חיבור מקרן 4K
שלום לכולם
אני אמור לקבל מקרן 4K בקרוב מאד.
YES אמורים להחליף לי את הממיר ה QAUTTRO בממיר ULTRA 4K
ועכשיו השאלה
בהנחה שהטלוויזיה הנוכחית (HD ) נשארת לעוד כמה חודשים ובהנחה שהממיר של YES יודע לשדר ב 4K וגם ב HD רגיל
האם כדאי להוסיף זמנית ממיר HD רגיל לייד ממיר ה ULTRA 4K
או לחפש מפצל שיידע לקחת אות 4K ולפצל אותו ל 4K ולאות HD רגיל ( אם יש מפצל כזה בכלל )
תודה
אני אמור לקבל מקרן 4K בקרוב מאד.
YES אמורים להחליף לי את הממיר ה QAUTTRO בממיר ULTRA 4K
ועכשיו השאלה
בהנחה שהטלוויזיה הנוכחית (HD ) נשארת לעוד כמה חודשים ובהנחה שהממיר של YES יודע לשדר ב 4K וגם ב HD רגיל
האם כדאי להוסיף זמנית ממיר HD רגיל לייד ממיר ה ULTRA 4K
או לחפש מפצל שיידע לקחת אות 4K ולפצל אותו ל 4K ולאות HD רגיל ( אם יש מפצל כזה בכלל )
תודה
היי Avi,
לדעתי יש לך שתי אפשרויות טובות יותר,
בהנחה שהטלוויזיה 4K תגיע עוד מס' חודשים.
או להחליף את הממיר הרגיל לממיר 4K כשהמקרן יגיע.
או לקבל את הממיר 4K עכשיו ולראות איתו שידורים רגילים.
אין סיבה שהממיר Ultra 4K לא יעבוד על טלוויזיה שאינה 4K, אלא אם כן אני טועה ואשמח לדעת.
אתה פשוט תראה שידורים ברזולציית 1080P.
לדעתי יש לך שתי אפשרויות טובות יותר,
בהנחה שהטלוויזיה 4K תגיע עוד מס' חודשים.
או להחליף את הממיר הרגיל לממיר 4K כשהמקרן יגיע.
או לקבל את הממיר 4K עכשיו ולראות איתו שידורים רגילים.
אין סיבה שהממיר Ultra 4K לא יעבוד על טלוויזיה שאינה 4K, אלא אם כן אני טועה ואשמח לדעת.
אתה פשוט תראה שידורים ברזולציית 1080P.
נערך לאחרונה על ידי Bi-Amp ב 04/01/2018 16:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
היי
תודה על התגובה המהירה,,רק פיספסת את הנקודה העיקרית אני רוצה לראות 4K במקרן ו HD בטלווזיה אבל להשתמש ביציאה האחת
של הממיר ULTRA של YES .
ושאלתי איך אני עושה זאת - מנסה להשיג מפצל מיוחד או משאיר את הממיר HD הקיים שמחובר ומוסיף לידו ממיר 4K שיחובר למקרן.
שני הממירים יחוברוו לאותה נקודת YES עם פיצול RF
אבי
תודה על התגובה המהירה,,רק פיספסת את הנקודה העיקרית אני רוצה לראות 4K במקרן ו HD בטלווזיה אבל להשתמש ביציאה האחת
של הממיר ULTRA של YES .
ושאלתי איך אני עושה זאת - מנסה להשיג מפצל מיוחד או משאיר את הממיר HD הקיים שמחובר ומוסיף לידו ממיר 4K שיחובר למקרן.
שני הממירים יחוברוו לאותה נקודת YES עם פיצול RF
אבי
צודק.
הנחתי שאתה מתכוון להשתמש רק במקרן.
לגבי פיצול השידור -
אתה לא חייב להשתמש בשתי ממירים.
אתה יכול להשתמש במפצל דו כיווני שתומך ב hdmi 2.0 ויכול לשדר ל- 2 מקורות ממקור נכנס.
כמו זה למשל:
https://www.amazon.com/Goronya-Switch-Bi-directional-Supports-Passthrough/dp/B01CZS932A/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1515077218&sr=1-3&keywords=hdmi+switch+Bi-Directional+hdmi+2.0
או להשתמש ברסיבר שתומך ביציאות למקרן וטלווזיה .
אני מניח שאין ברשותך רסיבר מסוג זה, אחרת לא היית שואל על המפצל.
הנחתי שאתה מתכוון להשתמש רק במקרן.
