לפני כחודשיים חיפשתי פיתרון ל-WIFI שיעבוד טוב בקומה התחתונה, היכן שמרבית הציוד שלי ממוקם. בסופו של דבר בחרתי ב-Deco M5. עובד יוצא מהכלל טוב. לא הייתי צריך יותר מאשר יחידה אחת. זה לא זול, אבל זה באמת עובד.
@oferlaor
·
אולי אני לא מתמצא מספיק או מבין טוב את הרעיון שעומד מאחורי זה, אבל מה היתרון של יחידה אחת בלבד על פני AP רגיל? עד כמה שאני מבין הרעיון פה הוא הממשק והתאימות בין היחידות שמאפשרים מעבר חלק בין יחידה ליחידה.
יחידה אחת לבד יכולה לשכפל SSID של נתב שלא מהווה חלק מהמערך של deco m5 בצורה שקופה יותר מAP אחר? אם כן אז יש פה יתרון רציני.
@Nunatak
·הם לא ממש נכנסו לטכנולוגיה של ה-DECO בהכרזות שלהם. ככל הנראה מדובר על multi MiMo כי אני מקבל תוצאות בכמה סדרי גודל יותר טובות עם היחידה הזו על פני כל פיתרון שהיה לי לפני כן כולל ראוטר של Dlink שמשתמש ב-MiMo.
1. פתרונות Mesh לא מגיעים לצד הנתב שלכם, אלא הם מחליפים אותו ויוצרים רשת חדשה משלהם.
2. AP מתקשר רק עם הנתב. פתרונות Mesh מתקשרים אחד עם השני עבור תוצאות אופטימליות. קחו את זה קדימה ותדמיינו לעצמכם כיצד פתרון Mesh הרבה יותר יעיל מנתב + זוג יחידות AP/Wi-Fi Repeater
3. ההגדרות בפתרונות Mesh נעשות לרוב דרך אפליקציה, כנ"ל לגבי הגדרות מתקדמות, משהו שלא ניתן תמיד להגיד על נתב+AP/Wi-Fi Repeater.
4. תצורה של מערכת Mesh מאוד פשוטה למימוש ונעשית דרך אפליקציה במספר דקות, משהו שבטח לא ניתן לומר על נתב+AP/Wi-Fi Repeater.
5. המעבר בין רשת 2.4GHz ל- 5GHz נעשה בצורה שקופה ומנוהל על ידי יחידות ה- Mesh - וזה לא קורה עם נתב+AP/Wi-Fi Repeater.
6. חסרונות? מחיר גבוה יותר, חוסר בתכונות מתקדמות.
7. יש הגיון בתקשורת במהירות מעל 1Gb ב- Wi-Fi כאשר כל היחידות מחוברות כך וזה לא קשור למהירות החיבור הקווית. למעשה, מזמן עברנו מהירות 1Gb ב- Wi-Fi.
לגבי סעיף 1 - לא מדויק. ניתן לחבר מערכת MESH לצד הנתב הקיים. אבל, אם מחברים אותה כקליינט רגיל של הנתב, אזי מקבלים רשת אלחוטית הנפרדת מהרשת הקוית.
מערכות MESH התומכות במצב bridge מאפשרות לקבל תמיכת MESH בבית באותה הרשת של הנתב הראשי (כלומר לקוחות ה-wifi יכולים לתקשר עם הלקוחות המחוברים קוית).
אצלי מחוברת מערכת של Linksys Velop במוד bridge כך ששמרתי על היכולות של הנתב שלי וקיבלתי כיסוי אלחוטי מעולה, הרבה יותר טוב מאשר ציפיתי.