ספק אינטרנט נורמאלי?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dor8194 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

בשבועיים האחרונים עשיתי כמה שינויים בתשתית והספק שלי.
הייתי בבזק + בזק בינלאומי בנפרד, ובגלל המחיר היקר, הציעו לי לעשות באנדל של בזק בינלאומי.
מאז שעברתי לבאנדל, האינטרנט הושפע לרעה. עשיתי כמה בדיקות עם התמיכה טכנית, והצלחתי להוציא מהם שיש ניתובים שונים לחבילה שלי, כי אני נמצא בשוק הסיטונאי (לדעתי עשו ניתוב ״Low Cost״).

אחרי חוויית שירות רעה, שכללה בין היתר הבטחות שווא, החלטתי לחזור לבזק כתשתית ראשית, ולעשות דרכם את הבאנדל.
התחלתי עם TripleC, ואפילו לא הספקתי להתחבר אליהם, כי גיליתי שאקבל כתובת מאחורי NAT, ורק בתשלום נוסף אקבל IP ציבורי.
לאחר מכן, עברתי ל-018, סדרתי את הכתובת NAT, ולאחר בדיקה קצרה קבלתי פינגים שלא קבלתי במקומות אחרים (58 לגוגל). עשיתי עוד בדיקות מהירות, ובדקתי Packet Loss. נראה שהמהירויות לחו״ל מאוד נמוכות (לא עובר את ה-20 באירופה), ואיכות החיבור לא טובה בכלל - הרבה Packet Loss (למרות שהפינגים נמוכים).

יש לציין שהאינטרנט של בזק + בזק בינלאומי בנפרד עבד ממש טוב, כך שאין בעיה בתשתית.
אשמח להמלצות לספק אינטרנט טוב, שמשמש בעיקר למשחקים, כלומר פינג ואיכות חיבור טובה.

תודה,

דור

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@dor8194
·

אצלי 018 עובד מצוין. בזמנו כשעברתי מבזב"ל ל-018 עשיתי את כל הבדיקות שציינת ולא ראיתי שום הבדל מול החיבור בבזב"ל. כמובן שאי אפשר להגיד שום דבר אוביקטיבי אם לא מציינים בדיוק איזה בדיקה עושים, בעזרת איזה כלי ומול איזה שרתים. אם תציין בדיקות ספציפיות אפשר אולי להשוות ובתקווה גם אנשים אצל ספקים אחרים יוכלו לשתף תוצאות מהם.

dor8194 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@eran405

עשיתי בדיקות דיי שטחיות, והשוואות מול אנשים בזמן אמת.
אקח לדוגמא בדיקה ב-Speedtest - בחרתי שרת שרירותי בלוקסמבורג בשם Broadcasting Center Europe SA. מהירות העלאה היתה סבירה, ועכשיו היא קצת ירדה מתחת ל-2Mbps במקום, 2.5~. מהירות ההורדה היא 20. כשהשוותי מול מישהו, הוא קיבל מהירות הורדה של 60Mbps כשהספק שלו הוא פרטנר. אמנם הוא בחבילה מהירה יותר, אבל אם הוא מגיע ל-60, אני אמור להגיע ל-40 בלי בעיה.

יש לך המלצות לכלי טוב לבדיקת החיבור?

תודה!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

@dor8194
·

לבדיקות מהירות "גנריות" אני גם בוחר שרתים שונים ב-speedtest. הנה בדיקות שעשיתי כרגע:

א. מהירות תשתית אצלי:
תמונה
אין לי מושג למה העלאה זה רק 2.5, אני מבטיח לך שבטורנטים אני מקבל 3 מגה העלאה. כנראה זיוף של speedtest.

מהירות ההורדה הגיונית בהנתן שהסנכרון של המודם הוא על 62 כרגע. כהערת אגב הסנכרון של המודם אצלי מתנדנד בין 62 ל-82 ויש ניתוקים מאד נדירים כבר הרבה מאד זמן. לאחר "שטיפת מוח" מהדעות כאן בפורום עברתי משוק סיטונאי חזרה לתשתית ישירות אצל בזק וכמובן זה לא שינה כלום והם אפילו לא הסכימו לשלוח טכנאי לבדוק את הנושא כשאני לקוח ישירות של בזק - לא שוק סיטונאי!!! מיותר לציין שחזרתי מהר לשוק סיטונאי אצל 018 בשביל לפחות לא לשלם פי 2 ולקבל שירות מזעזע....

אני מציע לך לקחת את כל תיאוריות הקונספירציה ששוק סיטונאי זה מוצר נחות בעירבון מוגבל.

ב. מהירות כרגע ל-"Broadcasting Center Europe SA":
תמונה
אני משער שהתוצאה תהיה יותר נמוכה בשעות שיא העומס וקרובה לתוצאה של התשתית בשעות פחות עמוסות.

אשמח אם אנשים בחיבור אצל ספקים אחרים ישתפו תוצאות שנוכל להשוות.

אם יש לך שימושים יותר "אמיתיים" זה כנראה הרבה יותר מעניין לבדוק. ציינת לדוגמא משחקי רשת ששם המהירות בכלל לא משחקת תפקיד (למיטב ידעתי) אבל קפיצות בפינג ו-packet loss (גם משהו שציינת) הם מאד קריטיים. איפה ראיתי packet loss? יש לך שרת/שרתים שאתה רוצה שננסה להשוות פינגים אליהם?

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #5 

תמונה
הוט+הוטנט 200

dor8194 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@eran405
·

תודה רבה על ההסבר המפורט!

הנה התוצאה שלי כרגע לשם השוואה, משהו כאן מוזר לדעתי.