לגבי פיצול השידור -
אתה לא חייב להשתמש בשתי ממירים.
אתה יכול להשתמש במפצל דו כיווני שתומך ב hdmi 2.0 ויכול לשדר ל- 2 מקורות ממקור נכנס.
כמו זה למשל:
https://www.amazon.com/Goronya-Switch-Bi-directional-Supports-Passthrough/dp/B01CZS932A/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1515077218&sr=1-3&keywords=hdmi+switch+Bi-Directional+hdmi+2.0
או להשתמש ברסיבר שתומך ביציאות למקרן וטלווזיה .
אני מניח שאין ברשותך רסיבר מסוג זה, אחרת לא היית שואל על המפצל.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני הייתי עם ממיר קוואטרו ומסך FHD והוא כן הציג תמונה
מה שכן - לא יודע אם זה אותו הדבר במקרה שלך אבל לפחות אצלי - עם מסך 4K ומקרן FHD אני חייב לשנות הגדרות וידאו ברסיבר כשאני צריך לעבור ביניהם כי הרסיבר תמיד יוציא את הרזולוציה המשותפת הגבוהה ביותר (כלומר 1080)
מה שכן - לא יודע אם זה אותו הדבר במקרה שלך אבל לפחות אצלי - עם מסך 4K ומקרן FHD אני חייב לשנות הגדרות וידאו ברסיבר כשאני צריך לעבור ביניהם כי הרסיבר תמיד יוציא את הרזולוציה המשותפת הגבוהה ביותר (כלומר 1080)
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
סליחה התכוונתי אולטרא...
הבעיה היתה שאם רציתי לצפות בשידור יס במקרן - הייתי צריך לשנות את הרזולוציה בממיר ל 1080
ואם רציתי לצפות ב 4k במסך - הייתי צריך לשנות הגדרות ברסיבר שיוציא פלט רק למסך ולא למקרן
הבעיה היתה שאם רציתי לצפות בשידור יס במקרן - הייתי צריך לשנות את הרזולוציה בממיר ל 1080
ואם רציתי לצפות ב 4k במסך - הייתי צריך לשנות הגדרות ברסיבר שיוציא פלט רק למסך ולא למקרן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78843
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
מה שאתה רוצה לעשות מורכב ולא יעבוד טוב.
אתה בעצם רוצה שהאולטרה יעבוד ב-4K ואז לעשות downscale ל-1080P.
לדעתי תשים את האולטרה במצב 1080P וכאשר אתה רוצה אותו ב-4K, תעביר אותו לזה ידנית. לא חושב שיש לך דרך אחרת לעשות את זה, אלא אם יש לך רסיבר מתוחכם מאוד שידע גם לעשות downscale.
אתה בעצם רוצה שהאולטרה יעבוד ב-4K ואז לעשות downscale ל-1080P.
לדעתי תשים את האולטרה במצב 1080P וכאשר אתה רוצה אותו ב-4K, תעביר אותו לזה ידנית. לא חושב שיש לך דרך אחרת לעשות את זה, אלא אם יש לך רסיבר מתוחכם מאוד שידע גם לעשות downscale.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
חסר פרט חשוב - איך אתה מתכנן לחבר את הממיר למסך ולמקרן שלך.
אם יש רסיבר באמצע ייתכן והוא יאפשר לך להגדיר עבור כל יציאת HDMI את הרזולוציה.
דבר נוסף שאמור לעבוד זה אם אתה שם את הרזולוציה על auto ואז בהתאם למכשיר שסוגר מעגל הרזולוציה תקבע ל1080 או ל2160.
לשים כל מיני קופסאות ומפצלים באמצע ספק אם יעזור לך כי לרוב הן עושות רק split ולא נותנות לעשות scale לכל יציאה. גם צריך לשים לב לנושא הHDCP 2.2 שיהיה קיים.
אם יש רסיבר באמצע ייתכן והוא יאפשר לך להגדיר עבור כל יציאת HDMI את הרזולוציה.
דבר נוסף שאמור לעבוד זה אם אתה שם את הרזולוציה על auto ואז בהתאם למכשיר שסוגר מעגל הרזולוציה תקבע ל1080 או ל2160.
לשים כל מיני קופסאות ומפצלים באמצע ספק אם יעזור לך כי לרוב הן עושות רק split ולא נותנות לעשות scale לכל יציאה. גם צריך לשים לב לנושא הHDCP 2.2 שיהיה קיים.