גזירת המכס, 1000$, עדכונים

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
hipoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
יש קבוצה בפייס שנקראת ineed it שהמנהל שלה הוא בני בוכניק.

בני עושה עבודת קודש ברשויות המיסים והבלגאן שהם עושים.
אני מצרף פה פוסט שהוא העלה בקבוצה ולדעתי מעניין את כולנו:

שער עולמי? גול בדקה ה-90 !
עדכון (8/1/17 - 17:00).

כידוע - בשישי אחרי שנ״צ של התהפכויות החלטתי לצאת בפומבי וציבורית כנגד ההחלטה של המכס לחייב את הצרכנים הפרטיים בתהליכים שאינם יכולים לעמוד בהם בשלב זה. תהליכים אשר מקשים עם עודף רגולציה ו/או הוצאות מיותרות.

הפוסט נכתב אחרי מספר שיחות רקע ולאחר בדיקות מרובות תוך שיקול דעת והבנה שלא הצלחתי עד לאותו רגע לעצור את זה ושצריך לעצור את זה בכל דרך גם אם היא פחות נעימה והגענו לדקה ה״90״.

הפוסט התגלגל ועשה גלים וכמו-כן ביקשתי עזרה מכל מי שאני חושב שיכול לסייע כדי להביא את הנושא בחזרה לסדר ולחשיבה מחודשת ופנו אלי גם מספר גורמים שהציעו סיוע.

ביום ראשון כבר נהיה קצת באלגן ורעש במסדרונות המכס והם התחילו לקבל טלפונים, גם מגורמי ממשל וגם ממספר גורמי תקשורת, עם בקשות לתגובה.

בצהריים המאוחרים של יום ראשון הם כבר הבינו שחייבים לעצור את זה וקבעו ״מפגש״ מרוכז (שנקבע ליום רביעי הקרוב) לאור ריבוי השאלות והצורך בהבהרות.

אני תמיד מעדיף בשיח ישיר ולכן ביום ראשון בלילה שלחתי מייל אישי והבוקר פשוט צלצלתי ללשכת אגף יבוא אישי במכס וביקשתי לשוחח עם מנהלת האגף.
כמובן שנענתי שלא ניתן יהיה לדבר בימים הקרובים כי יש קצת לחץ בימים הקרובים (מובן ומקובל לאור השינוי הדרמטי שהמכס הולך לעבור) אבל לאחר שהזדהתי בשמי (ואחרי שהמזכירה הבינה מי על הקו התגובה היתה מאוד לבבית והיא צחקה שאמרתי לה שהעזתי פשוט ... לצלצל...ולהודות באשמה של הבארדק שעשיתי להם ולנסות לפתור את הפלונטר ישירות) והדלת נפתחה במהירות. ממש במהירות.

הגברת רקפת ישי, מנהלת אגף יבוא אישי הקדישה לי את כל הזמן הנדרש ואני מודה לה על כך. הסברתי לה את חשיבות הנושא ושהוא מאוד מהותי בניגוד למה שהם חושבים. ייבוא אישי של חבילות בסכום של 1000 דולר ומעלה זה כבר לא ״מדע בדיוני״ והבלאק פריידי האחרון רק הוכיח זאת. הסברתי למה נושא זה הולך ומתפתח וגדל בהיקפים גדולים ואי אפשר להישען על נתונים מלפני שנתיים או שלוש, ולבטל בהינף יד על בסיס נתונים אלה, ולחשוב ״כמה כבר אנשים מזמינים בסכום כזה... בודדים בשנה...״. השיחה היתה מאוד חיובית ושוחחנו לא רק על נושא זה אלה עם עוד מספר קשיים שניתן לפתור אותם בקלות כשמבינים מה מקשה עלינו כצרכנים. צריך גם להבין את הצד השני ואת תפקידו של המכס - שבא למנוע בתהליכים כאלה ואחרים לרמות את מערכת המיסים והבקרה של המדינה ושמנסים לבצע ייבוא מסחרי בכסות של יבוא אישי. זה תפקידם וצריך להבין זאת.
בנוסף, רק לצורך הבנה - שהמכס התחיל לתכנן את מערכת שער עולמי - הובהר להם שעד שהמערכת תהיה גמורה אזרחי מדינה ישראל יהיו עם תעודת זהות חכמה ולכן הם חשבו שזה בסדר לבנות תהליך מסוג זה - הגיוני בהחלט - אבל כרגע אין תעודות זהות חכמות לרוב האוכלוסיה ולכן תריך בעיני להתאים את המערכת למציאות.

