כונן WD חדש ולא תקין או לא מוגדר נכון - עזרתכם
שלום לכולם.
יש לי בעיה חשבתי שאולי אוכל למצוא כאן עזרה.
קניתי כונן חיצוני לגיבויים מסוג - WD MY PASSPORT וכנראה יש בעיה, פניתי לתמיכה של WD אבל עד שהם יענו וגם אני לא בטוח שאצליח לתפעל מולם באנגלית. הבעיה היא כאשר אני מחבר את הכונן באמצעות הכבל שסופק על ידם, כל זמן מסוים, לפעמים שניות לפעמים דקות, מתרחש לכאורה ניתוק, כלומר יש צליל של חיבור התקן לUSB ובמקביל החלון של הכונן קופץ לחזית המסך. דרך אגב, כל שאר ההתקנים שחיברתי לUSB לעולם לא עשו בעיות בכלל.
(קראתי קצת בפורמים ויש שאמרו להגדיר את צריכת החשמל של הUSB אבל אני מעדיף להמנע משינויים בהגדרות, עד עכשיו כל התקן שחיברתי פעל כמו שצריך אז אני לא חושב שצריכה להיות סיבה שעכשיו זה אמור להיות שונה)
מכירים את הבעיה? יש רעיונות?
בגלל שמהתחלה יש בעיות חשבתי כבר לבטל את העסקה ולקנות משהו אחר, פחות נוח להחזיר ולקנות שוב אבל אם אין ברירה אעשה זאת, השאלה אם יש משהו מומלץ יותר?
יש לי בעיה חשבתי שאולי אוכל למצוא כאן עזרה.
קניתי כונן חיצוני לגיבויים מסוג - WD MY PASSPORT וכנראה יש בעיה, פניתי לתמיכה של WD אבל עד שהם יענו וגם אני לא בטוח שאצליח לתפעל מולם באנגלית. הבעיה היא כאשר אני מחבר את הכונן באמצעות הכבל שסופק על ידם, כל זמן מסוים, לפעמים שניות לפעמים דקות, מתרחש לכאורה ניתוק, כלומר יש צליל של חיבור התקן לUSB ובמקביל החלון של הכונן קופץ לחזית המסך. דרך אגב, כל שאר ההתקנים שחיברתי לUSB לעולם לא עשו בעיות בכלל.
(קראתי קצת בפורמים ויש שאמרו להגדיר את צריכת החשמל של הUSB אבל אני מעדיף להמנע משינויים בהגדרות, עד עכשיו כל התקן שחיברתי פעל כמו שצריך אז אני לא חושב שצריכה להיות סיבה שעכשיו זה אמור להיות שונה)
מכירים את הבעיה? יש רעיונות?
בגלל שמהתחלה יש בעיות חשבתי כבר לבטל את העסקה ולקנות משהו אחר, פחות נוח להחזיר ולקנות שוב אבל אם אין ברירה אעשה זאת, השאלה אם יש משהו מומלץ יותר?
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@10203040
נסה להעביר לפורט USB אחר במחשב (אם קיים) ו/או להחליף כבל (זה יכול להיות טריקי היות והחיבור בצד הכונן הוא לא USB סטנדרטי)
אחרת - נשמע כמו כונן תקול ...!
היכן רכשת ?
נסה להעביר לפורט USB אחר במחשב (אם קיים) ו/או להחליף כבל (זה יכול להיות טריקי היות והחיבור בצד הכונן הוא לא USB סטנדרטי)
אחרת - נשמע כמו כונן תקול ...!
היכן רכשת ?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
sigamore
יש לי במחשב (נייד) 2 יציאות (או כניסות, לא בטוח איך זה נקרא) של USB 3.0 ואחת של USB 2.0, ניסתי בשתי היציאות של ה-3 ולא היה שינוי. ל-2 חשבתי שלא רלוונטי כי גם ככה ארצה להשתמש ב-3 להעברה מהירה יותר.
כן לגבי כבל כמו שאמרת זה לא כבל רגיל, כך שאין לי כבל נוסף.
רכשתי מאמזון USA (אם אני רוצה להחליף אני מניח שצריך להחזיר להם?! לא כמו אצל הסינים חח, קצת מבאס לצאת לדואר בשביל זה)
יש לי במחשב (נייד) 2 יציאות (או כניסות, לא בטוח איך זה נקרא) של USB 3.0 ואחת של USB 2.0, ניסתי בשתי היציאות של ה-3 ולא היה שינוי. ל-2 חשבתי שלא רלוונטי כי גם ככה ארצה להשתמש ב-3 להעברה מהירה יותר.
