חיבור גוף תאורה LED ל Fibaro Dimmer

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Danmish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

אתמול הלכתי לקנות גוף תאורה ולהפתעתי המוכר הציע לי את הגוף שבחרתי בגרסא מדומרת, בתוספת של 500 ש״ח.
אני אומר להפתעתי כי אין ממש תמיכה בדימרים לגופי תאורה LED בחנויות בארץ (לפחות מנסיוני).

שאלתי אותו מה הכוונה והוא הסביר שאת הגוף הספציפי שבחרתי הם יכולים ״להסב״ שיהיה ניתן לעמעום ״בתיאום עם מתג דימר מתאים״ שאין להם בכלל במלאי. הסכמתי, וקניתי את הגוף.

עכשיו השאלה שלי היא כזו:
1. ממה שהבנתי מהשיחה של המוכרים, המתג המיוחד שהוא דיבר עליו זה מתג גוויס קפיצי רגיל שהם מוכרים במחיר מופקע של 200 ש״ח. האם מישהו יודע אם באמת אני יכול לחבר את הגוף למתג כזה?
2. עם איזה מודול כדאי לי לעבוד? יש לי Fibaro Dimmer 2. האם הוא מתאים?
3. האם היה שווה לי להוסיף את ה 500 ש״ח האלה? היה יוצא יותר זול (או איכותי) לקנות את הדרייבר ולהחליף לבד?
גוף התאורה, 2 דרייברים זהים משורשרים
 גוף התאורה, 2 דרייברים זהים משורשרים
מפרט הדרייבר
 מפרט הדרייבר

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@Danmish
·
בדרך כלל בגופי תאורה המשלבים לד יש ספק כוח ממותג (אלקטרוני) שמימיר את המתח מ 230V ל 12-36V מתח העבודה של הלד.
ספק כוח ממותג לא תומך בדימור.
לאחרונה התחילו לשווק ספקי כוח מבוססי שנאי שמאפשרים דימור ואכן זה יכול בהחלט לעבוד עם מודול הפיברו שלך ואין צורך במתג/דימר גביס שהציעו לך במחיר מופקע.
חייב לציין שהדימור לא יהיה מושלם כמו עם נורת ליבון רגילה אבל בהחלט יהיה לך טווח לשחק בו.
חבר את הגוף למודול פיברו וכייל את המודול באמצעות הפרמטר המתאים או הלחצן הקטן על המודול (הכל כתוה ב PDF של המוצר).
בהצלחה
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.

Danmish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

@Grappa
תודה רבה, אבדוק ואעדכן!

Danmish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל