הכנות בבית בבניה חדשה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #1 

היי

אני בשלבי סיום בניית שלד בית, כלומר עכשיו מגיע החשמלאי והחציבות.
קראתי המון בפורום הגאוני פה, וגם היה לי קצת ידע מקדים, אבל עדיין יש לי כמה שאלות שלא מצאתי תשובות ברורות עליהם.

אני מתכנן לקנות Vera Edge לשליטה על:
  • תריסים חשמליים
  • תאורת חוץ
  • אולי תאורת פנים
  • דוד חשמל
  • מערכת חימום רצפתית (מגע יבש)
  • שער חניה, אפקטיבי יותר משלט ?
  • מערכת ק"ב (יש לי Harmony Hub אז לקשר ביניהם)
  • מזגן ע"י מגע יבש (תדיראן)
  • השקיה (עתידי)
ברשותכם, מספר שאלות:
1. הנושא העיקרי שאטפל, הוא שליטה בתריסי הבית. הוצע לי מנועי סומפי חכמים, אני מניח שזה קצת מיותר אם אני שם בקר לכל תריס. אני מפספס משהו ?
2. אני רוצה שמלבד על המערכת, יהיה לי כפתור פיזי שסוגר את כל התריסים (או משחזר מצב אחרון), איך מיישמים מתג כזה ?
3. אבקש מהחשמלאי קופסאות 7 ס"מ בכל המתגים. אם זה מספיק לרוב המקרים ?
4. יש לי מיקום אחד עם 4 מתגי תריסים, איך מתמודדים עם זה ? מדובר ב4 בקרים בקופסא אחת. אפשרי לעשות "כיס" מצד השקע ?
5. קראתי שאפשר לשלוט על דוד חשמלי מהארון חשמל ע"י העברת 2 חוטים נוספים, אפשר פירוט איך זה מתחבר ? נראה לי יותר נכון מאשר לשים בקר בתוך המתג
6. מה זה אומר "מגע יבש" בשליטה ? מערכת חימום תת רצפתית והמזגנים תומכים בזה. איך זה עוזר לי ?

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2 

Chura כתב:היי

אני בשלבי סיום בניית שלד בית, כלומר עכשיו מגיע החשמלאי והחציבות.
קראתי המון בפורום הגאוני פה, וגם היה לי קצת ידע מקדים, אבל עדיין יש לי כמה שאלות שלא מצאתי תשובות ברורות עליהם.

אני מתכנן לקנות Vera Edge לשליטה על:
  • תריסים חשמליים
  • תאורת חוץ
  • אולי תאורת פנים
  • דוד חשמל
  • מערכת חימום רצפתית (מגע יבש)
  • שער חניה, אפקטיבי יותר משלט ?
  • מערכת ק"ב (יש לי Harmony Hub אז לקשר ביניהם)
  • מזגן ע"י מגע יבש (תדיראן)
  • השקיה (עתידי)
ברשותכם, מספר שאלות:
1. הנושא העיקרי שאטפל, הוא שליטה בתריסי הבית. הוצע לי מנועי סומפי חכמים, אני מניח שזה קצת מיותר אם אני שם בקר לכל תריס. אני מפספס משהו ?
2. אני רוצה שמלבד על המערכת, יהיה לי כפתור פיזי שסוגר את כל התריסים (או משחזר מצב אחרון), איך מיישמים מתג כזה ?
3. אבקש מהחשמלאי קופסאות 7 ס"מ בכל המתגים. אם זה מספיק לרוב המקרים ?
4. יש לי מיקום אחד עם 4 מתגי תריסים, איך מתמודדים עם זה ? מדובר ב4 בקרים בקופסא אחת. אפשרי לעשות "כיס" מצד השקע ?
5. קראתי שאפשר לשלוט על דוד חשמלי מהארון חשמל ע"י העברת 2 חוטים נוספים, אפשר פירוט איך זה מתחבר ? נראה לי יותר נכון מאשר לשים בקר בתוך המתג
6. מה זה אומר "מגע יבש" בשליטה ? מערכת חימום תת רצפתית והמזגנים תומכים בזה. איך זה עוזר לי ?
...
·

