משהו משהו...........
שלום לכולם,אני גולש באתר כבר הרבה זמן וזו הפעם הראשונה שאני כותב וזה כי עברתי חוויה מדהימה בנושא הרמקולים.
אז כך: בכל פעם שאני נוסע לבקר חבר בזיכרון יעקב אני שומע ניסורים ודפיקות רבות מהשכן,
מידי פעם אני רואה אותו יוצא וניכנס עם אלמנטים וחלקים,יום אחד דיברתי איתו והתעניינתי בעבודתו ומסתבר לי שבשעות הפנאי הבנאדם בונה רמקולים ,הוא הכניס אותי ל"מפעל" שלו
וכאודיופיל הייתי בשוק כמעט עברתי דום לב ,פשוט צריף לראות את זה בכל הגדלים ומכל הסוגים, לאחר ששמעתי חלק קטן נדהמתי מהיכולות של זוג רמקולים קטנים שמהר מאוד החלטתי שאני חוזר איתם הבייתה.
מדובר ברמקול מדהים ביופיו המורכב מאלמנטים של MB Quart ומה שהפליא אותי הוא שהם אלמנטים של רכב,
הוא אמר לי שבגלל שקשה להשיג אלמנטים טובים בארץ הוא ליפעמים משתמש באלמנטים של רכב ועורך שינויים בקרוס שלהם על מנת שהמגבר "יראה" מהם 8 אוהם,למרות לשמגברים עובדים בתחום של 4-8אוהם וזה מתאים גם בלי.
מפה לשם יש לי זוג מדפיים של b&w לנכון לעכשיו יש להם מחליפיים שלדעתי הרבה יותר טובים נשמעים מצויין וניראים טוב מאוד.
בקיצור רציתי לדעת מה דעתכם על שימוש באלמנטים של רכב ואיך יכול להיות שהם נשמעים כל כך טוב?
חוץ מזה הבחור רוצה לפנות מקום על מנת שיוכל להכין דברים חדשים ואני המלצתי לו להקים אתר אבל הוא אמר שהוא לא רוצה להפוך למסחרי סך הכל זה תחביב אז החלתתי לעשות מעשה ובקרוב אני העלה תמונות לאתר שתוכלו גם להתפעל........................
מי יודע אולי אני אקבל איזו מתנה ממנו..........................................................
הרמקולים עלו לי 2500 ש"ח והוא אפילו החליף לי את הציפוי עך מנת שיתאים לסלון
ביי ביי בינתיים
אז כך: בכל פעם שאני נוסע לבקר חבר בזיכרון יעקב אני שומע ניסורים ודפיקות רבות מהשכן,
מידי פעם אני רואה אותו יוצא וניכנס עם אלמנטים וחלקים,יום אחד דיברתי איתו והתעניינתי בעבודתו ומסתבר לי שבשעות הפנאי הבנאדם בונה רמקולים ,הוא הכניס אותי ל"מפעל" שלו
וכאודיופיל הייתי בשוק כמעט עברתי דום לב ,פשוט צריף לראות את זה בכל הגדלים ומכל הסוגים, לאחר ששמעתי חלק קטן נדהמתי מהיכולות של זוג רמקולים קטנים שמהר מאוד החלטתי שאני חוזר איתם הבייתה.
מדובר ברמקול מדהים ביופיו המורכב מאלמנטים של MB Quart ומה שהפליא אותי הוא שהם אלמנטים של רכב,
הוא אמר לי שבגלל שקשה להשיג אלמנטים טובים בארץ הוא ליפעמים משתמש באלמנטים של רכב ועורך שינויים בקרוס שלהם על מנת שהמגבר "יראה" מהם 8 אוהם,למרות לשמגברים עובדים בתחום של 4-8אוהם וזה מתאים גם בלי.
מפה לשם יש לי זוג מדפיים של b&w לנכון לעכשיו יש להם מחליפיים שלדעתי הרבה יותר טובים נשמעים מצויין וניראים טוב מאוד.
בקיצור רציתי לדעת מה דעתכם על שימוש באלמנטים של רכב ואיך יכול להיות שהם נשמעים כל כך טוב?
חוץ מזה הבחור רוצה לפנות מקום על מנת שיוכל להכין דברים חדשים ואני המלצתי לו להקים אתר אבל הוא אמר שהוא לא רוצה להפוך למסחרי סך הכל זה תחביב אז החלתתי לעשות מעשה ובקרוב אני העלה תמונות לאתר שתוכלו גם להתפעל........................
מי יודע אולי אני אקבל איזו מתנה ממנו..........................................................
