סמסונג מציגה מסך בגודל 146 אינץ' בטכנולוגיית Micro Led.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
זה בדיוק מה שאני מחכה לו. יש כמה תמונות לא מחמיאות במיוחד של המסך הזה, מאחר והוא מורכב מכמה עשרות\מאות פאנלים קטנים. אני מניח שמדובר כרגע על אב-טיפוס ולכן אפשר לסלוח להם על זה.
נכון לעכשיו גם המחיר יהיה בשמיים. התקווה שלי היא שבעוד 3-5 שנים, כשיגיע התקף השדרגת הבא, הטכנולוגיה הזו (או QD-LED), תהיה זמינה במחירים סבירים, כמו שמסכי ה-OLED הם היום.
* התמונה הלא מחמיאה:
[imgbig]https://scr3.golem.de/screenshots/1801/ ... 184202.JPG[/imgbig]
אפשר לראות בסרטון הזה:
נכון לעכשיו גם המחיר יהיה בשמיים. התקווה שלי היא שבעוד 3-5 שנים, כשיגיע התקף השדרגת הבא, הטכנולוגיה הזו (או QD-LED), תהיה זמינה במחירים סבירים, כמו שמסכי ה-OLED הם היום.
* התמונה הלא מחמיאה:
[imgbig]https://scr3.golem.de/screenshots/1801/ ... 184202.JPG[/imgbig]
אפשר לראות בסרטון הזה:
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 08/01/2018 13:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@gkatz
·
נכון, ונכון לעכשיו זה הפורום הכי מתאים לטכנולוגיה שהיא Self Emissive.
·
נכון, ונכון לעכשיו זה הפורום הכי מתאים לטכנולוגיה שהיא Self Emissive.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·הפאנל של LG Displays אז זה בסדרforest כתב:אפשר גם יותר קשה - אם אני מתעניין לגבי OLED של סוני?...
זה כמו לדבר על iPhobe X בפורום סנסונג. אומרים שהם משחילים את Apple יפה יפה עם מסך ה-OLED שהם מוכרים להם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@עופרפולק
·
נכון, המסך ישב במוזיאון ויעלה הון תועפות.
·
נכון, המסך ישב במוזיאון ויעלה הון תועפות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@gkatz
·
מה בדיוק גימיק אצל סמסונג השנה?
1. מיקרולד ו\או QD-לד זה העתיד, זה בטוח. מתי זה יגיע "להמונים", זאת כבר שאלה אחרת.
2. עניין האפסקיילינג נראה מעניין. אם אני זוכר נכון, סמסונג קנו חברה שמתעסקת בעיבוד תמונה, ויש לה אלגוריתמים חכמים מאד המאפשרים הפיכה של תמונה ברזולוציה נמוכה מאד לתמונה חדה וכמעט טבעית לחלוטין, לכן לא הייתי מזלזל בעניין הזה לפני שזה נבדק בביקורות.
3. FALD עם 10K+ אזורים נשמע לי קצת מורפך, אבל אפשרי אם סמסונג יעשו שימוש במיקרולדים שלהם. בכל אופן, סביר להניח שגם מסך כזה יהיה הרחק מהישג ידם של הרוב הגדול של האוכלוסיה.
·
1. מיקרולד ו\או QD-לד זה העתיד, זה בטוח. מתי זה יגיע "להמונים", זאת כבר שאלה אחרת.
2. עניין האפסקיילינג נראה מעניין. אם אני זוכר נכון, סמסונג קנו חברה שמתעסקת בעיבוד תמונה, ויש לה אלגוריתמים חכמים מאד המאפשרים הפיכה של תמונה ברזולוציה נמוכה מאד לתמונה חדה וכמעט טבעית לחלוטין, לכן לא הייתי מזלזל בעניין הזה לפני שזה נבדק בביקורות.
3. FALD עם 10K+ אזורים נשמע לי קצת מורפך, אבל אפשרי אם סמסונג יעשו שימוש במיקרולדים שלהם. בכל אופן, סביר להניח שגם מסך כזה יהיה הרחק מהישג ידם של הרוב הגדול של האוכלוסיה.
כשאין לך OLED ואתה עושה שמיניות באויר כדי להוציא משהו אז אני קורא לזה גימיקTheCoolest כתב:@gkatz
·
3. FALD עם 10K+ אזורים נשמע לי קצת מורפך, אבל אפשרי אם סמסונג יעשו שימוש במיקרולדים שלהם. בכל אופן, סביר להניח שגם מסך כזה יהיה הרחק מהישג ידם של הרוב הגדול של האוכלוסיה....