אני רק די מתחיל עם הנושא אבל הנה הארות שלי

1. קו 0 בכל המתגים כולם !
2. שבכל קופסא בקיר יהיה בוודאות פאזה ! (יכול להיות מקרה של קופסא למפסקים מחליפים שהם מחוברים למנורות ולא לפאזה.. והמודולים צריכים פאזה קבועה)
3. להשאיר מקום ריק בקופסאות ! לדוגמא אם יש לך 2 מפסקים אז לשים קופסא של 3.
אני מוצא שלשים מודולים מאחורי המתגים ממש קשה לי. אולי כי אני משתמש בחוטים קשיחים ולא גמישים. אבל גם צריך להוסיף מפצלי חוטים וכו והכל נהיה בלאגן שם בפנים.
במקום של 3 מפסקים או 4, הייתי שם קופסא של 6.
4. לגבי דוד - העברת חוטים נוספים תלוייה באיזה מפסק אתה שם לדוד. אצלי שמתי שעון שבת וזה דורש יותר חוטים.
מבחינת החשמלאי זה לא משנה להעביר עוד 2 או 4. אז תעביר יותר שיהיה בטוח

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

1+2. קו 0 ופאזה בכל מקום, החשמלאי שלי אמר שזה כבר הסטנדרט (מניח שפחות בבתי קבלן)
3. בכלל זה שאלתי, אם במקום מתג ריק נוסף, לא עוזר לשים קופסא 7 ס"מ ?
4. עדיין לא הבנתי. מה להעביר ? יש לי שעון גם היום ולא היה צריך כבילה מיוחדת
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

maorti
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

@Chura
·בכל מקום שיש צפי למודול אחד בקיר - קופסא ירוקה
כנ"ל + יותר ממודול אחד - או הגדלה של הקופסא (4 מקום --> 6 מקום. קצת מכוער...), או חציבת עומק של עוד 3 ס"מ (לשבור את הגב של הקופסא. חציבות מחוץ לקופסא - בזהירות!) או אם יש קופסאות אחת מעל השניה, לשבור בינהן (להשאיר רק 2 ס"מ מקדימה)

בהצלחה.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Chura כתב:1+2. קו 0 ופאזה בכל מקום, החשמלאי שלי אמר שזה כבר הסטנדרט (מניח שפחות בבתי קבלן)
3. בכלל זה שאלתי, אם במקום מתג ריק נוסף, לא עוזר לשים קופסא 7 ס"מ ?
4. עדיין לא הבנתי. מה להעביר ? יש לי שעון גם היום ולא היה צריך כבילה מיוחדת
...
·

בקשר ל 4 -
עבור שעות שבת רגיל לא צריך שום דבר מיוחד.
יש פאזה ואפס שמגיעים מהלוח אל השעון וזה מספיק.
הפאזה הקבועה נותנת את המתח עבור השעון שיעבוד, ושהוא מחובר הוא מחבר את הפאזה+אפס.

כאשר נכנס מודול לסיפור אתה צריך מגען שיטפל בחיבור החשמל לדוד, ולא המודול. כי מדובר במוצר עם זרם גבוה וגם בגלל הדרישה לנתק גם פאזה (זה המודול עושה) וגם את ה אפס (הוא לא עושה).

ולכן אתה צריך שחוטים שיוצאים מהמפסק, יחוברו למודול. המפסק נמצא בקיר, המודול... בארון החשמל, ליד המגען.
אז עבור מפסק פשוט נדמה לי שמספיק להעביר 2 חוטים נוספים. יש פה ציור באחד השרשורים.
בין היתר גם תרצה שבמפסק תהיה מנורה שתראה שהדוד דולק.
הדוד מקבל את הפאזה+אפס מהמגען ולא מה"פקק" שבלוח.

כאשר מדובר בשעון שבת, אז זה יותר מורכב כי צריך גם פאזה קבועה (והרי החוטים המגיעים למפסק כבר לא מקבלים פאזה כל הזמן, כי עכשיו במקום חיבור לפקק בלוח, זה מחובר למגען. ולכן צריך לפחות עוד חוט אחד).

החשמלאי שלי הכין 2 חוטים נוספים כפי שביקשתי, ואז בעת ההתקנה ראה שצריך עוד וקצת נאבק להעביר עוד.
כי זה גם שעון שבת שצריך פאזה קבועה, וגם צריך היזון חוזר מהמודול בכדי להדליק את הנורה (למעשה יש לי עכשיו שתי נורות. אחת של השעון שבת שקיימת בו תמיד, ונורה נוספת שניזונה מהמודול להראות לי האם דולק או לא).

יתכן ואתה לא רוצה בכלל לשים שעון שבת ואז זה יחסוך לך קצת בלאגן (והרבה חוטים מאחורי המפסק הזה).