כן לגבי כבל כמו שאמרת זה לא כבל רגיל, כך שאין לי כבל נוסף.
רכשתי מאמזון USA (אם אני רוצה להחליף אני מניח שצריך להחזיר להם?! לא כמו אצל הסינים חח, קצת מבאס לצאת לדואר בשביל זה)
קראתי עכשיו קצת בפורום על המוצרים של WD ונראה שלכמה משתמשים הייתה בעיה שהכונן פשוט מצא את מותו בשלב מוקדם מדי..
אני לא יכול בשום מצב לקחת סיכון שאאבד קבצים שאני מעביר לשם כי זה יהיה המקום היחיד בו הם נמצאים..
לכן אני מחפש פתרון אבל בעיקר מחפש חלופה, ועל הדרך אשמח לשמוע על האופן בו מתבצעת ההחלפה הזו דרך אמזון.
אני לא יכול בשום מצב לקחת סיכון שאאבד קבצים שאני מעביר לשם כי זה יהיה המקום היחיד בו הם נמצאים..
לכן אני מחפש פתרון אבל בעיקר מחפש חלופה, ועל הדרך אשמח לשמוע על האופן בו מתבצעת ההחלפה הזו דרך אמזון.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
בשום אופן אל תחזיק קבצים חשובים לך רק במקום אחד.10203040 כתב:אני לא יכול בשום מצב לקחת סיכון שאאבד קבצים שאני מעביר לשם כי זה יהיה המקום היחיד בו הם נמצאים.....
ההימור היחיד שלך הוא מתי תאבד את החומר, ולא אם תאבד אותו.
- sigamore
- חבר מביא חבר

@10203040
אכן - אין סיבה לקחת סיכון או להתפשר.
ההחזרה פשוטה בתכלית.
לחץ על Orders באתר אמזון. אתר את ההזמנה האמורה וראה מה תאריך האחרון להחזרה שמצויין (Return eligible through).
לחץ על Return or Replace items (בדר"כ בצד ימין של הדף) וציין את סיבת ההחזרה.
בחר אם אתה רוצה מוצר חליפי או זיכוי מלא.
עקוב אחרי הוראות משלוח הפריט התקול חזרה לאמזון.
את הפריט התקול תצטרך לשלוח כדואר רשום עם אפשרות מעקב.
אמזון יזכו אותך כמובן גל על מלוא הוצאות המשלוח בדואר רשום.
בסה"כ סיפור לא מסובך בכלל ושירות אמזון יוצא מגדר הרגיל !!
לעיתים אמזון לא דורשים החזרת הפריט התקול כלל .... תלוי בשווי...
אכן - אין סיבה לקחת סיכון או להתפשר.
ההחזרה פשוטה בתכלית.
לחץ על Orders באתר אמזון. אתר את ההזמנה האמורה וראה מה תאריך האחרון להחזרה שמצויין (Return eligible through).
לחץ על Return or Replace items (בדר"כ בצד ימין של הדף) וציין את סיבת ההחזרה.
בחר אם אתה רוצה מוצר חליפי או זיכוי מלא.
עקוב אחרי הוראות משלוח הפריט התקול חזרה לאמזון.
את הפריט התקול תצטרך לשלוח כדואר רשום עם אפשרות מעקב.
אמזון יזכו אותך כמובן גל על מלוא הוצאות המשלוח בדואר רשום.
בסה"כ סיפור לא מסובך בכלל ושירות אמזון יוצא מגדר הרגיל !!
לעיתים אמזון לא דורשים החזרת הפריט התקול כלל .... תלוי בשווי...
@10203040
קצת סותר כשאתה רושם בהודעה הראשונה "קניתי כונן חיצוני לגיבויים" ובהודעה מאוחרת יותר "...כי זה יהיה המקום היחיד בו הם נמצאים...".
ניסית לחבר את הדיסק למחשב אחר?
הרבה פעמים בעיות כאלו קורות בגלל אספקת מתח לשקעי ה-USB, גם אם נראה שהתקנים אחרים עובדים באופן תקין באותם חיבורים.
קצת סותר כשאתה רושם בהודעה הראשונה "קניתי כונן חיצוני לגיבויים" ובהודעה מאוחרת יותר "...כי זה יהיה המקום היחיד בו הם נמצאים...".
ניסית לחבר את הדיסק למחשב אחר?
הרבה פעמים בעיות כאלו קורות בגלל אספקת מתח לשקעי ה-USB, גם אם נראה שהתקנים אחרים עובדים באופן תקין באותם חיבורים.
