שרשור תגובות: הרשת של TP Link בארץ

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3321
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

למאמר: הרשת של TP Link בארץ

תמונה

יותר ויותר גולשים מבינים שרשת האינטרנט שלהם יכולה להיות טובה ובטוחה יותר באמצעות פתרון MESH. גם TP Link מציגה את הפתרון שלה עכשיו בישראל.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

פתרון נוח אבל יקר מדי לטעמי.
גם לא הבנתי מה הופך את פתרון הmesh לבטוח יותר לעומת קונפיגרציה רגילה של נתב + AP...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #3 

לפני כחודשיים חיפשתי פיתרון ל-WIFI שיעבוד טוב בקומה התחתונה, היכן שמרבית הציוד שלי ממוקם. בסופו של דבר בחרתי ב-Deco M5. עובד יוצא מהכלל טוב. לא הייתי צריך יותר מאשר יחידה אחת. זה לא זול, אבל זה באמת עובד.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

@oferlaor
·
אולי אני לא מתמצא מספיק או מבין טוב את הרעיון שעומד מאחורי זה, אבל מה היתרון של יחידה אחת בלבד על פני AP רגיל? עד כמה שאני מבין הרעיון פה הוא הממשק והתאימות בין היחידות שמאפשרים מעבר חלק בין יחידה ליחידה.
יחידה אחת לבד יכולה לשכפל SSID של נתב שלא מהווה חלק מהמערך של deco m5 בצורה שקופה יותר מAP אחר? אם כן אז יש פה יתרון רציני.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #5 

גם אני מעדיף את השיטה הרגילה ואפילו לא אתנגד אם כל המכשירים היו מחוברים בצורה קווית (במיילא זו השקעה חד פעמית).

אני עדיין לא מצליח להבין את הנטון של 1GBPS דרך חיבור קווי ו 1.3GBPS דרך האלחוטי, לי זה לא מתיישב בצורה הגיונית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

@Nunatak
·הם לא ממש נכנסו לטכנולוגיה של ה-DECO בהכרזות שלהם. ככל הנראה מדובר על multi MiMo כי אני מקבל תוצאות בכמה סדרי גודל יותר טובות עם היחידה הזו על פני כל פיתרון שהיה לי לפני כן כולל ראוטר של Dlink שמשתמש ב-MiMo.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #7 

מעבר ליחידה "הראשית" המתחברת קווית ישירות למודם, האם ניתן לחבר יחידות נוספות בצורה קווית (דרך סוויץ') או שחייבים שהן תתחברנה אלחוטית ליחידה הראשית?

לפי הקישור הבא זה אפשרי, אבל בכל ההסברים מתעלמים מהאופציה הזו: http://www.tp-link.com/us/faq-1794.html
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46360
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5076 פעמים

שליחה #8 

1. פתרונות Mesh לא מגיעים לצד הנתב שלכם, אלא הם מחליפים אותו ויוצרים רשת חדשה משלהם.
2. AP מתקשר רק עם הנתב. פתרונות Mesh מתקשרים אחד עם השני עבור תוצאות אופטימליות. קחו את זה קדימה ותדמיינו לעצמכם כיצד פתרון Mesh הרבה יותר יעיל מנתב + זוג יחידות AP/Wi-Fi Repeater
3. ההגדרות בפתרונות Mesh נעשות לרוב דרך אפליקציה, כנ"ל לגבי הגדרות מתקדמות, משהו שלא ניתן תמיד להגיד על נתב+AP/Wi-Fi Repeater.
4. תצורה של מערכת Mesh מאוד פשוטה למימוש ונעשית דרך אפליקציה במספר דקות, משהו שבטח לא ניתן לומר על נתב+AP/Wi-Fi Repeater.
5. המעבר בין רשת 2.4GHz ל- 5GHz נעשה בצורה שקופה ומנוהל על ידי יחידות ה- Mesh - וזה לא קורה עם נתב+AP/Wi-Fi Repeater.
6. חסרונות? מחיר גבוה יותר, חוסר בתכונות מתקדמות.
7. יש הגיון בתקשורת במהירות מעל 1Gb ב- Wi-Fi כאשר כל היחידות מחוברות כך וזה לא קשור למהירות החיבור הקווית. למעשה, מזמן עברנו מהירות 1Gb ב- Wi-Fi.

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 798
שם מלא: עזי
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #9 

לגבי סעיף 1 - לא מדויק. ניתן לחבר מערכת MESH לצד הנתב הקיים. אבל, אם מחברים אותה כקליינט רגיל של הנתב, אזי מקבלים רשת אלחוטית הנפרדת מהרשת הקוית.
מערכות MESH התומכות במצב bridge מאפשרות לקבל תמיכת MESH בבית באותה הרשת של הנתב הראשי (כלומר לקוחות ה-wifi יכולים לתקשר עם הלקוחות המחוברים קוית).
אצלי מחוברת מערכת של Linksys Velop במוד bridge כך ששמרתי על היכולות של הנתב שלי וקיבלתי כיסוי אלחוטי מעולה, הרבה יותר טוב מאשר ציפיתי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46360
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5076 פעמים

שליחה #10 

תסתכל על רוב האנשים, הם לא יחזיקו נתב לצד Mesh, אין יותר מידי הגיון בזה וזאת הכוונה במשפט.

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 798
שם מלא: עזי
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #11 

מסכים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

אצלי הקומה העליונה מבוססת wifi רגיל והתחתונה עם Deco.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #13 

האם את ה-Deco ניתן למקם אנכית בתוך ארון תקשורת שקוע בקיר בלי לפגוע ביעילות קליטה ושידור WiFi?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

לא מומלץ

שלח תגובה