מארז זול (מאוד!) ל-HTPC
שלום לכולם.
חדש בתחום (ובאתר) ומעוניין לבנות מערכת HTPC נורמאלית (לא יקרה אבל טובה). חרשתי את הפורום לאורכו ולרוחבו ונתקלתי במארז השולחני הזה:http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2935
האם מישהו מכיר אותו/שמע עליו ויכול לספק פרטים. האם אפשר בכלל להשתמש בו כמארז לHTPC?
חדש בתחום (ובאתר) ומעוניין לבנות מערכת HTPC נורמאלית (לא יקרה אבל טובה). חרשתי את הפורום לאורכו ולרוחבו ונתקלתי במארז השולחני הזה:http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2935
האם מישהו מכיר אותו/שמע עליו ויכול לספק פרטים. האם אפשר בכלל להשתמש בו כמארז לHTPC?
ברוך הבא!
כעיקרון ניתן להשתמש בכל מארז כ-HTPC
יש מספר דברים שצריך לקחת בחשבון:
1. שקט! כדי שמארז יהיה שקט הוא צריך להוציא את החום בצורה יעילה ועם מאווררים שקטים/במהירות נמוכה - כדי שלא ירעישו.
2. צריך להיות מספיק גדול כדי להכיל את כל הרכיבים - מן הסתם...שזה כולל כרטיס לכידה וHD אחד ואפילו שניים.
3. אם המארז נמצא במקום גלוי בסלון/בחדר - אזי רצוי גם שיהיה אסטטי....
המארז שאתה מציג הוא מארז MATX בסיסי היחסית נאה וכמובן שאפשר להשתמש בו כ-HTPC. הבעיה היחידה אתו היא שהמאווררים הם 6 ס"מ ולכן ירעישו ובמהירות איטית לא יוציאו מספיק אויר (רצוי להחליפם) ואפילו לחתוך את הדופן המחוררת אליה הם צמודים כדי להגדיל את הוצאת האויר ולהקטין את הרעש. כמו כן וצריך לקחת בחשבון שמתאים לו לוח MATX ולא ATX מלא.
בהצלחה,
אורן.
כעיקרון ניתן להשתמש בכל מארז כ-HTPC
יש מספר דברים שצריך לקחת בחשבון:
1. שקט! כדי שמארז יהיה שקט הוא צריך להוציא את החום בצורה יעילה ועם מאווררים שקטים/במהירות נמוכה - כדי שלא ירעישו.
2. צריך להיות מספיק גדול כדי להכיל את כל הרכיבים - מן הסתם...שזה כולל כרטיס לכידה וHD אחד ואפילו שניים.
3. אם המארז נמצא במקום גלוי בסלון/בחדר - אזי רצוי גם שיהיה אסטטי....
המארז שאתה מציג הוא מארז MATX בסיסי היחסית נאה וכמובן שאפשר להשתמש בו כ-HTPC. הבעיה היחידה אתו היא שהמאווררים הם 6 ס"מ ולכן ירעישו ובמהירות איטית לא יוציאו מספיק אויר (רצוי להחליפם) ואפילו לחתוך את הדופן המחוררת אליה הם צמודים כדי להגדיל את הוצאת האויר ולהקטין את הרעש. כמו כן וצריך לקחת בחשבון שמתאים לו לוח MATX ולא ATX מלא.
בהצלחה,
אורן.
כדאי לבדוק שניתן גם להחליף את הספק
לא הייתי הולך על המארז הזה. בנוסף למה שנכתב שכבר נכתב כאן, כדאי לקחת בחשבון שגם הספק הוא ג'נרי ולכך שתי משמעויות, הוא לא בהכרח יהיה שקט (וזה הרי לא מתאים למחשב בסלון) והוא גם יהיה באיכות נמוכה. אפילו במודעה עצמה כתוב שמדובר בספק 450W 200W - מה הכוונה? שעל הנייר הוא 450W אבל בפועל, בגלל חוסר יעילות מוציא רק 200W.
אפשר כמובן להחליף ספק, אבל זה כבר הופך את כל עניין קניית המארז ללא משתלם.
אם אתה מחפש מארז זול, אבל עדיין מספיק איכותי ושקט חפש מארזים של HEC (שיש שקוראים להם CompuCase). אמנם קצת יותר יקר (בסביבות 300 ש"ח) אבל קפיצה בכמה מדרגות איכות.
אפשר כמובן להחליף ספק, אבל זה כבר הופך את כל עניין קניית המארז ללא משתלם.
אם אתה מחפש מארז זול, אבל עדיין מספיק איכותי ושקט חפש מארזים של HEC (שיש שקוראים להם CompuCase). אמנם קצת יותר יקר (בסביבות 300 ש"ח) אבל קפיצה בכמה מדרגות איכות.
הנה הצעה אפשרית
בהמשך להודעה הקודמת שלי, הנה קישור למארז אפשרי של CompuCase
http://www.lamir.co.il/product.asp?product=12128
קח בחשבון שגם כאן מדובר במארז Micro-ATX (אם כי זה לא בהכרח דבר רע, השאלה היא איזה לוח אם אתה רוצה לשים שם).
http://www.lamir.co.il/product.asp?product=12128
קח בחשבון שגם כאן מדובר במארז Micro-ATX (אם כי זה לא בהכרח דבר רע, השאלה היא איזה לוח אם אתה רוצה לשים שם).
באופן כללי בהחלט נכון יותר לומר שמאווררים גדולים יותר אמורים להיות שקטים יותר, כי הם יכולים להסתובב לאט יותר ועדיין לדחוף את אותה כמות אוויר בהשוואה למאוורר קטן יותר.oshapir כתב:ברוך הבא!![]()
הבעיה היחידה אתו היא שהמאווררים הם 6 ס"מ ולכן ירעישו ובמהירות איטית לא יוציאו מספיק אויר (רצוי להחליפם) ואפילו לחתוך את הדופן המחוררת אליה הם צמודים כדי להגדיל את הוצאת האויר ולהקטין את הרעש.
בהצלחה,
אורן....
אולם זה לא תמיד נכון, זו הרי גם שאלה של איכות, לא?
יש לי שני מחשבי HTPC בבית (חולני, לא?), אחד מהם מבוסס מארז Ahanix D.Vine 5 והשני Thermaltake Mozart, בשני המקרים יש מאווררי 60 מ"מ מאחורה והם שקטים להפליא. אם כבר, הבעיה העיקרית לדעתי במאווררי 60 מ"מ שקשה להשיג אותם במידה והמקוריים התקלקלו.
קודם כל תודה לכל המגיבים
טוב לדעת שיש כל כך הרבה אנשים שמתעסקים עם הדברים החשובים בחיים.
שנית, אני בכל מקרה מתכוון לקנות לוח אם מיקרו ( Asus M2A-VM ), אבל נראה לי שבאמת כדאי להשקיע ולקנות מארז נורמאלי. לפי ההמלצות פה נראה לי מתאים הלוח זה- Antec NSK2400EC
הוא גם מגיע עם ספק יותר איכות, ככה שזה ישתלם.
טוב לדעת שיש כל כך הרבה אנשים שמתעסקים עם הדברים החשובים בחיים.
שנית, אני בכל מקרה מתכוון לקנות לוח אם מיקרו ( Asus M2A-VM ), אבל נראה לי שבאמת כדאי להשקיע ולקנות מארז נורמאלי. לפי ההמלצות פה נראה לי מתאים הלוח זה- Antec NSK2400EC
הוא גם מגיע עם ספק יותר איכות, ככה שזה ישתלם.