המלצה למכונה ידנית ומטחנה בתקציב של 10,000 ₪
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
אחרי 10 שנים עם מכונה סופר אוטומטית, יש סוף סוף אישור מההנהלה למכונה אמיתית.
מכיוון שארוע כזה קורה פעם ב 10 שנים אז אשמח למשהו ממש טוב.
אנחנו שותים לרוב קפוצ׳ינו כך שההקצפה גם מאד חשובה.
אשמח להמלצה למכונה ידנית (אם אפשר קלה להפעלה) ומטחנה (לא חייב מאותה חברה כמובן)
בסדר גודל של תקציב של 10,000-11,000 ₪ ושיש לה שרות תיקונים בארץ.
וגם, כמובן, מאין לקנות אותה...
מכיוון שארוע כזה קורה פעם ב 10 שנים אז אשמח למשהו ממש טוב.
אנחנו שותים לרוב קפוצ׳ינו כך שההקצפה גם מאד חשובה.
אשמח להמלצה למכונה ידנית (אם אפשר קלה להפעלה) ומטחנה (לא חייב מאותה חברה כמובן)
בסדר גודל של תקציב של 10,000-11,000 ₪ ושיש לה שרות תיקונים בארץ.
וגם, כמובן, מאין לקנות אותה...
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

ברור. עדיף מחו"ל כי בדרך כלל המחיר שם טוב הרבה יותר. אבל שמישהו בארץ יוכל תת לה שרות ועדיף שיש יבואן מסודר כך שיהיו חלפים זמינים.danimili כתב:פתוח להזמנה מחו"ל?...
כמעט כל מכשיר חשמלי מגיע עם שנה אחריות ואם המוצר הוא לא DOA אז בשנה הראשונה אין בדרך כלל תקלות.
ואחרי השנה הראשונה בכל מקרה צריך לשלם.
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אז יש פה הרבה אנשים שעשו קניית מכונה בחו"ל ויכולים להמליץ. תסתכל על מכונות E61 של Quick mill, Bezzera,. Rocket, ECM,
ובאופן ספציפי על מכונות מחליף חום ועל חלק מה Double Boiler שאולי כן יכנס בתקציב.
חנויות
espressocoffeeshop
stoll espresso
bella barista
la gondolla
elektros
ובאופן ספציפי על מכונות מחליף חום ועל חלק מה Double Boiler שאולי כן יכנס בתקציב.
חנויות
espressocoffeeshop
stoll espresso
bella barista
la gondolla
elektros
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

@danimili
תודה. זה המון המלצות ואני לא בקיא בכלל במושגים - היו לי מכונות אוטומטיות עד עכשיו.
לא יודע מה זה E61
ECM מבחינתי זה לייבל מעולה למוזיקה
ולא ברור לי מה היתרון של בויילר כפול.
האם יש משהו ספציפי שאתה יכול להמליץ עליו כדי לצמצם את הרשימה?
מה לגבי la spaziale s1 dream שמישהו שאל עליה בשרשור אחר?
תודה. זה המון המלצות ואני לא בקיא בכלל במושגים - היו לי מכונות אוטומטיות עד עכשיו.
לא יודע מה זה E61
ECM מבחינתי זה לייבל מעולה למוזיקה
ולא ברור לי מה היתרון של בויילר כפול.
האם יש משהו ספציפי שאתה יכול להמליץ עליו כדי לצמצם את הרשימה?
מה לגבי la spaziale s1 dream שמישהו שאל עליה בשרשור אחר?
במחיר שציינת בקיזוז 1100 עד 1600 למטחנה של compak מדגם k3 שתתן את התמורה הטובה ביותר לטחינה נשארנו עם כ 8500 שח.
דוד כפול ירד מהפרק.
מכונה מחליף חום זה מה נדרש. יש לכל החברות שרשמו כאן מספר דגמים ותדרוש להחליט מה מתאים לך עיצובית וכו.
עכשיו יש לך שתי אפשרויות, להתחיל וללמוד את התורה ולהבין אם זה בכלל מתאים לך.
ללכת על עיוור להמלצה למכונה מסויימת מבין השלוש ארבע שיוצעו לך.
אם בחרת באופציה השניה, אני לא בטוח שמתאימה לך מכונה מהסוג שאיננו אוטומטי, זאת התעסקות ונדרשת הבנה ולמידה בכדי להוציא קפה טוב.
בהצלחה
דוד כפול ירד מהפרק.
