תכנון מערכת קולנוע ביתית בדירה חדשה (רמקולים ורסיבר)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
jhracham פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה

היי, אחרי שדנו כבר בתכנון הסלון בדירה, ועלו דעות לכאן ולכאן.
הפור נפל, והתכנון המוצע מוצג לכם כאן.

מה שאתם רואים זה טלוויזיה 75 אינץ.
כרגע התוכנית שלי זה לתלות אותה עם זרוע מתכווננת כזאת:
זרוע ברקן (במקור המעצב רוצה לשים אותה על עמוד נירוסטה מהרצפה אבל נראה לי שלתלות יותר פשוט וטוב)

כאשר הוחלט על הסידור הזה בשלב ראשון חשבתי שאני מוותר על 5.1 ופשוט שם מקרן קול \סאונד בר, תולה אותו מתחת לטלוויזיה ומוסיף סאב וופר.

לאחרונה נחשפתי לסאונד ברים פסיבים, שמהווים רק את השלישיה הקדמית במערכת ועובדים עם רסיבר.
למשל MONITOR AUDIO SB-3.
אם אתלה דבר כזה מתחת לטלוויזיה, ואוסיף סאב ושני רמקולים אחוריים בשילוב עם רסיבר,נראה שאפשר להרכיב מערכת 5.1 סבירה.

לפני השאלות קצת פרטים.
השימוש העיקרי זה סרטים\סדרות\גיימינג. מוזיקה זה יותר משני במערכת. (רדיו וסטרימינג מדי פעם)
התקציב הוא 10-15 (אשמח לצאת בפחות אבל אפשר להשקיע)

לסיכום יש לי 2 שאלות:
1. בהינתן שזה הסידור המוצע של הסלון, על מה הייתם הולכים? סאונד בר\ מקרן קול אקטיבי? או פתרון המשלב סאונד בר פסיבי ורמקולים נוספים?
2. אם התשובה היא סאונד בר פסיבי, יש לכם המלצה למוצרים ספציפיים? אין לי היכרות עם MONITOR AUDIO, איך האיכות שלהם? אשמח לקבל המלצות למערכת שלמה (רסיבר\סאונד בר\סאב\רמקולים אחוריים).

תודה לעוזרים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Bi-Amp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 377

שליחה

היי @jhracham

יש לך תקציב למערכת 5.1 באיכות טובה.

הבעיה היא שמיקום הטלווזיה/סלון הנוכחי מגביל,
ואף יכול לפגוע באופן מהותי בחוויית ההאזנה שלך.

אם אתה רוצה חוויית האזנה מקסימלית , סאונד בר /מקרן קול הם לא הדרך.

לכן אני ממליץ שאם חווית 5.1 חשובה לך,
תשקול בכובד ראש שינוי מיקום הטלוויזיה במקום הספת 4 מושבים הראשית.

או לחילופין במקום הספה הימנית.

כל סידור שבו הטלווזיה מופנית בקו ישר ומאפשרת מיקום רמקולים סטנדרטי , יהיה עדיף על פני סאונד בר/מקרן קול בחלל שלך.

למרות זאת -
בהינתן והסידור הקיים לא ניתן לשינוי ואין לך בעיה להתפשר על סאונד בר/מקרן קול,
אז ההמלצתי לך היא ללכת על סאונד בר.

מקרן קול תלוי בהחזרים מהקירות על מנת להיות אפקטיבי,
ובחלל ההאזנה שלך שהוא ברובו חלל פתוח זה לא יהיה ריאלי.

לצערי אין לי ניסיון עם סאונד בר פאסיבי/אקטיבי כדי להמליץ לך דגם ספציפי,
אך אני ממליץ שתבדוק חנויות מתמתחות על מנת לראות אם זה אכן משהו שיהיה ריאלי עבורך מבחינת איכות צליל.

בהצלחה. :)

genvirt
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1495

שליחה

תכנון דירות עם סלון שכזה ״מחלה״ דירות חדשות בארץ :)
כמו שנכתב קודם- הכי נכון לשים טלוויזיה לאורך הקיר ולשנות מיקום ספה עם הגב לפינת אוכל… אם הנהלה תאשר:)
מה שרציתי להוסיף זה שאם אתה עדיין בשלב בנייה-שיפוץ תשקיע באינסטלציה לעתיד, כלומר למערכת 7.1 או אפילו אטמוס.
בהצלחה!
Heavy Metal Is The Law

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

בשרשור הקודם שפתחת שאלת לגבי סידור הסלון ב 2 אופציות ובחרת באופציה הלא נכונה. אני מניח שהאופציה שבה המסך על הקיר מול המרפסת הייתה מה שהיה במקור וזה יותר נכון. גם לא הייתי שם מסך ליד חלון זה מקשה על הצפייה באור יום (לצערי יש לי כזה דבר באופן חלקי, יציאה קטנה למרפסת בצד המסך).
יש גם אופציה שלישית שהיא עם המסך בצד ימין של השרטוט אבל זה תלוי מה גובה החלונות, אם הם מגיעים נמוך זו גם אופציה בעייתית.

עם הבחירה שלך סאונד בר פאסיבי, סאב ורמקולי סראונד יכולים לעבוד. הרסיבר יפצה על זה בכיול או שאתה תעשה את זה ידנית.
השאלה גם איך תתלה את הרמקול? על הזרוע ברקן?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”