איטיות בתדר 2.4, ניסיון לפתור (שהצליח חלקית) ובעיה חדשה שנוצרה בעקבות זה
היי,
אני מנוי של בזק + בזק בינלאומי בחבילת 100 מגה. אני משתמש בראוטר של בזק בתור ברידג׳ שממחובר לראוטר שלי - Dlink DIR-825AC
בחיבור קווי אני מקבל באזור ה 70-75 מגה הורדה.
הרגשתי איטיות יחסית במכשירים שמחוברים לרשת בתדר 2.4, מה שלא הורגש במכשירים שמחוברים בתדר 5.
ביצעתי בדיקת מהירות דרך האתר של Speedtest ואלה התוצאות שקיבלתי:
בתדר 2.4 קיבלתי בממוצע 10-12 מגה הורדה
בתדר 5 קיבלתי בממוצע 60-65 מגה הורדה
הבידקה נעשתה מאותם מכשירים (אלה שתמוכים גם וגם) באותו מיקום בבית.
הנחתי שהבעיה היא בראוטר שבוחר ערוץ שהוא עמוס, לכן הורדתי את אפליקציית Wifi Analyzer ומהבדיקה ראיתי שערוץ 13 הוא הכי פחות עמוס ולכן החלפתי ידנית את הערוץ בראוטר ל 13.
ביצעתי שוב את הבדיקה והפעם המהירות הממוצעת שקיבלתי בתדר 2.4 הייתה 35-45 מגה הורדה.
שמחתי שהבעיה נפתרה אבל אז הדלקתי את הps4 וראיתי שהוא לא מוצא את הרשת האלחוטית (ps4 תומך רק ב 2.4).
כלום לא עזר, ורק אחרי שהחזרתי את בחירת הערוץ בראוטר לאוטומטית אז ה ps4 מצא שוב את הרשת והצליח להתחבר.
מה עושים במצב הזה? מצד אחד אני רוצה לבחור את הערוץ הכי פנוי כדי לקבל אינטרנט מהיר ויציב יותר, מצד שני מכשיר כמו ה ps4 לא מצליח להתחבר לרשת בגלל זה.
אשמח לעזרה.
אני מנוי של בזק + בזק בינלאומי בחבילת 100 מגה. אני משתמש בראוטר של בזק בתור ברידג׳ שממחובר לראוטר שלי - Dlink DIR-825AC
בחיבור קווי אני מקבל באזור ה 70-75 מגה הורדה.
הרגשתי איטיות יחסית במכשירים שמחוברים לרשת בתדר 2.4, מה שלא הורגש במכשירים שמחוברים בתדר 5.
ביצעתי בדיקת מהירות דרך האתר של Speedtest ואלה התוצאות שקיבלתי:
בתדר 2.4 קיבלתי בממוצע 10-12 מגה הורדה
בתדר 5 קיבלתי בממוצע 60-65 מגה הורדה
הבידקה נעשתה מאותם מכשירים (אלה שתמוכים גם וגם) באותו מיקום בבית.
הנחתי שהבעיה היא בראוטר שבוחר ערוץ שהוא עמוס, לכן הורדתי את אפליקציית Wifi Analyzer ומהבדיקה ראיתי שערוץ 13 הוא הכי פחות עמוס ולכן החלפתי ידנית את הערוץ בראוטר ל 13.
ביצעתי שוב את הבדיקה והפעם המהירות הממוצעת שקיבלתי בתדר 2.4 הייתה 35-45 מגה הורדה.
שמחתי שהבעיה נפתרה אבל אז הדלקתי את הps4 וראיתי שהוא לא מוצא את הרשת האלחוטית (ps4 תומך רק ב 2.4).
כלום לא עזר, ורק אחרי שהחזרתי את בחירת הערוץ בראוטר לאוטומטית אז ה ps4 מצא שוב את הרשת והצליח להתחבר.
מה עושים במצב הזה? מצד אחד אני רוצה לבחור את הערוץ הכי פנוי כדי לקבל אינטרנט מהיר ויציב יותר, מצד שני מכשיר כמו ה ps4 לא מצליח להתחבר לרשת בגלל זה.
אשמח לעזרה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@romanhit
קנית אותו במקרה בארה"ב? כי אז הוא לא תומך בערוצים 12-13.
קנית אותו במקרה בארה"ב? כי אז הוא לא תומך בערוצים 12-13.
·כן, ה ps4 נקנה בארצות הברית.NegativeIQ כתב:@romanhit
קנית אותו במקרה בארה"ב? כי אז הוא לא תומך בערוצים 12-13....
אז אין לי אפשרות לעבור לתדרים האלו? כי הם היחידים שהיו יחסית פנויים בבדיקה שעשיתי.
במחשבים (מקבוק פרו וסמסונג סדרה 7) ובטלפונים (Galaxy s7) שכולם ניקנו בארץ אז לא הייתה בעיה והם עדיין זיהו את הרשת בתדר 2.4.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
נקנה בארה"ב = אין ערוצים 12,13romanhit כתב:·כן, ה ps4 נקנה בארצות הברית.......
אז אין לי אפשרות לעבור לתדרים האלו? כי הם היחידים שהיו יחסית פנויים בבדיקה שעשיתי.
במחשבים (מקבוק פרו וסמסונג סדרה 7) ובטלפונים (Galaxy s7) שכולם ניקנו בארץ אז לא הייתה בעיה והם עדיין זיהו את הרשת בתדר 2.4....
נקנה מחוץ לארה"ב (וקנדה) = יש ערוצים 12,13
היי חברים,
מצורפת התוצאה שאני מקבל כל הזמן כשאני מבצע בדיקה עם Wifi Analyzer.
הבעיה היחידה שלי היא ה ps4 שלא תומך בתדר 5.
אני מרגיש שזה משפיע על חווית המשחק שלי online.
יש לי דרך לשפר את המצב בהינתן העובדה שאני לא יכול עכשיו להריץ כבל בגלל שזאת דירה שכורה?
תודה,
מצורפת התוצאה שאני מקבל כל הזמן כשאני מבצע בדיקה עם Wifi Analyzer.
הבעיה היחידה שלי היא ה ps4 שלא תומך בתדר 5.
אני מרגיש שזה משפיע על חווית המשחק שלי online.
יש לי דרך לשפר את המצב בהינתן העובדה שאני לא יכול עכשיו להריץ כבל בגלל שזאת דירה שכורה?
תודה,