ולעדכון החשוב -
המכס החליט להקפיא בצורה רישמית ומוכרזת (!) את הצורך בזיהוי חכם בייבוא אישי מעל 1000 דולר. תקופת ההקפאה היא לכחצי שנה שבה יבחנו למצוא פתרון הולם - כזה שלא יקשה על הציבור.
בתהליך המעודכן לתקופת המבחן - כל מה שנצטרך לעשות זה להזדהות בפני חברת הבלדרות/דואר וליפות את כוחה בצורה הרגילה.

ביקשתי שייצא מסמך מסודר בנושא לחברות הבלדרות ולדואר - ושהם יעדכנו את עמילי המכס כי חלקם המועט כבר הבין שזה מה שיהיה אבל חלקם ממש לא (גם זה היה ״אישו״... מי מעדכן וכו...) - ומסמך כזה מסודר ייצא ביום-יומיים הקרובים. אשים לכם פה עותק.

בנוסף ולא פחות חשוב - קבענו להמשך השבוע להמשיך לשוחח ולבחון עוד מספר שינויים או לפחות לנסות לחתור לפתרון בעוד מספר בקשות לפישוט תהליכים והכרה מצידם בקשיים שעולים לנו כצרכנים (לא חסר כאלה...כגון ביקורת שרירותית שהמכס מחליט לבצע וסטטוס חבילה הופך משחרור קולקטיבי לשחרור פרטני - מה שגורר בהפתעה אגרות ועמלות שמוטלות על הצרכן, נוהל פשוט וברור לאזרח/לצרכן בתהליך ייבוא אישי - שזה לא יהיה בשפה מורכבת ולא ברורה (ומפחידה) - הדברים פשוטים ואפשר לפשט אותם עוד יותר...) - אז נקיים שיחות ובתקווה שנגיע גם לשינויים בגזרות אלה.

אני רוצה להודות לגורמים שסייעו בתהליך הזריז הזה. אני באמת מאמין שאפשר לשנות כשיש עיוות ושנעשה עוול - ולא צריך להיבהל - יש לא מעט גורמים במערכת שבאמת באים מתוך שליחות ובאמת מעוניינים להבין ולתקן שצריך.

אז קודם כל תודתי לגברת רקפת ישי, מנהלת אגף יבוא אישי על האוזן הקשבת והתנצלותי הכנה על ה״שמייח״ שעשיתי במשרד ביומיים האחרונים. תודה גם לחברת DHL ולחברתDealTass שעזרו לי ללקט חלקיקי מידע ולהתמקד בדברים החשובים מבלי להתבלבל בדרך וחסכו לי זמן במאמץ להגיע ל״מקורות״.
תודה גדולהNir Hügo Barr הגדול (ולדילטס שרתמו אותו למשימה) שסייע תקשורתית - מה שגרם ללחץ נוסף מהכיוון הזה. ותודות גםGuy Morr מנהל תחום מדיניות רגולציה ממשרד ראש הממשלה שעזר מאחורי הקלעים וימשיך לסייע בעוד בקשות ועניינים.
ותודה לכם על השיתוף וההקשבה.

כשיש רוח - אל תילחמו. תפתחו מפרש.

ועכשיו חזרה לשגרה.

————————————
————————————

שישי (5/1/18) :

שער עולמי? גול עצמי...

דיברנו פה ושם בקבוצה במספר דיונים קטנים על מערכת ״שער עולמי״ שלאחר זמן לא קטן של תיכנון ופיתוח עולה לאוויר.

המערכת אמורה לייעל ולשפר את עבודת המכס ובגדול להצעיד את המכס ל״שנות ה 2000״... יש לה משמעויות ויתרונות גדולים אך מנגד כנראה כמו כל דבר טוב שקורה פה במדינה - אליה וקוץ בה.

בקצרה - כעקרון המערכת תאפשר ליבואנים ולמכס לעבוד ללא ניירת וביצוע אישורים ושחרורי מכס באמצעות כרטיס חכם שמונפק לכל דורש (יכול להיות מונפק גם לכם כ אינדיווידואלים) והוא יאפשר ביצוע פעולות מול המכס ובאמצעותו בעצם יתבצע הזיכוי החכם. ועוד ועוד יתרונות...
זה ממש ממש בקצרה.

