מתנה לאבא!!
-
sagi_ovadya
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 45
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אז ככה הוא ממש אוהב לשמוע מוסיקה ורציתי לפנק אותו ליום הולדת 50!הרסיבר שלו עם שני הרמקולים הישנים כבר עשו את שלהם אני מאמין. קניתי מקודם את הjbl b15 שהיו נראים לי בסדר גמור ואני מצפה להיות מופתע כי מעולם לא שמעתי רמקול איכותי באמת. אני מפחד שזה לא מתאים מאיזו סיבה כלשהיא אז אשמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר. אין לי דגם מדיוק אבל יש לו מגבר בסלון שמיועד לחיבור שני רמקולים גדולים שכרגע מחוברים. יש סיבה שהJBL לא יתאימו? מבחינת oham הספק או משהו כזה? איך הרמקולים עצמם אמורים להיות עוצמתיים מספיק כמה איכותיים? איך הם בהשוואה לpolk t15? יש אלטרנטיבות עדיפות? תודה רבה מראש תנסו לעזור לי..
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
שלום שגיא וברוך הבא לאתר
אם תתן קצת פרטים איזה מגבר יש לאבא ,איזה סוג מוזיקה הוא אוהב לשמוע מה גודל החדר וכל פרט נוסף שתוכל להוסיף אני בטוח שכאן תמצא הרבה אנשים עם רצון טוב וידע שיוכלו לעזור לך
בהצלחה
אם תתן קצת פרטים איזה מגבר יש לאבא ,איזה סוג מוזיקה הוא אוהב לשמוע מה גודל החדר וכל פרט נוסף שתוכל להוסיף אני בטוח שכאן תמצא הרבה אנשים עם רצון טוב וידע שיוכלו לעזור לך
בהצלחה
- israel1920
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 0
הסיכוי שתקבל פה תשובה הוא לא גדול. אבל אם בכל זאת אתה רוצה לתת לזה הדמנות תצטרך לפחות להביא דבר ראשון את סוג המגבר ואם תרצה תשובה יותר ממוקדת תציין כמה שיותר פרטים רלונטיים.
לגבי שאר הדברים שלכאורה כן יכולים לענות לך בלי לדעת באיזה מגבר מדובר מתוך נקודת מוצא שהמגבר מתאים, עדיין יש פה הרבה עניינים סובייקטיבים ובעיקר עניין של רף שכל אחד מגדיר לעצמו מה זה איכותי, מבחינתי למשל רמקולים ב-1000 שח יכולים להיות בסדר, ובשביל מישהו אחר 1000 שח זה רק הכבלים.
לגבי שאר הדברים שלכאורה כן יכולים לענות לך בלי לדעת באיזה מגבר מדובר מתוך נקודת מוצא שהמגבר מתאים, עדיין יש פה הרבה עניינים סובייקטיבים ובעיקר עניין של רף שכל אחד מגדיר לעצמו מה זה איכותי, מבחינתי למשל רמקולים ב-1000 שח יכולים להיות בסדר, ובשביל מישהו אחר 1000 שח זה רק הכבלים.
- israel1920
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 0
אוקי אני איתך, אופטימיות זה טוב.
אמרתי את זה משלוש סיבות
1. יש טעם בדברי
2. רוב האנשים שעונים יהיו מאלה שמבינים, ואלו שמבינים הסטנדרט שלהם בדרך כלל גבוהה אז היה חשוב לי להעביר מסר שעליו לכוונן את עצמו בעניין הפרופורציה לגבי התשובות שיקבל.
3. דווקא בגלל שאמרתי זאת יהיו כאלו שזה יעורר בהם את הרצון להוכיח לי ולו שזה לא נכון ועל כן ישיבו ובכך כן קידמתי את האינטרס שלו.
אלא שהצפת סיבה מספר 3 עלולה להחליש את האפקט
אבל אמרנו אופטימיות נכון?...
בהצלחה.
אמרתי את זה משלוש סיבות
1. יש טעם בדברי
2. רוב האנשים שעונים יהיו מאלה שמבינים, ואלו שמבינים הסטנדרט שלהם בדרך כלל גבוהה אז היה חשוב לי להעביר מסר שעליו לכוונן את עצמו בעניין הפרופורציה לגבי התשובות שיקבל.
3. דווקא בגלל שאמרתי זאת יהיו כאלו שזה יעורר בהם את הרצון להוכיח לי ולו שזה לא נכון ועל כן ישיבו ובכך כן קידמתי את האינטרס שלו.
