מה "עדיף" לצפייה בחדר חשוך טכניקולור או מומחה?

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #21 

@evgenetic
·
אוקיי תודה, אבדוק את זה בעצמי. לא כזה בעיה כשיש חיישן. פשוט אקח מדידות ואראה אם עצמת ההארה ללבן משתנה בהתאם לגודל החלון. (אני מתכוון לאחר כיול העצמה ל- 120 ניטס עבור לבן מלא ב- SDR).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

ה-ABL אמור להיות כבוי עד 150 ניט ב-SDR. אז כן באיזור 35-40.

mreizik
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #23 

@jacko-il
·
מה לגבי תכני HDR עדיף להעביר לHDR או להשתמש ב ISF מוחשך אi טכניקולור ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #24 

@mreizik
·
אין את המצבים האלה במצב HDR.
עדיף להשתמש במצב סינמה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

שלום שוב לכל משתתפי הדיון,
אתמול חיפשתי יותר לעומק ומצאתי גם וידאו של וינסנט ידידנו משכבר הימים מ- HDTVtest בו הוא מדבר על העדכון האחרון ל- B7 ועל תוספת מצב הטכניקולור. אז מסתבר שסוג של "חצי טעיתי והטעתי" אתכם שכן נראה ממה שהוא מציג (ומוכיח) שאין בכלל הבדלים בין מצבי מומחה למצב טכניקולור בהנחה שדואגים להגדיר בהם את אותן תתי ההגדרות. אז אין כאן בכלל עניין של מיפוי צבעים שונה וכו' אלא רק משחקים שונים מעט בתת הגדרות בין שלושת המצבים האלה (שניים של מומחה + אחד של טכניקולור).
אז לא בכדי המצבים הללו נראו לי מאד מאד דומים לעין (במיוחד מצב מומחה חשוך וטכניקולור), פשוט לא יצא לי להשוות אותם לאחר שאני מוודא שכל התתי הגדרות מכוונים לאותם ההגדרות/ערכים בדיוק. (ערכים כמו גאמא, עצמת הארה, חדות, טמפ' צבע וכו') כלומר, אין כאן בידול מבחינת מיפוי מרחב הצבעים ב- CMS.

@mreizik
לשאלך,
אתה לא אמור לבחור במצב HDR ידנית. המסך עובר לבד למצב HDR כאשר הוא מקבל תוכן HDR. במקרה ומדובר בתכן HDR של דולבי ויז'ן הוא עובר למצב התואם ובמקרה ומדובר ב- HDR10 הפתוח הוא עובר למצב HDR "כללי" בו אתה רשאי לבחור את מצב ה- HDR המתאים לך - הן לפי תנאי הצפייה והן לפי הטעם שלך. HDR קולנוע אם זכור לי נכון אמור לתת את התמונה הכי נכונה אך אפשר גם ללכת עם סינמה הום אם מדובר בחדר מואר או אם רוצים בכל מקרה בתמונה יותר בהירה. ניתן ללכת גם עם מצב טכניקולור - זה סה"כ פירוש כלשהו שטכניקולור נתנו עבור הפורמט הפתוח HDR10 ולא איזה תקן עם תכנים תואמים.
מומלץ לא לגעת בעצמת הארה, ניגודיות ובהירות אך בהחלט מותר ואף רצוי לשחק עם הגדרות כמו סינון רעשים והחלקת התנועה של TruMotion ועוד' לפי העדפת המשתמש.

אגב,
חשוב גם להבין שעבור מצב HDR קולנוע ניתן להפעיל ניגודיות דינאמית על ערך "נמוך". זה אמור לתת למסך לעבד פריים פריים ולסוות מעט שונה את הגאמא בהתאם לסצינה - זו למעשה הדרך של LG לבצע Tone Mapping לצבעים/עצמות ב- HDR. לייצר סוג של HDR דינאמי אם תרצו.

mreizik
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #26 

@jacko-il

תודה על התשובה המפורטת , אגב לא הבנתי בדיוק את הידיעה של LG לגבי הרכיב החדש לכיול , זה רכיב חומרה או תוכנה שמבצע זאת ?

