מכירת החיסול של דואר ישראל - לא לפספס

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #1 

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

ראיתי, מדהים

freesoul28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

מקומם ומרתיח

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

לא יאומן! :x

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

אפשר תקציר למה שמתואר שם בוידאו?
אצלי זה נכשל לנגן - כל מה שאני מקבל זה פרסומת אחרי פרסומת אחרי פרסומת (כל אחת של חצי דקה שאי אפשר להעביר) בלופ אינסופי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

מכירה פומבית של דברי דואר ש-"לא נדרשו"
הקונים הם לרוב עובדי הדואר עצמם

ואני חשבתי שמחזירים לשולח

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #7 

צפוי לא?

עלות ייצור, עלות קנייה, עלות משלוח. כל זה במתנה כשלוקחים ממישהו אחר.
איך אמזון ואתרי המכירות הגדולים יכולים לשתוק על זה

איפה קונים שם?
אולי זו המכירה הכי משתלמת כרגע...
אולי אחד הרסיברים של חבר בפורום נתקע שם 8O

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #8 

תאמת, לפי הכותרת המוגזמת הייתי די בטוח שמדובר על פייק ניוז ודי צדקתי.

בסוף הסרטון יש תגובה של דואר ישראל שאומרת שמדובר על פריטים שנמצאים אצלהם 18 חודשים ואי אפשר למצוא את הנמען או להחזיר לשולח.
אז הגיוני שבמצב כזה יעשו מכירה של המוצרים.
אל תשכחו שיש ביטוח לקונים בדמות פייפאל הגנה של אלי וחברות האשראי ולמוכר/שולח שיכול לתבוע את חברת הדואר, ככה שאני בטוח שדואר ישראל משלם לא מעט על כל החבילות שהוא מאבד...
מצד שני, גם לא הגיוני שעובדי הדואר יכולים לרכוש את המוצרים (מה שמתמרץ אותם לאבד חבילה שמוצאת חן בעיניהם). כמו שעובדים של מפעל הפיס לא יכולים להשתתף בהגרלות שלהם...

אגב, ממה שראיתי בסרטון, מכרו שם אקסבוקס (הם אומרים 4, כנראה מדובר על one) ב1,600 ש"ח מחיר ממש לא אטרקטיבי...

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

הקרנף,
1. אמרו בפירוש שחלק גדול מהרוכשים הינם עובדי הדואר. כאשר זוהי נורמה מקובלת, הגיוני לחשוב שיש עוד חבילות שנעלמות\נמכרות הרבה לפני שהן מגיעות לשולחן המכירות.
2. ה- XBOX היה ביחד עם עוד מוצרים במחיר הזה ותמיד ייתכן שהמחיר נופח על ידי הכרוז כי זה לא היה עובד של הדואר שמבצע את הרכישה.
3. עם אמינות הדואר שכולנו התנסנו איתה, קשה להאמין שנעשה נסיון אמיתי לאתר את בעלי החבילות, במיוחד אם החבילות מכילות תוכן יקר ערך.
4. תהיה בטוח שלא כולם מודעים להגנות על רכישות מכוונות ולכן בהרבה מקרים הן לא מופעלות.
5. אם כבר, זה לא "פייק ניוז", אלא "קליק בייט".

מסכים שהתחקיר ברמה נמוכה.

אגב, תחשבו על הרעיון שזה לא בעצם תחקיר על התופעה המכוערת הזאת של רשות הדואר, אלא שיווק ויראלי בתחפושת של תחקיר למכירה הפומבית הבאה, כי מי מאיתנו לא ירצה להיות נוכח בכזה אירוע :)

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@ziv_r

פייק ניוז אולי היה קצת מוגזם, אבל הוא בכלל לא כוון אליך אלא על הכתבה עצמה, שראיתי כבר מספר קישורים אליה בפייסבוק.
בגדול, לפי הכותרות, היה נראה שמדובר על חבילה שאחרי יומיים שנאבדה, מוצאת את דרכה למכירה פומבית וברור שזה לא המצב.

