מתכנן דירה חדשה - איך בוחרים בקר מרכזי?
האם חייבים בקר או שאפשר לתת לגוגל הום את כל השליטה?
האם מספיק שהבקר יהיה מחברה טובה ותומך Z-Wave?
אני מאוד מאמין ברכישה של פרוטוקולים סטנדרטיים. לא רוצה להיות כבול למשפחת מוצרים מאוד ספציפית, בטח לא לאורך שנים.
הצרכים יהיו סטנדרטיים:
שליטה על התאורה, כולל דימר
שליטה על תריסים, אם אפשר אז כולל מצבי ביניים
שליטה על מיזוג ודוד מים
אולי שימוש ברמקול ותאורה כשעונים מעוררים
לא חושב שאחבר את הטלויזיה, סטרימר ורסיבר
איך מתחילים?
האם מספיק שהבקר יהיה מחברה טובה ותומך Z-Wave?
אני מאוד מאמין ברכישה של פרוטוקולים סטנדרטיים. לא רוצה להיות כבול למשפחת מוצרים מאוד ספציפית, בטח לא לאורך שנים.
הצרכים יהיו סטנדרטיים:
שליטה על התאורה, כולל דימר
שליטה על תריסים, אם אפשר אז כולל מצבי ביניים
שליטה על מיזוג ודוד מים
אולי שימוש ברמקול ותאורה כשעונים מעוררים
לא חושב שאחבר את הטלויזיה, סטרימר ורסיבר
איך מתחילים?
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
@nangel
·
באם אתה מתכוון לרכוש בקר Z-Wave מומלץ לבצע את ההחלטה קרוב למועד הרכישה, אני מתאר לעצמי שייקח לפחות שנה מהתכנון עד לרגע ההתקנה עד אז המחירים יירדו קצת ואולי יצאו דגמים חדשים ומהירים יותר.
הערה מניסיון, גם אני החלתי עם אורות ותריסים והגעתי מאד רחוק כשהבנתי את האפשרויות....
·
באם אתה מתכוון לרכוש בקר Z-Wave מומלץ לבצע את ההחלטה קרוב למועד הרכישה, אני מתאר לעצמי שייקח לפחות שנה מהתכנון עד לרגע ההתקנה עד אז המחירים יירדו קצת ואולי יצאו דגמים חדשים ומהירים יותר.
הערה מניסיון, גם אני החלתי עם אורות ותריסים והגעתי מאד רחוק כשהבנתי את האפשרויות....
@nangel
לפני שאתה בוחר בקר, אם אתה בשלב התכנון, הרבה יותר חשוב להתאים את תוכנית החשמל והתאורה למערכת שאתה רוצה לבנות
ולכן יותר חשוב להחליט איך אתה רוצה לשלוט על התאורה? איך על הדוד? איך על המיזוג?
באיזו טכנולוגיה, באילו אביזרי קצה (מפסקים, מודולים וכו)
לצורך העניין אני החלטתי שאני לא רוצה מודולים לתאורה, חיפשתי ומצאתי מפסקי טאץ' ZWAVE דומים ל MCO
יש כאלה גם WIFI וגם RF ולאו דווקא ZWAVE
אתה צריך לעשות קצת שיעורי בית בשביל להבין כמה רחוק אתה רוצה לקחת את זה, כמה מסוגלות יש לך להתעסק עם זה וכו'
אבל הכי חשוב זה להכניס לתוכנית החשמל את ההכנות מספיק בזמן
אצלי בסוף הלכתי על VERA PLUS עם מפסקי התאורה החכמים, מודולי fibaro לתריסים, מפסק דוד secure321
לגבי מיזוג כרגע עוד לא החלטתי אבל יהיה פתרון IR כלשהו עד שתהיה אופציה יותר טובה (ותוך שנה בערך תהיה)
לפני שאתה בוחר בקר, אם אתה בשלב התכנון, הרבה יותר חשוב להתאים את תוכנית החשמל והתאורה למערכת שאתה רוצה לבנות
ולכן יותר חשוב להחליט איך אתה רוצה לשלוט על התאורה? איך על הדוד? איך על המיזוג?
