פיצול אות וידאו/אודיו

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מחפש פתרון לפיצול האות מהסטרימר, כך שהוידאו יוזרם ישירות לטל ב 4K והאודיו יתקבל מהרסיבר, שאינו תומך ב 4K.
החלופות הן או לחבר את הסטימר ישירות ל B6 ולוותר על dts-hd או לחבר אותו לרסיבר ולהגדיר אותו על 1080 וליהנות מהסאונד והטל תבצע את העיבוד.
הבעיה היא שאז אני לא מקבל hdr כמובן ולא מנצל את יכולות הסטימר.
האם ספליטר יעשה את העבודה (לפחות כזה עם edid) או שבכל מקרה האות שיתקבל "מונחת" לרזולוציה הנמוכה ביותר?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

@yanivb6
·
לא שמעתי עדיין על מפצלים שיכולים לעשות את מה שאתה רוצה (לא אומר שהם לא קיימים, אבל לא שמעתי על כאלה). ממה שידוע לי, גם עם מפצל, אתה תקבל את הרזולוציה\יכולת הנמוכה מבין שני המכשירים שתחבר אליו.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #3 

כל מחלצי האודיו שאני מכיר לHDMI, גם אלו שיודעים לעבוד עם 4K, מוציאים את הסאונד בSPDIF או סטריאו אנלוגי ככה שדרך מוצר כזה לא תקבל DTS-HD. אם תצליח למצוא מוצר שמחלץ את האודיו לHDMI במקום לSPDIF אולי אפשר יהיה להעביר עליו את הפסקול המלא.

שאלה - מה קורה כשאתה מנסה להכניס סינגל 4K לרסיבר, אתה מקבל סאונד או שהכניסה לא מגיבה בכלל?
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

robocop, האמת שלא ניסיתי..יכולהיות ששווה לעשות טסט קטן ולראות מה ייצא:
לחבר את הסטרימר לטל' כשהוא על 4K, לשים סרט וללחוץ PAUSE.
אח"כ לחבר את הכבל לרסיבר, ללחוץ PLAY. ולבדוק אם מתקבל סאונד. (מן הסתם גם אם כן, לא תהיה תמונה בטל').
עד כמה שאני יודע, הספליטר ייתן את הסיגנל הנמוך יותר במקום לכל מקור את הסיגנל שלו. השאלה היא מה עם מוצר כזה נניח? יכול לעבוד?
מהתיאור שלו עושה רושם שה EDID יודע להתאים עצמו אוט' בהתאם ל OUTPUT הן מבחינת הוידאו והן מבחינת האודיו (כשכמובן יש תמיכה בכל הפורמטים האפשריים).

https://www.amazon.co.uk/HDMI-Splitter- ... d+splitter

תיאור המוצר בקצרה:
【Ture HDMI 2.0 with 2 Outputs】Distributes one HDMI signal to two HD TV/displays simultaneously with resolution of 4K@60Hz (4:4:4) HDR10 18G; Compatible with devices such as ps4 pro, xbox one s, Roku 4, Apple TV, cable box, Blu-ray player and more. Perfect for gamers and designers for work and pleasure.
【HDCP 2.2 and Excellent Audio 】 Supports HDMI 2.0 /1.4 and HDCP 2.2/1.4, Dolby Atmos, DTS: X, DTS-HD Master Audio, PCM7.1, Dolby TrueHD.Resolution up to 4K@60Hz (4:4:4) 8bit
【Mix EDID】Built-in Advanced Mix EDID Chip, when connected to two Monitors Simultaneously, the Splitter can Compare different EDIDs and Output a Corresponding Video Resolution and Audio Channel. Besides, Support manual EDID (DIP) to choose the resolution you need.
I dont wanna get Daewoo on my hands..

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני לא בטוח שהבדיקה הזו נכונה כי לפי מה שאני מכיר, בתקשורת דיגיטלית אין משמעות לאיזה סיגנל עבר לפני כן. הסיגנל תלוי בhandshake הנוכחי.

בכל מקרה, אם תגלה שהרסיבר מסוגל להתעלם מהוידאו ולהשתמש רק באודיו, הרווחת.
במצב כזה כל מה שתצטרך זה מפצל 1:2 שתומך ב4K מלא, יציאה אחת לטלוויזיה ויציאה שניה לרסיבר.

yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אם הסיגנל תלוי בhandshake הנוכחי והוא עובד מול שני מכשירים זה אומר שיש כאן עקרון הקדימות? כלומר שהוא ייתפס על 1080 במקום על 4K (בהנחה וה EDID לא יעשה בעיות)?
ממה שקראתי, כל עוד הוא לא במצב של COPY אלא MIX זה אמור לעבוד..
הייתי בטוח שיש כאן לא מעט אנשים עם בעיה דומה..:?
I dont wanna get Daewoo on my hands..

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לא סגור על כל זה. רק יודע שכשאתה מנתק מכשיר x ומחבר מכשיר y ההנדשייק קורה מחדש.

בנוגע לאנשים עם אותה בעיה, יש לי פרוססור בן חמש והוא יודע מה לעשות עם 4k + נראה לי שעם שגעת האמאזון פה בפורום, כל מי שאכפת לו מהנושא כבר שדרג מזמן רסיבר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46379
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #8 

הכי פשוט להכפיל את סיגנל ה- HDMI, מיותר לפצל. שה- TV יהיה על 0 ווליום.

הנה פתרון זול:
https://www.amazon.com/CNE86960-HDMI-Sp ... B0015YRMXI

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”