החזרת רמקולים שנפתחו אך לא חוברו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #1 

מישהו יודע מה הנוהל לגבי החזרת רמקולים שהוזמנו במיוחד אך כשהתקבלו לא התאימו מסיבה מסויימת? לא חוברו.
חוק הגנת הצרכן עובד פה? זה כמו כל מוצר חשמלי אחר?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #2 

זה מעניין. אני לא בקי בתחום ולכן הסתכלתי בלשון החוק. אם רמקול מוגדר כמכשיר חשמלי/אלקטרוני, אין בעיה להחזיר גם אם נפתחה האריזה. הוזמנו במיוחד לא משנה, כל עוד זה פריט קטלוגי שפשוט לא היה במלאי.

מה שכן, המוכר יכול להתחכם ולומר שרמקול הוא "כלי נגינה" ובמקרה כזה מספיקה פתיחת האריזה כדי לא לאפשר החזרה.
זה נשמע קצת מוזר, אבל רמקול פאסיבי אינו כלי חשמלי/אלקטרוני.
http://www.consumers.org.il/category/group-1
..

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #3 

רמקולים לא נחשבים למכשיר חשמלי אבל תחזור לחנות שקנית אין סיבה שלא יחליף לך למשהו אחר
Sony 1040
Monitor mass

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

תגדיר "הוזמנו במיוחד" ?

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Itay_Pollak כתב:תגדיר "הוזמנו במיוחד" ?
...
הוזמנו מהחברה באירופה ע"י היבואן דרך החנות. לא משהו שבמלאי בדרך כלל לדברם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

הכוונה היא כזו.
מה שאני מכיר זה, שאם אתה מזמין מוצר "רגיל" - אז ניתן להחזיר בכפוף לחוק/תקנות. אבל אם הזמנת נניח רמקול בצבע כתום. שמכינים במיוחד בשבילך (בניגוד להזמינו כי היבואן בארץ החליט שלא מתאים לו להחזיק את הדגם/צבע) - אז זה הזמנה שלא ניתן לבטל.

שוב, לא עצה מקצועית, אבל זה מה שאני מכיר.
והכי טוב מה שאמרו לך - קודם תנסה מול החנות שהזמנת מולה.
כמובן שאם יש להם משהו חלופי למכור לך, יהיה להם יותר קל מאשר אם תבקש החזר כספי

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@Itay_Pollak
מדובר על מוצר רגיל שלא יוצר במיוחד בשבילי אבל שהיבואן לא מחזיק במלאי בארץ באופן קבוע (ו"אין לו מה לעשות עם זה"). לא יודע אם זה נחשב מוצר חשמלי רגיל שעליו חלות תקנות החזרת מוצר או לא.
היבואן לא מוכן לזכות את החנות ובהתאם החנות מוכנים רק "לעזור" לי ולזכות באופן לא מלא, נגיד בתור מוצר מתצוגה. מוכנים לעזור קצת יותר אם אני מזמין משהו אחר אבל בכל מקרה לא זיכוי מלא (בהפחתת 5% או 100 ש"ח).
בסך הכל ההתנהלות ברוח טובה ועם כוונות טובות אבל אני לא יודע אם זכותי לדרוש החזר על פי החוק או לא.

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #8 

ברגע שבוצעה הזמנה לפי דרישה שלך של מוצר שלא במלאי באופן שוטף
אתה צריך לשאול את החנות מה הם יכולים לנסות לעזור לך ובהתאם לפעול כך..
סה"כ מה שיתנו לך זה גם מעולה, כי גם להם אין צורך במוצר שהוזמן ספציפית ללקוח מסויים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

הייתי מנסה לפנות ליצרן.
הכל שאלה של כמה זה לחוץ וכמה אתה מוכן להשקיע.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #10 

לסקרנות

מה עלות הרמקולים? על איזה סכומים מדובר?