מדובר על חבילות ששוכבות הרבה מאוד זמן בדואר (לפחות שנה וחצי לטענת הדואר) כשהנמען לא נמצא ואי אפשר לשלוח בחזרה לשולח. כמה חבילות יקרות כאלו יש? כמה חבילות יקרות בכלל נשלוח דרך הדואר ולא דרך חברות השילוח UPS DHL וכדומה?
המוצרים היחידים היקרים שאני מניח שאפשר היה למצוא שם הם סמארטפונים שאנשים ניסו לשלוח מתחת לראדר של המכס (בתקופה שלפני ביטול מס הקנייה) ונשלחו ללא מספר מעקב ו/או בשילוח זול ואז זה סיכון שאנשים לקחו מתוך מטרה לעקוץ את המערכת.

מה הסיכוי שלא היה ניתן למצוא את הנמען וגם לא לשלוח בחזרה למוכר/שולח? היו פה בפורום לא מעט סיפורים שאנשים אמרו שלא הגיעה אליהם הודעה שהחבילה הגיעה ולכן המוצר נשלח חזרה.
אם מדובר על חברות גדולות כמו אמזון תמיד הם יכולים לקבל בחזרה את המוצר, אני מניח שזה דופק בעיקר עסקים קטנים שמתעסקים בדרופשיפינג או אנשים פרטיים.

לגבי האנשים שנדפקים מזה (בין אם שלחו מוצר בכוחות עצמם או שלא מודעים להגנות), אם אתם מתעסקים במשהו שאתם לא מבינים בו ולא טורחים להתייעץ עם אנשים שכן מבינים, חברים, משפחה או בפורומים, זה בעיה שלהם...

מה שכן מטריד זה שעובדי הדואר משתתפים במכירה ואכן אמרתי שזה הזוי.

מצד שני, קצת קשה לי לקבל את הטענה הקונספירטיבית משהו שמראש לא נעשה ניסיון אמיתי למצוא את הנמען, כי עובד דואר שם את העין שלו על מוצר. יש כל כך הרבה גורמים בשרשרת, שלבנות על זה שהמוצר יחכה לאותו עובד שנה וחצי נשמע קצת מופרך.
אם אני הייתי עובד דואר מושחת, היה לי הרבה יותר קל להעלים פשוט את החבילה ברגע ששמתי עליה עין עוד לפני שהיא נכנסת למערכת.
אין לי שום ידע באיזה דרכים הדואר מגן עלינו מפני מושחתים כאלו, הפתרון העיקרי בעיני הוא שקיפות גבוה יותר של התהליכים שהחבילה עוברת מרגע שהיא נכנסת לישראל.
כיום, מרגע שחבילה נכנסת לישראל היא בתוך חור שחור. גם חבילות עם מספר מעקב אין ממש עדכון לגביהם מלבד כשהחבילה מגיעה לסניף וחבל שכך...

seri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 493
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

בושה וחרפה

שליחה #11 

אני לא אתפלא אם כבר יש חבילות שמרגע שהם נוחתות הם כבר "מסומנות" ומיועדות למכירה הפומבית.

איפה ההגינות של הדואר ?

BANDIT
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 373
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #12 

מכשיר סלולרי שלי הגיע למרכז הסחר המקוון ובאותו יום, לאחר מספר שעות, נעלם מהמעקב...ובדואר "לא הצליחו" לאתר את החבילה - עכשיו הכל מובן...המכשיר אותר ע"י בעלי העניין...

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #13 

בדיוק כשחושבים שאין עוד לאן להתדרדר דואר ישראל דואג להמשיך ולהפתיע (או שלא)

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #14 

אני מקווה שמי שדואג ליחסי הציבור של הדואר שם לב לכתבה זו.
כי זה נראה רע מאוד.
איך בשנת 2017 לא מצליחים לאתר נמען? אני מקווה שהם מודעים לרשתות החברתיות וכו'.

