Pressure profiling in single boiler machines

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
שניר_11 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

היי, אספר לכם על משהו שגיליתי הבוקר לגמרי בטעות, ברשותי מכונת דוד יחיד של ECM הקצפתי חלב הבוקר ושכחתי את הסטימר ממש מעט פתוח.. כמה שעות אח"כ נגשתי להכין אספרסו ושמתי לב שלחץ המים בראש אינו מגיע ל 9 באר ונשאר באזור 5-6, מיד ראיתי שיוצאים מים מהסטימר סגרתי אותו ומיד הלחץ עלה ל9 האספרסו יצא גרוע ונשפך לכיור. פתאום עלה במוחי הרעיון שאולי באמצעות פתיחה עדינה של הסטימר בזמן החליטה אוכל לשלוט כפי שארצה בלחץ החליטה ואכן כך הדבר. טחנתי שוב 16 גרם נוספים התחלתי חליטה ובמקבלי פתחתי לאט לאט את הסטימר כך שלמשך 10-12 שניות החליטה תהיה באזור ה 3 באר, לאחר מכן סגרתי מעט את הברז והמשכתי לכמה שניות נוספות ב6 באר ואח"כ סגרתי לחלוטין וסיימתי את החליטה.

התוצאה בכוס הייתה מאוד מעניינת, טעמים שלא הכרתי שהמכונה שלי יכולה להפיק, אהבתי מאוד את הטעמים המיוחדים והעמוקים, מחכה בקוצר רוח לנסות את השוט הבא.

מישהו הכיר את זה? (מקווה שאני לא היחיד שלא ידע את זה עד היום...) דעתכם?

למיטב הבנתי והכרותי עם סוגי מכונות אחרות הטריק לא יעבוד עם מחליף חום או דוד כפול.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

אם הצד לחץ יושב ביציאת הדוד לחליטת הקפה אז מה שכתבת הגיוני אבל זה יהיה די קשה לשלוט בפרופיל החליטה, הבעיה היא שבצורה הזאת אתה מקטין את טמפרטורת המים בקצב גבוהה מדי, ואז תהיה בעיה בחליטה עקב טמפרטורה נמוכה מדי.

שניר_11 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

RuslanAbramov כתב:אם הצד לחץ יושב ביציאת הדוד לחליטת הקפה אז מה שכתבת הגיוני אבל זה יהיה די קשה לשלוט בפרופיל החליטה, הבעיה היא שבצורה הזאת אתה מקטין את טמפרטורת המים בקצב גבוהה מדי, ואז תהיה בעיה בחליטה עקב טמפרטורה נמוכה מדי.
...
·
כמובן שעל איבוד הטמפרטורה המהירה (יחסית) ניתן לפצות בהפעלה ידנית של הדוד, אני לא חושב שזה קשה לשלוט בפרופיל החליטה כמו שאתה אומר מהסיבה שאת הכוס השניה שהכנתי עשיתי ממש ע"פ הלחצים שתכננתי מראש שאני שואף אליהם וכך באמת היה, צריך רגש ותגובות מהירות בעיקר ברגע תחילת החליטה. כמו כן אוכל לומר בבטחון רב שהטעמים השונים כן נבעו בגלל הלחץ ולא טמפ נמוכה שכן, יש למכונה PID וכבר במשך למעלה משנתיים אני חוקר את כל טוח הטמפרטורות שניתן להכין איתן אספרסו, ואותה כוס הייתה רחוקה מהטעמים אשר המכונה מפיקה בטמפ' נמוכות (88-86 מעלות). לגבי מיקום מד הלחץ אני לא בטוח בשלב זה

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #4 

@שניר_11
·לדעתי המד לחץ ביציאה.
אם הוא לא שם אז קשה לדעת מהו לחץ החליטה אם הסטימר פתוח.
שמע אם זה מצליח לך גם עם הטמפרטורה אז מגניב לגמרי :) .
ברמת העיקרון אתה גם יכול להשתמש במשאבה שאתה יכול לכוונן לה את הלחץ ידנית.

שניר_11 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

לא הצלחתי לחכות עוד, בדקתי אם אני מצליח לשחזר את השוט הקודם ובאמת הצלחתי.

כמו כן בדקתי את הטמפ' שאותה מציג ה PID והיא נמוכה ב2 בסוף החליטה מאשר בד"כ - שזה לא נוראי.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #6 

@שניר_11
·

הייתי עושה את זה בעבר בסילביה... בהמשך הוספתי לה בקר MeCoffee ושם כבר אפשר
לשלוט בלחץ באמצעות המשאבה, אז המשחק עם הסטימר התייתר....

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #7 

מעניין, צריך לנסות את זה אצלי.
ביוניקה מד הלחץ נמצא בראש הדוד (מחובר למפצל T עם הסטימר).
אם כך המצב אצלך במכונה אז לדעתי מד הלחץ מראה מדידה נכונה כי הלחץ מגיע מהדוד וכמעט זהה לראש עד כדי הפרש קבוע.
אם אתה רוצה לוודא את העניין עד הסוף אז אתה יכול לחבר ידית עם מד לחץ (מונומטר) בראש ולמדוד את הלחץ שמתקבל בידית.
במקרה יש לי כזה, אני אנסה לבצע את הניסוי היום/מחר ולדווח.

*עריכה*
הפתיחה של הסטימר אצלי היא עם ברז ON/OFF ואין ממש מצב ביניים, איך שפותחים אותו הלחץ נופל כמעט ל 0.
כשהלחץ במכונה השתנה (עלה/ירד) הלחץ בראש (קריאה דרך המונומטר) השתנה בהתאם, ככה שלצורך העניין זה כנראה עונה על השאלה.
לצערי נראה שזה לא ישים אצלי בגלל הברז, מה גם שהטמפ' יורדת מזה, אבל יכול להיות שלמשך שוט זה יהיה זניח.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”