בקשה להמלצה לנתב קצת אחר (אני חושב)
שלום לכולם.
אשמח לקבל המלצה על ראוטר אלחוטי אשר יש בו את התכונות הבאות:
1. 2 רשתות אלחוטיות (SSID) שונות.
2. אפשרות להתקין VPN שיעבוד על אחת הרשתות הללו (כלומר כל יציאה לאינטרנט תעשה דרך VPN).
3. במידה וה-VPN מתנתק מסיבה כל שהיא האינטרנט ב-SSID הנ"ל לא יעבוד.
3. טווח שידור מכובוד (בית של 3 קומות) כלומר תמיכה AC וכו.
4. אופציונאלי -
א. DD-WRT
ב. חיבור HD ושיתוף תכנים (לשני הSSID) באמצעות USB
ג. כל פיצ'ר אחר שאתם יכולים לחשו עליו.
*** מאחר וגר בגרמניה כל נושא התדרים\משלוח\תמיכה וכו לא רלוונטי. מחיר רוצי כמה שיותר זול אבל יש לזכור שאקנ בגרמניה (אזמון או חנות אחרת) ולכן פחות רלוונטי מחירים בארץ:-)
תודה רבה ויום טוב.
אשמח לקבל המלצה על ראוטר אלחוטי אשר יש בו את התכונות הבאות:
1. 2 רשתות אלחוטיות (SSID) שונות.
2. אפשרות להתקין VPN שיעבוד על אחת הרשתות הללו (כלומר כל יציאה לאינטרנט תעשה דרך VPN).
3. במידה וה-VPN מתנתק מסיבה כל שהיא האינטרנט ב-SSID הנ"ל לא יעבוד.
3. טווח שידור מכובוד (בית של 3 קומות) כלומר תמיכה AC וכו.
4. אופציונאלי -
א. DD-WRT
ב. חיבור HD ושיתוף תכנים (לשני הSSID) באמצעות USB
ג. כל פיצ'ר אחר שאתם יכולים לחשו עליו.
*** מאחר וגר בגרמניה כל נושא התדרים\משלוח\תמיכה וכו לא רלוונטי. מחיר רוצי כמה שיותר זול אבל יש לזכור שאקנ בגרמניה (אזמון או חנות אחרת) ולכן פחות רלוונטי מחירים בארץ:-)
תודה רבה ויום טוב.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@shaharza
לא נראה לי שאפשרי בקושחה מקורית, אבל אתה יכול לעשות את זה עם LEDE, הנתב המומלץ במקרה הזה הוא TP-Link Archer C7 v2 (אין צורך להזמין מחו"ל, הגרסה הנמכרת בארץ נתמכת).
לא נראה לי שאפשרי בקושחה מקורית, אבל אתה יכול לעשות את זה עם LEDE, הנתב המומלץ במקרה הזה הוא TP-Link Archer C7 v2 (אין צורך להזמין מחו"ל, הגרסה הנמכרת בארץ נתמכת).
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

הנתב הנ"ל אמור להימכר גם בגרמניה. ובכל מקרה כמעט כל נתב שיש לו תמיכה מלאה ב-LEDE יעבוד.shaharza כתב:@NegativeIQ
·דבר ראשון תודה.
כאמור מאחר וגר בגרמניה לא רלוונטי כל הנושא של הארץ לכן אם יש דגמים אחרים (שלא נמכרים\מאושרים בארץ) אשמח לשמוע.
פחות מכיר LEDE... יכול לתת לינק לקצת חומר על זה?...
לשאלתך LEDE הוא פחות או יותר השם החדש של OpenWRT. הוא הרבה יותר גמיש מ-DD-WRT ומאפשר להתאים אותו כמעט לכל דבר כאשר החסרון הוא שקונפיגורציות מתקדמות הן לא הכי אינטואיטיביות.
לדוגמה תצטרך להגדיר סקריפט הפעלה / כיבוי של ה-VPN שגורם להפעלה וכיבוי של רשת ה-WiFi באופן אוטומטי, להגדיר חוקי ניתוב ו-Firewall ידניים וכו'. הייתי אומר שעה עבודה אם אתה מרגיש בנוח עם עבודה ב-Linux shell (אל תצפה לממשק גרפי/Web לרוב ההגדרות האלו). אם אתה לא מפחד יותר מידי אז בהחלט אפשרי.
עריכה: נראה שלפחות חלק מהעבודה יכולה להתבצע בקלות עם חבילת multiwan, אבל עדיין תצטרך לערוך כמה קבצי קונפיגורציה ידנית.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

לא, לא ידוע לי על שום נתב שמשדר למרחק כזה. תצטרך נתב שני כמגדיל טווח. אם תקנה דגם שתומך ב-Tagged VLAN (תוודא באתר של LEDE) תוכל להעביר את שתי הרשתות על כבל בודד.shaharza כתב:@NegativeIQ
·שוב תודה.
לא מפחד מלינוקס בכללולא מפחד לנסות דברים חדשים.
אקרא על זה קצת.
מבחינת טווח שידור וכו הדגם שהמלצת מספיק לבית 3 קומות?
שוב תודה!...
@liorp
·.
בטח שמותר לשאול... בשביל זה יש את הפורום לא?
אני כרגע עם 50 מגה על 10. משלם 40 יורו בחודש (כולל 3 קווי טלפון ללא הגבלת שיחות וכו לא שממש משתמש בזה).
זה כמובן לא הכי מהיר\טוב\זול. זה פשוט משהו שירשתי מהדיירים הקודמים. בעוד חצי שנה בערך יפוג לו החוזה ואז אבצע סקר שוק.
מה שכן בגלל שגר כאן אין ליטנסי ולכן כל מיני שירותי IPTV למינהם (למרות שיש כאן בעית חוקיות עם זה ולכן הרצון ב-VPN) עובדים הרבה יותר טוב.
·.
בטח שמותר לשאול... בשביל זה יש את הפורום לא?
אני כרגע עם 50 מגה על 10. משלם 40 יורו בחודש (כולל 3 קווי טלפון ללא הגבלת שיחות וכו לא שממש משתמש בזה).
זה כמובן לא הכי מהיר\טוב\זול. זה פשוט משהו שירשתי מהדיירים הקודמים. בעוד חצי שנה בערך יפוג לו החוזה ואז אבצע סקר שוק.
מה שכן בגלל שגר כאן אין ליטנסי ולכן כל מיני שירותי IPTV למינהם (למרות שיש כאן בעית חוקיות עם זה ולכן הרצון ב-VPN) עובדים הרבה יותר טוב.