אם זה עדכון תוכנה זה יגיע גם לדגמי 2017 ?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #27 

אם אתה מדבר עם הכנסת תמיכה לכיול עם 3D LUT, אז זה לא בשבילך. (גם לא בשבילי לצורך העניין).
זה מותאם למי שמעוניין לבצע כיול מקצועי למסך ולהביא אותו למצב רפרנס = ציוד + ידע + זמן + כסף.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #28 

דווקא לא בהכרח צריך בשביל זה הרבה ידע, אבל הרבה מאד כסף בהחלט צריך.
מדובר על רכיב חומרה במסך, אשר הופך להיות נגיש לתוכנה, וכך התוכנה יכולה לבצע כיול אוטומטי לטלוויזיה.
מדובר על משהו שנקרא 3D LUT
ישנם קופסאות 3D LUT חיצוניות, אבל הן יקרות, ובד"כ לא יעבדו כמו שצריך או בכלל עבור תכני HDR.

tzahi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1508
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #29 

שאלה בקשר להגדרות.
יש לי ריסיבר שמחובר לטלויזיה ל HDMI 2 ולריסיבר מחוברים ה SHILED ו PS4.
האם יש דרך לעשות הגדרות עבור ה SHILED בנפרד וה PS4 בנפרד בלי לשנות ידנית כל פעם שאני עובר ביניהם ?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #30 

@tzahi
לרסיבר יש יציאת HDMI נוספת אולי? אם לא אז נראה לי רק לחבר ישירות את אחד המכשירים לטלוויזיה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #31 

או להשתמש בשני מצבי תמונה שונים עבור כל מכשיר.

yosspackos
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #32 

jacko-il כתב:@shshmul
·
שמוליק,
קבלת תשובות על מה ששאלת.
שאלת איזה מהמצב יותר נכון ואתה יכול להבין בערך מהדיון שנוצר איפה הדברים עומדים.
ובכל זאת, שניהם יחסית מדוייקים. בטח ובטח שעבור ההדיוט הממוצע שלא מגיע עם ציוד מדידה כדי להגיע לכיול רפרנס.
בחר באחד מהם ודאג רק לאפס אותו לברירת המחדל של המסך ללא שינויים (רק כדי להסיר ספק שמישהו נגע במשהו בהגדרות ולא ממש זוכר מה הוא שינה). נשאר לך להוריד עצמת הארה של OLED לתנאי צפייה בחושך - כפי שנאמר כאן, משהו באזור ה- 30 אמור להביא אותך לסביב ה- 120 ניטס, שזה פחות או יותר תואם את ההמלצה לצפייה בתכני SDR בתנאי חושך (יש כאלה שמכיילים עבור פחות, תלוי בגישה).

עריכה -
לוודא גם שמרחב הצבעים (Color Gamut) הוא על AUTO ולא על "רחב" או "מורחב".
*אחד ממצבי המומחה (לחדר מואר אם זכור לי נכון) מגיע משום מה עם טווח צבע על "רחב" במקום על אוטומט וזה פשוט לא נכון.
...
OLED 55C7 מדוע נעול אצלי על מצב רחב גם GAME ו TECHNICOULOR

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #33 

@yosspackos
·מצב GAME אכן נעול על גאמוט "רחב". ככה LG בחרו. למיטב הבנתי זה נובע מהצורך להוריד בזמן עיבוד ולכן יש העדפה (של LG) לעבוד במרחב הצבע הטבעי של הפאנל מבלי לעשות חישובי מיפוי צבע, מה שכנראה יכול לגרום ללאג של כמה מ"ש. בעקרון אפשרי לכייל את זה ידנית עם ציוד מדידה ולתת למסך את ההזזות הנחוצות כדי שהוא יהיה מדויק גם במצב רחב, אך זה תהליך למתקדמים ויש צורך בציוד. (אני למשל וויתרתי על העניין למרות שיש לי חיישן).
לגבי מצב טכניקולור - לא זכור לי שהוא נעול על רחב, אבל ייתכן ואני טועה.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #34 

זה מסביר למה במצב GAME האדום בוהק למוות.
אם תמצא דרך לאזן אותו קצת ספר לנו.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”