רשת ביתית קווית - כמה קשה זה כבר יכול להיות?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shays10 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

הי חברים,

לאחרונה עברתי דירה והמטרה שלי היא מאוד פשוטה: 2 נקודות קווית. אחת בסלון (כדי שנטפליקס יצליח לסחוב) ואחת בחדר האורחים (מחשב נייח, פינג קבוע לגיימינג)

כרגע אני על תשתית בזק ולצערי נקודת הרשת ממוקמת בחדר אחר לחלוטין. טכנאי בזק פטר את עצמו ב ״אנחנו עושים נקודה אחת בלבד, כל השאר וויפי״. בנוסף הוא ציין שאין דרך להעביר את הכבל דרך הקירות כי אין לי תשתית מתאימה בדירה.

לעומת זאת, יש המון נקודות הוט, כמעט בכל חדר. התקשרתי כדי להצטרף להוט אבל בשיחה נאמר לי שגם הם מתקינים נקודת אינטרנט אחת בלבד.
חוץ מהפתרון של להעביר כבל (ארוך) על הפנלים או להשתמש בhome plug - האם מישהו הצליח להגיע למצב שבו יש כמה נקודות קוויות?

יש לי ידע אפסי בחשמל, אגב :)

תודה רבה!

AssafLots
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 609
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #2 

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 523 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #3 

shays10 כתב: חוץ מהפתרון של להעביר כבל (ארוך) על הפנלים או להשתמש בhome plug - האם מישהו הצליח להגיע למצב שבו יש כמה נקודות קוויות?
...
מניח שזה נאמר בבדיחות הדעת, כן ?
ממליץ לך בחום להשקיע בהשחלה סטנדרטית של כבל/ים וליצור רשת קווית כפתרון לטווח ארוך.
לא נדרש כל ידע בחשמל. זוג ידים סבירות, ציוד ב 100-150 ש״ח (לשתי נקודות ) ואחד ממאות סרטוני ההדרכה הזמינים ברשת, יסדרו אותך יפה.
לחילופין אפשר לפנות לבעל מקצוע שישמח לבצע את העבודה תמורת כמה מאות שקלים.
בהצלחה (Y)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #4 

הכבלים של הוט מושחלים בצינורות בתוך הקירות?
אם כן, אולי אפשר להוציא אותם ולהשחיל כבלי רשת במקומם.

קח בחשבון שאם תרצה בעתיד להתחבר להוט/יס/עידן פלוס על הכבל (למרות שיש פתרונות הזרמה של עידן על הרשת הביתית שלא דורשים כבל), יצטרכו לפרוס כבלים חדשים, על הפנלים או בצינורות אם יהיה מקום לכבל קואקס בנוסף לכבל רשת.

אני באופן אישי העברתי בתעלות פלסטיק חיצוניות על הפנלים, במקום לחצוב תעלות בקיר, אבל רוב התעלות אצלי מוסתרות מאחורי רהיטים.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

האפשרות ה"קלה" - אינטרנט על גבי החשמל- עובד דיי יפה. תוכל גם "להעביר" את הפתרון לבית אחר/לעוד נקודות.
האפשרות הלבד/איש מקצוע - או משולב, - העברת כבל רשת בצנרת קיימת.
השאלה היא לאן הצנרת הולכת, האם יש כיפופים, וכמה כשרוני אתה.
אני הייתי מנסה לקחת /לשאול סטלבנד, סבון כלים ומנסה להעביר - כמובן שאך ורק בתשתית של הוט, לא דרך חשמל!
אם הסטלבנד עובר - חצי נחמה - עכשיו צריך למשוך את כבל הרשת.
אני יכול להגיד שלפעמים זה הולך "בקלות" ולעתים זה עונש ו/או בלתי אפשרי.