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

בערך 10K לרצפתיים וסנטר. האישה אישרה ונבהלה מהגודל כשהגיעו (לא ממש גדולים, 90 ס"מ ועוד בלבן...).
אני כנראה אשאר עם הסנטר ואחליף למדפיים ואולי כבר אשדרג את רמקולי הסראונד בזיכוי אבל בכל מקרה אקבל איזה הורדת ערך כלשהי על ההחזרה של הרצפתיים (מקווה שפחות מ 20%).
סיפור מבאס, לא הייתי קונה כלום אם הייתי יודע שזה המצב.

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1643
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #12 

@freedom_il
·
שוב מסקרנות אם אפשר איזה חברה ודגם?

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

בוא נשאיר את זה ככה עד שיבוא העניין על מקומו בשלום. אפשר בפרטי אולי...

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #14 

תשכנע את האישה שעדיף רמקולים כאלו על פני הפסד של כמה אלפי שקלים.

יש סאב במערכת שלך?
אתה מאזין למוסיקה בסטריאו?
(מאזין - זה יושב מול המערכת ומקשיב. לא שומע תוך כדי עיסוקים אחרים בבית)

מה היה השיקול לקפוץ מלוויניים לרצפתים?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9019
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #15 

זה תלוי במדיניות ביטול עסקה שצריכה להיות מפורסמת ע"פ חוק.
לפיה החנות יכולה לציין שלא ניתן לבטל מוצרים בהזמנה מיוחדת.
במידה והנ"ל אינו מצוין אזי זכותה של החנות לגבות 5% או 100 ש"ח, הנמוך מהשניים. כמובן שיש את כל הנושא של אריזה מקורית, לא שומש וכו'...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

@Amir64
יש לי סאב SB-2000 של SVS (גם הוא בצבע בלבן)
כרגע כמעט לא מאזין למוסיקה בסלון בגלל שסטליטים וזה... הרעיון היה להאזין קצת יותר למוסיקה ולא באזניות ואשכרה להנות מזה. כן, הרעיון היה להאזין יותר. עדיין רוב השימוש בטח יהיה סרטים וסדרות אבל עדיין...
השיקול לעבור לרצפתיים הוא גודל הסלון לאחר מעבר דירה, רצון לשמוע יותר מוסיקה ואחרי הסכמה משותפת עם האשה שעדיף רצפתי יחסית נמוך ממדפי בינוני-גדול שרציתי בהתחלה ויוכל למלא את החלל כמו שצריך (לדעתי מדפי יותר גרוע מבחינת מראה). לא הלך...
מקווה שההפסד לא יהיה כמה אלפי שקלים אלא פחות מ 2. תכננתי הוצאות במעבר דירה והייתה לי קטגוריה על "תיקון טעויות" שהכוונה לדברים שפספסתי בתכנון. לא פספסתי הרבה אבל הנה, זה הגיע... כנראה שעדיף לזרוק קצת כסף ולהתפשר מאשר לבאס את חיי הנישואים.
@avihuli
לא שומש או חובר אך נפתח. מדיניות החזרה במקרה כזה לא חד משמעית. אם אני אלחם ואאערב את המועצה לצרכנות יש מצב טוב שאקבל את הכסף אבל 1. לא בטוח. 2. אם כן, לא ידוע מתי וכמה זמן אצטרך להשקיע בזה (זה גם יקר).

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #17 

כל הסיפור הזה כי בת הזוג נבהלה שהם קצת גדולים? אחרי שהיא הסכימה? 90 סמ גובה זה ממש לא נורא לרצפתיים.

חבל, עכשיו אתה צריך להתרוצץ ולבזבז זמן ולהתחנן להחזרות והחלפות וכו' ? כמה מקום זה כבר תופס בבית ..זה שווה את כל הבלגן וההפסד הכספי ?
לא מצליח להבין נשים בקטע הזה, מצטער :?
אם היא אחת שתצא למלחמת עולם איתך על זה ואין לך כח, מילא.. אבל אם יש סיכוי שהיא תקשיב לך אם תסביר לה במה זה כרוך, שלא לומר כמה זה יבאס אותך , אולי תנסה.