Amir64
צודק. אני מנסה לחשוב על עוד כמה מילים להוסיף למילה "צודק" ואין לי, כי זה בדיוק כך, כמו שכתבת. אז אצטרך לדאוג לכונן נוסף.
sigamore
תודה רבה על ההסבר המפורט, עזרת לי מאוד.
Lee
אני שמח שאתה (ואחרים) קוראים את ההודעות בעיון ושמים לב לפרטים, בין היתר כי זה אחראי ומקצועי. אמנם זה לא הליבה של העניין הנדון אבל עדיין יש שיגידו שהם לא יכולים שלא לברר סתירה שכזו. לכן אי אפשר לומר שאין מקום להסבר, אז אסביר.
לכתחילה הכונן מיועד לגיבוי, אלא שיש כמה מקרים בהם התכנים יהיו רק בכונן, למשל כאשר אפרמט את המחשב ואחזיק את כל הקבצים בחיצוני. בנוסף ובדומה לנקודה הראשונה, בהמשך אני רוצה להחליף לכונן ssd בתוך המחשב ואז שוב העותק היחיד יהיה בכונן החיצוני, סיטואציה נוספת זה שכאשר ה-ssd יהיה עמוס (שהרי המחירים גבוהים ולרוב נוח יותר לקנות 240/500GB) ארצה להעביר קבצים פחות שמישים לכונן החיצוני ולאחסן אותם שם ולא במחשב עצמו.
למרות כל ההסבר הזה אציין שאתה לגמרי צודק. ואתה כמובן לא צריך את ההצדקה שלי בשביל לדעת את זה.
מקור הטעות שלי הוא בתפיסה שהמטרה שלשמה נרכש המוצר היא, שהוא ישמש לגיבויים, אבל בין היתר יהיו את שימושי הביינים כמו שאמרתי. במקביל לזה, שמתי לב לכשל מובנה בעניין הזה, כשכתבתי את ההודעה, בכל מקום שהייתי צריך לכתוב כונן חיצוני, לכתחילה באתי לכתוב "כונן גיבוי" ומיד התעשתתי והגדרתי נכון. אז תודה על ההערה/ההארה.
ועכשיו בתגובה לאבחון שהצעת, אין לי מחשב נוסף אבל כן בדקתי התקנים אחרים ואף אחד מהם לא מתנתק (או נראה כאילו מתנתק) לסירוגין, כך שנקודת המוצא שהמחשב תקין, עניין קטן שנשאר עמום בגלל שאין לי איך לבצע את הבדיקה הזו, שאולי התקנים אחרים שהם לא כונן חיצוני גדול פועלים תקין ואולי הבעיה היא דווקא שמדובר בכונן גדול (בהנחה וטכנולוגית יש הבדל שאמור לגרום לבעיה כזו)
* יש לי מד מתח של מטענים כמו בקישור הבא, האם אפשר לאבחן באמצעותו אם יש בעיה של אספקת מתח?
https://www.ebay.com/itm/LCD-Dual-USB-C ... 0752.m1982
* אני לא יודע עדיין אם להחליף או לא, אם בכל כונן חיצוני נשמעו טענות דומות אז אין טעם להחליף, אני צריך עוד לבדוק את הנושא, אבל אם יש מותג שאתם מכירים שהוא מוכר כאמין אז זה יעזור לי להתקדם בנושא, ואם למישהו יש חוו"ד שנבנתה מניסיון תוך שימוש במוצרים של WD אז זה גם יעזור לי לגבש החלטה. בכל מקרה אני מבין שעד שסוף סוף החלטתי לרכוש כונן חיצוני, וכבר אצטרך אחד לנוסף ליתר בטחון. (יש מקום לציין שאני לא צריך כונן נייד אלא לשימוש ביתי, אני מוסיף את זה כיוון שראיתי שיש כוננים שדורשים חיבור לחשמל, כך שאם הם יותר אמינים זה גם יכול להיות כיוון טוב)
צודק. אני מנסה לחשוב על עוד כמה מילים להוסיף למילה "צודק" ואין לי, כי זה בדיוק כך, כמו שכתבת. אז אצטרך לדאוג לכונן נוסף.
sigamore
תודה רבה על ההסבר המפורט, עזרת לי מאוד.
Lee
אני שמח שאתה (ואחרים) קוראים את ההודעות בעיון ושמים לב לפרטים, בין היתר כי זה אחראי ומקצועי. אמנם זה לא הליבה של העניין הנדון אבל עדיין יש שיגידו שהם לא יכולים שלא לברר סתירה שכזו. לכן אי אפשר לומר שאין מקום להסבר, אז אסביר.
