למה בישראל התקן דורש תדר z-wave שונה מאשר שאר העולם?
אני מבין שבישראל התקן הוא תדר 916 בשונה משאר העולם ולפי ויקיפדיה לאף מדינה פצפונת אין סטנדרט משלה.
https://en.wikipedia.org/wiki/Z-Wave
למה בתור מדינה קטנה אנחנו צריכים תקן משלנו?
יש סיבות "נורמליות" חוץ מהסיבות הברורות (מניעת יבוא אישי וכו')?
https://en.wikipedia.org/wiki/Z-Wave
למה בתור מדינה קטנה אנחנו צריכים תקן משלנו?
יש סיבות "נורמליות" חוץ מהסיבות הברורות (מניעת יבוא אישי וכו')?
@rotbard
·אם כבר זה משאב צבאי ולא לאומי. כל פעם שיש תדר בינלאומי הצבא "במקרה" משתמש בו. ודורש כספים עלאק כדי להתאים את המערכות לתדר אחר.
קרה עם הטלפונים האלחוטיים החזקים בתדר 900 בשנות השמונים
קרה עם ה Wifi בהתחלה
קורה עכשיו עם ה Wifi תדר 5
איכשהו אני לא קונה את זה. בעצם אני וכולנו כן קונים את זה. מהצבא.
מצד שני גם תקעי החשמל בישראל מיוחדים ובעבר גם שקע הטלפון היה יחודי אז כנראה זו שיטה שהצבא פשוט למד להשתמש בה.
בכנות מנסה להבין אם יש סיבה טובה כי ראיתי שבניגוד ל Wifi יש ל Z-wave מגוון גדול יחסית של מדינות עם מגוון תדרים.
·אם כבר זה משאב צבאי ולא לאומי. כל פעם שיש תדר בינלאומי הצבא "במקרה" משתמש בו. ודורש כספים עלאק כדי להתאים את המערכות לתדר אחר.
קרה עם הטלפונים האלחוטיים החזקים בתדר 900 בשנות השמונים
קרה עם ה Wifi בהתחלה
קורה עכשיו עם ה Wifi תדר 5
איכשהו אני לא קונה את זה. בעצם אני וכולנו כן קונים את זה. מהצבא.
מצד שני גם תקעי החשמל בישראל מיוחדים ובעבר גם שקע הטלפון היה יחודי אז כנראה זו שיטה שהצבא פשוט למד להשתמש בה.
בכנות מנסה להבין אם יש סיבה טובה כי ראיתי שבניגוד ל Wifi יש ל Z-wave מגוון גדול יחסית של מדינות עם מגוון תדרים.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@nangel
·
כתבתי על זה בעבר בפירוט באחד מהפוסטים שלי והנאמר כאן (ושם) הוא מהיכירות עמוקה שלי עם המערכת.
לכאורה זו קומבינה של בזק ומשרד התקשורת ואולי גורמיים בטחונים.
התשתתפתי בעבר בכמה דיונים עם הגורמים האלה כדי "לשחרר" תדרים. הנחת הבסיס הראשונה של גופי הביטחון היא שהכל שלנו ללא כל קשר למציאות וכך מתחיל לו דיון, כמובן שתחת מעטה הסודיות לכאורה קשה מאד לגופים אזרחיים לטעון משהוא ולהוכיח.
מקווה שיום אחד ילמדו שהעולם נהיה גלובאלי ואי אפשר לעצור.
התדר האירופאי בוודאות לא היה בשימוש אף גורם ביטחוני במיוחד לא בהספקים המשמשים ב ZWAVE, אין לא יכולת להפריע לאף מערכת ביטחונית.
בתחום התדרים הזה השתמשה בעבר פלאפון ברשת הסלולאר האנלוגית והתדר הספציפי אם אני לא טועה שימש כרצועת ביטחון שנדרשת בעולם השידור האנלוגי בין 2 תדרים ראשיים.
·
כתבתי על זה בעבר בפירוט באחד מהפוסטים שלי והנאמר כאן (ושם) הוא מהיכירות עמוקה שלי עם המערכת.
לכאורה זו קומבינה של בזק ומשרד התקשורת ואולי גורמיים בטחונים.
התשתתפתי בעבר בכמה דיונים עם הגורמים האלה כדי "לשחרר" תדרים. הנחת הבסיס הראשונה של גופי הביטחון היא שהכל שלנו ללא כל קשר למציאות וכך מתחיל לו דיון, כמובן שתחת מעטה הסודיות לכאורה קשה מאד לגופים אזרחיים לטעון משהוא ולהוכיח.
מקווה שיום אחד ילמדו שהעולם נהיה גלובאלי ואי אפשר לעצור.
התדר האירופאי בוודאות לא היה בשימוש אף גורם ביטחוני במיוחד לא בהספקים המשמשים ב ZWAVE, אין לא יכולת להפריע לאף מערכת ביטחונית.
בתחום התדרים הזה השתמשה בעבר פלאפון ברשת הסלולאר האנלוגית והתדר הספציפי אם אני לא טועה שימש כרצועת ביטחון שנדרשת בעולם השידור האנלוגי בין 2 תדרים ראשיים.
·לטעמי האזרחים הם אישיות מועדפת על-פני הצבא ולכן לא צריך להקשות עליהם אם אין צורך אמיתיrotbard כתב:זה עדיין משאב לאומי והצבא הינו יישות מועדפת....
אין קשר לשקעים ותקעים שם המנעד בין מדינות גדול כמו תדרי Z-WAVE ויותר....