יש לי מערכת צליל הקפי של לוג'יטק (x-530) שמחוברת למפענח דולבי שמחובר למפענח YES.
זה נועד לחדר לא גדול ואני לגמרי סבבה עם איכות השמע כשהרמקולים מחוברים בלי הרחקה אלא כפי שהגיעו באריזה.
כל הרמקולים מחוברים לסאבוופר שמשמש גם כמגבר של הסיגנל.
העניין הוא שכדי לפרוס את הכבלים של הרמקולים האחוריים שלא יעברו באמצע החדר אלא לאורך הקירות אני חייב להאריך את הכבל שמגיע עם המערכת עבור הרמקולים האחוריים בכ5 מטר נוספים.
הרמקולים מגיעים עם חיבור RCA שמתחבר לסאבוופר.
קניתי כבל RCA זול זכר לזכר של 5 מטר ומתאם נקבה לנקבה וחיברתי את הרמקולים האחוריים דרכו אך אני חווה ירידה משמעותית מאוד בווליום של הרמקולים האחרוריים ברמה שממש קשה להנות מהצליל ההקפי למרות שעדיין שומעים בווליום נמוך מהרמקולים האחוריים... זה לא שהצליל לא עובר אבל הוא מאוד מונחת.
חשוב לומר שאין לי אופציה להעלות רק את הווליום של הרמקולים האחוריים כי אין לי רסיבר אלא רק מפענח דולבי פשוט בלי יכולת לשלוט בערוצים בנפרד.
כשמחברים את הרמקולים ישירות לסאב הכל נשמע מצויין.
הבנתי מקריאה ברשת שהכבל הזול שקניתי לא מסוגל להעביר את החשמל שדרוש להניע את הרמקולים כי הוא דק מאוד.
הבנתי גם שזה שהחיבור הוא RCA על הכבל של הרמקולים לווא דווקא אומר שהכבל של הרמקולים הוא בפועל מסוג RCA אלא יש מצב שזה כבל קואקסיאלי עם חיבור RCA בקצה...
קיצור אני מבולבל איזה כבל לקנות כדי להרחיק את הרמקולים:
האם כבל קואקסיאלי יהיה הכי טוב? ואם כן 50 אום? 75 אום?
או כבל RCA רגיל עבה ואיכותי יותר? הבנתי שיש מדד של גאוג' של עובי כבלים אך לא הצלחתי למצוא איזכור לו באתרי מכירת כבלים בארץ ואני גם לא יודע מה העובי שיעשה את העבודה כשאני לא רוצה להכפיל את עלות המערכת הזולה על ידי רכישת כבלים הכי יקרים שיש.
אשמח למישהו שיכול לעזור ולעשות קצת סדר ולהמליץ מה כדאי לקנות או על חנות בת"א והסביבה שניתן לקנות בה כבל ואם הוא לא עושה את העבודה שיאפשרו להחליף במשהו אחר בלי בעיות. בינתיים נכנסתי לחנות אחת ואמרו לי שלא ניתן להחליף כבל גם אחרי בדיקה קצרה בבית, וגם אם קיבלתי אותו לא סגור בניילון... ואני לא רוצה למצוא עצמי קונה כל פעם כבל אחר שלא מתאים ושלא ניתן להחזיר.
אם יש דרך לבדוק מה הכבל הנחוץ נגיד על ידי מולטימטר ומדידות פשוטות זה גם יעזור
ככה נראים הרמקולים:
https://i.ebayimg.com/00/s/NzY4WDEwMjQ= ... z/$_86.JPG
וככה המגבר:
https://medias.audiofanzine.com/images/ ... 316459.jpg
מודה מראש לכל מי שמוכן להכווין ולעזור