אז איפה הקוץ?!
כחלק מהשינויים נכנסו נהלים חדשים ובאחד מהם אנחנו נפגעים - המכס בייבוא מוצרים בשווי מעל 1000 דולר לא מפריד בהתייחסות שלו בין יבואנים לבין אנשים רגילים - ומיישם נוהל זהה הן בייבוא אישי והן ביבוא מסחרי בחבילות בסכום זה ומעלה.
מה שיגרור הרבה באלגן... והרבה בירוקרטיה!
כלומר, בחבילות בשווי של 1000 דולר ומעלה אנחנו , בייבוא אישי, ניאלץ לאמת ולהזדהות בצורה חכמה מול המכס (טופס מכס 165).
ואיך נעשה את זה ? או ע״י אותו כרטיס חכם, אם יהיה לנו (ולא יהיה...רק למשוגעים לעניין...) או ע״י הזדהות פיזית מול עמיל המכס והוא יבצע את ההזדהות והטיפול במערכת או ע״י עו״ד/רו״ח שיחזיק כרטיס כזה והוא יעשה את הזיהוי והאישור (מילוי הטופס).

אז למה אני מתעצבן?!
כי הקבוצה הזו הוכיחה שהעולם מתקדם מספיק כדי לא רק להזמין כיסוי לאייפון מעלי אקספרס והיום אנחנו מספיק בטוחים ומספיק מתקדמים כדי להזמין מוצרים בשווי מעל 1000 דולר... טלוויזיה, טלפון חכם מתקדם, סט רמקולים וכדומה... ועודף בירוקרטיה זה בדיוק הפוך ממה שהמחוקק והרגולטור מצהירים שהם רוצים לעשות.
ואני מאמין לממשלה בנושא זה - לא בגלל שאלה סתם מילים שנזרקות לאוויר אלא מכיוון שנעשו צעדים והולכים להיעשות צעדים בנושא - ראו לדוגמא את ״ועדת ההיגוי להמלצות על הסרת חסמים ליבוא אישי״ שאני בקשר איתם ועוד דברים - המדינה (הממשלה) רואה ביבוא האישי מנוע ומנוף להורדת יוקר המחיה פה - וזה כלי משמעותי בעיניהם ״ שמחולל תחרות״ במשק ויוביל להורדת מחירים. אני באמת מאמין בזה.

תקנה כזו של המכס זה פשוט אצבע משולשת והורדה לטמיון של עבודת הועדה, הקלות כאלה ואחרות שהגיעו והיו מתוכננות להגיע ובעצם החלטת המכס והנוהל של המכס בחבילות מעל 1000 דולר ״מרוקנות מתוכן״ כל סיסמא שנזרקת לאוויר וכל דוח ומסקנות של וועדות שעבדו קשה!
מה שווה כל ההקלות אם בסוף כשאני ארצה לייבא טלוויזיה או טלפון חכם יקר אצטרך לבזבז חצי יום עבודה או לשלם על בירוקרטיה כדי לשחרר את המשלוח? במה הועילו תקנתם של חכמים??
יד אחת מחבקת והיד השנייה מכה...

חברות הבלדרות והמשלוחים נערכות לשינויים אלה ואין מה לבוא אליהם בטענות ! זה יגרור עמלות ועלויות נוספות וגרוע מכך - בירוקרטיה - אבל הן לא האשמות במקרה זה.

אני בקשר עם מספר גורמים ולא אתבייש לפעול בשום צורה כדי שהעניין יובא לדיון מחדש.
משרד האוצר, משרד הכלכלה, ועדת ההיגוי להורדת חסמים, מנהלת האגף ליבוא אישי במכס ועוד - כולם כרגע מיודעים והנושא הובהר והועבר בניסיון לעורר דיון מחדש מול המכס כדי שלא נקבל את זה ונמשיך הלאה!

אני לא אקבל את זה כגזרה משמיים!

בנוסף, בחבילות בשווי נמוך יותר - יתווספו אגרות חדשות -ישנות שהמכס יגבה כעת ולכן צפו פגיעה גם בנושא זה - חבילות יעלו יותר בקרוב בייבוא אישי. עוד קיסם למדורה.

אעדכן. ובמידת הצורך אבקש את עזרתכם כדי להביא את זה לדיון ציבורי... כרגע - אמשיך לפעול כמו שאני תמיד מאמין שצריך בשלבים אלה לפעול - בשקט, מאחורי הקלעים, ברגוע, בהיגיון ובנעימות.

שבת שלום
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2 

עם כל הכבוד למר בוכניק ולעבודה שהוא עושה למען הציבור, בל נשכח, שהוא ניזון מעמלות AFFILIATE שמנות שמגיעות אליו בדיוק מהצרכנים שמבצעים רכישות וכמה שיותר יקרות - יותר טוב.
למי שלא מכיר, אלו עמלות של 2-5% ממחיר המוצר.
וזה אומר שמי שיקנה דרך לינק שלו מוצר ב 1000$, אז יש פה עמלה של בין 20 ל 50$ על הרכישה (ויש אתרים שנותנים יותר)

אז לא מזלזל ביכולותיו ורצונו לתרום לאזרח, אבל היה יפה לציין שהוא נהנה מזה באופן אישי.
גם אם כתב בפייסבוק שהוא לא מקבל עמלות מחלק מהשיתופי פעולה, אבל הרי שהשיתופים הללו מגבירים את כמות הרכישות - ולכן את כמות העמלות.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #3 

אז מה? מה זה משנה, זה מפחית מהחשיבות של מה שהוא עשה פה?

