Ddns חינמי תחלופה ראויה ל ip חיצוני קבוע?
שלום אני משתמש עד עכשיו ב ip חיצוני קבוע למצלמות אבטחה השאלה שלי אם זה אפשרי להשתמש ב ddns חינמי בשביל תחלופה ל ip חיצוני קבוע (אמרו לי שזה לא מומלץ כי זה לא יציב ויכול לעשות בעיות למיניהם אשמח לחוות דעת מאנשים שמשתמשים ב ddns חינמי תודה.
- erire70
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- שם מלא: אדי רפאלוב
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
https://www.noip.com/
אני עובד איתם שנים.
יש אפשרות למנוי חינמי שמציק כל חודש לאישור, ויש אפשרות למנוי בתשלום.
אני עובד איתם שנים.
יש אפשרות למנוי חינמי שמציק כל חודש לאישור, ויש אפשרות למנוי בתשלום.
אני משתמש ב: https://ydns.io/
חינמי במלוא מובן המילה. אני לא נתקלתי בשום בעיה (אבל אני משתמש רק מידי פעם להתחברות מרחוק למחשבים אצלי ואצל ההורים).
חינמי במלוא מובן המילה. אני לא נתקלתי בשום בעיה (אבל אני משתמש רק מידי פעם להתחברות מרחוק למחשבים אצלי ואצל ההורים).
·אשמח הסבר טכני זריז על הפעולותerire70 כתב:https://www.noip.com/
אני עובד איתם שנים.
יש אפשרות למנוי חינמי שמציק כל חודש לאישור, ויש אפשרות למנוי בתשלום....
1 אני פותח חשבון שם
2 אני מגדיר ב dvr את השם משתמש הסיסמא והכתובת
3 אני פותח פורטים? ואם כן אלו פורטים?
4 להתקין קליינט על מחשב? אם כן אשמח למדריך קטן (כי זה לא נראה לי סתם להתקין תוכנה וזהו.)
5 סיום המצלמות עובדות?
@Lior18
·
אתה מבלבל דברים לא קשורים. ה-ddns סה"כ עושה את המיפוי משם שקל לזכור (נגיד abc.noip.com) לכתובת מספרית שיכולה להשתנות. אתה עדיין חייב IP חיצוני מהספק ואתה עדיין חייב לפתוח פורטים בצורה הרגילה (כלומר בראוטר ו/או בכל ציוד אחר שבין ה-dvr לאינטרנט).
מה שה-ddns נותן לך הוא שכאשר ה-ip שלך משתנה הוא מעדכן "אוטומטית" את המיפוי מה-domain שנרשמת בו. בשביל זה אתה צריך או להריץ client/script במחשב או אם הראוטר שלך תומך בזה הוא יכול לעדכן את ה-ddns בתדירות מסוימת. אני לא מכיר את noip ולא מכיר את הציוד שיש אצלך אז אני לא יכול לעזור עם זה אבל אמורים להיות הוראות באתר של noip.
כך בחשבון שעדיין יתכן ויעברו בין דקות לשעות עד שהמיפוי מתעדכן. ראשית בגלל שיתכן ויקח זמן לקלינט/סקירט שרץ במחשב/ראוטר לשם לב שהכתובת השתנתה ולעדכן את השרת. שנית, ויותר משמעותי, לוקח זמן לשינוי כזה לחלחל בשרתי ה-dns הגלובליים. אצלי ב-ydns מופיע TTL=60 שאני משער שזה אומר שיכולה לעבור עד שעה מהרגע ש-ydns קיבל עדכון ועד שהעדכון נכנס לתוקף.
לבסוף בשביל להבין שמה שאמרתי בפסקה האחרונה לא כזה נורא, היו לי סה"כ 5 החלפות IP ב-3 חודשים האחרונים ואני בטוח שלפחות 2 היו בגלל שאני עשיתי ריסט לציוד אצלי. כלומר ה-IP הלא קבוע שלי משתנה אולי פעם בחודש, כנראה פחות.
אם זה לא מקובל עליך אתה באמת צריך שירות של IP קבוע מהספק.
·
אתה מבלבל דברים לא קשורים. ה-ddns סה"כ עושה את המיפוי משם שקל לזכור (נגיד abc.noip.com) לכתובת מספרית שיכולה להשתנות. אתה עדיין חייב IP חיצוני מהספק ואתה עדיין חייב לפתוח פורטים בצורה הרגילה (כלומר בראוטר ו/או בכל ציוד אחר שבין ה-dvr לאינטרנט).
מה שה-ddns נותן לך הוא שכאשר ה-ip שלך משתנה הוא מעדכן "אוטומטית" את המיפוי מה-domain שנרשמת בו. בשביל זה אתה צריך או להריץ client/script במחשב או אם הראוטר שלך תומך בזה הוא יכול לעדכן את ה-ddns בתדירות מסוימת. אני לא מכיר את noip ולא מכיר את הציוד שיש אצלך אז אני לא יכול לעזור עם זה אבל אמורים להיות הוראות באתר של noip.