)אני לא חשמלאי ורק קצת מבין
לכן אני ממליץ לך מ

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

maorti כתב:@Chura
·בכל מקום שיש צפי למודול אחד בקיר - קופסא ירוקה
כנ"ל + יותר ממודול אחד - או הגדלה של הקופסא (4 מקום --> 6 מקום. קצת מכוער...), או חציבת עומק של עוד 3 ס"מ (לשבור את הגב של הקופסא. חציבות מחוץ לקופסא - בזהירות!) או אם יש קופסאות אחת מעל השניה, לשבור בינהן (להשאיר רק 2 ס"מ מקדימה)
...
לחבר 2 קופסאות ולהשאיר פתח חיצוני רק לאחת כאילו ?
mayeast כתב: יתכן ואתה לא רוצה בכלל לשים שעון שבת ואז זה יחסוך לך קצת בלאגן (והרבה חוטים מאחורי המפסק הזה).
...
אני לא חושב שאצטרך, הכל ינוהל בבקר ZWAVE

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #7 

@Chura
·
אם אתה כבר משקיע ממליץ לך מאד לרכוש בקר עם מעבד חזק יותר כמו ה vera pluse בעוד כמה עשרות דולרים או הדגם האחרון ביותר אם אתה מוכן להשקיע קצת.

1. אין צורך במנועים חכמים גם מנוע פשוט יעשה את העבודה ואם אתה מתכוון לעבוד עם מודול עדיף מנוע פשוט.
2. יש שלטים שונים שאפשר להתרין על הקיר ולהפעיל איתם תרחיש שסוגר את כל התריסים, בנוסף אתה יכול להשתמש במודול רגיל שיש לו כניסה של 2 מפסקים/לחצנים והם לא בשימוש, לדוגמא מודול דימר של פיברו.
3. זה יספיק בהרבה מקרים ל 2-3 מודולים תלוי בגודל הקופסא.
4. אפשר למקם את המודולים בארגז התריס או בקופסת החיבורים בדרך, בנוסף אפשר לחפור עמוק יותר בקיר ולהכניס קופסא נוספת (2 קופסאות בטור)
5. קרא בשירשור הזה: https://www.hometheater.co.il/vt291166.html
6. קרא בשירשור הזה: https://www.hometheater.co.il/vt288734.html

בהצלחה
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

Grappa כתב:@Chura
·
אם אתה כבר משקיע ממליץ לך מאד לרכוש בקר עם מעבד חזק יותר כמו ה vera pluse בעוד כמה עשרות דולרים או הדגם האחרון ביותר אם אתה מוכן להשקיע קצת.
...
תודה על התשובות של כולם. כמובן שאלך על הPlus לא יודע למה התפלק לי Edge :) (הSecure מיותר בשבילי).

שאלה אחרונה לעת עתה, נושא המתגים.
בהתחלה תיכננתי לשים בטיצי'נו או משהו כזה, אבל נראה שגוויס יותר קל להשגה בארץ.
מתגי תריס שאני מכיר עד היום, הם מתג (למעלה\למטה\אמצע) וכך גם תאורה.
האם עלי לבקש את כל התריסים לעשות לחצנים קפיציים ? כך גם תאורה ?

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Chura כתב:
...
...
אני לא חושב שאצטרך, הכל ינוהל בבקר ZWAVE
...
·

אם אתה הולך על כפתור פשוט, אז המצב יותר קל, אבל עדיין אתה צריך מספר חוטים בין המפסק ללוח החשמל. משרטוט שעשיתי בזמנו והעליתי לפורום (ולזכרוני לא הגיבו) היה צריך 3 חוטים. בין היתר בגלל המנורת ביקורת

אני שמתי שעון שבת , כי לקח לי זמן עד שהרמתי את המערכת ZWAVE בבית, ורציתי בכל מקרה FALL BACK. הרי ברור שהמערכת תיפול בדיוק שאני בחול, בלי טלפון, בלי אפשרות לעזור... והאשה תצעק שאין מים חמים

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Chura כתב:
...
...
תודה על התשובות של כולם. כמובן שאלך על הPlus לא יודע למה התפלק לי Edge :) (הSecure מיותר בשבילי).

שאלה אחרונה לעת עתה, נושא המתגים.
בהתחלה תיכננתי לשים בטיצי'נו או משהו כזה, אבל נראה שגוויס יותר קל להשגה בארץ.
מתגי תריס שאני מכיר עד היום, הם מתג (למעלה\למטה\אמצע) וכך גם תאורה.
האם עלי לבקש את כל התריסים לעשות לחצנים קפיציים ? כך גם תאורה ?
...
·

גוויס סיסטם קל להשיג, ונראה משרדי ולא יפה.
יש את סדרת CHORUS שהרבה יותר יפה, אבל קשה יותר להשיג.
יש לרשת ארכה את הסדרה הזו.