מכונה מחליף חום זה מה נדרש. יש לכל החברות שרשמו כאן מספר דגמים ותדרוש להחליט מה מתאים לך עיצובית וכו.
עכשיו יש לך שתי אפשרויות, להתחיל וללמוד את התורה ולהבין אם זה בכלל מתאים לך.
ללכת על עיוור להמלצה למכונה מסויימת מבין השלוש ארבע שיוצעו לך.
אם בחרת באופציה השניה, אני לא בטוח שמתאימה לך מכונה מהסוג שאיננו אוטומטי, זאת התעסקות ונדרשת הבנה ולמידה בכדי להוציא קפה טוב.
בהצלחה
תחפור ביוטיוב, יש אין ספור סרטונים (מקצועיים יותר או פחות זה כבר לדיון אחר
) כך תוכל לקבל איזשהו רושם ראשוני וקריאת כיוון למה שאתה מחפש. לי היה db פרופיטק פרו 700 כשנתיים מכונה מצויינת!!! קניתי אותה מאלון מקדמה ברמת ישי. קיבלתי שירות מצויין מאלון ואני ממליץ בחם. כפי שנכתב לפני מטחנה טובה היא אקוטית וה-k3 מצויינת בתור התחלה ואף יותר מכך. מסכים עם קודמי שיש לא מעט התעסקות (אגב זה כל הכיף) ואתה צריך לראות אם זה מתאים לך , בזה הסרטונים יכולים מאוד לעזור. מבחינת טעמים, אין מה להשוות למה ששתית עד עכשיו כולל גם בבתי קפה
בהצלחה בכל מה שתבחר ותחליט.
נעם
נעם
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

@kobbi
אני לא חושב שצריכים להבין לעומק את הטכנולוגיה כדי להנות ממוצר.
אני אוהב קפה ומעריך קפה איכותי ורוצה לעלות את הרמה ממה שיש לי היום.
ראיתי מספיק פעמים איך מכינים קפה במכונה ידנית
ואני מבין במה זה כרוך מבחינת התהליך וזמן ההכנה.
אגב במכונות סופר אוטומטיות אתה צריך להשקיע הרבה זמן בניקיונות ולרוב גם לחמם במיקרו כי החלב לא יוצא חם!
זה לא פחות זמן.
אני מניח שאם תיהיה לי מכונה ידנית אז לאט לאט אכיר יותר ויותר מושגים. כרגע אני לא מכיר.
1) לגבי המטחנה, האם אלו דגמים שונים של המטחנה בין 1100 ל 1600 או שזה תלוי איפה קונים?
איפה קונים ב 1100?
2) כתבתי שהתחום הוא 10-11 ומכיוון שזה לעסק אז מקזזים את המע"מ אז אפשר להתגמש טיפה
ה la spaziale s1 dream t היא בויילר כפול ועולה בארה"ב $2100 שזה בתקציב.
צריך כמובן לקנות בארופה בגלל המתח אבל אני מניח שזה אפשרי.
איך היא?
בתכלס עד עכשיו לא המלצתם על מכונה או שתיים. danimili המליץ על חברות וחנויות.
אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפיים (כמו למטחנה) ולהבין איך הם מול ה la spaziale s1 dream t שהיא בתקציב והיא double boiler?
אני לא חושב שצריכים להבין לעומק את הטכנולוגיה כדי להנות ממוצר.
אני אוהב קפה ומעריך קפה איכותי ורוצה לעלות את הרמה ממה שיש לי היום.
ראיתי מספיק פעמים איך מכינים קפה במכונה ידנית
אגב במכונות סופר אוטומטיות אתה צריך להשקיע הרבה זמן בניקיונות ולרוב גם לחמם במיקרו כי החלב לא יוצא חם!
זה לא פחות זמן.
אני מניח שאם תיהיה לי מכונה ידנית אז לאט לאט אכיר יותר ויותר מושגים. כרגע אני לא מכיר.
1) לגבי המטחנה, האם אלו דגמים שונים של המטחנה בין 1100 ל 1600 או שזה תלוי איפה קונים?
איפה קונים ב 1100?
2) כתבתי שהתחום הוא 10-11 ומכיוון שזה לעסק אז מקזזים את המע"מ אז אפשר להתגמש טיפה
ה la spaziale s1 dream t היא בויילר כפול ועולה בארה"ב $2100 שזה בתקציב.
צריך כמובן לקנות בארופה בגלל המתח אבל אני מניח שזה אפשרי.
