מחשב מצפצף (כרטיס מסך)
שלום חברים אני חדש פה ורציתי את עזרתכם.
יש לי מחשב בן 3 שנים כמעט ולאחרונה התחיל לצפצף לי במשחקים ולא משנה כמעט על איזה איכות אני שם את ההגדרות.
הוא מצפצף רציף ואני ב99 אחוז בטוח שזה הכרטיס מסך,בדקתי השבוע וגיליתי גם שיש לי צוואר בקבוק בגלל שהכרטיס חלש מידי מהמעבד. אבל הכל היה עובד תקין בצורה חלקה ורק לאחרונה אני שומע את הצפצוף הזה גם עשיתי אתמול פירמוט טוטאלי והתקנה מחדש של הווינדוס ועדיין הבעיה נמשכת גם עשיתי סריקה לווירוסים עם Avira ולא התגלו שום וירוסים בדרך כלל היה מוצא אם היה...
המעבד I7-5820K 3.30Ghz
הכרטיס מסך GTX780 3GB Lightning Edition MSI
תודה רבה לעוזרים !
יש לי מחשב בן 3 שנים כמעט ולאחרונה התחיל לצפצף לי במשחקים ולא משנה כמעט על איזה איכות אני שם את ההגדרות.
הוא מצפצף רציף ואני ב99 אחוז בטוח שזה הכרטיס מסך,בדקתי השבוע וגיליתי גם שיש לי צוואר בקבוק בגלל שהכרטיס חלש מידי מהמעבד. אבל הכל היה עובד תקין בצורה חלקה ורק לאחרונה אני שומע את הצפצוף הזה גם עשיתי אתמול פירמוט טוטאלי והתקנה מחדש של הווינדוס ועדיין הבעיה נמשכת גם עשיתי סריקה לווירוסים עם Avira ולא התגלו שום וירוסים בדרך כלל היה מוצא אם היה...
המעבד I7-5820K 3.30Ghz
הכרטיס מסך GTX780 3GB Lightning Edition MSI
תודה רבה לעוזרים !
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אם המחשב מצפצף רק בזמן משחקים, יכול להיות שזו ההתראה על חום גבוה מידי של המעבד.
קודם כל פתח את המחשב, ונקה אבק מגופי הקירור.
אתה יכול לראות עם תוכנת המוניטור של לוח האם מה הטמפרטורה של המעבד בעומס.
קודם כל פתח את המחשב, ונקה אבק מגופי הקירור.
אתה יכול לראות עם תוכנת המוניטור של לוח האם מה הטמפרטורה של המעבד בעומס.
אין צורך להחליף משחה תרמית כל כמה חודשים אם הכל תקין, המאוורר יושב מהודק למעבד ואין אינדיקציה אחרת להתחממות.MaorH98 כתב:Amir64 תודה שהגבת לי !
אני מדי כמה חודשים עושה ניקוי עם פחית אוויר ניקוי יסודי ומחליף משחה תרמית והכל תקין...
ומה זה התוכנת מוניטור של הלוח ? איך נכנסים או מורידים ?...
בד"כ בהתחממות קריטית של המעבד, המחשב יכבה את עצמו כאמצעי הגנה ובהדלקה חוזרת תופיע הודעת אזהרה. קרה לך שהמחשב כבה, או שהופיעו מסכים כחולים?
צפצופים יכולים להיות בנוסף לבעיה בכרטיס המסך, גם כשישנה בעיה בזכרון. אתה יכול לנסות לשלוף כל פעם סטיק זכרון אחד מהסלוט שלו, ולראות אם הבעיה עדיין קיימת.
- Amir64
-
- גורו

באתר החברה, בין הדרייברים להורדה יש גם תוכנה.
לדוגמה, ב- gigabyte שלי, נקראת system information viewer
לדוגמה, ב- gigabyte שלי, נקראת system information viewer
אף פעם המחשב לא נכבה ולא היו מסכים כחולים
הורדתי תוכנה Speccy והמעבד הגיע 65 מעלות וצפצף ממשחק שלא ממש רציני בעיניי והכרטיס היה על 55 מעלות
לגבי התוכנה יש לי גם לוח של Gigabyte @Amir64@Lee
gigabyte ud4 cf x99 זה הלוח שלי
הורדתי תוכנה Speccy והמעבד הגיע 65 מעלות וצפצף ממשחק שלא ממש רציני בעיניי והכרטיס היה על 55 מעלות
לגבי התוכנה יש לי גם לוח של Gigabyte @Amir64@Lee
gigabyte ud4 cf x99 זה הלוח שלי
- Amir64
-
- גורו

אבל כשלא מדובר בהתחממות קריטית, אלא רק כזו שעוברת את סף ה- alarm המוגדר, יש צפצוף של ה- alarm.Lee כתב: בד"כ בהתחממות קריטית של המעבד, המחשב יכבה את עצמו כאמצעי הגנה ובהדלקה חוזרת תופיע הודעת אזהרה....
השאלה אבל היא איזה סוג ציפצוף זה בדיוק.
אפשר גם לראות ב- windows event viewer אם יש התראות כשזה קורה.
- Amir64
-
- גורו

@MaorH98
שוב, לדעתי, אם זה רק בזמן משחק, זה alarm התרעה על חום גבוה מהסף המוגדר.
אם לא של המעבד, אז של כרטיס המסך.
שוב, לדעתי, אם זה רק בזמן משחק, זה alarm התרעה על חום גבוה מהסף המוגדר.
אם לא של המעבד, אז של כרטיס המסך.