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 710 פעמים

שליחה #4 

mayeast

לישראלים קשה לפרגן.
הוא עושה עבודה. והאפלייט זה התמורה שלו. מה הצרות עין כל הזמן?
זה בא מהכיס הפרטי שלך? לא. נקודה.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

psibeast כתב:אז מה? מה זה משנה, זה מפחית מהחשיבות של מה שהוא עשה פה?
...
·

ומה התגובה הזו הוסיפה ?
להבדייל אלפי הבדלות אתה יכול לאמר על ראש הממשלה שמה זה משנה שהוא מעשן סיגרים שקנו לו.. זה מפחית מהחשיבות של מה שהוא עושה ? (ובוא לא נפתח דיון על זה).

רציתי רק שתהיה שקיפות וזהו.

hipoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #6 

@mayeast
·אתה ראית איפהשהו שהוא כתב שהוא לא מרוויח שקל מהעניין?
מה הקטנוניות והעיניים הצרות האלה?
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

hipoo כתב:@mayeast
·אתה ראית איפהשהו שהוא כתב שהוא לא מרוויח שקל מהעניין?
מה הקטנוניות והעיניים הצרות האלה?
...
·

אתה לא כותב שאתה לא מרוויח, אלא להפך, אתה כותב DISCLAIMER שאתה כן מרוויח

עיני אינה צרה.
אך מטריד אותי שאנשים חושבים שהוא עוזר להם רק לשם שמיים ומודים לו כאילו הוא מתת האל לעולם השופינג. בעוד יש לו אינטרס כלכלי מובהק ולא קטן

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #8 

מי אמר שאין שקיפות? לכל מי שבקבוצה של בני ברור שהוא מרוויח כסף מה Affiliate. הוא אפילו מבקש בגלוי לעשות את הקניות באמזון דרך הלינק שלו כדי לתגמל אותו על העבודה שהוא עושה.
הוא לא צריך לחזור על זה בכל פוסט מחדש.

אני בטוח שהמוטיבציה של בני להזיז דברים בנושא הזה לא היתה רק חרדה להכנסה שלו. ממילא מיעוט קטן מאוד מההזמנות עובר את ה-1000$, זה לא משהו שהוא ירגיש אישית.

הלך הבן אדם, עשה שירות לכולנו בזה שהוא הרים בלאגן וצעקות וגרם לשינוי המדיניות. אפשר גם לשמוח ולא לחפש אם הוא מרוויח או לא.

ולגבי ראש הממשלה - שונה לחלוטין. במקרה שלו מדובר בשחיתות וניגודי אינטרסים שבהם האינטרס הפרטי שלו מתנגש עם האינטרס הציבורי. במקרה הזה, האינטרס של בני והאינטרס של כולנו זהים.

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #9 

צריך לנצל הזדמנות זאת ולהתאגד/לפנות לחברי הכנסת על מנת להוריד חסמים ומחירים לאנשים פרטיים. צריך להראות דרישה ותמיכה יותר רחבה של צרכנים.

eladi7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #10 

יפה ומעודד מאוד

שאלת תם :)
האם צפוייה התייעלות בנושא עיכובי חבילות לבדיקה ומעבר בין תחנות כמו שהתהווה להיות צוואר הבקבוק לאחר התייעלות הדואר?
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #11 

לא הצלחתי למצוא האם יהיה ניתן להתחבר למערכת מסלול באמצעות תעודת זהות חכמה (ביומטרית) או דרכון ביומטרי.
או שחייבים לקנות תעודה חכמה ב-300 ש"ח מאחת החברות שמנפיקה אותה?

OOkladek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #12 

@liorp
·

נכון להיום רק עם כרטיס חכם שכרגע עלותו היא 175 ולא 300 עם אתה עושה את זה דרך חברת פרסונל אידי, פשוט תבקש את המחיר הזה במידע ומסרבים אמור להם שפדקס הפנו (באתר שלהם פדקס רושמים ללקוחותיהם שהגיעו להסכם על המחיר הזה עם פרסונל אידי) אותך אליהם לקבלת התעודה במחיר הזה, אבל בתאכלס זה המחיר כרגע גם בחברה השניה שומציאה את הכרטיסים החכמים.

