גבי הכבלים הקיימים שפרוסים בקיבוץ.
בקיבוץ יש חדר ובו המערכת שמורכבת מממירים של יס שקולטים את השידור או שרתים, ומכשיר שממיר את השידור ל-DVB-T.
כמובן שזה נעשה בשיתוף יס, כי אחרת זו הפרת זכויות יוצרים.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
נראה לי פתרון מורכב שאני לא מבין מה התועלת בו.
אצלנו בקיבוץ מי שלא מסתפק בערוצי yes באיכות SD מחפירה(שמועברים בשידור אנלוגי), מוזמן להתקין צלחת ולהשתמש בממירי yes הרגילים.
התשלום ל-yes הוא על הממירים בלבד, VOD, או ערוצים שלא כלולים ב-TOP.
חבילת ה-TOP כלולה בעלות שמשולמת לקיבוץ.
אצלנו בקיבוץ מי שלא מסתפק בערוצי yes באיכות SD מחפירה(שמועברים בשידור אנלוגי), מוזמן להתקין צלחת ולהשתמש בממירי yes הרגילים.
התשלום ל-yes הוא על הממירים בלבד, VOD, או ערוצים שלא כלולים ב-TOP.
חבילת ה-TOP כלולה בעלות שמשולמת לקיבוץ.
@hashoel
·
שאתה מקבל את הערוץ אתה בוחר כיתוביות מהממיר שלך או מקבל את הכיתוביות מהערוץ עצמו?
אם לא בחרת כיתוביות והם מגיעים על השידור של הערוץ אז הבעיה בציוד שממיר את השידור מלוויני ל DVB-T
לתקן את זה צריך מישהו מיקצועי שמבין בציוד הזה.
שאלה שמענינת אותי יש לך EPG על הערוצים של YES בתצורה של שידור על DVB-T?
·
שאתה מקבל את הערוץ אתה בוחר כיתוביות מהממיר שלך או מקבל את הכיתוביות מהערוץ עצמו?
אם לא בחרת כיתוביות והם מגיעים על השידור של הערוץ אז הבעיה בציוד שממיר את השידור מלוויני ל DVB-T
לתקן את זה צריך מישהו מיקצועי שמבין בציוד הזה.
שאלה שמענינת אותי יש לך EPG על הערוצים של YES בתצורה של שידור על DVB-T?
אני לא יכול לענות תשובה החלטית האם הכתוביות מגיעות מהממיר אבל אני יכול לתאר מה אני יכול לעשות בנוגע לכתוביות ומזה אולי אפשר יהיה להבין:
ניתן -
* לבטל ולהפעיל אותן
* לשנות פונט
* לשנות שפה (לרוסית לדוגמא).
הבעיות שתיארתי קיימות אך ורק בערוצי יס 1 - 5.
ניתן -
* לבטל ולהפעיל אותן
* לשנות פונט
* לשנות שפה (לרוסית לדוגמא).
הבעיות שתיארתי קיימות אך ורק בערוצי יס 1 - 5.
לשכנים שלך זה עובד טוב עם הממיר הזה?
ניסית לחבר אותו בבית אחר כדי לשלול בעיה בתשתית?
מדובר כאן בפתרון לא סטנדרטי ונפוץ של שידור ערוצי לוויין (DVB-S) בתקן לשידורים אלחוטיים קרקעיים (DVB-T) על גבי כבל.
ולכן עדיף שתפנה לחברה שמתפעלת אותו עבור הקיבוץ או ליס.
ניסית לחבר אותו בבית אחר כדי לשלול בעיה בתשתית?
מדובר כאן בפתרון לא סטנדרטי ונפוץ של שידור ערוצי לוויין (DVB-S) בתקן לשידורים אלחוטיים קרקעיים (DVB-T) על גבי כבל.
ולכן עדיף שתפנה לחברה שמתפעלת אותו עבור הקיבוץ או ליס.