איך היא?
בתכלס עד עכשיו לא המלצתם על מכונה או שתיים. danimili המליץ על חברות וחנויות.
אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפיים (כמו למטחנה) ולהבין איך הם מול ה la spaziale s1 dream t שהיא בתקציב והיא double boiler?
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
@zork17
·ממליץ לך ללכת לחנות מתמחה בארץ לנסות כמה מכונות ולהרגיש בהבדלים
יש את אמיגו
מקניטה בגבעתיים
קדמה בצפון
ספורה וכו'
אחרי שתבדוק כמה דגמים תוכל להתמקד יותר.
לדעתי סט ביתי טוב זה רוקט אפרטמנו יחד עם צ'יאדו e65 או עם בראטזה סטה.
יש המון מכונות בגדול ההבדלים יהיו באיכות ההרכבה ובמשאבה. מכונות מהטופ לרוב יבואו עם משאבה רוטורית וזה עדיף מוברציונית בנוסף יהיה לה יכולת לייצר יותר קפה פר יום וזמן התאוששות מהיר יותר למשתמש ביתי זמן התאוששות וכמות קפה יומית זה לא ככ רלוונטי.
אם אתה מחפש סט טוב ויחסית בסיסי רוקט וצ'יאדו יתנו לך תמורה מעולה בקרוב ל8 אלף ש''ח
·ממליץ לך ללכת לחנות מתמחה בארץ לנסות כמה מכונות ולהרגיש בהבדלים
יש את אמיגו
מקניטה בגבעתיים
קדמה בצפון
ספורה וכו'
אחרי שתבדוק כמה דגמים תוכל להתמקד יותר.
לדעתי סט ביתי טוב זה רוקט אפרטמנו יחד עם צ'יאדו e65 או עם בראטזה סטה.
יש המון מכונות בגדול ההבדלים יהיו באיכות ההרכבה ובמשאבה. מכונות מהטופ לרוב יבואו עם משאבה רוטורית וזה עדיף מוברציונית בנוסף יהיה לה יכולת לייצר יותר קפה פר יום וזמן התאוששות מהיר יותר למשתמש ביתי זמן התאוששות וכמות קפה יומית זה לא ככ רלוונטי.
אם אתה מחפש סט טוב ויחסית בסיסי רוקט וצ'יאדו יתנו לך תמורה מעולה בקרוב ל8 אלף ש''ח
שבוע מבורך.
אנסה מעט לעשות לך סדר.
1. ברף המחיר שציינת כל מכונה תהיה טובה. ההבדלים יהיו מינוריים עד לא מורגשים.
2. כיון שציינת שיש לך עסק, היבוא מחו״ל הופך לפחות כדאי ואסביר:
כשהפער 1500 או 2000 ₪ במכונות של 5 אלף, הסיכון מוצדק (והאמת שכמעט אין סיכון). במכונות של 10,000 שווה לשלם את ההפרש ולדעת שיש אבא ואמא. אם קיבלת חלק תקול לא תמתין חודש למשלוח ואם צריך מעבדה (קרה לי) תטופל מיידית.
3. על קצה המזלג: ההבדל בין דוד כפול למחליף חום הוא משמעותי. דוד כפול = אחד לקיטור להקצפת חלב, אחד לאספרסו. להקצפה נדרשת טמפרטורה גבוהה יותר ובדוד יחיד המכונה עושה התאמות במעבר בין אספרסו להקצפה וזה מקשה מעט על העבודה. לא משהו בלתי נסבל אבל דוד כפול נותן יציבות טמפרטורה ורציפות בעבודה.
4. אישית הלכתי על רוקט r58 שקניתי מהיבואן בישראל ״קרמה פלוס״. השירות שלו נדיר והאחריות שלו מעל ומעבר. המכונה הקודמת שלי היתה עם מחליף חום Bezzera BZ10 שייבאתי מחו״ל. שתי המכונות מדהימות למרות שהן לא באותה קטגוריה.
5. מציע לך להסתכל גם על ECM. בסוף תלך עם הלב. אין כאן נוק-אאוט.
6. אם תנצל את התקציב שציינת ברובו למכונה (כך מומלץ) תוכל לרכוש מטחנת קומפאק כמו שציינו פה. המטחנות הטובות יותר קופצות לתעריף כפול.
אנסה מעט לעשות לך סדר.
1. ברף המחיר שציינת כל מכונה תהיה טובה. ההבדלים יהיו מינוריים עד לא מורגשים.