בנוסף כרגע אתה לא צריך את התעודה לפחות לחצי השנה הקרוב כי בני מנהל הקבוצה בפייס הגיע להבנות עם מנהלת המכס ונכון לעכשיו אין צורך בהזדהות אישית במכש להזמנות מעל 1000$ כמו שאמור היה לקרות.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #13 

אבל כל התכנון של המכס היה ממה שקראתי מתוך מחשבה שיש לאזרחים ת.ז חכמה. מקווה שבעתיד יהיה אפשר להזדהות איתה.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #14 

OOkladek כתב:@liorp
·

נכון להיום רק עם כרטיס חכם שכרגע עלותו היא 175 ולא 300 עם אתה עושה את זה דרך חברת פרסונל אידי, פשוט תבקש את המחיר הזה במידע ומסרבים אמור להם שפדקס הפנו (באתר שלהם פדקס רושמים ללקוחותיהם שהגיעו להסכם על המחיר הזה עם פרסונל אידי) אותך אליהם לקבלת התעודה במחיר הזה, אבל בתאכלס זה המחיר כרגע גם בחברה השניה שומציאה את הכרטיסים החכמים.

בנוסף כרגע אתה לא צריך את התעודה לפחות לחצי השנה הקרוב כי בני מנהל הקבוצה בפייס הגיע להבנות עם מנהלת המכס ונכון לעכשיו אין צורך בהזדהות אישית במכש להזמנות מעל 1000$ כמו שאמור היה לקרות.
...
·

https://www.calcalist.co.il/marketing/a ... 74,00.html
ל"כלכליסט" נודע כי חברות השילוח הקימו קול זעקה בנושא זה וברשות המסים נסוגו לעת עתה מההוראה המחייבת הזדהות אישית ודחו אותה בחצי שנה.
...
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

OOkladek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #15 

@shuali
·
נו מה אתה מסתלבט עליי? גם אני קראתי את הכתבה הזאת היום ואנחנו נקרעים עליה בקבוצה, אני רואה שאתה מסוג האנשים שמאכילים אותם בכפית פייק ניוז כפי שנאמר "הדבר היחיד הנכון בעיתון הוא התאריך והמחיר".

תראה מתי פרסמתי את ההודעה שלי והכתבה הזו ששמתה היא מהיום רק תשאל את עצמך, מאיפה לי לדעת מה חברות השילוח עושות? איך הייתי יכול לדעת על מה ואם בכלל הם מתדיינים עם המכס? לא יכולתי, זה הכל עבודה של הקבוצה או יותר נכון של מנהל הקבוצה.

הכתב בטח שמע מאיזה עובד במכס או משהו כזה את הידיעה והעובד של המכס שיאר שזה בגלל חברות השילוח, ההישג זה נטו עבודה של בני מול מנהלת המכס (שחכתי את שמה כרגע).

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #16 

הבני הזה גאון אין לי מילה אחרת לתאר את זה :lol:

והמבין יבין
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1307
נתן תודות: 256 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #17 

מתוך אימייל שהגיע מדילטס:
"
לקוחות יקרים,

ביום ראשון האחרון, ה-14.1.2018 המכס השיק מערכת חדשה בשם ״שער עולמי״, ואיתה נכנסו שינויים באגרות שחרור של המכס.

המכס משחרר חבילות עכשיו עם הצהרת יבוא פרטנית, במקום רישומון קולקטיבי. גובה האגרות שהמכס גובה עבור כל חבילה:

ערך הצהרה ב- USD
סכום אגרות ב-$
עד לערך של 99.99 $
אין אגרות
ערכים של 100$-499.99$
$5.4 לכל הצהרה
ערכים 500$-999.99$
$17.60 לכל הצהרה
מערך של 1000$ ומעלה
$23 לכל הצהרה + $75 עמילות מכס
* חשוב לזכור - אלו אגרות שיגבו במעמד התשלום עבור שילוח החבילה, והמיסים. האגרות יועברו ישירות למכס, בעת שחרור כל חבילה וחבילה, ואין כל קשר לעלות שירות השילוח.
"

איך זה יכול להיות שמערכת שאמורה להיות יעילה יותר במיוחד לאור הועדה להוזלת יוקר המחיה משיתה על הציבור עלויות גדולות יותר?

ללא קשר באימייל של דילטס מופיעה גם התייקרות בשירות דואר בסיסי ודואר פלוס:

"
בנוסף הדואר האמריקאי יעלה מחירים בתאריך ה-21.1.2018 ולכן עלויות השילוח בשירות ״דואר בסיסי״, ו-״דואר פלוס״ יעלו בשיעור דומה.

למרות זאת, כרגיל, עלות השילוח בשירות אקספרס וימי באוויר לא משתנות
"

HTmagDeals
סמל אישי של משתמש
צייד דילים
צייד דילים
תגובות: 5249
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 472 פעמים

שליחה #18 

shauli
sos111
(Y)

אנשים, תפעילו קצת חשיבה עצמית כפי שאמרו לכם.
קבוצת יד 2: https://t.me/HTyad2
ערוץ הדילים: https://t.me/HTDeals
הקבוצה להתייעצויות ובקשת קופונים: https://t.me/HTDealsChat

BennyBu
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 4
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #19 

בוקר אור,

הנה. בני המגלומן פתח חשבון והחליט להגיב פה.

ואני אענה לך אחד אחד -

קודם כל - בני בוחניק ולא בני בוכניק. אם כבר עסקינן במגלומניה...

גרידיות? בקבוצה שלי תמצא לא מעט דברים שאין בהם קשר לכסף או תגמול שהולך אליי. הדברים אצלי על השולחן ומאוד ברורים - במקום שאני יכול להנות מתגמול מצד האתר/מוכר וזה לא בא על חשבון חברי הקבוצה - בכיף! בטח שכן! במקום שזה בא על חשבון החברים בקבוצה - אז אותו אתר/גורם מתבקש לגלגל את זה בחזרה לחברים - אתה מוזמן לבדוק את זה עם כל אחד מהגורמים שעשיתי איתם פעילות כזו - באג, דילטס (או חברות שילוח אחרות שפנו אליי וקצת הופתעו שאמרתי להם את זה), הוט פרייס וכו. סתם לדוגמא - הסוויצר - שהוצע לחברי הקבוצה במחיר שאף אחד מכל מי שניסה לשכפל לא הצליח לשכפל - לא בגלל שאני גאון - פשוט בגלל שאת התגמול שהוצע לי לטובת העניין בקשתי לגלגל לחברי הקבוצה ולהוריד במחיר.
תראה לי עוד מנהל אתר/קבוצה ברשת שמתנהל ככה ?

מגלומן? אתה לא מכיר אותי אז מאיפה אתה יודע? (״שואלי״ לפחות קצת מכיר אז אולי הוא יכול להעיד - לטוב או לרע...) אבל להבדיל ממך אני מגיב וכותב בשמי המלא וכך אתה יכול לנסות לבדוק עליי קצת מסביב - ואחרי שתעשה את זה - תגיב. להבדיל מכל מקום אחר ב״רשת״ איך שאתה מכנה - החברים אצלי בקבוצה נהנים מעזרה לא קשורה וכוללת וגם שפונים אליי שאסייע - מעולם לא נזפתי או נפנפתי מישהו שפנה אליי - להיפך - עזרתי גם אם אין לזה קשר ישיר וכדומה. מגלומן זה אחד שיש לו שגעון גדלות. הקבוצה שלי מתנהלת בדיוק באותו אופי שהתנהלה ביום שנפתחה ציבורית ובדיוק באותו אופי לתקופה שהיתה סגורה רק לחברים הקרובים שלי (שבעצם זו היתה מטרתה הראשונית רק שהתגלגלה למה שהיא עכשיו). זה בדיוק ההיפך ממגלומן. שפונה אליי מישהו שנתקע בסבכי הבירוקרטיה אני מנסה לסייע ולא זורק אותו, שפונה אליי מישהי שנתקע עם חברת שילוח עם בעיה מול המכס - אני פועל כדי לסייע ומפעיל גם קשרים אישיים מול המכס כדי לחלץ אותה ועוד עשרות מקרים - שמגלומניה לא היתה נותנת לי לפעול כך.

מגמת התרסקות - אני לא יודע לפי איז קנה מידה אתה מודד אבל בסדר. יש לי חיים והקבוצה הם לא עיקרם ואין לי כוונות להפוך אותה לכזו. היא הגיעה ממקום מסויים וכל עוד אני יכול לשמור על זה - אשמור על זה גם אם זה אומר שלא נכנסים חברים חדשים או שהם מאושרים בקצב איטי. האיכות של התוכן והשיח בקבוצה שלי ישמרו - גם אם זה על חשבון הגודל. לא מחפש להיות הכי גדול - כן אשמור על האיכות.

ועכשיו לגבי נושא הדיון - מכס וענייני השינויים.

להבדיל ממך, כנראה (אולי אני טועה אבל לא רשמת אחרת) - אני מנסה בכוחותי המוגבלים לשנות משהו. בעצם שני דברים כרגע - את נושא התעודה החכמה - שהצלחנו (לא הצלחתי לבד! פשוט דאגתי שיהיה לחץ מכל מני כיוונים) לקבל דחייה של חצי שנה ואת נושא האגרות - שזה יהיה סיפור מורכב יותר.