הרמקולים עלו לי 2500 ש"ח והוא אפילו החליף לי את הציפוי עך מנת שיתאים לסלון
ביי ביי בינתיים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
את הרעיון עריכת שינויים ברמקולים של רכב על מנת להתאימם לרמקולים רגילים שמעתי כבר בעבר ממכר שעשה דבר דומה לרמקולים לחדרו.
בזמנו, די פיקפקתי בכך שהמכר שטען לאיכויות לשילוב מסוג זה.
לזכותו יאמר שהבחור הבחור ניסה לא מעט שילובים עד שהגיע לשילוב הרצוי בשבילו :זיווג טוויטר אוטו לוופר רגיל
כבר בזמנו אמרתי ל אם נשמע לך , סבבה.
אבל בליבי, לא יודע,זיווג כשה נשמע לי ארעי, לא רציני, פרוביזורי... ועם כל זה הרכבת קופסה שתתאים לשניהם, איך ?
היום לאחר ראיתי ושמעתי על כל כך הרבה סוגים ודרכים להרכבת רמקולים:
אלמנטים/עם/ בלי קופסה, אלמנטים שמורכבים מאין סוף חומרים וצורות, אלמנטים עם / בלי הורן, שילובים של אלמנטים ....
ועם כל זאת לא פעם עדיין שומעים על פטנטים/ רעיונות חדשים לבניית רמקולים...
בקיצור אין סוף אפשרויות....
כמו שאומר המשפט השגור כל כך בפורום : הפרמטר הכי חשוב הוא האוזן שלך בלבד.
נשמע נעים לאוזן, אחלה אין בעיה לקנות / לבנות...
לא נשמע, צורם לאוזן, נראה לא אסתטי.... עזוב.
תתחדש,
שבוע טוב,
צפיר.
בזמנו, די פיקפקתי בכך שהמכר שטען לאיכויות לשילוב מסוג זה.
לזכותו יאמר שהבחור הבחור ניסה לא מעט שילובים עד שהגיע לשילוב הרצוי בשבילו :זיווג טוויטר אוטו לוופר רגיל
כבר בזמנו אמרתי ל אם נשמע לך , סבבה.
אבל בליבי, לא יודע,זיווג כשה נשמע לי ארעי, לא רציני, פרוביזורי... ועם כל זה הרכבת קופסה שתתאים לשניהם, איך ?
היום לאחר ראיתי ושמעתי על כל כך הרבה סוגים ודרכים להרכבת רמקולים:
אלמנטים/עם/ בלי קופסה, אלמנטים שמורכבים מאין סוף חומרים וצורות, אלמנטים עם / בלי הורן, שילובים של אלמנטים ....
ועם כל זאת לא פעם עדיין שומעים על פטנטים/ רעיונות חדשים לבניית רמקולים...
בקיצור אין סוף אפשרויות....
כמו שאומר המשפט השגור כל כך בפורום : הפרמטר הכי חשוב הוא האוזן שלך בלבד.
נשמע נעים לאוזן, אחלה אין בעיה לקנות / לבנות...
לא נשמע, צורם לאוזן, נראה לא אסתטי.... עזוב.
תתחדש,
שבוע טוב,
צפיר.
- joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני יודע שרמקולים לרכב מותאמים לחלל "אחר", הן מבחינת תיבת הרמקול והן מבחינת חלל המאזין. יש להם פרמטרי ts שונים מרמקולים ביתיים.
בכל זאת: ידוע לך אם ה-"בונה רמקולים" ליפף מחדש את הסליל ברמקול? ביצע איזשהו שינוי אחר לאלמנט?
בארץ באמת יש מחסור באלמנטים המיובאים באופן "מסודר". אני יכול להבין מדוע מישהו יפנה יכיוון כמו שימוש ברמקולים לרכב. אני אישית מסתדר מצויין עם מורל ואומגה-אודיו.
בכל זאת: ידוע לך אם ה-"בונה רמקולים" ליפף מחדש את הסליל ברמקול? ביצע איזשהו שינוי אחר לאלמנט?
בארץ באמת יש מחסור באלמנטים המיובאים באופן "מסודר". אני יכול להבין מדוע מישהו יפנה יכיוון כמו שימוש ברמקולים לרכב. אני אישית מסתדר מצויין עם מורל ואומגה-אודיו.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
קצת קשה לי להאמין שליפפו סליל לרמקול באמצעים ביתיים אבל אם כן אשמח לשמוע על השיטה.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
אז ככה......
לא נעשה שום שינוי באלמנטים! אבל!!!!!
