מארז זול (מאוד!) ל-HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
edieinav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
חדש בתחום (ובאתר) ומעוניין לבנות מערכת HTPC נורמאלית (לא יקרה אבל טובה). חרשתי את הפורום לאורכו ולרוחבו ונתקלתי במארז השולחני הזה:http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2935
האם מישהו מכיר אותו/שמע עליו ויכול לספק פרטים. האם אפשר בכלל להשתמש בו כמארז לHTPC?

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא! (Y)

כעיקרון ניתן להשתמש בכל מארז כ-HTPC :D
יש מספר דברים שצריך לקחת בחשבון:
1. שקט! כדי שמארז יהיה שקט הוא צריך להוציא את החום בצורה יעילה ועם מאווררים שקטים/במהירות נמוכה - כדי שלא ירעישו.
2. צריך להיות מספיק גדול כדי להכיל את כל הרכיבים - מן הסתם...שזה כולל כרטיס לכידה וHD אחד ואפילו שניים.
3. אם המארז נמצא במקום גלוי בסלון/בחדר - אזי רצוי גם שיהיה אסטטי.... :)

המארז שאתה מציג הוא מארז MATX בסיסי היחסית נאה וכמובן שאפשר להשתמש בו כ-HTPC. הבעיה היחידה אתו היא שהמאווררים הם 6 ס"מ ולכן ירעישו ובמהירות איטית לא יוציאו מספיק אויר (רצוי להחליפם) ואפילו לחתוך את הדופן המחוררת אליה הם צמודים כדי להגדיל את הוצאת האויר ולהקטין את הרעש. כמו כן וצריך לקחת בחשבון שמתאים לו לוח MATX ולא ATX מלא.

בהצלחה,
אורן.

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

כדאי לבדוק שניתן גם להחליף את הספק

שליחה #3 

לא הייתי הולך על המארז הזה. בנוסף למה שנכתב שכבר נכתב כאן, כדאי לקחת בחשבון שגם הספק הוא ג'נרי ולכך שתי משמעויות, הוא לא בהכרח יהיה שקט (וזה הרי לא מתאים למחשב בסלון) והוא גם יהיה באיכות נמוכה. אפילו במודעה עצמה כתוב שמדובר בספק 450W 200W - מה הכוונה? שעל הנייר הוא 450W אבל בפועל, בגלל חוסר יעילות מוציא רק 200W.

אפשר כמובן להחליף ספק, אבל זה כבר הופך את כל עניין קניית המארז ללא משתלם.

אם אתה מחפש מארז זול, אבל עדיין מספיק איכותי ושקט חפש מארזים של HEC (שיש שקוראים להם CompuCase). אמנם קצת יותר יקר (בסביבות 300 ש"ח) אבל קפיצה בכמה מדרגות איכות.

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הנה הצעה אפשרית

שליחה #4 

בהמשך להודעה הקודמת שלי, הנה קישור למארז אפשרי של CompuCase
http://www.lamir.co.il/product.asp?product=12128

קח בחשבון שגם כאן מדובר במארז Micro-ATX (אם כי זה לא בהכרח דבר רע, השאלה היא איזה לוח אם אתה רוצה לשים שם).

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

oshapir כתב:ברוך הבא! (Y)

הבעיה היחידה אתו היא שהמאווררים הם 6 ס"מ ולכן ירעישו ובמהירות איטית לא יוציאו מספיק אויר (רצוי להחליפם) ואפילו לחתוך את הדופן המחוררת אליה הם צמודים כדי להגדיל את הוצאת האויר ולהקטין את הרעש.
בהצלחה,
אורן.
...
באופן כללי בהחלט נכון יותר לומר שמאווררים גדולים יותר אמורים להיות שקטים יותר, כי הם יכולים להסתובב לאט יותר ועדיין לדחוף את אותה כמות אוויר בהשוואה למאוורר קטן יותר.

אולם זה לא תמיד נכון, זו הרי גם שאלה של איכות, לא?
יש לי שני מחשבי HTPC בבית (חולני, לא?), אחד מהם מבוסס מארז Ahanix D.Vine 5 והשני Thermaltake Mozart, בשני המקרים יש מאווררי 60 מ"מ מאחורה והם שקטים להפליא. אם כבר, הבעיה העיקרית לדעתי במאווררי 60 מ"מ שקשה להשיג אותם במידה והמקוריים התקלקלו.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

ולכן רשמתי שרצוי להחליפם...כמובן לשקטים יותר...
ואל תדאג...לי יש שלשה מחשבים יעודיים כ-HTPC .

אורן.

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שלושה?

שליחה #7 

שלושה? בשביל מה? אתה חייב לספר!

במקרה שלי מדובר ב-2 מחשבים שמחוברים ל-3 טלוויזיות ועוד מחשב אחד לעבודה (+ הורדות :lol: ) אבל 3 מחשבי HTPC, זה כבר המון בטריות לשלטים, לא? :lol:

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

שרת HTPC מחבר ל-3 ממירים + DVB-S - הקלטות בלבד - ללא צפייה,
שלשה מחשבי HTPC לצפייה (סלון, ח. שינה, ח. ילדים)
מחשב עבודה - שבו כמובן אני צופה במסך השני...

ושלשה שלטי מיקרוסופט...והרבה סוללות!

אורן.

edieinav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה #9 

קודם כל תודה לכל המגיבים
טוב לדעת שיש כל כך הרבה אנשים שמתעסקים עם הדברים החשובים בחיים.
שנית, אני בכל מקרה מתכוון לקנות לוח אם מיקרו ( Asus M2A-VM ), אבל נראה לי שבאמת כדאי להשקיע ולקנות מארז נורמאלי. לפי ההמלצות פה נראה לי מתאים הלוח זה- Antec NSK2400EC
הוא גם מגיע עם ספק יותר איכות, ככה שזה ישתלם.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”