לכתחילה הכונן מיועד לגיבוי, אלא שיש כמה מקרים בהם התכנים יהיו רק בכונן, למשל כאשר אפרמט את המחשב ואחזיק את כל הקבצים בחיצוני. בנוסף ובדומה לנקודה הראשונה, בהמשך אני רוצה להחליף לכונן ssd בתוך המחשב ואז שוב העותק היחיד יהיה בכונן החיצוני, סיטואציה נוספת זה שכאשר ה-ssd יהיה עמוס (שהרי המחירים גבוהים ולרוב נוח יותר לקנות 240/500GB) ארצה להעביר קבצים פחות שמישים לכונן החיצוני ולאחסן אותם שם ולא במחשב עצמו.
למרות כל ההסבר הזה אציין שאתה לגמרי צודק. ואתה כמובן לא צריך את ההצדקה שלי בשביל לדעת את זה.
מקור הטעות שלי הוא בתפיסה שהמטרה שלשמה נרכש המוצר היא, שהוא ישמש לגיבויים, אבל בין היתר יהיו את שימושי הביינים כמו שאמרתי. במקביל לזה, שמתי לב לכשל מובנה בעניין הזה, כשכתבתי את ההודעה, בכל מקום שהייתי צריך לכתוב כונן חיצוני, לכתחילה באתי לכתוב "כונן גיבוי" ומיד התעשתתי והגדרתי נכון. אז תודה על ההערה/ההארה.
ועכשיו בתגובה לאבחון שהצעת, אין לי מחשב נוסף אבל כן בדקתי התקנים אחרים ואף אחד מהם לא מתנתק (או נראה כאילו מתנתק) לסירוגין, כך שנקודת המוצא שהמחשב תקין, עניין קטן שנשאר עמום בגלל שאין לי איך לבצע את הבדיקה הזו, שאולי התקנים אחרים שהם לא כונן חיצוני גדול פועלים תקין ואולי הבעיה היא דווקא שמדובר בכונן גדול (בהנחה וטכנולוגית יש הבדל שאמור לגרום לבעיה כזו)
* יש לי מד מתח של מטענים כמו בקישור הבא, האם אפשר לאבחן באמצעותו אם יש בעיה של אספקת מתח?
https://www.ebay.com/itm/LCD-Dual-USB-C ... 0752.m1982
* אני לא יודע עדיין אם להחליף או לא, אם בכל כונן חיצוני נשמעו טענות דומות אז אין טעם להחליף, אני צריך עוד לבדוק את הנושא, אבל אם יש מותג שאתם מכירים שהוא מוכר כאמין אז זה יעזור לי להתקדם בנושא, ואם למישהו יש חוו"ד שנבנתה מניסיון תוך שימוש במוצרים של WD אז זה גם יעזור לי לגבש החלטה. בכל מקרה אני מבין שעד שסוף סוף החלטתי לרכוש כונן חיצוני, וכבר אצטרך אחד לנוסף ליתר בטחון. (יש מקום לציין שאני לא צריך כונן נייד אלא לשימוש ביתי, אני מוסיף את זה כיוון שראיתי שיש כוננים שדורשים חיבור לחשמל, כך שאם הם יותר אמינים זה גם יכול להיות כיוון טוב)
נערך לאחרונה על ידי 10203040 ב 09/01/2018 19:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sigamore
- חבר מביא חבר

@10203040
תחליף את הכונן וזהו. חבל להתחבט ולבדוק מכל כיוון.
יש אחוז של דיסקים תקולים ופשוט היית בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה.
לגבי אסטרטגיית גיבוי - זה כמובן מאד אישי אבל לא הייתי ממהר בהכרח לרכוש שני דיסקים (אלא אם בכוונתך לאחסן אותם פיזית בשני מיקומים שונים). אפשר לשקול שילוב של מדיה פיזית במקביל לגיבוי בענן ועוד ועוד.
כמובן שיש להבחין בין אחסון חומר לגיבוי חומר …
אם אתה צריך עזרה מול אמזון אז אל תהסס לכתוב.
תחליף את הכונן וזהו. חבל להתחבט ולבדוק מכל כיוון.
יש אחוז של דיסקים תקולים ופשוט היית בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה.
לגבי אסטרטגיית גיבוי - זה כמובן מאד אישי אבל לא הייתי ממהר בהכרח לרכוש שני דיסקים (אלא אם בכוונתך לאחסן אותם פיזית בשני מיקומים שונים). אפשר לשקול שילוב של מדיה פיזית במקביל לגיבוי בענן ועוד ועוד.