מאחר ואני עצמי בונה אומנם מעט ,נוכחתי לדעת שאלמנטים בייתים התנגדותם היא בין 4-8 אוהם לכן רוב המגברים מותאמים לכך.
חוץ מזה כשאני בוחר אלמנטים , חשוב לי מאוד לדעת תדרים נומינאלים ומקסימאלים ולפיהם אני "חותך"בעזרת קרוסאובר כמובן.
עדיין לא נתקלתי בהבדל מסויים בין אלמנת בייתי לבין של רכב.(אני מדבר על אלמנטים ברמה גבוהה פלוס שדרך אגב לא זולים ביכלל)
ביימים אלו אני בונה עם חבר זוג מדפיים ואני הולך להשתמש בסט קומפוננט לרכב של JBL לבדיקה
ׁ(למי שלא מכיר: מידוופר טוויטר וקרוסאובר,הכל בסט אחד),אני יודע מניסיון של אחרים שזה הולך להשמע פגז.
חשוב להקפיד על בנייה נכונה ואקוסטיקה(זה שם המשחק)
כמו כן אני ממליץ לכל מי שספקן בנושא לפרק פעם אלמנט בייתי ולהחליפו באלמנט של רכב(ברמה מסויימת כמובן,לבדוק נצילות תחום היענות וכו)
בכל מקרה אפשר להגיד שבהשקעה של בין 700 ל2000 ש"ח אפשר לבנות זוג מדף ברמה גבוה כאשר בחנות על אותה רמה ידרשו פי כמה וכמה, וזה חומר למחשבה שצריך לקחת בחשבון.
אני חייב לציין שמהרגע שקניתי מאותו בחור את הרמקולים אני המאושר באדם
ומאז התחלתי לשחק בין האלמנטים שיש לי בבית ובאוטו ,
בגדול אני לא מרגיש הבדל
לא נעשה שום שינוי באלמנטים! אבל!!!!!
מאחר ואני עצמי בונה אומנם מעט ,נוכחתי לדעת שאלמנטים בייתים התנגדותם היא בין 4-8 אוהם לכן רוב המגברים מותאמים לכך.
חוץ מזה כשאני בוחר אלמנטים , חשוב לי מאוד לדעת תדרים נומינאלים ומקסימאלים ולפיהם אני "חותך"בעזרת קרוסאובר כמובן.
עדיין לא נתקלתי בהבדל מסויים בין אלמנת בייתי לבין של רכב.(אני מדבר על אלמנטים ברמה גבוהה פלוס שדרך אגב לא זולים ביכלל)
ביימים אלו אני בונה עם חבר זוג מדפיים ואני הולך להשתמש בסט קומפוננט לרכב של JBL לבדיקה
ׁ(למי שלא מכיר: מידוופר טוויטר וקרוסאובר,הכל בסט אחד),אני יודע מניסיון של אחרים שזה הולך להשמע פגז.
חשוב להקפיד על בנייה נכונה ואקוסטיקה(זה שם המשחק)
כמו כן אני ממליץ לכל מי שספקן בנושא לפרק פעם אלמנט בייתי ולהחליפו באלמנט של רכב(ברמה מסויימת כמובן,לבדוק נצילות תחום היענות וכו)
בכל מקרה אפשר להגיד שבהשקעה של בין 700 ל2000 ש"ח אפשר לבנות זוג מדף ברמה גבוה כאשר בחנות על אותה רמה ידרשו פי כמה וכמה, וזה חומר למחשבה שצריך לקחת בחשבון.
אני חייב לציין שמהרגע שקניתי מאותו בחור את הרמקולים אני המאושר באדם
ומאז התחלתי לשחק בין האלמנטים שיש לי בבית ובאוטו ,
בגדול אני לא מרגיש הבדל
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
לפי הבנתי ברמקולים של רכב הוופר, מיד וטווטר אם מורכבים יחדיו על מנת לחסוך במקום.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
נכון מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אבל כוונתי הייתה לסט קומפוננט לרכב ,אלמנטים מופרדים אחד מהשני כמו בייתים
אפשר להכנס לקישור:
[http://www.mbquart.com/en/produkte/car/ ... nr=pce_213
(אגב הם עולים בארץ 6000 ש"ח)
אבל כוונתי הייתה לסט קומפוננט לרכב ,אלמנטים מופרדים אחד מהשני כמו בייתים
אפשר להכנס לקישור:
[http://www.mbquart.com/en/produkte/car/ ... nr=pce_213
(אגב הם עולים בארץ 6000 ש"ח)