כך בחשבון שעדיין יתכן ויעברו בין דקות לשעות עד שהמיפוי מתעדכן. ראשית בגלל שיתכן ויקח זמן לקלינט/סקירט שרץ במחשב/ראוטר לשם לב שהכתובת השתנתה ולעדכן את השרת. שנית, ויותר משמעותי, לוקח זמן לשינוי כזה לחלחל בשרתי ה-dns הגלובליים. אצלי ב-ydns מופיע TTL=60 שאני משער שזה אומר שיכולה לעבור עד שעה מהרגע ש-ydns קיבל עדכון ועד שהעדכון נכנס לתוקף.
לבסוף בשביל להבין שמה שאמרתי בפסקה האחרונה לא כזה נורא, היו לי סה"כ 5 החלפות IP ב-3 חודשים האחרונים ואני בטוח שלפחות 2 היו בגלל שאני עשיתי ריסט לציוד אצלי. כלומר ה-IP הלא קבוע שלי משתנה אולי פעם בחודש, כנראה פחות.
אם זה לא מקובל עליך אתה באמת צריך שירות של IP קבוע מהספק.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
ל-NOIP יש קליינט כזה שמעדכן כל דקה או משהו כזה
ובנוסף במודם של הוט ניתן להזין NOIP וסיסמא והוא אמור לעדכן אוטומטית
הבעיה - ה-IP מתחלף כל כמה שניות (להבניתי יש איזה NAT בצד של הוט לפני שממש יוצאים החוצה), אז למעשה פשוט לא עובד....
מתישהו התייאשתי, אולי אנסה שוב
ובנוסף במודם של הוט ניתן להזין NOIP וסיסמא והוא אמור לעדכן אוטומטית
הבעיה - ה-IP מתחלף כל כמה שניות (להבניתי יש איזה NAT בצד של הוט לפני שממש יוצאים החוצה), אז למעשה פשוט לא עובד....
מתישהו התייאשתי, אולי אנסה שוב
nopip נפלאים, עובד איתם שנים- אבל בגרסה החינמתי צריך פעם בחודש להכנס למייל שמקבלים מהם לחידוש ההרשמה.. מציק קצת אבל לא נורא
אבל תבחר את השירות שנתמך בציוד שלך, אם למשל אתה מתחבר ל DVR של provision אז יש ב DVR עצמו את התמיכה ב no-ip .. אם חוץ מהמצלמות אתה רוצה כניסה כללית ל IP שלך אז תבדוק בראוטר איזה שירותים נתמכים ואז תחפש הפתרון הכי חינמי או קרוב לחינמי
לגבי קליינט לווינדוס או מערכת הפעלה אחרת שמעדכן את ה IP בדגימות של X דק' .. ממליץ לבחור בזה רק אם אין ברירה
אבל תבחר את השירות שנתמך בציוד שלך, אם למשל אתה מתחבר ל DVR של provision אז יש ב DVR עצמו את התמיכה ב no-ip .. אם חוץ מהמצלמות אתה רוצה כניסה כללית ל IP שלך אז תבדוק בראוטר איזה שירותים נתמכים ואז תחפש הפתרון הכי חינמי או קרוב לחינמי
לגבי קליינט לווינדוס או מערכת הפעלה אחרת שמעדכן את ה IP בדגימות של X דק' .. ממליץ לבחור בזה רק אם אין ברירה
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
דקה, לא שעה. הערך הוא בשניות.eran405 כתב:אצלי ב-ydns מופיע TTL=60 שאני משער שזה אומר שיכולה לעבור עד שעה מהרגע ש-ydns קיבל עדכון ועד שהעדכון נכנס לתוקף....
·DudeShemesh כתב: דקה, לא שעה. הערך הוא בשניות....
מעניין, יכול להיות ש-TTL זה משהו אחר, האמת שאף פעם לא התעמקתי בנושא. מה שכן אני בטוח שלפחות בעבר לא קיבלתי את הכתובת החדשה דקה אחרי שהיא התעדכנה ב-ydns. ב-noip אתם מקבלים את הכתובת החדשה תוך פחות מדקה בתחנות הקצה ותמיד?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
אם ה-IP שלך משתנה כל כמה שניות אז ככל הנראה אתה מאחורי load balancer ואתה צריך להחליף ספקית (או לבקש לרדת ממנו).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
הערך של TTL קובע כמה זמן מותר לתחנות בדרך לעשות caching לתשובה.eran405 כתב:מעניין, יכול להיות ש-TTL זה משהו אחר, האמת שאף פעם לא התעמקתי בנושא....
https://en.wikipedia.org/wiki/Time_to_live
אוקי, זה היה מטומטם. מסתבר שבהגדרות ב-ydns הייתי על static ולכן זה לקח כל הרבה זמן להתעדכן. העברתי את זה ל-dynamic ועכשיו זה מתעדכן תוך פחות מדקה.
ככה שהרווחתי משהו מכל הסיפור
, תודה לשואל ולכל העונים.
ככה שהרווחתי משהו מכל הסיפור