האם ערוץ 11 מכאן HD ירד מעידן פלוס???

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4287
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #1 

היתכן ?

topcat115
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

@Mad-Dog
·
לא ירד, משדר כרגיל.

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

אצלי גם לא מופיע משום מה
חתימה חתימתית !

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #4 

נקלט הייטב בכפר סבא באפיק 32..

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אצלי (מודיעין) כמה ימים שכבר לא קיים

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #6 

נקלט היטב בכפר סבא בשני התדרים: 530 ו-562 MHz.
את שאר הערוצים באותו מרבב אתה קולט?

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

liorp כתב:נקלט היטב בכפר סבא בשני התדרים: 530 ו-562 MHz.
את שאר הערוצים באותו מרבב אתה קולט?
...
·

כל הערוצים כן, בערוץ ה hd של כאן המסךהיה שחור גמה ימים, והיום עשיתי סריקה מחדש והוא פשוט לא מצא אותו בכלל

emilm313
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

אתמול בערב בדקתי בראשון לציון, קלטו את ערוץ כאן 11 HD

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #9 

Mad-Dog כתב:היתכן ?
...
·

לא, לא יתכן. ניסוי של בזק שבמסגרתו נבחנים היבטים של השידור DVB-T2 ממשיך בינתיים ובמסגרתו עדיין משודר גם אות של ערוץ 1 ( 11 כאן ) בכושר הפרדה HD. כל מה שהתרחש, זה שינוי העוצמות קליטה באזור שלך, דבר שהוא חלק ממתווה הניסוי שבמסגרתו מכבים או מפעילים משדרים שונים במקומות שונים לסירוגין והעוצמות בגלל זה משתנות באזורים שונים.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Mad-Dog כתב:
...
...
·

כל הערוצים כן, בערוץ ה hd של כאן המסךהיה שחור גמה ימים, והיום עשיתי סריקה מחדש והוא פשוט לא מצא אותו בכלל
...
באיזה תדר? נסה לפנות למוקד של עידן פלוס.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #11 

בסופ"ש כשהייתי ברחובות לא היתה קליטת אפיק 530 בכלל.
כאן בתל אביב קליטה טובה מאד.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

מספיקלי כתב:בסופ"ש כשהייתי ברחובות לא היתה קליטת אפיק 530 בכלל.
כאן בתל אביב קליטה טובה מאד.
...
·

זה בידיוק ההגדרה והמהות של הניסוי, שבמסגרתו מנסים אפשרויות שונות. :lol:
במקרה זה של ניסוי בזק, מדובר גם על ניסוי של כיסויי אזורים שונים עם משדרים שונים.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אני מקווה שחוץ מלשנות את המשדרים והעוצמות, הם גם מסתובבים עם ניידת ומנסים לקלוט את השידור בשטח העירוני.
אני מקווה שהניסוי הזה יסתיים מתישהו. חמש שנים לא מספיק כדי לסיים?
שלא לדבר שברשות השנייה לא מציגים את השידורים במרבב החדש כניסוי, אלא כחלק מהשידורים הסדירים. הם מוזכרים באתר ובמוקד הרשות.

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

חזר

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

liorp כתב:אני מקווה שחוץ מלשנות את המשדרים והעוצמות, הם גם מסתובבים עם ניידת ומנסים לקלוט את השידור בשטח העירוני.
אני מקווה שהניסוי הזה יסתיים מתישהו. חמש שנים לא מספיק כדי לסיים?
שלא לדבר שברשות השנייה לא מציגים את השידורים במרבב החדש כניסוי, אלא כחלק מהשידורים הסדירים. הם מוזכרים באתר ובמוקד הרשות.
...
·

בשלב זה, לא קיים תקציב סביר לניסוי ואף אחד לא מסתובב עם שום ניידות. רמת הקליטה נבחנת בתחנות קליטה קבועות ואחד האפשרויות, אם כל הסיפור הזה לא יתוקצב, שהניסוי זה יסתיים בכיבוי המשדרים האלה וזהו. כמו שהסתיים הניסוי של בזק של שידורים של הרדיו הדיגיטלי, אחרי כשמונה שנים של ניסוי, פשוט כיבו את המשדר האחרון וכמו שפעם כתבו בערוץ הראשון: כאן תמו שידורינו להיום ובמקרה הזה בכלל.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

sys_admin כתב:
...
...
·

בשלב זה, לא קיים תקציב סביר לניסוי ואף אחד לא מסתובב עם שום ניידות. רמת הקליטה נבחנת בתחנות קליטה קבועות ואחד האפשרויות, אם כל הסיפור הזה לא יתוקצב, שהניסוי זה יסתיים בכיבוי המשדרים האלה וזהו. כמו שהסתיים הניסוי של בזק של שידורים של הרדיו הדיגיטלי, אחרי כשמונה שנים של ניסוי, פשוט כיבו את המשדר האחרון וכמו שפעם כתבו בערוץ הראשון: כאן תמו שידורינו להיום ובמקרה הזה בכלל.
...
·לא סביר שיפסיקו את השידור אחרי שערוצים עברו למרבב הזה באופן רישמי וגם נוסף EPG. לא היו משקיעים בזה אם השידור היה על תקן זמני.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

בשידורי DAB , הייה לא רק EPG, בכל הערוצים, אלה שהייה שם גם שירותי METADATA מתקדמים וכל זה לא הפריעה ביום אחד בהיר פשוט לכבות את כל המשדרים לפני כעשור ומאז אין יותר לנו שידורים כאלה וכל מה שנשאר בישראל, זה שידורי רדיו עתיקים אנלוגיים. :lol:

גם בניסוי זה, אין שום בעיה שבגלל שאת ה EPG העתיקו מ PID של התדר הישן במקביל גם PID של התדר החדש, ללא שום שינוי או השקעה, כך שזה לא מה שיהווה שיקול לא להפסיק את הניסוי, אם לא ימצא תקציב להמשך.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

sys_admin כתב:בשידורי DAB , הייה לא רק EPG, בכל הערוצים, אלה שהייה שם גם שירותי METADATA מתקדמים וכל זה לא הפריעה ביום אחד בהיר פשוט לכבות את כל המשדרים לפני כעשור ומאז אין יותר לנו שידורים כאלה וכל מה שנשאר בישראל, זה שידורי רדיו עתיקים אנלוגיים. :lol:

גם בניסוי זה, אין שום בעיה שבגלל שאת ה EPG העתיקו מ PID של התדר הישן במקביל גם PID של התדר החדש, ללא שום שינוי או השקעה, כך שזה לא מה שיהווה שיקול לא להפסיק את הניסוי, אם לא ימצא תקציב להמשך.
...
·
יש הבדל עצום כי על DAB אף אחד לא שמע.. כמה מקלטים כאלו היו בזמן שהניסוי התבצע ? אני מתעניין בתחום ולא היה לי מושג שיש ניסוי.

מקלטי DVB-T2 קיימים כבר בהמון בתים אם זה בממירים שנרכשו משנת 2012 ועד היום, או בטלוויזיות שכוללות את החומרה המתאימה. העבירו לשם את ערוץ 33 שהוא חלק מתאגיד השידור הממלכתי.. לא סביר שערוץ כזה לא ישודר "חופשי באוויר".

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

גיל37 כתב:
...
...
·
יש הבדל עצום כי על DAB אף אחד לא שמע.. כמה מקלטים כאלו היו בזמן שהניסוי התבצע ? אני מתעניין בתחום ולא היה לי מושג שיש ניסוי.

מקלטי DVB-T2 קיימים כבר בהמון בתים אם זה בממירים שנרכשו משנת 2012 ועד היום, או בטלוויזיות שכוללות את החומרה המתאימה. העבירו לשם את ערוץ 33 שהוא חלק מתאגיד השידור הממלכתי.. לא סביר שערוץ כזה לא ישודר "חופשי באוויר".
...
·

בתקופה ההיא רוב הרכבים החדשים נמכרו עם מקלטים משולבים עם מודול DAB כמו שזה קיים בכל העולם, מערכות שמע שנמכרו גם כללו מקלטים כאלה, שווקו גם מקלטים ניידים של DAB שבעזרתם ניתן הייה להאזין לתחנות רדיו המדוברות. אצלי אפילו עוד נשאר מקלט רדיו משולב של FM \ IP RADIO \ DAB שכולל גם חיבור לרשת WI-FI לצורך קליטה של IP RADIO שמשמש אותי עד היום לבדיקות ציוד שידור DAB. כמובן שרוב הציבור שלא הייה קשור לתחום התקשורת ושידור במדינת ישראל לא ידע את כל הפרטים הטכניים, אלה רק סיפרו לו בחנויות, שיש מקלטים חדשים שקולטים באיכות אחרת לגמרי ושמדובר על משהוא מהפכני. ומבחינת הצרכן הפשוט של רדיו, זה גם לא הייה משנה איך הוא קולט את השידור ואיך מכנים את התקן שבשימוש של בזק. אבל בקרב אנשי מקצוע בתחום התקשורת ומערכות מידע בתקופה ההיא בישראל הייה מדובר על מהומה של ממש ודנו על הנושא זה מכל ההיבטים, מההיבט הטכני של שילוב המוקדי שידור רדיו אזורי וארצי ועד להיבט השיווקי. גם כל מי שעסק בתחום מערכות התקשורת ביטחוניות הייה מעורב בנושא בגלל שאלת ההפרעות ההדדיות בין המערכות. ופתאום ביום מהיר אחד, כל זה נגמר. השידורים לא נקלטו יותר, הציבור שאל קצת את האנשי מכירות של חנויות האלקטרוניקה מה קרה וקיבל תשובה, שזה מה שיש.
מצורפים מספר שקופיות ממצגת אחת מהמפורסמות שהוצגו אז לאנשי מקצוע באחד הכנסים של משרד התקשורת בשנת 2000 , בתקופה שהשידור זה הייה כבר בעיצומו.
אני גם זוכר, שכאשר בשנת 2006 הסברתי לכמה חבריה שהניסוי זה הולך להיגמר ויעברו לדממת אלחוט, כולם חשבו שזה לא אפשרי ושאחרי שבכל העולם כבר כעשור עברו לתקן זה בישראל לא יכולים לחזור אחורה לתקופה פרה היסטורית. מסתבר שאפשרי גם אפשרי, כמו גם בתחומי טכנולוגיה אחרים בישראל. מה שהכי מצחיק, שהיום שתיים עשרה שנים אחרי שכיבו את המשדר האחרון, בישראל אפילו כבר לא מודעים לזה ששידור כזה הייה קיים ושחזרנו לתקופת הביניים גם בתחום זה.
www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/3/503.ppt

היום זה נראה ממש מצחיק, כמו גם הפרויקטים האחרים של משרד התקשורת:

adidas1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 784
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #20 

אני גר ברמת גן ולא קלטתי מעולם שידורי HD. יש לי מקלט תומך (mecool ki pro) והאיכות והעוצמה של השידורים הוא תמיד 100% אצלי.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”