כמובן שיש להבחין בין אחסון חומר לגיבוי חומר …
אם אתה צריך עזרה מול אמזון אז אל תהסס לכתוב.
- Amir64
-
- גורו

הבעיה היא בד"כ אספקת הזרם, ולא המתח.
ואת זה יותר קשה לבדוק.
דיסק חיצוני הוא אחד מצרכני הזרם הגדולים ביותר מיציאת USB, ולכן מאוד ייתכן שלכל ההתקנים האחרים שלך אין בעיה.
פשוט כי הם לא צורכים זרם כמו דיסק קשיח.
האם אתה מחבר לחיבורי USB בחזית המחשב או בגב המחשב?
תמיד החיבורים בחזית מקבלים פחות זרם מאשר החיבורים מאחור.
בהנחה שמדובר במחשב שולחני, כמובן.
כמו כן, האם הכבל מחובר לכבל מאריך USB? או ישירות למחשב?
גם זה גורם לירידה בזרם שהדיסק מקבל.
בעניין הגיבוי יש לי הערה למה שכתבת.
גם בעת גיבוי לפירמוט, או כל פעולה אחרת,
תמיד תדאג שיהיו לך 2 עותקים נפרדים של המידע החשוב לך.
כבר קרו מקרים שאנשים גיבו לדיסק חיצוני, שנראה תקין,
פירמטו, ואז נכשלה העברת הקבצים, או חלקם, מהדיסק החיצוני אל המחשב, ואבד מידע חשוב.
ואת זה יותר קשה לבדוק.
דיסק חיצוני הוא אחד מצרכני הזרם הגדולים ביותר מיציאת USB, ולכן מאוד ייתכן שלכל ההתקנים האחרים שלך אין בעיה.
פשוט כי הם לא צורכים זרם כמו דיסק קשיח.
האם אתה מחבר לחיבורי USB בחזית המחשב או בגב המחשב?
תמיד החיבורים בחזית מקבלים פחות זרם מאשר החיבורים מאחור.
בהנחה שמדובר במחשב שולחני, כמובן.
כמו כן, האם הכבל מחובר לכבל מאריך USB? או ישירות למחשב?
גם זה גורם לירידה בזרם שהדיסק מקבל.
בעניין הגיבוי יש לי הערה למה שכתבת.
גם בעת גיבוי לפירמוט, או כל פעולה אחרת,
תמיד תדאג שיהיו לך 2 עותקים נפרדים של המידע החשוב לך.
כבר קרו מקרים שאנשים גיבו לדיסק חיצוני, שנראה תקין,
פירמטו, ואז נכשלה העברת הקבצים, או חלקם, מהדיסק החיצוני אל המחשב, ואבד מידע חשוב.
sigamore
תודה על התגובה.
ההתלבטויות הפוטנציאליות היו בין הכונן שלי לאחד אחר מאותו דגם, ובין הכונן שלי לכונן מדגם אחר. השאלה עד כמה רלוונטי להניח שאי אפשר לסמוך על WD בגלל כמה תגובות באמזון. אני מבין ממך שהנקודה שאתה מציע להתמקד בה היא החלפה לפריט אחר מאותו דגם.
בשביל לחזק את מה שאמרת אני מגייס את המוניטין שלהם ומניח שהם יודעים מה הם עושים ושגם אצל חברות אחרות אין וודאות של מאה אחוז, זה מביא אותי למסקנה שאחליף את המוצר הספציפי לאחד אחר מאותו דגם, ושאת רוב המשקל אני צריך להעביר לחלוקה נכונה ויצירת עותקים, החלק השני של המסקנה קצת שונה ממה שהצעת בקשר לאסטרטגית גיבוי. נכון גם אמרת שזה אינדיבידואלי לכל משתמש. מבחינת גיבוי על ענן זה פחות רלוונטי כי כנראה שזו תהיה או עלולה להיות מסה לא קטנה.
שאחליף ל-SSD הכונן ה-HDD היוצא יוכל לשמש גיבוי ל-WD? אם כן אני צריך רק כבל מתאים?
(בזמן ההחלפה יהיה פרק זמן קצר שהמידע יהיה במקום אחד אני משער שלזמן קצר כל כך, סטטיסטית לא אמורה להיות בעיה)
לגבי אמזון - אני כותב להם שיש בעיה ושאני מבקש להחליף והם אמורים פשוט להסכים? או שהם ינסו כל מיני שלבי אבחון?
(תודה על ההצעה והנכונות להמשיך לעזור. אני בדרך כלל קונה מאיביי וזו רכישה שניה מאמזון כך שנראה לי שבאמת אצטרך עוד עזרה בהמשך בקשר לזה)
שוב תודה על הכל.
