חדר קולנוע יעודי קטן - המלצות
-
OBIONE1
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 551
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
אני מתכנן להשמיש את החדר הנל כחדר קולנוע אשר יותקן בו מקרן (נפתח עבורו שרשור נפרד כאן )
יש לי כרגע את הציוד הבא:
רסיבר - אונקיו tx-nr 875
סאב - svs pb1000
אחוריים - klipsch rs42ll (ביפולארים )
קדמיים -רמקולים מדפיים ישנים מאוד של Jamo cornet 140 אשר משמים כממלאי מקום בלבד.
ברצוני לרכוש גם זוג קדמיים ואולי סנטר (אני לא בטוח שעבור כזה חלל קטן סנטר יהיה אפקטיבי)
המטרה היא לשבת כ 90-100 ס"מ לפני הקיר הקדמי ולשים את האחוריים בקו אחד עם קו הישיבה שלי בצדדים ואת הסאב אני מתלבט היכן למקמו , בפינה הימנית או השמאלית הקדמית או אולי בכלל מאחור .
כמו כן בגלל גודלו הקטן של החדר איזה טיפול אקוסטי מומלץ לבצע ( יש חלון שלא נמצא בשרטוט בקיר הארוך ביותר ממש באמצע) .
לעצתכם \ עזרתכם אודה
יש לי כרגע את הציוד הבא:
רסיבר - אונקיו tx-nr 875
סאב - svs pb1000
אחוריים - klipsch rs42ll (ביפולארים )
קדמיים -רמקולים מדפיים ישנים מאוד של Jamo cornet 140 אשר משמים כממלאי מקום בלבד.
ברצוני לרכוש גם זוג קדמיים ואולי סנטר (אני לא בטוח שעבור כזה חלל קטן סנטר יהיה אפקטיבי)
המטרה היא לשבת כ 90-100 ס"מ לפני הקיר הקדמי ולשים את האחוריים בקו אחד עם קו הישיבה שלי בצדדים ואת הסאב אני מתלבט היכן למקמו , בפינה הימנית או השמאלית הקדמית או אולי בכלל מאחור .
כמו כן בגלל גודלו הקטן של החדר איזה טיפול אקוסטי מומלץ לבצע ( יש חלון שלא נמצא בשרטוט בקיר הארוך ביותר ממש באמצע) .
לעצתכם \ עזרתכם אודה
-
- שרטוט החדר
נערך לאחרונה על ידי OBIONE1 ב 13/01/2018 11:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
OBIONE1
- חבר פעיל במיוחד

BUGY כתב:לא ממש ברור מה המידות - ·קובץ המידות עודכן לקריא יותר
בעיקרון, ממרחק כזה לא היתי בכלל חושב על מקרן. רק מסך. ועדיף אולד. - יש לי שירשור נפרד לנושא המקרן , אנא התייחס רק לנושא האודיו בבקשה...
@BUGY
·למרות שביקשו לא לגעת בקטע הווידיאו - למה לא מקרן? זה מרחק בסדר למסך עד 120 ,
לי יש בערך אותו מרחק ומסך 106 - כול המשפחה נהנת - אין להשוות חוויה של סרט על פני מסך מול טלוויזיה אפילו הכי מתקדמת (לדעתי כמובן)
·למרות שביקשו לא לגעת בקטע הווידיאו - למה לא מקרן? זה מרחק בסדר למסך עד 120 ,
לי יש בערך אותו מרחק ומסך 106 - כול המשפחה נהנת - אין להשוות חוויה של סרט על פני מסך מול טלוויזיה אפילו הכי מתקדמת (לדעתי כמובן)
Heavy Metal Is The Law
רמקול סנטר זה רמקול הכרחי ביותר בקולנוע ביתי לא משנה מה החלל.
אין לך שוב בעיית מקום.
רמקול סנטר עליך שיהיה של אותה חברה כמו שקיידמיים ועוד יותר טוב ונכון של אותה סדרה.
אגב, רק עכשיו הבנתי למה בוגי כיוון - אתה רוצה לשבת מטר לפני המסך?!!
גם לפני הטלוויזיה לא מומלץ לשבת כזה כרוב… מה האילוץ?
אין לך שוב בעיית מקום.
רמקול סנטר עליך שיהיה של אותה חברה כמו שקיידמיים ועוד יותר טוב ונכון של אותה סדרה.
גם לפני הטלוויזיה לא מומלץ לשבת כזה כרוב… מה האילוץ?
Heavy Metal Is The Law
-
OBIONE1
- חבר פעיל במיוחד

אני רוצה לשבת מטר לפני הקיר האחורי שזה כ 265 סמ מהמסךgenvirt כתב:רמקול סנטר זה רמקול הכרחי ביותר בקולנוע ביתי לא משנה מה החלל.
אין לך שוב בעיית מקום.
גם לפני הטלוויזיה לא מומלץ לשבת כזה כרוב… מה האילוץ?...
ביפולריים אתה יכול לשים בקירות צד (לי ככה) בשביל זה הם נועדו.
אם אתה בקטע שיפוץ - מציא לעשות הכנה גם לסור אונס אחורי (surround back) וגם לאטמוס (זוג קידמיוזוג אחורי) - אם בעתיד תרצה - יהיה לך קל יותר.
אם אתה בקטע שיפוץ - מציא לעשות הכנה גם לסור אונס אחורי (surround back) וגם לאטמוס (זוג קידמיוזוג אחורי) - אם בעתיד תרצה - יהיה לך קל יותר.
Heavy Metal Is The Law
לגבי טיפול אקוסטי - אני חושב שקודם צריך לסדר הכול - להפעיל ואזי להחליט - אולי אין צורך בכלל.
כיול ינחון אמור לפתור כול הבעיות כעיקרון, אם לא תוסיף לוחות אקוסטיות - אבל זה כבר סיפור שונה ואני אישית לא ממש התנסית בזה כי לא משתמש
כיול ינחון אמור לפתור כול הבעיות כעיקרון, אם לא תוסיף לוחות אקוסטיות - אבל זה כבר סיפור שונה ואני אישית לא ממש התנסית בזה כי לא משתמש
Heavy Metal Is The Law