רכב חשמלי בישראל

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
sagioto פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #1 

שלום,

חשבתי על לעבור לרכב חשמלי, או פלאג אין הייבריד, (ניסאן ליף 2018 נראית מבטיחה),
השאלה, איך מסתדרים בארץ עם זה?
אני מבין שמי שיש לו בית פרטי פשוט מחבר לשקע בקיר,
איך מטעינים בבניין דירות? חשבו על זה בכלל? יש מישהו שכבר מצא לזה פתרון?
יש לי חניה תת קרקעית וגם ככה אני בקומה 6 אז לשלשל כבל מאריך מהחלון זאת ממש לא אופציה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

@sagioto
·אני ראיתי אצל חבר חניון תת-קרקעי מרצדס מחוברת לשקע חשמל. אני חושב שאפשר לבדוק עם יבואן מה נדרש ואיך עושים את זה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14350
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #3 

בעיקרון יש כמה חברות שמתעסקות עם זה.
מחברים/מעמידים לך עמוד טעינה בחניה עם חיבור למונה חשמל וכבל/סופית מיוחדת שמתחברת לשקע ברכב..
ה"תענוג" עולה כ 5,000 ש"ח.
בחלק מהמקומות בחו"ל זה פשוט יותר ואפשרי לחבר לחשמל "רגיל".
בארץ עדיין לא ניתן.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

בבניין דירות אני חושב שיש טופס שצריך להחתים את הוועד ומקימים לך עמדת טעינה. כשאתה קונה רכב חדש תשאל אבל אני חושב שבמחיר אתה מקבל הקמה של עמדת טעינה

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #5 

בבית עוד מילא, אבל מה עם העבודה? או סתם טיול לצפון? איפה מטעינים את זה?

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

למחוק
נערך לאחרונה על ידי liorp ב 30/12/2017 3:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

למחוק

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #8 

אז ככה, רכב חשמלי היום בארץ לא הייתי קונה. אין כיום תשתיות שמתאימות לכך. צריך תחנות החלפת סוללה בשביל זה וין כאלו היום בארץ. הטענה לוקחת כמה שעות.
לגבי PHEV, אני בעלים של אחד וגר בבית משותף. בהתחלה פשוט אמרתי לא לחברת ג'ינרג'י כי חשבתי שזה בילתי אפשרי אבל בפורום רכבים שכנעו אותי שיש כל מיני פתרונות אז בדקתי.
אז אכן יש שתי אפשרויות:
1) השחלת כבלים מארון החשמל שלך לחניון - פתרון אידאלי מבחינת תשלום החשמל אבל לא תמיד אפשרי ונאמר לי ע"י נציג שיש ירידה במתח בגלל המרחק (אין
לי מושג אם זה נכון או לא)
2) חיבור לארון של הביניין עם מונה נפרד. החשמל שאתה משתמש משולם ע"י ועד הבית ואתה צריך להתחשבן איתם.

כפי שציינתי לפני, היה אצלי נציג של החברה שהראה לי בדיוק איך הוא מחבר וזה אכן לא כזה מורכב. הוא סיפר לי שבמגלי יו, יש ביניין שכמעט חצי מדייריו בעלי PHEV והם היו צריכים לבנות להם ארון נפרד (כי כבר לא היה מקום).
דרישה נוספת היא אישור ועד הבית (בע"פ מספיק)

מקווה שעזרתי.

sagioto פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #9 

החלפת סוללות זה מודל שעבר מן העולם עם better place, אין שום סיבה להחליף סוללה אם הטענה של 80% לוקחת חצי שעה,
דווקא 90% מהאנשים בארץ גרים ועובדים במרכז, אזור שלגמרי נמצא בטווח של רכב חשמלי היום,
אז אם יש לך עמדה בבית אין סיבה שתתקע או בכלל תחשוב על זה.
לגבי נסיעה לצפון אז זאת באמת אחת הבעיות, שאין תשתיות ואם אתה נוסע לכמה ימים אז זה בטח נהיה קשה מאוד,
לסוע הלוך חזור אפשרי בהחלט בחלק מהדגמים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #10 

זה לא היברידי? אין אפשרות למלא גם דלק?

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #11 

בשביל פלאג-אין רק צריך שקע חשמלי רגיל (כלמור נקודת חשמל) .. עלויות החשמל של הזה אמורות להיות נמוכות ככל הידוע לי אבל אם הועד קטנוני תמיד אפשר לשים מונה רק לנקודות חשמל הזו וולהתחשבן עם הועד.
אל תשכח שגם ממנורה אתה יכול להוציא נקודת חשמל. במרצדס כשאתה קונה רכב פלאג-אין חלק מהעסקה זה שהם מתקינים לך עמדת טעינה (כל עוד אתה מספק להם שקע חשמל)

לא הייתי הולך על חשמלי בלבד בדיוק בגלל העניין של חוסר יכולת להטעין במקום שהוא לא הבית.. היבררידי פלאג-אין אני לא רואה בעייה וגם משתלם יותר בגלל המס המופחת על הרכב (בהנחה שגולגל אליך חלק מההטבה וזה מתבטא במחיר הרכב).