הם טוענים שבגלל שהם חברה ממשלתית, הם לא רשאים לתרום את החבילות. מעניין אם זה נכון.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

אני חושב שאנחנו לא צריכים בכלל להתפלא, די הגיוני ההתנהגות הזאת של דואר ישראל כשחושבים על זה. מעבר לזה, העובדה שהם מקבלים רק מזומן עוד יותר מחשידה ופתח לחוסר אמינות.
התחקיר הבא על חבילות שלא נדרשו מ- UPS\TNT\DHL...?

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #16 

לפחות שיאסרו על עובדי דואר ובני משפחותיהם להשתתף (כמו בלוטו).

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #17 

מה זה "אי אפשר לשלוח חזרה לשולח" בדיוק? מחיר משלוח מכתב\חבילה כולל בתוכו את עלות ההחזרה לשולח במקרה שהנמען לא נמצא\סירב לקבלו! לא מספיק שהם לא עושים את זה אז הם גם מרוויחים מהצפצוף שלהם על החוק? זו עבירה פלילית בלא מעט מדינות לגנוב דברי דואר.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #18 

האמת שחבל שהכתב לא קנה את אחת החבילות. כך היה אפשר לנסות לאתר את הנמען ולהוכיח לדואר שזה אפשרי.
המכירות הקודמות היו ביולי השנה ובדצמבר 2016, כך שסביר להניח שהמכירה הבאה תהיה ביולי 2018.
https://www.israelpost.co.il/mihrazim.n ... y?OpenForm

elan22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #19 

הקרנף כתב:
בסוף הסרטון יש תגובה של דואר ישראל שאומרת שמדובר על פריטים שנמצאים אצלהם 18 חודשים ואי אפשר למצוא את הנמען או להחזיר לשולח.
אז הגיוני שבמצב כזה יעשו מכירה של המוצרים.
...
·
ממש... אתה רוצה להגיד שבנאדם שהזמין אקסבוקס ולא קיבל אותו פשוט ויתר ואמר "יום אסל יום בסל"??
מן הסתם נפתחה תלונה וחקירה על דואר שנעלם וכמה קשה כבר לעשות הצלבות בין "היי יש לי כאן אקסבוקס" ל"הנה מישהו שמתלונן שנעלם לו אקסבוקס"?
זאת הקטנת ראש סטנדרטית של דואר ישראל שלא באמת מתעניין בלקוחות שלו - הם רק עושים לו כאב ראש...

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

@elan22

מסכים שלפעמים מדובר כנראה על הקטנת ראש, אבל אל תשכח שעם כל זה שאנחנו מדינה קטנה, חיים פה מעל 8 מליון אנשים ויש מליוני חבילות שמגיעות לארץ בחודש.
רק אני הזמנתי בחודש האחרון מעל 10 חבילות...

חוץ מזה, מעבר לסרבול לבירוקרטיה לאדישות ולטמטום של עובדי הדואר, יש גם מקרים שבהם נעשות טעויות (אני לדוגמא שנה שעברה בבלאק פריידי שלחתי מוצר לכתובת לא נכונה בארה"ב ולמרות שראיתי את זה ישר אחרי ההזמנה וביקשתי לבטל, האתר שלח בכל זאת לכתובת ההיא, מה עלה בגורל החבילה אין לי שמץ של מושג).

יכול להיות שנרשמה כתובת לא נכונה, או שם לא נכון (פעם שלחו לי מכתב עם שיבוש של השם שלי ושל אבא שלי ביחד) או מספר נייד לא נכון (ואז הלקוח לא מקבל התראה) ועוד אלף ואחד מקרים אחרים.
במקרים כאלו, אחרי שעוברת שנה וחצי, האופציה של הדואר היא כנראה או להשמיד את המוצרים או למכור אותם (וככה לכסות על עלויות האחסון היקרות).

אגב, אני יכול לקבל את זה שפעם ב50 חבילות בערך יאבדו אחת, בכל זאת מדובר על מערכת מאוד גדולה ומסורבלת ואין מה לעשות, טעויות אנוש קורות (כל עוד מדובר על טעות ולא על זדון/שחיתות של עובדים) ולכן יש ביטוח.
כל החבילות שהזמנתי עד היום הגיעו אלי מלבד 2 חבילות קטנות שעלו כמה דולרים וגם עליהם קיבלתי החזר...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”