באיזו טכנולוגיה, באילו אביזרי קצה (מפסקים, מודולים וכו)
לצורך העניין אני החלטתי שאני לא רוצה מודולים לתאורה, חיפשתי ומצאתי מפסקי טאץ' ZWAVE דומים ל MCO
יש כאלה גם WIFI וגם RF ולאו דווקא ZWAVE
אתה צריך לעשות קצת שיעורי בית בשביל להבין כמה רחוק אתה רוצה לקחת את זה, כמה מסוגלות יש לך להתעסק עם זה וכו'
אבל הכי חשוב זה להכניס לתוכנית החשמל את ההכנות מספיק בזמן
אצלי בסוף הלכתי על VERA PLUS עם מפסקי התאורה החכמים, מודולי fibaro לתריסים, מפסק דוד secure321
לגבי מיזוג כרגע עוד לא החלטתי אבל יהיה פתרון IR כלשהו עד שתהיה אופציה יותר טובה (ותוך שנה בערך תהיה)
@benza
· הבניין בבניה כך שיש לי עוד חצי-שנה לסיים את התכניות ואח"כ לפחות חצי-שנה עד בחירת המפסקים.
בשלב ראשון אני מבין שצריך לוודא חוט נייטרלי לכל מפסק ושקע. זה עיקר התשתית שצריך מראש? יש משהו נוסף?
ברור שאח"כ צריך לבחור בקר, מפסקים, אולי בקרים ושקעים.
· הבניין בבניה כך שיש לי עוד חצי-שנה לסיים את התכניות ואח"כ לפחות חצי-שנה עד בחירת המפסקים.
בשלב ראשון אני מבין שצריך לוודא חוט נייטרלי לכל מפסק ושקע. זה עיקר התשתית שצריך מראש? יש משהו נוסף?
ברור שאח"כ צריך לבחור בקר, מפסקים, אולי בקרים ושקעים.
- Grappa
- חבר ותיק

@nangel
·
2 כללים פשוטים כדי להבטיח לך חופש פעולה בהחלטות עתידיות:
·
- ודא שבכל קופסת חשמל, חיבור נורה ובכל נקודת מפסק יש פאזה ואפס.
- תשתמש בקופסאות עמוקות (7 ס"מ ירוקות) בכל נקודות השקעים, המפסקים וקופסאות החיבור.
אולי גם הכנות עבור שליטה על דוד?Grappa כתב:@nangel
·
- ודא שבכל קופסת חשמל, חיבור נורה ובכל נקודת מפסק יש פאזה ואפס.
- תשתמש בקופסאות עמוקות (7 ס"מ ירוקות) בכל נקודות השקעים, המפסקים וקופסאות החיבור.
...
(מקום עבור הוספת מגען למתג הדוד, או לחילופין השחלת התשתית הנדרשת, לטובת מיקום המגען בארון החשמל)
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
- Grappa
- חבר ותיק

@cafri
·
צודק
אני כבר שנים עם מחמם מים בגז וואין לי מודעות לסיפור של הדוד
ההמלצה שלי היא להעביר את החיבור לדוד ישרות ללוח החשמל כולל מגען מתאים בלוח, בנוסף לפרוס מהלוח כ 2 מוליכים לנקודת הפעלה של הדוד כולל פאזה ואפס.
אפשר גם להכין צינור נוסף לדוד מהלוח עבור חישן טמפרטורה בתוך הדוד.
·
צודק
אני כבר שנים עם מחמם מים בגז וואין לי מודעות לסיפור של הדוד
ההמלצה שלי היא להעביר את החיבור לדוד ישרות ללוח החשמל כולל מגען מתאים בלוח, בנוסף לפרוס מהלוח כ 2 מוליכים לנקודת הפעלה של הדוד כולל פאזה ואפס.
אפשר גם להכין צינור נוסף לדוד מהלוח עבור חישן טמפרטורה בתוך הדוד.