אלא שהצפת סיבה מספר 3 עלולה להחליש את האפקט
בהצלחה.
שלום שגיא.
אני ממש אוהב שבן משתדל בשביל אביו, לכן טרחתי וקראתי את המפרטים של 2 הרמקולים.
כמו בכל תחום כמעט, הכל שאלה של מחיר (במקרה זה $69 באמזון), יכולת השקעה וצרכים.
אם הבנתי נכון - הדרישות יחסית צנועות.
ובכן, לא שמעתי אף אחד משני הרמקולים שאתה מתייחס אליהם, אך מתוך עיון במפרטים, על הנייר, ניתן לאמר את הדברים הבאים:
1. המחיר של ה- Arena b15 וה- Polk Audio T15 הוא זהה ועומד על $69 בערך באמזון.
2. העכבה של שני הרמקולים היא 8 אוהם ותתאים לכל מגבר שיש לאביך.
3. ההספק המומלץ ע"י היצרנים למגבר שדוחף אותם הוא בין 20W ל- 100W. אני מניח שהמגבר של אביך נמצא בתחום זה וגם אם לא - זה ממש לא נורא. אם המגבר חזק מדי אז פשוט לא לשמוע בעוצמה חזקה מדי...
4. אמנם ה-Woofer של ה-JBL טיפה יותר גדול ("5.5 לעומת "5.25), אך דווקא ה- Polk יורד נמוך יותר בטווח התדרים המוצהר (55Hz לעומת 100Hz).
בתחום הגבוה שניהם עוברים את ה- 20Khz.
5. הרגישות של ה- Polk קצת יותר טובה.
מכל הנ"ל, על הנייר, נראה כי ה- Polk טובים יותר, בעיקר בגלל טווח התדרים שהם מציעים. יחד עם זאת קראתי דווקא ביקורת גולשים יותר מחמיאה על ה- Arena שקניתה. אז אולי הצלחתה יותר...
כך או כך - אין לצפות להרבה בטווח המחירים הזה, אם כי למי שאין דרישות גבוהות מדי, יכול בהחלט להנות ממוזיקה משניהם.
אז מקווה שאביך יהנה ממה שקניתה לו.

אני ממש אוהב שבן משתדל בשביל אביו, לכן טרחתי וקראתי את המפרטים של 2 הרמקולים.
כמו בכל תחום כמעט, הכל שאלה של מחיר (במקרה זה $69 באמזון), יכולת השקעה וצרכים.
אם הבנתי נכון - הדרישות יחסית צנועות.
ובכן, לא שמעתי אף אחד משני הרמקולים שאתה מתייחס אליהם, אך מתוך עיון במפרטים, על הנייר, ניתן לאמר את הדברים הבאים:
1. המחיר של ה- Arena b15 וה- Polk Audio T15 הוא זהה ועומד על $69 בערך באמזון.
2. העכבה של שני הרמקולים היא 8 אוהם ותתאים לכל מגבר שיש לאביך.
3. ההספק המומלץ ע"י היצרנים למגבר שדוחף אותם הוא בין 20W ל- 100W. אני מניח שהמגבר של אביך נמצא בתחום זה וגם אם לא - זה ממש לא נורא. אם המגבר חזק מדי אז פשוט לא לשמוע בעוצמה חזקה מדי...
4. אמנם ה-Woofer של ה-JBL טיפה יותר גדול ("5.5 לעומת "5.25), אך דווקא ה- Polk יורד נמוך יותר בטווח התדרים המוצהר (55Hz לעומת 100Hz).
בתחום הגבוה שניהם עוברים את ה- 20Khz.
5. הרגישות של ה- Polk קצת יותר טובה.
מכל הנ"ל, על הנייר, נראה כי ה- Polk טובים יותר, בעיקר בגלל טווח התדרים שהם מציעים. יחד עם זאת קראתי דווקא ביקורת גולשים יותר מחמיאה על ה- Arena שקניתה. אז אולי הצלחתה יותר...
כך או כך - אין לצפות להרבה בטווח המחירים הזה, אם כי למי שאין דרישות גבוהות מדי, יכול בהחלט להנות ממוזיקה משניהם.
אז מקווה שאביך יהנה ממה שקניתה לו.