לשאלתך, לדעתי אם לא חיברת אותם ורק פתחת את הקופסה ואין להם נזק, אתה יכול להחזיר לדעתי.

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #18 

היה לי מקרה דומה. התלבטתי בין מספר יצרנים ומספר דגמים, כשרכשתי רצפתיים והגיעו הם לא התאימו לא בגודל ולא בצבע. הצבע היה חצי בעיהה, העיקר היה שהמוכר שכנע אותי לקחת גדולים יותר וזה פשוט היה גודל חריג ולא מתאים (הסברתי לו את המידות בבית).
לאחר שבאתי להחזיר ההתנהגות של המוכר הפכה להיות אגרסיבית, הוא סרב בכל צורה והכחיש הבטחות שניתנו בעל פה. כלחצתי עליו בכל זאת הוא הסכים אבל הקפיץ את הרמקולים של היצרנים האחרים שרציתי והסכים לבצע החלפה רק מאותו יצרן.
מדובר בחנות מתמחה ידועה, באזור שלי. בד"כ אני נהגתי לקנות בחנות אחרת, משום מה החלטתי לשנות... ושילמתי על כך.
מסקנות בסוף:
1. גם אם יצא לי טיפה יותר זול מהחנות שבד"כ אני קונה בה, חוויות הרכישה הייתה מזעזעת. על אף שאני נהנה לשמוע בהם, עדיין מציק, מעליב האופן בו המוכר התנהג.
2. סוס מנצח לא מחליפים.
3. הוא ספציפית הפסיד אותי כקונה נאמן.
4. תמיד עדיף אמזון.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #19 

freedom_il כתב:@Amir64
מקווה שההפסד לא יהיה כמה אלפי שקלים אלא פחות מ 2. תכננתי הוצאות במעבר דירה והייתה לי קטגוריה על "תיקון טעויות" שהכוונה לדברים שפספסתי בתכנון. לא פספסתי הרבה אבל הנה, זה הגיע... כנראה שעדיף לזרוק קצת כסף ולהתפשר מאשר לבאס את חיי הנישואים.
...
הבנתי.
אז הבחירה ברצפתיים הגיונית.
כמו שנאמר, הם לא ממש גדולים.
נכון שאפשר להתפשר, אבל זה נכון לשני הצדדים.
גם היא יכולה להתפשר קצת על עיצוב, כדי שאתה תיהנה.
ההתפשרות היא לא חד כיוונית.
(ואתה כבר התפשרת, רצית את הגדולים בסדרה, ולא את אילו שהזמנת בסוף :-) )

freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

כל המגיבים האחרונים צודקים לגבי הפשרה הנדרשת.
מצד שני, אני לא רוצה להפוך את החוויה של אשתי מהבית החדש למשהו שהיא סובלת בו כי בסוף גם אני אסבול מזה באופן ישיר או בעקיפין.
מה שעוד קרה הוא שנתתי לאשתי לקרוא את התגובות שלכם ולמרות שכבר עברה לפני זה ממצב של הלם ועצבים להתנצלות, הבינה את הבעיה לעומק והתנצלה אפילו יותר.
אני אחליף למדפיים קטנים ככל הנראה. מה שעוד יקרה במסגרת הפשרה הוא החלפת מסך כשאני אבחר, ללא השגות וטענות לגבי תקציב. כנראה משהו כמו lg c8 65" במהלך או בסוף 2018. זה גם יגרור החלפת רסיבר למשהו שתומך ב 4k וגם חלקים במחשב בסלון לתמיכה ב 4k ואטמוס. ולקינוח, 2 רמקולים בתקרת גבס (שקועים או קטנים) שיש לי הכנה אליהם לאטמוס. בקיצור, תהיה סוג של חגיגה.
רק חבל שאני אפסיד איזה 1000 ש''ח בגלל הסיפור הזה של ההחלפה ושלא יהיו לי רצפתיים שרציתי...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”