בנושא התעודה החכמה -
לאחר שהבנתי שהם לא יורדים מזה - וכראיה אנשים התחילו לקבל הודעה בנושא זה שעליהם להצטייד או בתעודה חכמה או לעשות את התהליך מול עו״ד וכו - החלטתי פשוט לפעול בצורה ישירה - וגם להפעיל לחץ על המכס -
מצד אחד דאגתי שכל התקשורת תקבל באותו סופש את הידיעה על כך - לא משהו ״חדשותי״ או חדש - פשוט תירגמתי להם את ההשלכות והמשחק הכפול של המדינה (הקלות ביבוא אישי מצד אחד והערמת קשיים מצד שני).
ובמקביל, אחרי שהמכס קיבל המון פניות לתגובה מהתקשורת, שלחתי מייל מסודר בלילה ובבוקר פשוט הרמתי טלפון. כן. טלפון פשוט. לאחר שהובן ע״י המזכירה מה שמי ומי אני (לא בצד המגלומני אלה בכיוון של ״מאיפה נפלתי עליה״) ושהיא בדקה עם מנהלת אגף יבוא אישי - חזרו אליי לאחר מספר דקות. משם ניהלנו שיח - לא משהו מורכב מדי - שיח אתה יודע - בין אנשים... את תוצאות של אותו סיישן שערך יומיים אתה יודע כבר - ניתנה הקלה/ארכה לנושא תעודות חכמות - ונקבעה פגישה עם עמילי המכס (שהגעתי אליה אגב רק כדי לשמוע במסודר וישבתי בצד וניצלתי את ההזדמנות שידעתי כדי להגיע למפגש אישי עם אותה גברת) לאותו שבוע לגבי הבהרות ובנוסף יצאה הבהרה לכולם על ההקלה.

לגבי האגרות החדשות-ישנות -
הנושא מורכב יותר כי אם אתה ככ בקיא בפרטים אתה אמור לדעת שהאגרה הזו היא לא אגרה חדשה והיא אושרה ע״י וועדת האגרות איי שם ב 2012 (18 שח בחבילות של 100-50 דולר ותוספת של עוד 41 שח בחבילות של 500-1000 דולר). המכס לאחר כמה זמן הוציא נוהל (זכותו) שבא להקל על חברות הבלדרות ועל היבואנים (אישי/מסחרי זה אותו דבר מבחינתם) שבא בעצם לטפל בשחרור קולקטיב - שבמקום שכל משלוח בתוך ה״קולקטיבי״ ישלם אגרה חברות הבלדרות חוייבו לפי סכום כולל - במדרגות של שווי - עד 7500 דולר סהכ (של כל המשלוחים שיש באותו ״ שחרור קולקטיב״) הם חוייבו באגרה אחידה של 300 ומשהו שח (370 אם אני זוכר נכון - אבל בערך - אל תתפוס אותי פה במדוייק).
הנוהל הזה רץ במשך שנים עד שהיתה תביעה נגדת המכס מצד יבואן שהתרעם על כך שהנוהל עוקף החוק ואת מה שהוחלט בוועדת האגרות (חפש קצת ברשת - יניר מערכות, מכס, תביעה... תקרא קצת...).
לסיכום של אותה תביעה - המכס בעצם אמר בשפת העם - אין בעיה... רוצים שנפעל עפ החוק - גם אם הוא לא טוב - נעשה זאת ובעצם החליט והודיע שהוא חוזר לגבות לפי מה שאושר בזמנו - 18 שח וה 41 שח וכו... בנוסף הם הודיעו שמכיוון שזה מסבך כרגע - הם לא יגבו את האגרות הנל עד לעליית מערכת שער עולמי ופטרו את החברות שילוח מהאגרות הללו. עד לעליית שער עולמי... והופ! הנה אנחנו בשער עולמי וחזרו לגבות את העמלות הללו.
בשיחה עם המכס - הגברת רקפת ישי - מנהלת אגף יבוא אישי - הובהר לי שזה בעייתי לחזור אחורה בגלל התביעה והנושא דורש דיון חקיקתי והציעה לקיים פגישה בה ננסה לעלות על הכתב בצורה רישמית עמדה שתהיה מקובלת על המכס ושתהיה הגיונית ציבורית.