אם אתה שואל אותי - אם זו דירה בשכירות - אפשרות א' (קלה) עדיפה, במיוחד אם אין לך נסיון. שכן לאיש מקצוע - אתה תשלם כנראה יותר מעלות היחידות האלה שעובדות טוב למדיי.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

וכמובן שהכי הכי קל זה להעביר על פנלים/תעלות - קונים כבל עם ראשים מוכנים, ויאללה לעבודה.
אני בדירה שכורה עשיתי חור ענק בקיר, אותו הסתרתי, וסגרתי כשיצאנו מהדירה - בו עברו כבלי רשת,חשמל, HDMI וכד' :)

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #7 

רק כדאי לקחת בחשבון שאם החשמל בדירה תלת פאזי, ושתי נקודות החשמל שאליהם יחובר המתאם לא יהיו על אותה פאזה, זה לא יעבוד.

marvje
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

תנסה להשחיל סטלבנד עם סבון דרך ההשחלות של הוט, אם זה עובר תביא כבל CAT5E (כי הוא מספיק טוב ל1 ג'יגה וגם לא עבה מדי) ותעביר.
לחבר את השקעים זה כבר בקטנה (אם אתה מאיזור חדרה-חיפה אשמח לעזור לך).
נערך לאחרונה על ידי marvje ב 07/01/2018 22:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #9 

למה לא לנסות Mocca ?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9462
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #10 

...
·ממליץ בחום על הפתרון הזה. עובד מעולה (בניגוד לרשת על חשמל שמושפע מתלת פאזי, מפצלים וכדומה)
חוץ מרשת קווית אני לא חושב שיש פתרון קל מזה (וזה גם פתרון ממש זול)

shays10 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #11 

תודה חברים!

שאלת המשך: הmoca נראה לי כמו הפתרון הכי סביר. כמה שאלות המשך:

1. האם מישהו הצליח לגרום להוט להתקין פתרון של moca בנקודה נוספת ונמצא רק על תשתית של אינטרנט (ללא טלויזיה?). לפי מה שהבנתי, הם מספקים נקודת אינטרנט אחת בלבד. במידה ומצטרפים לשירותי הטלויזיה, עבור כל ממיר הם מספקים מוקה בנפרד, אבל אך ורק אם יש ממיר נוסף במשחק.

2. אם לא, כנראה שארכוש את המוקה כפי שהמלצתם. רק זקוק לחידוד לגבי המשפט מהשרשור הקודם https://www.hometheater.co.il/vp2737693#2737693

״ שים לב שהכבל אנטנה בקצה יחובר עם פילטר,
אחרת תזרים אינטרננט לשכנים שמחוברים ליס
או תנתק את הכבל בכניסה לבית.
בכל מקרה חובה לשים חוסם,על מנת לקבל תעבורה פנימית גבוהה בלי תקיעות.
החוסם של יס/הוט מתאים אם ישנו.״

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #12 

@shays10
אני עם ידיים די שמאליות ובכל זאת הצלחתי להעביר בתוך הצינורות של הוט בנוסף לכבל שלהם (בלי להוציא אותו) תשתית רשת בכל הבית כולל קומת גג.
סטלבלד, סבון נוזלי, קצת רשרושים ומישהו מאזין בצד השני של כל צינור ובסוף הכל עבד.
עלות: פחות מ 100 ש"ח לציוד: כבל רשת, ראשים rj45, לחצני ראשים ב eBay וגם מכשיר כזה עם סוללה שנותן חיווי לכל אחד מ 8 הגידים בכבל אם הוא מחובר טוב בקצה השני.
יש באיביי ו aliexpress ראשים מודולרים שאפשר לחבר לכבל רשת בלי ציוד לחיצה לקבלת שקע (נקבה). זה מאוד נוח במקרים שחייבים לחתוך את כבל הרשת בדרך
בהצלחה
oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9462
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #13 

@shays10
·
לגבי שאלה 2:

אני הייתי מחובר ליס ויש לי תשתית אינטרנט של הוט בדירה - לא שיניתי כלום וזה עובד. יש לי שכנים נורמלים - לא חושב שהם ירכבו לי על התשתית

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”