תודה על התגובה.
ההתלבטויות הפוטנציאליות היו בין הכונן שלי לאחד אחר מאותו דגם, ובין הכונן שלי לכונן מדגם אחר. השאלה עד כמה רלוונטי להניח שאי אפשר לסמוך על WD בגלל כמה תגובות באמזון. אני מבין ממך שהנקודה שאתה מציע להתמקד בה היא החלפה לפריט אחר מאותו דגם.
בשביל לחזק את מה שאמרת אני מגייס את המוניטין שלהם ומניח שהם יודעים מה הם עושים ושגם אצל חברות אחרות אין וודאות של מאה אחוז, זה מביא אותי למסקנה שאחליף את המוצר הספציפי לאחד אחר מאותו דגם, ושאת רוב המשקל אני צריך להעביר לחלוקה נכונה ויצירת עותקים, החלק השני של המסקנה קצת שונה ממה שהצעת בקשר לאסטרטגית גיבוי. נכון גם אמרת שזה אינדיבידואלי לכל משתמש. מבחינת גיבוי על ענן זה פחות רלוונטי כי כנראה שזו תהיה או עלולה להיות מסה לא קטנה.
שאחליף ל-SSD הכונן ה-HDD היוצא יוכל לשמש גיבוי ל-WD? אם כן אני צריך רק כבל מתאים?
(בזמן ההחלפה יהיה פרק זמן קצר שהמידע יהיה במקום אחד אני משער שלזמן קצר כל כך, סטטיסטית לא אמורה להיות בעיה)
לגבי אמזון - אני כותב להם שיש בעיה ושאני מבקש להחליף והם אמורים פשוט להסכים? או שהם ינסו כל מיני שלבי אבחון?
(תודה על ההצעה והנכונות להמשיך לעזור. אני בדרך כלל קונה מאיביי וזו רכישה שניה מאמזון כך שנראה לי שבאמת אצטרך עוד עזרה בהמשך בקשר לזה)
שוב תודה על הכל.
לא יודע אם רשמו או לא, אבל יש לWD (לPASSPORT בעיקר) בעיה של מגעים בCASE.
הקונקטור של הכבל שהם סיפקו לקייס רופף (ז"א שיש מרווח גדול מדיי גם אם מדובר במילימטרים ספורים).
השיטה שלי, היא להניח משהו על הכבל עצמו (בחיבור) כך שיהווה כמשקולת וימנע מהכבל לזוז.
יש אפשרות גם לחבר עם גומיה אבל זה לא נוח.
אגב,
באחד אחר, לפני כשנתיים, פשוט החלפתי קייס שקניתי מAliexpress במשהו כמו 10-20 ש"ח.
case 2.5 אם אינני טועה.
היום אני לא משתמש בקייס עם הפספורט אלא שמתי בתוכו 2tb 7200rpm שהוא הרבה יותר מהיר.
הקונקטור של הכבל שהם סיפקו לקייס רופף (ז"א שיש מרווח גדול מדיי גם אם מדובר במילימטרים ספורים).
השיטה שלי, היא להניח משהו על הכבל עצמו (בחיבור) כך שיהווה כמשקולת וימנע מהכבל לזוז.
יש אפשרות גם לחבר עם גומיה אבל זה לא נוח.
אגב,
באחד אחר, לפני כשנתיים, פשוט החלפתי קייס שקניתי מAliexpress במשהו כמו 10-20 ש"ח.
case 2.5 אם אינני טועה.
היום אני לא משתמש בקייס עם הפספורט אלא שמתי בתוכו 2tb 7200rpm שהוא הרבה יותר מהיר.
נערך לאחרונה על ידי Joha132 ב 09/01/2018 20:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
Amir64
תודה על התגובה.
אני מבין ממך שיש הבדל בין חיבור של מכשירים שונים. האם ההבדל הזה רלוונטי גם שמדובר בחיבור זיכרון של 8GB לבין 2T ?
בדרך כלל חיברתי למשל זיכרון נייד (דיסק און קי) של 4/8/16/32, עכבר, מקלדת, כונן CD חיצוני ועוד..
מדובר על מחשב נייד
מחובר ישירות למחשב בלי כבל נוסף
לגבי הנקודה של הפרמוט, לאור העצה שלך, מסתמן שאני בבעיה..
תודה על התגובה.
אני מבין ממך שיש הבדל בין חיבור של מכשירים שונים. האם ההבדל הזה רלוונטי גם שמדובר בחיבור זיכרון של 8GB לבין 2T ?