אז מה עושים? מנסים לשנות. ולא יושבים בפרופיל מוסתר ומקטרים.
בזכות הקבוצה יצא לי להכיר מספר גורמי רגולציה ובניהם את הוועדה להורדת החסמים ביבוא אישי - איזה קטע! הייתי בקשר איתם ולפני מספר חודשים התבקשתי על ידם לרכז מספר בעיות וכשלים שיש במדינה ביבוא אישי (וגם זה תועד ואפילו קראתי לחברי הקבוצה לרשום את זוית ראייתם וריכזתי ביחד את מה שהועלה לכדי מסמך אחד שהועבר לוועדה).
בזכות היכרות זו - נפתחו לי ערוצים ישירים למספר גורמים - הוועדה כאמור למעלה וגורם שמטפל ברגולציה במשרד ראש הממשלה.
אז אם יש היכרות ויש קשר ישיר - למה לא לנסות להזיז משהו?
להבדיל ממך - אני מעדיף לנסות.
למרות שזה היה נראה לי מורכב ולמרות שחשבתי שזה לא כזה פשוט (וועדת אגרות, תיקון בירוקרטי וכו) - נציגת הוועדה להסרת החסמים, בשיחה ברביעי בערב ביקשה לא להרפות ואף יותר מזה - הנושא ייכנס לדוח הוועדה והועבר לבדיקה רגולטורית ובנוסף הציעה להמשיך בתוכנית ולקיים את הפגישה במכס ואף הציעה להצטרף לפגישה ושנצרף גם את הנציג ממשרד ראש הממשלה שעוסק ברגולציה. בפגישה ננסה לצאת עם הצעה שתהיה מקובלת על המכס ושאותה ינסו לקדם בוועדת האגרות. שינוי במקרה זה ייקח זמן ולא ייפתר ברזולוציה של ימים - אבל לפחות אנסה לעשות מה שאני יכול ולהשקיע את מיטב זמני בנושא. זמן על חשבוני הפרטי. ולא לשבת ולהקניט אחרים כמו שאתה עושה.

עכשיו, מכיוון שזה די ברור לי שאתה כנראה (כיביכול, לכאורה) מאחת הקבוצות זו או אחרת או מכיוון שיש לך אינטרס כלשהו להקניט אותי פה - אז אני מניח שאתה גם חשוף לבעיות ולקשיים מסויימים שיש כיום ביבוא אישי - אז אפתיע אותך ו״ארד לי מהמגלומניה״ ואני אשמח לזמן אותך ביחד איתי לפגישה במכס ומשרד האוצר - וזאת ללא תמורה או עמלה או אפילייט או כל מונח שאתה חושב - אתה רק תצטרך, כמוני, לפנות לך בוקר ולהגיע לירושלים כי מה לעשות שהרשויות לא עובדות בלילה - ולכן אני אאלץ להתפנות לי מהעבודה ולקחת חצי יום חופש - ולנסות להזיז משהו. אולי אצליח ואולי לא - לפחות אנסה כמיטב כוחותיי.
ללא תשורה. ללא קשר ישיר - ברור שיש קשר עקיף אבל נראה לך שתבזבז את זמני על זה אם לא הייתי חושב שזה חשוב בראיה הגדולה להתקדמות המדינה בנושא יבוא אישי? אתה חושב שמעניין אותי לשרוף ככ הרבה שעות בנושא ? אם הייתי פועל רק מתוך אינטרס אישי - אותם שעות שהשקעתי וכנראה אני הולך להשקיע היו מניבים לי תשורה הרבה יותר גדולה אם הייתי מעלה עוד איזה מיקסר או כבל במבצע... אתה ממש מגוחך.

עכשיו, אחרי שנתתי לך ככ הרבה חומר - אתה מוזמן גם למסור פרטים עלייך כדי שנכיר לעומק ונדע מאיפה אתה, מה אתה עושה ואיזה אינטרס יש לך. ובאמת אולי תצטרף אליי לנסות לשנות את הבעייתי . עד אז - אתה מוזמן להנות מהעבודה שאחרים עושים.

בני בוחניק
מקבוצת ״כזה אני רוצה!״....

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #20 

אפרופו מע' "שער עולמי" שבחרו במכס להעלותה לאוויר במועד הגרוע ביותר שהיה ניתן לבחור.
כמובן שהצהרות לחוד ומעשים לחוד.
עליית "שער עולמי" גרמה להשבתת מע' המחשוב של המכס ואגף רישוי למשך כמעט שבוע במקום יומיים שתוכנן במקור. גם עכשיו עדיין יש בעיות ועיכובים בשחרור ורישוי רכבים.
אלפי אזרחים לא יכולים לקבל את הרכב החדש שלהם. הנזק הכספי כתוצאה מכך ללקוחות וליבואנים הוא עצום בכל קנה מידה. חלם מוחלט!

http://m.ynet.co.il/Articles/5072056

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”