לפני שבועיים הייתי שם, כי רציתי להחליף את הקורוס ה ON OFF שלי ללחצנים עם הפס ביקורת הקטן ששמים בו לד. אבל אין במלאי את זה. רק לחצנים רגילים בלי נורת ביקורת.
מצאתי באיביי באיטליה, אבל החנות לא עונה להודעות ולא למיילים. המחיר נוח אבל משלוח מטורף לחלוטין

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אכן ראיתי את הקורוס עם המנורת חיווי.
מה שאני שואל, בכדי לפשט דברים, עלי לשים לחצן כבר מההתחלה בכל המתגים במקום מתג רגיל? כנ"ל בתריסים?
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Chura כתב:אכן ראיתי את הקורוס עם המנורת חיווי.
מה שאני שואל, בכדי לפשט דברים, עלי לשים לחצן כבר מההתחלה בכל המתגים במקום מתג רגיל? כנ"ל בתריסים?
...
·
נכתב על הנושא רבות בפורום.
במקרה של בקר מרכזי לחצן עדיף בהרבה בגלל נוחיות ממשק המשתמש, במיוחד בתריסים ששם אפשר להשתמש בדאבל וטריפל קליק לסצנות כמו: 50% פתיחה, סגירה של כל הבית או התריסים בחדר ספציפי ועוד.. .
במקרה של תאורה אפשר גם להשתמש במנורת חיווי בתוך הלחצן זה עוזר במקרה של חדר רחצה כשהמפסק בחוץ ולא רואים האם האור כבוי ולפעמים כתאורת סימון למיקום הלחצן בלילה (במקרה השני נורת הסימון מאירה באופן קבוע).

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

Chura כתב:אכן ראיתי את הקורוס עם המנורת חיווי.
...
·

אתה צריך לשים מתג רגיל אם בשלב הכניסה לבית עדיין לא תתקין את הבית החכם... כי ללא משהוא שינהל לך את הלחצן איך בדיוק תדליק את האור.

אני שמתי מתגים רגילים ולאט רוצה להחליט למתאים עם תאורת חיווי.. הבעיה שלא מצליח למצוא מלאי שלהם זמין בארץ

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

היי

אז חזרתי, קצת יותר מוכן. :D
ביקשתי ממתקין התריסים מנועים חוטיים של סומפי, ועליהם אוסיף Fibaro Roller 2 עם מתג קפיצי.
2 שאלות שנשארו לי, ולא הצלחתי להבין לבד
1. בכניסה, אני רוצה 2 מתגים קפיציים, האחד שולט בחלל מרכזי בלבד (מטבח + סלון), השני שולט בכל הבית, משמש בעיקר לסגירה.
מאחר ומאחורי המתג הזה אין כלום, מה עלי להביא למתג ? פשוט מתח להפעלה ? איזה בקר צריך לחבר לו בכדי ליצר תרחיש של סגירה פתיחה וכו'
2. בחדרי ילדים, ביקשנו לעשות מתג תריס מתחלף, אחד ליד התריס ואחד בכניסה. האם זה מפריע להתקנת הבקר ?
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Chura כתב:היי

אז חזרתי, קצת יותר מוכן. :D
ביקשתי ממתקין התריסים מנועים חוטיים של סומפי, ועליהם אוסיף Fibaro Roller 2 עם מתג קפיצי.
2 שאלות שנשארו לי, ולא הצלחתי להבין לבד
1. בכניסה, אני רוצה 2 מתגים קפיציים, האחד שולט בחלל מרכזי בלבד (מטבח + סלון), השני שולט בכל הבית, משמש בעיקר לסגירה.
מאחר ומאחורי המתג הזה אין כלום, מה עלי להביא למתג ? פשוט מתח להפעלה ? איזה בקר צריך לחבר לו בכדי ליצר תרחיש של סגירה פתיחה וכו'
2. בחדרי ילדים, ביקשנו לעשות מתג תריס מתחלף, אחד ליד התריס ואחד בכניסה. האם זה מפריע להתקנת הבקר ?
...
·
לא חייבים מנועים של סומפי ולדעתי מנועים של dooya יעשו עבודה מעולה.
1. כל מודול בעל 2 כניסות ללחצנים (לדוגמא מודול ממסר כפול) יכול לשמש עבור הפעלת הסצנות/תרחישים, אני אישית ממליץ על פיברו איתם היו לי הכי פחות בעיות. כדי להפעיל את המודול תזדקק לפאזה ואפס בנקודה שבה המודול מותקן.
מנסיון מומלץ להשתמש במודול עם חיבור לחשמל, מודולי שלט למינהם בעלי סוללות מצריכים החלפה של הסוללות כתלות בכמות השימוש ומניסיון זה די מציק.
2. מומלץ להשתמש בלחצנים ולא מתגים, החיבור של הלחצנים במקרה הזה הוא במקביל ולא בתצורה של מחליף ולכן יש להעביר 3 מוליכים מקופסא לקופסה.
בעיקרון אפשר לחבר אינסוף לחצנים במקביל..