אני רכשתי את ה B15 ומיד הזמנתי זוג נוסף, כי בהנחה שרכשת מהקישור שנתתי מאמזון (480 שח עד הבית, ולא חלילה רכשת מהארץ בכמעט 1700 שח), אז זה רמקול מדפי שנותן תמורה מעולה למחיר. אבל אני משתמש בו כמרקול סראונד ולא עיקרי. בכדי לההוציא ממנו את המקסימום כמרקול סטריאו, צריך סאב אקטיבי לא יקר, וכמובן רסיבר שיש בו יציאה לסאב אקטיבי...
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
כל הכבוד על המחשבה על האבא והרצון לקנות לו מתנה שמתאימה לו
אני בטוח שהוא יהנה מהרמקולים כי הם באו ממקום של מחשבה ואמפטיה
פרט לזה אין לי מה להוסיף על מה שכתב החבר מוסיקאי
שיהיה מזל טוב!
אני בטוח שהוא יהנה מהרמקולים כי הם באו ממקום של מחשבה ואמפטיה
פרט לזה אין לי מה להוסיף על מה שכתב החבר מוסיקאי
שיהיה מזל טוב!
-
sagi_ovadya
-
- חבר שרק התחיל

קודם כל תודה רבה לכולם מעריך את זה מאוד. לצערי אני חייל ואין באפשרותי לקנות לו משהו טוב יותר הלוואי והייתי יכול .. ולכן אני מקווה שלפחות מה שקניתי לו יהיה מספק ושדרוג מהמצב הנוכחי.
מצאתיאת המפרט של המגבר: sansui dz3500ii
Tuning range: FM, MW
Power output: 40 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 10Hz to 70kHz
Total harmonic distortion: 0.09%
Input sensitivity: 2.5mV (MM), 200mV (line)
Signal to noise ratio: 73dB (MM), 90dB (line)
Speaker load impedance: 8Ω to 16Ω
Dimensions: 430 x 125 x 335mm
Weight: 6.8kg
Accessories: remote control
אז אני מבין שהוא מספק 40וואט לערוץ? מה זה אומר? הוא לא יוציא מהרמקולים את המיטב?
מצאתיאת המפרט של המגבר: sansui dz3500ii
Tuning range: FM, MW
Power output: 40 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 10Hz to 70kHz
Total harmonic distortion: 0.09%
Input sensitivity: 2.5mV (MM), 200mV (line)
Signal to noise ratio: 73dB (MM), 90dB (line)
Speaker load impedance: 8Ω to 16Ω
Dimensions: 430 x 125 x 335mm
Weight: 6.8kg
Accessories: remote control
אז אני מבין שהוא מספק 40וואט לערוץ? מה זה אומר? הוא לא יוציא מהרמקולים את המיטב?
-
sagi_ovadya
-
- חבר שרק התחיל

טוב רבותיי נחת במפתן דלתי, נטו לעשות חפיפה לרמקולים ופליי לפינק פלויד?
-
sagi_ovadya
-
- חבר שרק התחיל

טוב אני מעדכן.
פשוט פיצוץ!!!!
לא האמנתי שהם ישמעו ככ טוב.
הם עשויים טוב ורואים שזה פשוט איכות. קטנים מאוד יחסים לקודמים שלו. צליל מדהים. אין מה לעשות הוופרים שלהם לא חזקים בכלל אבל עושים את העבודה נהדר!
לאן מתקדמים מפה? סאב? רסיבר? איך משדרגים באותה רמה שלא יהיה יקר?
פשוט פיצוץ!!!!
לא האמנתי שהם ישמעו ככ טוב.
הם עשויים טוב ורואים שזה פשוט איכות. קטנים מאוד יחסים לקודמים שלו. צליל מדהים. אין מה לעשות הוופרים שלהם לא חזקים בכלל אבל עושים את העבודה נהדר!
לאן מתקדמים מפה? סאב? רסיבר? איך משדרגים באותה רמה שלא יהיה יקר?
ה jbl b15 אצלי כבר כחודש. באמת נהדרים. היות והם יורדים רק עד 100 הרץ, הוספתי להם השבוע סאב אקטיבי מתוק שקניתי ביד 2. עכשיו יש לי באסים כמו שרציתי. כל העסק מונע אצלי על ידי רסיבר אונקיו 8211, שני ערוצים, שאני לא מוותר עליו... הסאב האקטיבי עם כניסות ויציאות hi level, כך שאני מחבר את סאב למגבר, ומוציא ממנו לרמקולים. התוצאה מעולה. לא פחות.