תמונה

ובדיקה מקומית בארץ, שהיא תקינה:
תמונה

בעיקרון המהירות בבדיקה האחרונה היתה יציבה על 34.5 (יש לי QoS עם DD-WRT) והיתה נפילה בסוף, אז זו המהירות שאני מצפה לקבל.

אני לא יודע איך נוכל להשוות Packet Loss, כי צריך די הרבה בקשות כדי להבין מה המצב של זה.
בדומה גם בפינגים, הם דיי טובים אצלי, ככה שאין בעיית latency.
אם יש לך רעיון, אז הנה IP שאפשר לבדוק עליו: 5.9.45.235
זה שרת VoIP, בסביבות ה-80ms כרגע.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #7 

הוט + הוטנט 100/2

dor8194 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

בצעתי עוד כמה בדיקות.
גם בשעות שאין עומס, מתקבלת אותה מהירות.

בנוסף, כשהורדתי מ-Steam משהו, התחילו מלא Packet Loss וקפיצות פינגים. אין בעיה שזה יקרה כשאני אני מנצל את כל ה"פס רחב" שיש לי, אבל אני משתמש ב-QoS, והוא אמור לעזור (ככה לפחות זה היה לפני ההחלפות ספקים). שנית, אני אפילו לא הורדתי על המקסימום, הגעתי בערך לחצי מהמהירות המקסימלי שלי 2MBps~.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #9 

בזק בינלאומי עם תשתית בזק. מנסיון כי עברתי את כל השאר.. בנלאומי הכי ידידותי לנטפליקס וקודי...

eldadf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 350
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #10 

סיטונאי - 018
מסונכרן על 84

[img2=350x200]http://beta.speedtest.net/result/6916174790.png[/img2]

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #11 

eldadf כתב:סיטונאי - 018
מסונכרן על 84

[img2=350x200]http://beta.speedtest.net/result/6916174790.png[/img2]
...
אם איזה מודם ראוטר אתה מחובר?

eldadf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 350
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #12 

מודם - vigor 130
ראוטר - netgear r7800

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #13 

@dor8194
·

א. ביצעתי מספר בדיקות מהירות מול "השרת" בלוקסמבורג ב-2 בלילה - שעה שנחשבת אצלי כשעה ללא עמוס. קיבלתי תוצאות שונות בין 25 ל-50 מגה (הרב באיזור ה-40 מגה). כאמור ב-2 בלילה ציפיתי לתצואות יותר יציבות. אין לי הסבר טוב למה זה ככה.

ב. הרצתי פינג ל-3 שרתים מ-2 בלילה עד 9 בבוקר:
5.9.45.235 - השרת שאתה נתת
35.156.63.252 - שרת של pubg בפרנקפורט
www.google.com - שביצע פינג מול 216.58.213.228 ולפי הזמן של הפינג זה כנראה שרת באירופה

קוד: בחירת הכל

Ping statistics for 5.9.45.235:
    Packets: Sent = 24433, Received = 24431, Lost = 2 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 72ms, Maximum = 186ms, Average = 75ms

Ping statistics for 35.156.63.252:
    Packets: Sent = 24417, Received = 24416, Lost = 1 (0% loss),
    Minimum = 70ms, Maximum = 191ms, Average = 73ms

Ping statistics for 216.58.213.228:
    Packets: Sent = 24403, Received = 24395, Lost = 8 (0% loss),
    Minimum = 71ms, Maximum = 188ms, Average = 74ms
כמו שאתה יכול לראות כמות ה-Lost זניח ביותר (0.015%). לגבי הזמן ב-Maximum כך בחשבון שבמהלך הבדיקה הזו הטורנטים כן היו פעילים ואני חושב שזה אחלה תוצאות פינג בהתחשב בזה.

לא הבנתי בדיוק איפה אתה רואה packet loss אצלך אבל יכול להיות שיש לך בעיה בקו או משהו וזה גורם לביצועים ירודים.

dor8194 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

@eran405
·

היה לי Packet Loss כשהתחלתי להוריד משהו במהירות של 2.5MB. הרגיש כאילו האינטרנט ״נחנק״, ואפילו לא מיציתי את כל הרוחב פס.
לגבי התשתית, היא עבדה מצוין לפני, ולא השתנה דבר, בגלל זה אני חושד בספק.
מה שמוזר שאנשים מקבלים פה מהירויות ממש שונות משלי, גם לקוחות של 018.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #15 

@dor8194
·

ניסת להוריד את ה-QoS או לחקור בצורה רצינית את ההגדרות שלו? אני ניסיתי להפעיל QoS רק לפני שהתקנתי dd-wrt כאשר עם קושחה מקורית של היצרן הרגשתי שטורנטים וכאלה חונקים לי את האינטרנט אבל כל פעם שהפעלתי QoS המצב נהיה הרבה הרבה יותר גרוע. ממה ששמעתי ב-ddwrt/lede אכן אפשר להגיע ל-QoS שעובד טוב אבל גם בהם זה לא טריוויאלי והרבה יותר קל ש-QoS יחסל לך את הביצועים של האינטרנט.

מאז שהתקנתי dd-wrt אני כבר לא מרגיש "חניקה" של האינטרנט בשום מצב אז אין לי שום סיבה לשחק עם QoS. מה שכן מגודר לי את זה (תחת Administration ו-Management):
[imgbig]http://image.ibb.co/b1JXrb/westwood.png[/imgbig]

dor8194 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

@eran405

יש לי dd-wrt כבר כמה שנים, וה-QoS עובד מצוין. גם אותו לא שיניתי.
לגבי ההגדרה השנייה, מוגדר לי בדיוק אותו הדבר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”