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

Grappa כתב:
...
...
·
לא חייבים מנועים של סומפי ולדעתי מנועים של dooya יעשו עבודה מעולה.
1. כל מודול בעל 2 כניסות ללחצנים (לדוגמא מודול ממסר כפול) יכול לשמש עבור הפעלת הסצנות/תרחישים, אני אישית ממליץ על פיברו איתם היו לי הכי פחות בעיות. כדי להפעיל את המודול תזדקק לפאזה ואפס בנקודה שבה המודול מותקן.
מנסיון מומלץ להשתמש במודול עם חיבור לחשמל, מודולי שלט למינהם בעלי סוללות מצריכים החלפה של הסוללות כתלות בכמות השימוש ומניסיון זה די מציק.
2. מומלץ להשתמש בלחצנים ולא מתגים, החיבור של הלחצנים במקרה הזה הוא במקביל ולא בתצורה של מחליף ולכן יש להעביר 3 מוליכים מקופסא לקופסה.
בעיקרון אפשר לחבר אינסוף לחצנים במקביל..
...
·

לא ניסיתי מתג מחליף של ממסר לתריס.
אבל כמה הערות:
1. שמדובר במפסקים מחליפים - תדאג שבשני הצדדים יש לך פאזה ! זה חשוב.
2. אם יש לך פאזה בשני הצדדים, מספיק 2 חוטים בין שני המפסקים
3. אפשרות אחרת בלי בכלל חוטים בין הצדדים, שרק מפסק אחד שולט על התאורה/תריס, והשני לא מחובר אליו אלא מוגדר עם ASSOCIATION.
4. לא הייתי עושה מפסק מחליף לתריס. נראה לי מה זה מיותר.
5. בנוגע ללחצנים, תחשוב האם אתה רוצה לחצן עם חיווי (שיתן לך חיווי האם המנורה דולקת או כבוייה).

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

תודה.
4. לא מתווכח עם אישתי :)
5. מה יעזור לי חיווי ? אלו לחצנים שעושים תרחיש בסה"כ.

אגב, אני מזמין דוד חשמלי. כרומגן או שיש כאלו יותר ZWAVE Friendly ?
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@Chura
·
כשעובדים עם מודול ZWAVE בתקנה של 2 מפסקי הפעלה לא מתבצעת אף פעולת החלפה ולכן לא כדאי להשתמש במונח מפסק מחליף אלא לחצן כפול או מקביל כדי לא לבלבל את החשמלאי .
אני התקנתי כמה לחצנים מקבילים כאלה לתריסים וזה מאד שימושי.
קח בחשבון שניתן להשתמש בלחיצה כפולה ומשולשת של כל 2 הלחצנים (למעלה, למטה) לצורך הפעלה של עד 4 תרחישים שונים, לדוגמא: פתיחה של כ 50% מהתריס, פתיחה של כל התריסים בחדר, סגירה של כל התריסים בחדר ובסלון ועוד....

לגבי הדוד לדעתי כל המוצרים זהים ונכתב כאן רבות על הנושא חפש קצת ותחכים.

rotbard
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #19 

ביחס לדוד, תתקין בארון חשמל קונטקטור,
בצורה זו תוכל להפעיל עם כל האביזרים שבשוק ללא חשש לגבי ניתוק "0" ופאזה על פי התקן

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

rotbard כתב:ביחס לדוד, תתקין בארון חשמל קונטקטור,
בצורה זו תוכל להפעיל עם כל האביזרים שבשוק ללא חשש לגבי ניתוק "0" ופאזה על פי התקן
...
·

קונקטור ?

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”