לא מבין אם אני רואה HD או לא
הורדתי את הסרט <נערך ע"י מרטין - ציון שמות קבצים לא מותר באתר>720p.HDTV.x264-.mkv.
חיברתי את המחשב לטלוויזיה (Toshiba 32wl66) דרך יציאת VGA למחשב והגדרתי את הרזולוציה שלו ל 1280x1024@60Hz.
האיכות הייתה טובה אבל השאלה שלי היא איך אני יכול לבדוק את הרזולוציה והאם זה באמת קובץ HD דרך הטלוויזיה?
תודה מראש
חיברתי את המחשב לטלוויזיה (Toshiba 32wl66) דרך יציאת VGA למחשב והגדרתי את הרזולוציה שלו ל 1280x1024@60Hz.
האיכות הייתה טובה אבל השאלה שלי היא איך אני יכול לבדוק את הרזולוציה והאם זה באמת קובץ HD דרך הטלוויזיה?
תודה מראש
נערך לאחרונה על ידי elgard ב 26/04/2007 22:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אתה יכול לבדוק מה הרזולוציה שלו עם mediainfo, אבל אני לא ממש מבין מה השאלה שלך - אתה שואל אם המקור של הסרט הוא מ-HDDVD או Blu-ray? לפי השם או הרזולוציה אי אפשר לדעת בוודאות אבל אני מנחש שזה rip מדיסק או הקלטה מאחד מערוצי ה-HD בארה"ב, שעבר דחיסה והמרה ל-720p, שהוא פורמט HD (לא full HD אבל בכל זאת HD).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
גם אני מריץ קבצים באותו פורמט על ה LCD שלי..
הדרך הכי פשוטה לבדוק מה הרזולוצייה של הקובץ היא פשוט לראות בנגן (אני משתמש ב BSPLAYER והוא רושם לי בדיוק מה הרזולוצייה של הקובץ) דרך נוספת היא דרך הפעלת ה OSD בקודקים של CCCP..
הדרך הכי פשוטה לבדוק מה הרזולוצייה של הקובץ היא פשוט לראות בנגן (אני משתמש ב BSPLAYER והוא רושם לי בדיוק מה הרזולוצייה של הקובץ) דרך נוספת היא דרך הפעלת ה OSD בקודקים של CCCP..
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
ישנם כלים כמו GSPOT ודומיהם שבעזרתם תוכל לדעת מהי הרזולוציה של הקובץ, או כמו שצויין - בחלק מהנגנים כמו BSPLAYER , פשוט רשום מהי הרזולוציה.
אני מניח שאם הורדת סרט עם סיומת mkv ושקודד ב-x264 , אז באמת מדובר ב-720P (כמו שמצויין בשם הסרט), במקרה כזה ובהנחה שהסרט הוא בפורמט 16:9 אזי הרזולוציה היא 1280X720 , ורצוי שתגדיר את המסך לעבוד ברזולוציה הזאת כי כל רזולוציה אחרת תצריך עיבוד תמונה מיותר.
אתה יכול להשוות את איכות התמונה אם תוריד את אותו סרט ב-DIVX או XVID ותשווה FRAME מהסרט הזה לאותו FRAME מהסרט ב-HD , ותאמין לי, יש הבדל.
אני מניח שאם הורדת סרט עם סיומת mkv ושקודד ב-x264 , אז באמת מדובר ב-720P (כמו שמצויין בשם הסרט), במקרה כזה ובהנחה שהסרט הוא בפורמט 16:9 אזי הרזולוציה היא 1280X720 , ורצוי שתגדיר את המסך לעבוד ברזולוציה הזאת כי כל רזולוציה אחרת תצריך עיבוד תמונה מיותר.
אתה יכול להשוות את איכות התמונה אם תוריד את אותו סרט ב-DIVX או XVID ותשווה FRAME מהסרט הזה לאותו FRAME מהסרט ב-HD , ותאמין לי, יש הבדל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46403
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יש כאלה שרואים תמונה ויש כאלה שרואים את זה
:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
דרך אגב - לי יש בבית סרט HIGH DEFINITION לא גדול ( נדמה לי שהוא שוקל כ-80 מגה ) באורך של מספר דקות שמציג מצויין את ההבדל בין HD ל-SDTV .
זהו סרט אינפורמטיבי שנועד לקהל הרחב ללא זכויות יוצרים .
אם מנהלי האתר יאפשרו זאת , אשמח לעלות אותו לכאן עבור כל חברי הפורום .
זהו סרט אינפורמטיבי שנועד לקהל הרחב ללא זכויות יוצרים .
אם מנהלי האתר יאפשרו זאת , אשמח לעלות אותו לכאן עבור כל חברי הפורום .
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46403
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
עוד השוואה מעניינת, DVD ,Fellowship of the Ring מול 1920x1080
תעמדו עם הסמן על התמונה ותורידו את הסמן:
http://www.cornbread.org/FOTRCompare/index.html
elgard,
שוכנעת כבר?
elgard,
שוכנעת כבר?
כןziv_r כתב:עוד השוואה מעניינת, DVD ,Fellowship of the Ring מול 1920x1080
elgard,
שוכנעת כבר?...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
פשש
כל הכבוד על הלינק המעולה !!
חפשתי כזה כבר הרבה זמן !
למרות שאני כבר צופה בסרטי HD תקופה לא קצרה - זה עדיין מפתיע אותי עד כמה ההבדל מDVD רגיל הוא עצום ..
התמונה ב DVD פשוט לא מצליחה להעביר עומק !! אין מספיק חדות כדי שיהיה גבול ברור מסביב לכל דמות או אובייקט ומה שמתקבל זה משטח אחד עם פרטים שונים עליו ללא אבחנה של מיקום לעמוק.. בעוד שהתמונה ב HD מעבירה בצורה ברורה ביותר את המיקום של הדמות/אובייקט ביחס לאחרים ..
שימו לב בייחוד ל SHOT-10 בו ממש ניתן להבחין היכן עומד כל אחד מהם ואת הנברשת ברקע שפתאום רואים בבירור היכן היא ממוקמת באויר.. וזה עוד בתמונות JPEG ולא BMP..
כל הכבוד על הלינק המעולה !!
חפשתי כזה כבר הרבה זמן !
למרות שאני כבר צופה בסרטי HD תקופה לא קצרה - זה עדיין מפתיע אותי עד כמה ההבדל מDVD רגיל הוא עצום ..
התמונה ב DVD פשוט לא מצליחה להעביר עומק !! אין מספיק חדות כדי שיהיה גבול ברור מסביב לכל דמות או אובייקט ומה שמתקבל זה משטח אחד עם פרטים שונים עליו ללא אבחנה של מיקום לעמוק.. בעוד שהתמונה ב HD מעבירה בצורה ברורה ביותר את המיקום של הדמות/אובייקט ביחס לאחרים ..
שימו לב בייחוד ל SHOT-10 בו ממש ניתן להבחין היכן עומד כל אחד מהם ואת הנברשת ברקע שפתאום רואים בבירור היכן היא ממוקמת באויר.. וזה עוד בתמונות JPEG ולא BMP..
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
הלינק האחרון - מדהים לפיו לא שווה לראות ערץ 2 כי 3/4 בכלל לא רואים...
ולכבי הלינק שלא ניפתח פשוט תעשו CTRL+F5
ולכבי הלינק שלא ניפתח פשוט תעשו CTRL+F5
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות