50 אינצ של SAMSUNG חדשה מבלקפריידי, נשרפה בגלל ממיר של YES שמחובר אליו.איך
שלום חברים.
כבר פעם שנייה שזה קורה לנו , 50 אינצ של סאמסונג עוד לא חודש .
המסך מת לגמרי. לא רואים כלום.רק נורית אדומה.
זה קרה פתאום שנשמעו רעשים מתוכו של הממיר YES MAX TOTAL.
וריח שרוף מתוכו של הממיר.ותיכף גם המסך החדש(כבר בפח) נכבה.
מהשרות של סאמסונג שלחו טכנאי שהצביע על הכבל HDMI שיוצא מהממיר.
וניכנס לטלוויזיה . והדגיש שכשיש בעיה בממיר והוא נשרף מבפנים,דרך הכבל הוא שולח
את השרפה גם למסך הטלוויזיה.
הכרטיס מסך אינו כלול באחריות.
אין להם דרך להחליף את הטלוויזה.או לתקן אותה במיסגרת האחריות.
הסבירו שאין להם מה לעשות איתה אפילו לא לקנות את החלקים או את השלט.
רק 300 שקל הנחה אים אני קונה עכשיו ממנו טלוויזיה אחרת.
מה שגרם לזה זה הממיר של YES. והם אחראים והוא יתן לי אישור המעיד על זה שהוא קביל.
פניתי ליס החליפו את הממיר . אך לא רצו לשאת באחריות של הטלוויזיה .
אף כי מצאתי ברשת כמה פירסומים מעוד לקוחות שלהם שזה נגרם.
מה הכי כדאי לעשות???
שזה לא יקרה שוב.???
אולי לעבור לסלקום/נטפליקס . ?
העיניין שזה בעסק ואני חייבת טלוויזיה. מה לעשות חברים?
כבר פעם שנייה שזה קורה לנו , 50 אינצ של סאמסונג עוד לא חודש .
המסך מת לגמרי. לא רואים כלום.רק נורית אדומה.
זה קרה פתאום שנשמעו רעשים מתוכו של הממיר YES MAX TOTAL.
וריח שרוף מתוכו של הממיר.ותיכף גם המסך החדש(כבר בפח) נכבה.
מהשרות של סאמסונג שלחו טכנאי שהצביע על הכבל HDMI שיוצא מהממיר.
וניכנס לטלוויזיה . והדגיש שכשיש בעיה בממיר והוא נשרף מבפנים,דרך הכבל הוא שולח
את השרפה גם למסך הטלוויזיה.
הכרטיס מסך אינו כלול באחריות.
אין להם דרך להחליף את הטלוויזה.או לתקן אותה במיסגרת האחריות.
הסבירו שאין להם מה לעשות איתה אפילו לא לקנות את החלקים או את השלט.
רק 300 שקל הנחה אים אני קונה עכשיו ממנו טלוויזיה אחרת.
מה שגרם לזה זה הממיר של YES. והם אחראים והוא יתן לי אישור המעיד על זה שהוא קביל.
פניתי ליס החליפו את הממיר . אך לא רצו לשאת באחריות של הטלוויזיה .
אף כי מצאתי ברשת כמה פירסומים מעוד לקוחות שלהם שזה נגרם.
מה הכי כדאי לעשות???
שזה לא יקרה שוב.???
אולי לעבור לסלקום/נטפליקס . ?
העיניין שזה בעסק ואני חייבת טלוויזיה. מה לעשות חברים?
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
אני אנסה לענות לך בצד הבירוקרטי לצד החלק הטכני,
יכול להיות סיטואציה של ממיר שמסיבה כלשהי מכניס DC ושורף את כרטיס הHDMI במסך,
מכאן ועד לשרוף מסך שלם, נשמע לי מוזר...
אם הטכנאי של סמסונג (יכול להיות שזה רטפון? - סליחה, היום אלקטרוניקס פרו) יכול לתת לך את זה בכתב, זה אולי יקל על התהליך
ברגע שיש לך אישור כתוב מטעם הטכנאי הרשמי של היבואן המעיד שהנזק נגרם מהמיר של יס,
ממליץ לך עם זה לפנות לפניות הציבור של YES
שורה תחתונה, מישהו פה בסיפור (יבואן הטלוויזיה או YES) יהיו צריכים לקחת אחריות ולדאוג שתקבלי מסך חדש ללא עלות,
זאת דעתי בלבד... לא לוותר!!!
יכול להיות סיטואציה של ממיר שמסיבה כלשהי מכניס DC ושורף את כרטיס הHDMI במסך,
מכאן ועד לשרוף מסך שלם, נשמע לי מוזר...
אם הטכנאי של סמסונג (יכול להיות שזה רטפון? - סליחה, היום אלקטרוניקס פרו) יכול לתת לך את זה בכתב, זה אולי יקל על התהליך
ברגע שיש לך אישור כתוב מטעם הטכנאי הרשמי של היבואן המעיד שהנזק נגרם מהמיר של יס,
ממליץ לך עם זה לפנות לפניות הציבור של YES
שורה תחתונה, מישהו פה בסיפור (יבואן הטלוויזיה או YES) יהיו צריכים לקחת אחריות ולדאוג שתקבלי מסך חדש ללא עלות,
זאת דעתי בלבד... לא לוותר!!!
תודה על התגובה

התקשרתי שוב למעבדה של סאמסונג . אמרו לי דווקא חבל שזרקתי את הטלוויזיה . כי בכך השמדתי ראיות- אים נגיד חברת YES היתה מבקשת
לראות. כי גם ככה יס אוהבת להכחיש , ואני לא הראשונה
עכשיו יש לנו כבר טלוויזיה חדשה , השאלה האים צריך לחבר איזה משהו כדי שזה לא יקרה שוב .
כמו מגן ברקים אולי .שמעתי שיש משהו שיכול למנוע פגיעת טלוויזיה בגלל הממיר . והאים זה YES צריכה לשלוח טכנאי ולהתקין בחינם.
תודה למגיבים.
התקשרתי שוב למעבדה של סאמסונג . אמרו לי דווקא חבל שזרקתי את הטלוויזיה . כי בכך השמדתי ראיות- אים נגיד חברת YES היתה מבקשת
לראות. כי גם ככה יס אוהבת להכחיש , ואני לא הראשונה
עכשיו יש לנו כבר טלוויזיה חדשה , השאלה האים צריך לחבר איזה משהו כדי שזה לא יקרה שוב .
כמו מגן ברקים אולי .שמעתי שיש משהו שיכול למנוע פגיעת טלוויזיה בגלל הממיר . והאים זה YES צריכה לשלוח טכנאי ולהתקין בחינם.
תודה למגיבים.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
לדעתי, שום דבר כזה לא יעזור לך כי אלו מכשירים שמגינים על כניסת החשמל של הטלוויזיה. הבעיה שאת מתארת זה ספייק חשמלי שמגיע ממקום אחר לגמרי ונכנס למסך דרך כניסת הHDMI. למיטב ידיעתי אין שום מכשיר שמגן על כניסת הHDMI מלחטוף ספייק לא צפוי ממכשיר מעפן.
אולי את יכולה להיעזר בקופסא שממירה את הHDMI ל CAT6 או CAT7 ואז חזרה לHDMI. זה פתרון שאמור להיות משומש במקרה של מרחק גדול בין הטלוויזיה למקור אבל אני מאמין שבמקרה של ספייק מהממיר, מה שישרף זו הקופסא ולא הטלוויזיה.
https://www.kramerav.com/product/TP-580T
https://www.kramerav.com/product/TP-580R
אלו מוצרים טובים ודי יקרים אבל אני יודע שעובדים מעולה גם עם ממירי 4K. יש מוצרים יותר פשוטים שגם עובדים מצוין, צריך לחפש.
אולי את יכולה להיעזר בקופסא שממירה את הHDMI ל CAT6 או CAT7 ואז חזרה לHDMI. זה פתרון שאמור להיות משומש במקרה של מרחק גדול בין הטלוויזיה למקור אבל אני מאמין שבמקרה של ספייק מהממיר, מה שישרף זו הקופסא ולא הטלוויזיה.
https://www.kramerav.com/product/TP-580T
https://www.kramerav.com/product/TP-580R
אלו מוצרים טובים ודי יקרים אבל אני יודע שעובדים מעולה גם עם ממירי 4K. יש מוצרים יותר פשוטים שגם עובדים מצוין, צריך לחפש.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
https://www.ebay.com/itm/New-Mini-Porta ... Swc2FZ5jB9
לפי התמונה זה MINI בכניסה וזה בתקן 1.4
אבל אולי יתכיל דיון עליהם, אז מעלה
לפי התמונה זה MINI בכניסה וזה בתקן 1.4
אבל אולי יתכיל דיון עליהם, אז מעלה
אז ככה אני מעוניינת לפרסם את המקרה בתקשורת. אצל סיוון כהן והתוכנית הכלכלית.
שאלו אותי מה קרה ? ולא ידעתי להגיד בידיוק.
בנוסף לזה שהממיר של YES שרף את הטלוויזיה. וש YES מנפנפת אותי
ומיתנערת מאחריות.
איך זה בידיוק קרה (אחד החברים ידע להגיד שזה "ספייק") מה זה בידיוק בלשון פשוטה ועממית שכולם יבינו.
ואיפה הטעות של חברות הכבלים?
האים להם יש דרך למנוע את זה.(מבלי שאנחנו נקנה חלקים על חשבוננו)?
ואים זה בסדר ש שהשרות של SAMSUNG לא לוקח אחריות על הכרטיס מסך?
וגם האים במקום לחבר HDMI אפשר לחבר כבל RC?A ואז אפשר להיות רגועים???
בתודה לכולם ושבת שלום.
מדובר בצורה יפה על כך שהממיר שהיה אמור לשלוח תמונה לטלוויזיה שלח אליה מתח חשמלי גבוה ששרף אותה.
את לא הראשונה שמתלוננת על זה, מדובר על נזק שנגרם למלא לקוחות שמשתמשים בבמירי הטלוויזיה של חברות הלווין והכבלים שמספקים ממיר סיני שגורם לתקלה המדוברת ושורף לאנשים טלוויזיה שעלתה כמה אלפי שקלים.
הבעייה היא שהחברות ונציגיהן שמוכרים את הטלוויזיה מודעים מראש לכך שהנזק מגיע מהממירים ומפילים את זה עליהם ישר.
בתגובה החברות בעלות הממירים, ספקיות התכנים של הטלוויזיה מתנערות גם מההאחריות על הממירים שלהן.
אז איפה כאן ההגינות ללקוח?
תפרסמי כאן עוד הודעה בחיפוש אחר אנשים שגם להם זה קרה (בטח פורסם פה בפורום ולא פעם על מקרים דומים).
כרגע אתקשה להרחיב את ההודעה שלי, אבל אני בטוח שהמגיבים הבאים כן יצליחו להוסיף על מה שאמרתי.
פשוט בלי טלוויזיה בפועל (אולי גם בלי קביע על הנייר של SAMSUNG) לא נראה לי שיוכלו לזכות אותך גם אם תזכי, אז אני לא חושב שזה יספק לך את המוטיבצייה לדווח לתוכנית הזו, אבל אם את עדיין רוצה אז שפו ענק.
את לא הראשונה שמתלוננת על זה, מדובר על נזק שנגרם למלא לקוחות שמשתמשים בבמירי הטלוויזיה של חברות הלווין והכבלים שמספקים ממיר סיני שגורם לתקלה המדוברת ושורף לאנשים טלוויזיה שעלתה כמה אלפי שקלים.
הבעייה היא שהחברות ונציגיהן שמוכרים את הטלוויזיה מודעים מראש לכך שהנזק מגיע מהממירים ומפילים את זה עליהם ישר.
בתגובה החברות בעלות הממירים, ספקיות התכנים של הטלוויזיה מתנערות גם מההאחריות על הממירים שלהן.
אז איפה כאן ההגינות ללקוח?
תפרסמי כאן עוד הודעה בחיפוש אחר אנשים שגם להם זה קרה (בטח פורסם פה בפורום ולא פעם על מקרים דומים).
כרגע אתקשה להרחיב את ההודעה שלי, אבל אני בטוח שהמגיבים הבאים כן יצליחו להוסיף על מה שאמרתי.
פשוט בלי טלוויזיה בפועל (אולי גם בלי קביע על הנייר של SAMSUNG) לא נראה לי שיוכלו לזכות אותך גם אם תזכי, אז אני לא חושב שזה יספק לך את המוטיבצייה לדווח לתוכנית הזו, אבל אם את עדיין רוצה אז שפו ענק.
- rosh1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 131
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
אני אשתף מנסיוני לאחר אירוע דומה שהסתיים בצורה יותר מוצלחת:
במהלכו של ליל ברקים נפגעו שני מכשירים המחוברים להוט: טלויזיה 78" של סמסונג ורסיבר ימאהה בכניסות ה HDMI שלהם (הרסיבר נפגע גם ביציאה).
למזלי או לא, הוט קיבלו אחריות והסכימו לשאת בהוצאות התיקון של הרסיבר - החלפת כרטיס HDMI בערך של 800 ש"ח. כל זאת לאחר שסמסונג החליפו לי את כרטיס החיבורים בכניסה לטלויזיה במסגרת האחריות.
ועכשיו איך מונעים מקרים כאלה ? התשובה לא פשוטה ואין פיתרון אחד אלא משולב. רכיב אחד בפיתרון הינו רכיב שנקרא ISOLATOR המסנן את רכיב ה DC המסופק לטלויזיה או הרסיבר ע"י ממיר הוט או מונע מה שנקרא זרם SURGE המהווה עליית זרם או מתח פתאומיים כתוצאה מתקלה בממיר או כתוצאה מהשפעה חיצונית של קפיצות מתח ברשת. ניתן לקנות רכיב כזה באיביי (לינק למטה). האיזולטור מתחבר בטור בין כניסת הכבלים F-TYPE של הוט לבין הממיר.
הרכיב הנוסף בפיתרון הוא מפצל HDMI אקטיבי הפועל על מתח נמוך למשל 5V. המטרה כאן לנתק כל חיבור ישיר בין HDMI הוט לטלויזיה או הרסיבר. במידה ויש הפרעה חיצונית המפצל ישבוק ולא הטלויזיה או הרסיבר (לינק למוצר כזה למטה).
מקווה שיעזור למנוע תקלות דומות.
לינק לאיזולטור: SATELLITE ANTENNA TV COAXIAL CABLE SURGE LIGHTENING PROTECTOR
לינק למפצל: 3x1 HDMI Splitter Switcher
במהלכו של ליל ברקים נפגעו שני מכשירים המחוברים להוט: טלויזיה 78" של סמסונג ורסיבר ימאהה בכניסות ה HDMI שלהם (הרסיבר נפגע גם ביציאה).
למזלי או לא, הוט קיבלו אחריות והסכימו לשאת בהוצאות התיקון של הרסיבר - החלפת כרטיס HDMI בערך של 800 ש"ח. כל זאת לאחר שסמסונג החליפו לי את כרטיס החיבורים בכניסה לטלויזיה במסגרת האחריות.
ועכשיו איך מונעים מקרים כאלה ? התשובה לא פשוטה ואין פיתרון אחד אלא משולב. רכיב אחד בפיתרון הינו רכיב שנקרא ISOLATOR המסנן את רכיב ה DC המסופק לטלויזיה או הרסיבר ע"י ממיר הוט או מונע מה שנקרא זרם SURGE המהווה עליית זרם או מתח פתאומיים כתוצאה מתקלה בממיר או כתוצאה מהשפעה חיצונית של קפיצות מתח ברשת. ניתן לקנות רכיב כזה באיביי (לינק למטה). האיזולטור מתחבר בטור בין כניסת הכבלים F-TYPE של הוט לבין הממיר.
הרכיב הנוסף בפיתרון הוא מפצל HDMI אקטיבי הפועל על מתח נמוך למשל 5V. המטרה כאן לנתק כל חיבור ישיר בין HDMI הוט לטלויזיה או הרסיבר. במידה ויש הפרעה חיצונית המפצל ישבוק ולא הטלויזיה או הרסיבר (לינק למוצר כזה למטה).
מקווה שיעזור למנוע תקלות דומות.
לינק לאיזולטור: SATELLITE ANTENNA TV COAXIAL CABLE SURGE LIGHTENING PROTECTOR
לינק למפצל: 3x1 HDMI Splitter Switcher
מסכי סמסונג נשרפים בגלל סמסונג ולא בגלל YES. אם היה מדובר ב HOT אז בהחלט ייתכן, כי התשתית שלהם כוללת הספקת מתח DC שעוברת בקווי ה RF ויש בעיה של אדמות ששורפות ציוד. ב YES זה חיבור לצלחת דרך LNB. נכון בתשתשית ברניין מרכזית יש מגבר, אבל נדיר שיש בעיה כזאת.. להבה תקנה סוני (רק מיבואן פרללי כמובן).
בהצלחה
בהצלחה
- rosh1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 131
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
@Rekcuf
טלויזיה לא נשרפת כך סתם ....
מה גם שפותחת השרשור מציינת במפורש שהממיר השמיע רעשים והתקלקל. מסקנה: זו הסיבה לתוצאה של הטלויזיה "שנשרפה" ..
דרך אגב, האיזולטור שהזכרתי בתגובתי מיועד בעיקר למערכות לוויין.
טלויזיה לא נשרפת כך סתם ....
מה גם שפותחת השרשור מציינת במפורש שהממיר השמיע רעשים והתקלקל. מסקנה: זו הסיבה לתוצאה של הטלויזיה "שנשרפה" ..
דרך אגב, האיזולטור שהזכרתי בתגובתי מיועד בעיקר למערכות לוויין.
שלום לך.
אני הייתי מציע לך, ולכל מי שיש לו בעיה דומה- לא במקום (סיוון כהן וצינור לילה עם גיא לרר ועוד...) אלה בנוסף אליהם.
תפנו לרגולטור שהוא "המועצה לשידורי כבלים ושידורי לווין ". http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx
הוא בעצם הממונה עליהם מטעם משרד התקשורת. והם מתעסקים רק עם HOT ו YES . והם איתם בקשר יומיומי.
המיקרה שאת מתארת זה בהחלט חמור.שהחברה שלך (במיקרה YES).גרמה לפגיעה של הטלוויזיה שקנית מבלק פריידי.
ובימקום שהם ישאו באחריות וישלמו לך את התיקון . הם מתנערים ממך ולא מוכנים לשמוע ממך.
ואילו בהוט הבחור איציק שהגיב פה סיפר על מיקרה זהה. עם טלוויזיה מפלצתית של 78 אינצ ורסיבר . וקיבל מהוט החזר.
לשם זה הוקמה המועצה. היא מתעסקת גם עם "חוק הטכנאים" שזה עיקוב של הגעת טכנאי- שזה לדעתי קטנוני מדי להיתלונן.
ועוד "מכה" של חברות הכבלים. מי שזוכר ושם לב זה שהם ניכנסים לחצרות חופשי , מטפסים על גדרות (!) בדרך לא דרך הכל כדי
להגיע לארון תיקשורת , ולנתק חייבים או מי שלא היה מנוי ובכל זאת היה נהנה מהערוצים.
ומראים לך מכתבים מזוייפים של
הזמנה למישפט...
מצטער שעניתי לך רק עכשיו . הייתי בהתלבטות עם ליפתוח שירשור חדש . או להגיב פה . וגם התלבטתי כי לי יש דיון עוד מעט עם YES
על מיקרה זהה לשלך (רק שלי היה טלוויזיה LG) .וחששתי שזה יכול להוות " שיבוש הליכים" . אז הסבירו לי שזה לא.
YES צריכים לתת את הדין על כך. אם כל מי שנפגע ימלא טופס פנייה לרגולטור שלהם. הנה שוב הקישור. http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx
זה יעזור לכם ולא נישמע עוד על מיקרים מצערים כמו שלך.
אני הייתי מציע לך, ולכל מי שיש לו בעיה דומה- לא במקום (סיוון כהן וצינור לילה עם גיא לרר ועוד...) אלה בנוסף אליהם.
תפנו לרגולטור שהוא "המועצה לשידורי כבלים ושידורי לווין ". http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx
הוא בעצם הממונה עליהם מטעם משרד התקשורת. והם מתעסקים רק עם HOT ו YES . והם איתם בקשר יומיומי.
המיקרה שאת מתארת זה בהחלט חמור.שהחברה שלך (במיקרה YES).גרמה לפגיעה של הטלוויזיה שקנית מבלק פריידי.
ובימקום שהם ישאו באחריות וישלמו לך את התיקון . הם מתנערים ממך ולא מוכנים לשמוע ממך.
ואילו בהוט הבחור איציק שהגיב פה סיפר על מיקרה זהה. עם טלוויזיה מפלצתית של 78 אינצ ורסיבר . וקיבל מהוט החזר.
לשם זה הוקמה המועצה. היא מתעסקת גם עם "חוק הטכנאים" שזה עיקוב של הגעת טכנאי- שזה לדעתי קטנוני מדי להיתלונן.
ועוד "מכה" של חברות הכבלים. מי שזוכר ושם לב זה שהם ניכנסים לחצרות חופשי , מטפסים על גדרות (!) בדרך לא דרך הכל כדי
להגיע לארון תיקשורת , ולנתק חייבים או מי שלא היה מנוי ובכל זאת היה נהנה מהערוצים.
הזמנה למישפט...
מצטער שעניתי לך רק עכשיו . הייתי בהתלבטות עם ליפתוח שירשור חדש . או להגיב פה . וגם התלבטתי כי לי יש דיון עוד מעט עם YES
על מיקרה זהה לשלך (רק שלי היה טלוויזיה LG) .וחששתי שזה יכול להוות " שיבוש הליכים" . אז הסבירו לי שזה לא.
YES צריכים לתת את הדין על כך. אם כל מי שנפגע ימלא טופס פנייה לרגולטור שלהם. הנה שוב הקישור. http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx
זה יעזור לכם ולא נישמע עוד על מיקרים מצערים כמו שלך.