בדרך כלל חיברתי למשל זיכרון נייד (דיסק און קי) של 4/8/16/32, עכבר, מקלדת, כונן CD חיצוני ועוד..
מדובר על מחשב נייד
מחובר ישירות למחשב בלי כבל נוסף
לגבי הנקודה של הפרמוט, לאור העצה שלך, מסתמן שאני בבעיה..
Joha132
תודה על התגובה.
אני רוצה לוודא שהבנתי נכון, לגבי הראשון אתה מתכוון רק לכבל? יכול להיות שיהיה ניתוק גם אם אין תזוזה שנראת בעין? כדאי פשוט להחליף לכבל איכותי יותר?
לגבי השני לא הבנתי מה הכוונה שהחלפת קייס, פירקת את הפלסטיק והחלפת רק אותו? וגם לא הבנתי מה הכוונה ששמת בתוכו 2tb 7200rpm. מתנצל על פערי הידע, זה מעניין אשמח אם תסביר..
תודה על התגובה.
אני רוצה לוודא שהבנתי נכון, לגבי הראשון אתה מתכוון רק לכבל? יכול להיות שיהיה ניתוק גם אם אין תזוזה שנראת בעין? כדאי פשוט להחליף לכבל איכותי יותר?
לגבי השני לא הבנתי מה הכוונה שהחלפת קייס, פירקת את הפלסטיק והחלפת רק אותו? וגם לא הבנתי מה הכוונה ששמת בתוכו 2tb 7200rpm. מתנצל על פערי הידע, זה מעניין אשמח אם תסביר..
- Amir64
-
- גורו

@10203040
כן,
כל ההתקנים שציינת מושכים פחות זרם מדיסק קשיח.
ייתכן וזו בעיית מגעים כמו שציין Joha132,
אני לא הייתי רוצה להשאר עם מוצר שצריך לאלתר לו משהו כדי שלא יתנתק לבד.
הייתי מנסה לחבר את הדיסק למחשב של שכן או חבר, ובודק אם הבעיה חוזרת גם שם.
לגבי הגיבוי,
גם אם אין לך עוד דיסק כדי לשמור 2 עותקי גיבוי, יש את google drive, Dropbox, Microsoft OneDrive.
אתה יכול לגבות אל אחד מהם, בנוסף לדיסק החיצוני.
כן,
כל ההתקנים שציינת מושכים פחות זרם מדיסק קשיח.
ייתכן וזו בעיית מגעים כמו שציין Joha132,
אני לא הייתי רוצה להשאר עם מוצר שצריך לאלתר לו משהו כדי שלא יתנתק לבד.
הייתי מנסה לחבר את הדיסק למחשב של שכן או חבר, ובודק אם הבעיה חוזרת גם שם.
לגבי הגיבוי,
גם אם אין לך עוד דיסק כדי לשמור 2 עותקי גיבוי, יש את google drive, Dropbox, Microsoft OneDrive.
אתה יכול לגבות אל אחד מהם, בנוסף לדיסק החיצוני.
@Amir64
·
אוקי. אז עד שאבדוק במחשב אחר האפשרות שמדובר בבעיה של אספקת מתח עדיין על השולחן.
אגב זה משהו נפוץ במחשבים ניידים או שזה (כנראה) פשוט בעיה ספציפית אצלי ולא מעבר לכך? (בגלל זה יש כוננים עם כניסה לשנאי?)
נכון גם עניין המגעים נשאר כאופציה.
לגבי גיבוי בענן, הכמות שמוצעת בחינם היא שולית גם אם אחבר את כולם. העלתי את האפשרות של גיבוי ב-HDD היוצא, זה אפשרי?
חשבתי על פתרון משולב, שימוש ב-100 גיגה בענן באמצעות תשלום, ולאחר מכן להעביר ל-WD + ל-HDD היוצא.. נראה שהתגבש פה אחלה פתרון שמאפשר לי וודאות מירבית.
מבאס שצריך להתעסק בזה כל כך הרבה אבל זה המצב שהתגלגל לצערי..
·
אוקי. אז עד שאבדוק במחשב אחר האפשרות שמדובר בבעיה של אספקת מתח עדיין על השולחן.
אגב זה משהו נפוץ במחשבים ניידים או שזה (כנראה) פשוט בעיה ספציפית אצלי ולא מעבר לכך? (בגלל זה יש כוננים עם כניסה לשנאי?)
נכון גם עניין המגעים נשאר כאופציה.
לגבי גיבוי בענן, הכמות שמוצעת בחינם היא שולית גם אם אחבר את כולם. העלתי את האפשרות של גיבוי ב-HDD היוצא, זה אפשרי?