2. כיון שציינת שיש לך עסק, היבוא מחו״ל הופך לפחות כדאי ואסביר:
כשהפער 1500 או 2000 ₪ במכונות של 5 אלף, הסיכון מוצדק (והאמת שכמעט אין סיכון). במכונות של 10,000 שווה לשלם את ההפרש ולדעת שיש אבא ואמא. אם קיבלת חלק תקול לא תמתין חודש למשלוח ואם צריך מעבדה (קרה לי) תטופל מיידית.
3. על קצה המזלג: ההבדל בין דוד כפול למחליף חום הוא משמעותי. דוד כפול = אחד לקיטור להקצפת חלב, אחד לאספרסו. להקצפה נדרשת טמפרטורה גבוהה יותר ובדוד יחיד המכונה עושה התאמות במעבר בין אספרסו להקצפה וזה מקשה מעט על העבודה. לא משהו בלתי נסבל אבל דוד כפול נותן יציבות טמפרטורה ורציפות בעבודה.
4. אישית הלכתי על רוקט r58 שקניתי מהיבואן בישראל ״קרמה פלוס״. השירות שלו נדיר והאחריות שלו מעל ומעבר. המכונה הקודמת שלי היתה עם מחליף חום Bezzera BZ10 שייבאתי מחו״ל. שתי המכונות מדהימות למרות שהן לא באותה קטגוריה.
5. מציע לך להסתכל גם על ECM. בסוף תלך עם הלב. אין כאן נוק-אאוט.
6. אם תנצל את התקציב שציינת ברובו למכונה (כך מומלץ) תוכל לרכוש מטחנת קומפאק כמו שציינו פה. המטחנות הטובות יותר קופצות לתעריף כפול.
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

@Mimi111
תודה על התשובה המפורטת.
מה שאהבתי ב DREAM - http://www.laspaziale.com/index.php/en/products/coffee-machines/s1/s1-dream-t
זה שזו מכונה ידנית אבל עדיין ניתן לתכנת שם טמפרטורה וכמויות כך שכל פעם יצא אותו קפה - אם הבנתי נכון. ויש 2 דודים.
האם אתה מכיר אותה?
ה R58 נראית מדהים וגם המכונות של ECM שיש להם מיליון דגמים. שם זה ממש ידני לגמרי ולכן נתתי לכיוון של ה DREAM.
מה דעתך?
אתה יודע איפ הניתן להזמין אותה ב 220V?
בנוסף, איפה כדאי לקנות את המטחנה?
תודה על התשובה המפורטת.
מה שאהבתי ב DREAM - http://www.laspaziale.com/index.php/en/products/coffee-machines/s1/s1-dream-t
זה שזו מכונה ידנית אבל עדיין ניתן לתכנת שם טמפרטורה וכמויות כך שכל פעם יצא אותו קפה - אם הבנתי נכון. ויש 2 דודים.
האם אתה מכיר אותה?
ה R58 נראית מדהים וגם המכונות של ECM שיש להם מיליון דגמים. שם זה ממש ידני לגמרי ולכן נתתי לכיוון של ה DREAM.
מה דעתך?
אתה יודע איפ הניתן להזמין אותה ב 220V?
בנוסף, איפה כדאי לקנות את המטחנה?
לגבי המטחנה, האם אלו דגמים שונים של המטחנה בין 1100 ל 1600 או שזה תלוי איפה קונים?
איפה קונים ב 1100?
המחיר הוא תלוי בגימור של המכונה.
את המטחנה תרכוש באותה חנות עם המכונה, זו מטחנה פופולרית למדי ולכן ניתן להשיג כמעט בכל מקום.
מטחנה טובה יותר תעלה בערך כפול
איפה קונים ב 1100?
המחיר הוא תלוי בגימור של המכונה.
את המטחנה תרכוש באותה חנות עם המכונה, זו מטחנה פופולרית למדי ולכן ניתן להשיג כמעט בכל מקום.
מטחנה טובה יותר תעלה בערך כפול
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

@zork17
·לא הייתי ממליץ על לה ספזיאלה בגלל שהיא לא סטנדרטית ואין לה יבואן בארץ .
הבעיה עם מכונה לא סטנדרטית זה שיהיה קשה למצוא לה חלפים אם צריך.
או חס וחלילה להביא אותה לטכנאי שגם יתקשה למצוא לה חלפים ויתפור במחיר.