@nangel
לגבי הדוד, מחזק את ההצעות, אני מיקמתי את המגען בלוח ואת המפסק גם ממש קרוב ללוח, חסך צנרת מיותרת
לגבי קופסאות ומפסקים,דבר ראשון מיקמתי בכל חדר קופסאת חיבורים גדולה בשביל מודולים ושאר ירקות
אתה צריך לקחת בחשבון שבחירת המפסק היא חשובה בשלב הזה מכיוון שהיא משפיעה על בחירת הקופסאות ואופן ההתקנה שלהן
יש מפסקים שלא מתאימים בכלל לקופסאות 3-4 מקום לגוויס, כאלה שמתאימים אבל הקופסא צריכה להיות במאונך ולא במאוזן
יש מפסקים שתצטרך לקנות בשבילם קופסאות 86 שאין בארץ וכאלה שמתאימים ל55 סטנדרטי
עוד החלטה שקיבלתי למשל, היא ויתור על מפסק מחליף בחדרי הילדות ושימוש ב"שלט רחוק" של NODON
למה? כי המפסקים יקרים, והשלטים זולים
לגבי הדוד, מחזק את ההצעות, אני מיקמתי את המגען בלוח ואת המפסק גם ממש קרוב ללוח, חסך צנרת מיותרת
לגבי קופסאות ומפסקים,דבר ראשון מיקמתי בכל חדר קופסאת חיבורים גדולה בשביל מודולים ושאר ירקות
אתה צריך לקחת בחשבון שבחירת המפסק היא חשובה בשלב הזה מכיוון שהיא משפיעה על בחירת הקופסאות ואופן ההתקנה שלהן
יש מפסקים שלא מתאימים בכלל לקופסאות 3-4 מקום לגוויס, כאלה שמתאימים אבל הקופסא צריכה להיות במאונך ולא במאוזן
יש מפסקים שתצטרך לקנות בשבילם קופסאות 86 שאין בארץ וכאלה שמתאימים ל55 סטנדרטי
עוד החלטה שקיבלתי למשל, היא ויתור על מפסק מחליף בחדרי הילדות ושימוש ב"שלט רחוק" של NODON
למה? כי המפסקים יקרים, והשלטים זולים
היי,
אני קורא את התגובות והן מאוד רלוונטיות גם אלי.
אני נמצא בתהליך של דירת קבלן כמו פות"ש.
אני כבר ביקשתי מהחשמלאי לוודא לי שיש בכל מתג קו 0.
האם נכון לבקש את זה גם לכל שקע?
אני עוד לא החלטתי איך אני רוצה לעבוד מבחינת מתגים.
האם לשנות את המתג עצמו או להתקין מאחוריו מודול.
אצלי כל המתגים והשקעים הם של גוויס. האם יש המלצה? מעבר לנראות.
תודה
אני קורא את התגובות והן מאוד רלוונטיות גם אלי.
אני נמצא בתהליך של דירת קבלן כמו פות"ש.
אני כבר ביקשתי מהחשמלאי לוודא לי שיש בכל מתג קו 0.
האם נכון לבקש את זה גם לכל שקע?
אני עוד לא החלטתי איך אני רוצה לעבוד מבחינת מתגים.
האם לשנות את המתג עצמו או להתקין מאחוריו מודול.
אצלי כל המתגים והשקעים הם של גוויס. האם יש המלצה? מעבר לנראות.
תודה
-
- ככה הקופסאות נראות אצלי כרגע
@tomermax
א. אתה לא הראשון שכותב לגבי הכנות של אפס בשקעים, אז רק לצורך ההבהרה, אין דבר כזה שקע בלי אפס, במפסקים אין אפס, ואם אתה רוצה למקם מודול במפסק או להשתמש במפסק חכם אז אתה צריך אפס במפסקים
ב. קח בחשבון שלמקם מודולים בקופסאות כאלו זה צפוף מאוד, אפשר לבקש קופסאות חיבורים בחדרים או במקומות מרכזיים ולמקם שם, או להחליף לקופסאות עמוקות יותר
א. אתה לא הראשון שכותב לגבי הכנות של אפס בשקעים, אז רק לצורך ההבהרה, אין דבר כזה שקע בלי אפס, במפסקים אין אפס, ואם אתה רוצה למקם מודול במפסק או להשתמש במפסק חכם אז אתה צריך אפס במפסקים
ב. קח בחשבון שלמקם מודולים בקופסאות כאלו זה צפוף מאוד, אפשר לבקש קופסאות חיבורים בחדרים או במקומות מרכזיים ולמקם שם, או להחליף לקופסאות עמוקות יותר