חשבתי על פתרון משולב, שימוש ב-100 גיגה בענן באמצעות תשלום, ולאחר מכן להעביר ל-WD + ל-HDD היוצא.. נראה שהתגבש פה אחלה פתרון שמאפשר לי וודאות מירבית.
מבאס שצריך להתעסק בזה כל כך הרבה אבל זה המצב שהתגלגל לצערי..
לא יודע מה הצרכים שלך מבחינת אחסון ומה אתה מתכוון להעלות לענן, אבל קח בחשבון שקצב ההעלאה בארץ אפסי כמעט. אם אתה מתכוון להעלות קבצים גדולים, זה ייקח לך לא מעט זמן.
1 טרה במיקרוסופט (כולל רשיון אופיס אחד) יעלה כ-25 ש"ח/חודש.
5 טרה במיקרוסופט (כולל 5 רשיונות לאופיס) יעלו לך 42 ש"ח לחודש.
בגוגל התעריף יותר יקר, על 1 טרה תשלם כמעט מה שתשלם במיקרוסופט על 5 טרה.
אם 100 מגה מספיק לך, בגוגל דרייב תשלם 8 ש"ח לחודש.
ב-Mega.nz תוכל לפתוח חשבון חינם ולקבל 50 ג'יגה מתנה. תצרף מספר חשבונות כאלו וכבר יהיה לך נפח לא קטן. רק קח בחשבון שזהו שירות חינמי שלא ממש מחויב לך. אמנם תוכל להרחיב תמיד בתשלום, אבל לדעתי עדיף שירות אחסון של אחת מהחברות הגדולות שהזכרתי קודם.
1 טרה במיקרוסופט (כולל רשיון אופיס אחד) יעלה כ-25 ש"ח/חודש.
5 טרה במיקרוסופט (כולל 5 רשיונות לאופיס) יעלו לך 42 ש"ח לחודש.
בגוגל התעריף יותר יקר, על 1 טרה תשלם כמעט מה שתשלם במיקרוסופט על 5 טרה.
אם 100 מגה מספיק לך, בגוגל דרייב תשלם 8 ש"ח לחודש.
ב-Mega.nz תוכל לפתוח חשבון חינם ולקבל 50 ג'יגה מתנה. תצרף מספר חשבונות כאלו וכבר יהיה לך נפח לא קטן. רק קח בחשבון שזהו שירות חינמי שלא ממש מחויב לך. אמנם תוכל להרחיב תמיד בתשלום, אבל לדעתי עדיף שירות אחסון של אחת מהחברות הגדולות שהזכרתי קודם.
- Amir64
-
- גורו

בד"כ אנשים לא צריכים לגבות טרות לרשת.
רק את הדברים החשובים.
לי מגובה כרגע 3GB ל- Dropbox,
עוד 3GB ל- Google Drive (יש בסה"כ 19GB נפח חינמי)
זה מהווה את רוב הדברים החשובים, לא כולל תמונות משפחה.
תמונות משפחה נמצאות על ה- NAS, עוד מחשב בבית, ועל מחשב מחוץ לבית.
תמונות יש המון, פשוט כי אין זמן וחשק למיין ולמחוק.
רק את הדברים החשובים.
תמונות יש המון, פשוט כי אין זמן וחשק למיין ולמחוק.
לא יודע מי זה אנשים...Amir64 כתב:בד"כ אנשים לא צריכים לגבות טרות לרשת.
רק את הדברים החשובים.
תמונות יש המון, פשוט כי אין זמן וחשק למיין ולמחוק....
אבל אני עם מיקרוסופט 5 טרה- מלא עד אפס מקום. גוגל דרייב 100 ג'יגה-מלא (אני אפילו לא מחשיב את חשבונות גוגל עם ה-15 החינמיים) + קרוב לעשרה חשבונות חינמיים במגה.
כל זה, בלי קשר לכ-40 טרה בבית, שמפוזרים ב-Nas של Qnap ועוד כמה מחשבים ודיסקים חיצוניים
- Amir64
-
- גורו

השאלה מה מכל זה אתה באמת צריך כגיבוי.
יש לך טרות מידע חשוב, שהוא לא סרטים ומוזיקה?
את זה אני לא מגבה בענן, רק שומר מה יש כדי שאפשר יהיה להוריד שוב במקרה ונצטרך.
יש לך טרות מידע חשוב, שהוא לא סרטים ומוזיקה?
את זה אני לא מגבה בענן, רק שומר מה יש כדי שאפשר יהיה להוריד שוב במקרה ונצטרך.