לכן לא ממליץ לקנות מכונה שאין לה ראש 58 מ''מ סטנדרטי.
אין למצוא את הקומפק ב1100 שח אפשר לרכוש אותה בארץ סביב ה1600 בקפה רות וזה מחיר יותר משתלם מייבוא, אם אתה שואל אותי הייתי משקיע במטחנה את ה2500שח כי זה פקטור יותר חשוב ממכונה. שלא תבין הקומפק אחלה, אבל הצ'יאדו תהיה עדיפה בהרבה וכך גם הברחה סטה.
·לא הייתי ממליץ על לה ספזיאלה בגלל שהיא לא סטנדרטית ואין לה יבואן בארץ .
הבעיה עם מכונה לא סטנדרטית זה שיהיה קשה למצוא לה חלפים אם צריך.
או חס וחלילה להביא אותה לטכנאי שגם יתקשה למצוא לה חלפים ויתפור במחיר.
לכן לא ממליץ לקנות מכונה שאין לה ראש 58 מ''מ סטנדרטי.
אין למצוא את הקומפק ב1100 שח אפשר לרכוש אותה בארץ סביב ה1600 בקפה רות וזה מחיר יותר משתלם מייבוא, אם אתה שואל אותי הייתי משקיע במטחנה את ה2500שח כי זה פקטור יותר חשוב ממכונה. שלא תבין הקומפק אחלה, אבל הצ'יאדו תהיה עדיפה בהרבה וכך גם הברחה סטה.
-
zork17
- חבר פעיל במיוחד

@RuslanAbramov
לאור הניסיון המר שלי בשנים האחרונות, השרות בארץ חשוב לי מאד.
מה שאהבתי בספאציאלה דרים זה שאפשר להגדיר כל מני פרמטרים כדי שקפה יצא כל פעם אותו דבר.
זה נראה לי חשוב למי שעושה מעבר ממכונה אוטומטית.
האם יש משהו דומה שמיובא לארץ?
על מה אתה ממליץ?
לאור הניסיון המר שלי בשנים האחרונות, השרות בארץ חשוב לי מאד.
מה שאהבתי בספאציאלה דרים זה שאפשר להגדיר כל מני פרמטרים כדי שקפה יצא כל פעם אותו דבר.
זה נראה לי חשוב למי שעושה מעבר ממכונה אוטומטית.
האם יש משהו דומה שמיובא לארץ?
על מה אתה ממליץ?
אם אתה מתכוון לחזרתיות זה משהו שבדאבל בוילר הרבה יותר קל לקבל.
אחרי כמה שנים שאני חולט מדי יום מספר ספלי אספרסו הגעתי למסקנה שבדיוק את אותה כוס קשה לקבל מהסיבה הפשוטה שסוג הקפה, טריותו, מזג האויר, משך הזמן שהמכונה התחממה, זמן החליטה ועובי הטחינה הם גורמים שמשפיעים על התוצאה בכוס. ברור שככל שתנטרל משתנים תקבל חזרתיות גבוהה יותר.
אחרי כמה שנים שאני חולט מדי יום מספר ספלי אספרסו הגעתי למסקנה שבדיוק את אותה כוס קשה לקבל מהסיבה הפשוטה שסוג הקפה, טריותו, מזג האויר, משך הזמן שהמכונה התחממה, זמן החליטה ועובי הטחינה הם גורמים שמשפיעים על התוצאה בכוס. ברור שככל שתנטרל משתנים תקבל חזרתיות גבוהה יותר.
- Eranhakim1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 132
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
·עד כמה שביררתי יש לה יבואן רשמי - "גסטרוליין"RuslanAbramov כתב:@zork17
·לא הייתי ממליץ על לה ספזיאלה בגלל שהיא לא סטנדרטית ואין לה יבואן בארץ ....
יש כמה שרשרורים על חברה שקנו מהם, לפני כמה שנים את דגם VIVALDI
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

@Eranhakim1
·וואלה, טוב לדעת. אז אני חוזר בי לגבי הייבואן. למרות שעדיין לא הייתי ממליץ לרכוש מכונה בלי ראש 58 ממ
·וואלה, טוב לדעת. אז אני חוזר בי לגבי הייבואן. למרות שעדיין לא הייתי ממליץ לרכוש מכונה בלי ראש 58 ממ
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
לטעמי לקבל כל יום את אותה כוס בדיוק זה די משעמם.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
לפני 3 שנים בערך קניתי מגסטרוליין את ה - Vivaldi s1 ואני יכול להמליץ על המכונה בלב שלם.