אל תשכח שאתה יכול גם לקנות את הפלאג-אין הייבריד ולא להטעיין בכלל.. לחכות לסיטואציה נוחה מול הועד או הדיירים אחרים בבניין .. ולפתור את העניין אח"כ

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

sagioto כתב:החלפת סוללות זה מודל שעבר מן העולם עם better place, אין שום סיבה להחליף סוללה אם הטענה של 80% לוקחת חצי שעה,
דווקא 90% מהאנשים בארץ גרים ועובדים במרכז, אזור שלגמרי נמצא בטווח של רכב חשמלי היום,
אז אם יש לך עמדה בבית אין סיבה שתתקע או בכלל תחשוב על זה.
לגבי נסיעה לצפון אז זאת באמת אחת הבעיות, שאין תשתיות ואם אתה נוסע לכמה ימים אז זה בטח נהיה קשה מאוד,
לסוע הלוך חזור אפשרי בהחלט בחלק מהדגמים.
...
80% בחצי שעה? לי נאמר שאת הרכב שלי (שהבטריה בו יותר קטנה מברכב חשמלי) לוקח להטעין שעה וחצי מהקיר. יש לך לינק לנתון הזה?
ברור שמי שגר בטווח של המנוע החשמלי לכל מקום שהוא נוסע אין בעיה אבל מה אם רוצים כל המשפחה לנסוע לטיול?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

שבלול כתב:בשביל פלאג-אין רק צריך שקע חשמלי רגיל (כלמור נקודת חשמל) .. עלויות החשמל של הזה אמורות להיות נמוכות ככל הידוע לי אבל אם הועד קטנוני תמיד אפשר לשים מונה רק לנקודות חשמל הזו וולהתחשבן עם הועד.
אל תשכח שגם ממנורה אתה יכול להוציא נקודת חשמל. במרצדס כשאתה קונה רכב פלאג-אין חלק מהעסקה זה שהם מתקינים לך עמדת טעינה (כל עוד אתה מספק להם שקע חשמל)

לא הייתי הולך על חשמלי בלבד בדיוק בגלל העניין של חוסר יכולת להטעין במקום שהוא לא הבית.. היבררידי פלאג-אין אני לא רואה בעייה וגם משתלם יותר בגלל המס המופחת על הרכב (בהנחה שגולגל אליך חלק מההטבה וזה מתבטא במחיר הרכב).

אל תשכח שאתה יכול גם לקנות את הפלאג-אין הייבריד ולא להטעיין בכלל.. לחכות לסיטואציה נוחה מול הועד או הדיירים אחרים בבניין .. ולפתור את העניין אח"כ
...
פלאגין הייבריד אתה לא יכול לחבר לנקודת חשמל. אתה צריך את עמוד הטעינה בשביל זה.
עלויות החשמל אכן אמורות להיות נמוכות אבל בכל בניין יהיו כמה קמצנים שלא יסכימו ואין לי בעיה עם זה. לא רוצה שישתתפו איתי אפילו בשקל. הועד בביניין שלי בסה"כ אישר לי לשים עמוד טעינה אבל ההתנהלות של ג'ינרג'י איטית ועצלה. אני כבר למעלה מחודשיים עם הרכב ועדיין מחכה לתאם טכנאי שיבוא לחבר :cry:
עוד שנה - שנה וחצי בטח אחליף. מעניין אם יספיקו להתקין לפני.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #14 

@kingikra
אני יודע, לא הסברתי את העצמי כרואי .. עמוד הטעינה מתחבר לנקודת חשמל רגילה

לגבי הקמצנים בבניין, אפשר להתווכח איתם (למשל קומות גבוהות יותר לא משלמות יותר חשמל בגלל שהמעלית צורכת יותר חשמל להגיע אליהן) ואפשר פשוט להציע מיוזמתך לשלם קצת יותר בצורה שתשתלם לועד ותסתום את הפה לקמצנים שמעדיפים לנשום את האגזוז שלך :(

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #15 

שי, לא חושב שיש עם זה בעייה. שמים שעון חשמל נפרד, ומשלמים לועד עבור הצריכה הנוספת. זה די פשוט לחישוב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

פיקסיז, זה מה שיקרה בסופו של עניין
היום בערב אני מחתים את הועד על טופס הסכמה ומקווה שתוך שבוע יותקן עמוד הטעינה

שלח תגובה