פרטנר — הספקית המהירה בישראל
מלבד הרחבת שוק השידורים, לנטפליקס יש עוד תרומה קטנה לענף התקשורת הישראלי — מדד משווה למהירויות הגלישה בישראל. המדד מפורסם מדי חודש החל מאוגוסט 2017, וכולל מידע שמשווה בין מהירות הגלישה בקרב ספקיות האינטרנט השונות.
המדד מבוסס על מהירויות הגלישה בפועל בשרתי נטפליקס בשעות העומס. שעות אלה דומות לשעות צפיית השיא בטלוויזיה — הערב והלילה המוקדם.
במדד החודשי של דצמבר 2017, פרטנר (לשעבר 012 סמייל) שומרת על מקומה בתור ספקית האינטרנט המהירה בישראל עם מהירות גלישה של 3.79 מגה־ביט לשנייה — שיפור קטן מול המהירות בנובמבר. השנייה במדד היא בזק בינלאומי, ששומרת על מעמדה עם מהירות גלישה של 3.68 מגה־ביט לשנייה. שלישית ניצבת HOT נט שהובילה את המדד בתחילת הדרך ומאז מידרדרת, וירדה במהירות הגלישה גם ביחס לעצמה בחודש הקודם.
יתר הדירוג הוא, לפי הסדר — אקספון, טריפל סי, נטוויז'ן מבית סלקום ופרימו 099. מהירות הגלישה הממוצעת בישראל על פי נטפליקס היא 3.53 מגה־ביט לשנייה.
https://www.themarker.com/technation/1.5727466
המדד מבוסס על מהירויות הגלישה בפועל בשרתי נטפליקס בשעות העומס. שעות אלה דומות לשעות צפיית השיא בטלוויזיה — הערב והלילה המוקדם.
במדד החודשי של דצמבר 2017, פרטנר (לשעבר 012 סמייל) שומרת על מקומה בתור ספקית האינטרנט המהירה בישראל עם מהירות גלישה של 3.79 מגה־ביט לשנייה — שיפור קטן מול המהירות בנובמבר. השנייה במדד היא בזק בינלאומי, ששומרת על מעמדה עם מהירות גלישה של 3.68 מגה־ביט לשנייה. שלישית ניצבת HOT נט שהובילה את המדד בתחילת הדרך ומאז מידרדרת, וירדה במהירות הגלישה גם ביחס לעצמה בחודש הקודם.
יתר הדירוג הוא, לפי הסדר — אקספון, טריפל סי, נטוויז'ן מבית סלקום ופרימו 099. מהירות הגלישה הממוצעת בישראל על פי נטפליקס היא 3.53 מגה־ביט לשנייה.
https://www.themarker.com/technation/1.5727466
- NetanelAzu
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 458
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
@off
·מפתיע....
אבא שלי בבזק משלם על 100 מגה ובתכלס קיבלתי אצלו 24.77 מגה...
וזה מלווה בניתוקים מדי פעם בכמה שעות למשך כמה דקות ושמים לב שהאינטרנט איטי...
·מפתיע....
וזה מלווה בניתוקים מדי פעם בכמה שעות למשך כמה דקות ושמים לב שהאינטרנט איטי...
אני מניח שזה בעיות תשתית.NetanelAzu כתב:@off
·מפתיע....
וזה מלווה בניתוקים מדי פעם בכמה שעות למשך כמה דקות ושמים לב שהאינטרנט איטי......
אני משלם לפרטנר בלבד על 100 מגה תשתית/ספק וזה מה שאני מקבל:
-
- בדיקת מהירות באתר בזק
-
- מהירות סנכרון הנתב
אתה בודק באלחוטי ברור שתקבל מהירות כזאתNetanelAzu כתב:@off
·מפתיע....
וזה מלווה בניתוקים מדי פעם בכמה שעות למשך כמה דקות ושמים לב שהאינטרנט איטי......
תבדוק בחיבור קווי במחשב אחד בלבד ותראה כמה
אתה מקבל
נו באמת כבר טחנו את "הנתונים" האלו של netflix וברור לגמרי שהם חסרי כל משמעות ובטח לא מעידים על שום דבר לגבי ספק זה או אחר. חבל שאתר מכובד יחסית כמו themarker מפרסם שטויות.
זה פשוט אומר שבמהלך תקופת הבדיקה המהירות הממוצעת שלקוחות של הספקית קיבלו בפועל מול נטפליקס היא.... זה הרבה יותר תלוי באיזה פלטפורמה הלקחות משתמשים מכל דבר אחר. אם פרטנר נותנים פתרון חומרתי לראות נטפליקס ותומכים ב-4K או לפחות 1080 זה כבר נותן להם יתרון אדיר מול ספקויות אחרות שכנראה שיש להם הרבה לקוחות עם chrome לדוגמא שמוגבל ל-720....
זה פשוט אומר שבמהלך תקופת הבדיקה המהירות הממוצעת שלקוחות של הספקית קיבלו בפועל מול נטפליקס היא.... זה הרבה יותר תלוי באיזה פלטפורמה הלקחות משתמשים מכל דבר אחר. אם פרטנר נותנים פתרון חומרתי לראות נטפליקס ותומכים ב-4K או לפחות 1080 זה כבר נותן להם יתרון אדיר מול ספקויות אחרות שכנראה שיש להם הרבה לקוחות עם chrome לדוגמא שמוגבל ל-720....
· נדמה לי שהבדיקה נעשית בלי קשר לשילוב נטפליקס בפלטפורמה אלא מול אתר המדידה FAST.comeran405 כתב:נו באמת כבר טחנו את "הנתונים" האלו של netflix וברור לגמרי שהם חסרי כל משמעות ובטח לא מעידים על שום דבר לגבי ספק זה או אחר. חבל שאתר מכובד יחסית כמו themarker מפרסם שטויות.
זה פשוט אומר שבמהלך תקופת הבדיקה המהירות הממוצעת שלקוחות של הספקית קיבלו בפועל מול נטפליקס היא.... זה הרבה יותר תלוי באיזה פלטפורמה הלקחות משתמשים מכל דבר אחר. אם פרטנר נותנים פתרון חומרתי לראות נטפליקס ותומכים ב-4K או לפחות 1080 זה כבר נותן להם יתרון אדיר מול ספקויות אחרות שכנראה שיש להם הרבה לקוחות עם chrome לדוגמא שמוגבל ל-720.......
בחודשים קודמים זכתה דווקא הוטנט במקום הראשון.
@off
·
יש פירוט באתר של נטפליקס בדיוק מה זה "הבדיקה" הזאת. אין שום קשר למהירות שאתה מקבל ב-fast.com או לרוחב פס שהספק יכול לתת או שום דבר שימושי אחר. זה סתם סטיסטיקה חסרת כל משמעות. שם לב גם למספרים עצמם, אתה מבין שפחות מ-4 מגה "לספקית הכי מהירה" זה לא בדיוק מספר הגיוני.
·
יש פירוט באתר של נטפליקס בדיוק מה זה "הבדיקה" הזאת. אין שום קשר למהירות שאתה מקבל ב-fast.com או לרוחב פס שהספק יכול לתת או שום דבר שימושי אחר. זה סתם סטיסטיקה חסרת כל משמעות. שם לב גם למספרים עצמם, אתה מבין שפחות מ-4 מגה "לספקית הכי מהירה" זה לא בדיוק מספר הגיוני.