אמנם יש דגם חדש Dream שמבחינה מכנית הוא נראה לי דומה (נדמה לי שרק הבקר שם שונה אבל אני ממש לא בטוח, תריץ חיפוש ותקרא קצת על ההבדלים ביניהם).
אנסה גם לתת לך כמה טיפים שיעזרו לך מכיוון שעברתי את אותו תהליך ואלו הם התובנות שעזרו לי לבחור ב Vivaldi s1:
1) לדעתי אם מדובר על סדרי גודל כאלו של מחירים כדאי לקנות DB (חזרתיות ופשטות בהפעלה) ולא HX עם דגש על חיבור ישיר (משאבה רוטורית שקטה ואמינה).
2) מבחינת אמינות: לכולם תהיה בערך אמינות זהה (בראש E61 אולי תהיה יותר רגישות לאבנית בגלל המבנה של הראש).
3) מבחינת טעמים: לדעתי כל מכונות ה- DB יתנו תוצאה ברמה גבוהה מאוד ולא משנה איזה ראש.
4) ב Vivaldi s1 דוד קיטור 2.5 ליטר נותן כח הקצפה חזק משמעותית משאר המכונות.
5) לגבי מטחנה: למטחנה המון השפעה על תוצאה סופית, compak k3 תספיק לך...
אני יותר התחברתי לעיצוב של ה vivaldi מאשר למכונות E61 וגם מבחינת מבנה ורכיבים קיבלתי רושם שהמכונה עדיפה בשבילי.
בגדול לכל מכונה יהיו חוזקות וחולשות ואף מכונה במחירים האלו לא תהיה "נפילה", תקרא עוד קצת בנושא ולך לחנויות להתרשם.
אמנם יש דגם חדש Dream שמבחינה מכנית הוא נראה לי דומה (נדמה לי שרק הבקר שם שונה אבל אני ממש לא בטוח, תריץ חיפוש ותקרא קצת על ההבדלים ביניהם).
אנסה גם לתת לך כמה טיפים שיעזרו לך מכיוון שעברתי את אותו תהליך ואלו הם התובנות שעזרו לי לבחור ב Vivaldi s1:
1) לדעתי אם מדובר על סדרי גודל כאלו של מחירים כדאי לקנות DB (חזרתיות ופשטות בהפעלה) ולא HX עם דגש על חיבור ישיר (משאבה רוטורית שקטה ואמינה).
2) מבחינת אמינות: לכולם תהיה בערך אמינות זהה (בראש E61 אולי תהיה יותר רגישות לאבנית בגלל המבנה של הראש).
3) מבחינת טעמים: לדעתי כל מכונות ה- DB יתנו תוצאה ברמה גבוהה מאוד ולא משנה איזה ראש.
4) ב Vivaldi s1 דוד קיטור 2.5 ליטר נותן כח הקצפה חזק משמעותית משאר המכונות.
5) לגבי מטחנה: למטחנה המון השפעה על תוצאה סופית, compak k3 תספיק לך...
אני יותר התחברתי לעיצוב של ה vivaldi מאשר למכונות E61 וגם מבחינת מבנה ורכיבים קיבלתי רושם שהמכונה עדיפה בשבילי.
בגדול לכל מכונה יהיו חוזקות וחולשות ואף מכונה במחירים האלו לא תהיה "נפילה", תקרא עוד קצת בנושא ולך לחנויות להתרשם.
- Eranhakim1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 132
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
@shermany
·
תודה, לדעתי מכונה יפיפייה, אין ספק שזו המכונה הבאה שלי....
1. מה המחיר ששילמת אם אפשר לשאול? לא חזרו אלי מגסטרוליין כמה פעמים כבר...
2. האם היו לך תקלות ב3 שנים האלו?
3. מה לגבי ניקוי אבנית, איך מתבצע?
4. האם היום עם אותו סכום היית קונה אותה שוב?
תודה.
·
תודה, לדעתי מכונה יפיפייה, אין ספק שזו המכונה הבאה שלי....
1. מה המחיר ששילמת אם אפשר לשאול? לא חזרו אלי מגסטרוליין כמה פעמים כבר...
2. האם היו לך תקלות ב3 שנים האלו?
3. מה לגבי ניקוי אבנית, איך מתבצע?
4. האם היום עם אותו סכום היית קונה אותה שוב?
תודה.