שליטה בווליום בממיר של יס אולטרה (לא באמצעות הטלויזיה)

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
amiti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מעוניין להחליף את דרך השליטה בעוצמת הצליל מממיר ייס אולטרה. כרגע היא מוגדרת כשליטה באמצעות ווסת העוצמה של הטלויזיה ואני רוצה שהשליטה תהיה בממיר.

ניסיתי בשלט ללחוץ ביחד על כפתור הווליום UP ו-DOWN. אמנם מתחלפת השליטה של הטלויזיה בווסת שמופיע בפינה השמאלית למעלה אך זה לא משפיע כלל על עוצמת הצליל.

כיצד מבצעים שינוי כזה? האם הממיר אולטרה לא מסוגל לווסת את עצמת הצליל בעצמו?

שלומי511564
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

@amiti
·לא חושב שאפשרי.

הווליום ששינת מתייחס ליציאה ה s/pdif.

amiti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

שלומי, אתה אומר שליציאה הדיגיטלית SPDIF כן יש אפשרות לשנות עצמה ול-HDMI לא? נשמע לי מוזר.
אם "אי אפשר" זה לבטח בגלל החלטה שרירותית של ייס לנעול את היכולת הזו במכשיר,
משום שכשבוחרים להוציא בHDMI בפורמט PCM שינוי העוצמה היא יכולת טריוויאלית ובסיסית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78869
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #4 

ברגע שעוברים לדיגיטלי, כל שינוי שהממיר עושה לאודיו בהכרח יגרום לבעיות. זה מתאים לתקופה אחרת, אנלוגית.

זה פיצ'ר שגרם ללא מעט באגן. נניח ואנחנו מחלישים את הווליום מהממיר. עכשיו הווליום נמוך מאוד דיגיטלי (נניח 4 ביטים בלבד) ואתה תחזק את הווליום ברסיבר או בטלויזיה. אתה תשמע צליל מעוות לחלוטין ולא תבין מדוע.

קח Dolby Digital 5/1 - בשביל להחליש הם צריכים לפענח את הסאונד, להפחית אותו (מה שבהכרח מחייב פגיעה באיכות הצליל) ולקודד אותו מחדש.

וכל זה מדוע? הרי לטלויזיה ולרסיבר חייב להיות שליטה סופית על האודיו. אז למה שהווליום לא יופיע רק על גבם?

amiti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

עופר, רק כדי לתת את האפשרות לצרכן שכן זקוק לאפשרות הזו. לפעמים זה שימושי.
כמו שאמרתי בהוצאת PCM שזו ברירת המחדל (לפחות כפי שהוגדרה אצלי בממיר) שינוי עצמה הוא דבר טריוויאלי.
לא צריכה להיות ירידה באיכות השמע אם השינוי נעשה נכון בתכנה. אלה דברים בסיסיים - לא משהו יוצא דופן.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”