ניקח לדוגמה את הWALL, עד שיהיה ניתן להזמין WALL לפי מידות לconsumer market יהיה כבר OLED מתקפל למפית קטנה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@gkatz
·
לא, במקרה יש לי OLED של LG, ו-LCD של VIZIO. למעשה מוצרי הסמסונג היחידים שיש לי בבית הוא סמרטפון שקניתי לפני 6+ שנים וזרוק אצלי כמכשיר גיבוי. גם הוא עם מסך OLED, ד"א. ומסך מחשב ישן עוד מהעשור הקודם.
הטכנולוגיה הזו ממש לא גימיק. OLED זאת אולי הטכנולוגיה הכי טובה שזמינה לצרכנים כרגע, אבל יש לה גם לא מעט חסרונות שפשוט לא קיימים במסכי מיקרולד. ד"א גם לסוני יש טכנולוגיה דומה, אך למסכים גדולים, היא נקראת CLEDIS, כך שזה לא משהו "חדש" לחלוטין.
בנוסף, סוני הציגה אב-טיפוס מבוסס מיקרולד כבר לפני מספר שנים, הטכנולוגיה פשוט לא הגיעה לשלב בו ייצור סדרתי שלה הוא כלכלי.
·
לא, במקרה יש לי OLED של LG, ו-LCD של VIZIO. למעשה מוצרי הסמסונג היחידים שיש לי בבית הוא סמרטפון שקניתי לפני 6+ שנים וזרוק אצלי כמכשיר גיבוי. גם הוא עם מסך OLED, ד"א. ומסך מחשב ישן עוד מהעשור הקודם.
הטכנולוגיה הזו ממש לא גימיק. OLED זאת אולי הטכנולוגיה הכי טובה שזמינה לצרכנים כרגע, אבל יש לה גם לא מעט חסרונות שפשוט לא קיימים במסכי מיקרולד. ד"א גם לסוני יש טכנולוגיה דומה, אך למסכים גדולים, היא נקראת CLEDIS, כך שזה לא משהו "חדש" לחלוטין.
בנוסף, סוני הציגה אב-טיפוס מבוסס מיקרולד כבר לפני מספר שנים, הטכנולוגיה פשוט לא הגיעה לשלב בו ייצור סדרתי שלה הוא כלכלי.
דווקא מיקרולד נשמע כמו הצעד הבא וההגיוני,
אני ממש לא מהנדס אלקטרוניקה אבל לא הבנתי איך הגענו לOLED חפני שניסו משהו כמו המיקרולד
אנחנו יודעים מה החסרונות של מקור אור אורגני השאלה למה בחרו בו ולמה לד "רגיל" לא יכול היה להיות מכווץ לגדלים כה עד עכשיו?
אני ממש לא מהנדס אלקטרוניקה אבל לא הבנתי איך הגענו לOLED חפני שניסו משהו כמו המיקרולד
אנחנו יודעים מה החסרונות של מקור אור אורגני השאלה למה בחרו בו ולמה לד "רגיל" לא יכול היה להיות מכווץ לגדלים כה עד עכשיו?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ככל הנראה מגבלות בטכנולוגיות ייצור הלדים.
גם היום נראה שלא מדובר בטכנולוגיה מאד "יעילה". הפאנלים של המיקרו-לד דיי קטנים, ככל הנראה בשביל להגדיל את ה-yield.
אני חושב שיעברו עוד מספר שנים עד שנראה פאנלים של מיקרולד בגדלים שאנחנו רגילים אליהם מ-OLED ומסכי LCD.
@Eliran15
ככל הנראה שילוב של גורמים רבים, כמו צריכת חשמל, חום ואורך החיים של החומר האורגני.
גם היום נראה שלא מדובר בטכנולוגיה מאד "יעילה". הפאנלים של המיקרו-לד דיי קטנים, ככל הנראה בשביל להגדיל את ה-yield.
אני חושב שיעברו עוד מספר שנים עד שנראה פאנלים של מיקרולד בגדלים שאנחנו רגילים אליהם מ-OLED ומסכי LCD.
@Eliran15
ככל הנראה שילוב של גורמים רבים, כמו צריכת חשמל, חום ואורך החיים של החומר האורגני.