צריבת סמלים על המסך
שלום לכולם,
יש לי טלוויזיה פלזמה של פיוניר 42 אינצ בערך כחצי שנה.
לאחרונה אני רואה כי הסמלים של הופ וערוץ 2 נצרבו קלות על המסך.
מה ניתן לעשות על מנת למחוק אותם ?
יש לי סטרימר של TVIX מחובר וגם DVD אם זה יכול לעזור.
תודה על עזרתכם.
ליאור
תודה על עזרתכם.
ליאור
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
תוודא שכל הפונקציות כנגד צריבה שיש לך במסך מופעלות, כגון orbiter/wobbler.
תוריד קונטרסט.
הפיתרון האולטימטיבי?
תביעה יצוגית על כל החברות על הורדת ערך המסך כתוצאה מהצריבה...
תוריד קונטרסט.
הפיתרון האולטימטיבי?
תביעה יצוגית על כל החברות על הורדת ערך המסך כתוצאה מהצריבה...
- oferlaor
- מנהל

למרבית המסכים יש אפשרות לעשות ANTI BURN (לפעמים קוראים לזה "מאריכי חיים") אשר עושים כל מני פעולות בכדי למנוע צריבה.
דוגמא לזה היא ORBITER אשר מזיז את התמונה כל כמה דקות בכדי למנוע מלוגו או אובייקט אחר מלגרום לצריבה במקום אחד במסך.
דוגמא לזה היא ORBITER אשר מזיז את התמונה כל כמה דקות בכדי למנוע מלוגו או אובייקט אחר מלגרום לצריבה במקום אחד במסך.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
unknowmy,
מסך לבן לא בהכרח יסדר את זה כי מסך לבן "מבזבז" את כל הפיקסלים בצורה שווה, ואם באזור מסויים הלוגו צרוב, (כלומר מבוזבזים יותר) אז גם אלו יתבזבזו עם המסך הלבן ולכן עדיין הם יהיו "יותר" מבוזבזים.
המסך הלבן יכול לעזור בשעות הראשונות של המסך משום שאז הירידה היא די חדה (עבור פיקסלים חדשים), לכן הם יחסית יישתוו לכאלו שצרובים.
מה שצריך זה פונקציה של INVERSE, כלומר, ההיפך ממה שצרוב - להדליק בלבן את כל הפיקסלים מלבד הלוגו....
מסך לבן לא בהכרח יסדר את זה כי מסך לבן "מבזבז" את כל הפיקסלים בצורה שווה, ואם באזור מסויים הלוגו צרוב, (כלומר מבוזבזים יותר) אז גם אלו יתבזבזו עם המסך הלבן ולכן עדיין הם יהיו "יותר" מבוזבזים.
המסך הלבן יכול לעזור בשעות הראשונות של המסך משום שאז הירידה היא די חדה (עבור פיקסלים חדשים), לכן הם יחסית יישתוו לכאלו שצרובים.
מה שצריך זה פונקציה של INVERSE, כלומר, ההיפך ממה שצרוב - להדליק בלבן את כל הפיקסלים מלבד הלוגו....
יש לך אפשרות להעלות תמונה עם הצריבה?liorne כתב:שלום לכולם,
תודה על עזרתכם.
ליאור...
בכל שידור בו יש צבע אחיד ניתן לראות את הצריבה, כמו למשל כאשר מעבירים ערוץ ב-יסDannyZ כתב:מה מוקרן לך במסך במצב בו אתה מצליח לזהות צריבה?
שידור מסויים או תוכן אחיד (כמו מסך שכולו אדום או כחול או ירוק או לבן)?...
ניתן לראות במשך כמה שניות את הפס הכחול ועליו את הצריבה
אני יכול לנסות, הצריבה היא די בתחילתה ואני לא יודע אם המצלמה תתפוס אותהemordeko כתב:יש לך אפשרות להעלות תמונה עם הצריבה?liorne כתב:שלום לכולם,
תודה על עזרתכם.
ליאור......
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46404
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
ישנם מסכים שמאפשרים לעשות pause לתמונה המוצגת ואז לעשות inverse לתמונה - שימושי בדיוק למצבים כאלו.
אם אין לך את האופציה הזאת במסך, רצוי ללכוד תמונה מערוץ 2 + הופ, לאחד ולעשות להם inverse במחשב.
לאחר מכן להשתמש ב TViX בשביל להציג את התמונה.
אם אין לך את האופציה הזאת במסך, רצוי ללכוד תמונה מערוץ 2 + הופ, לאחד ולעשות להם inverse במחשב.
לאחר מכן להשתמש ב TViX בשביל להציג את התמונה.
- offirs
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6602
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
מהביקורת שקראתי על ה4270 יש מספר מנגנונים למניעת צריבה:
http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP42 ... ration.php
When a still image such as a programme menu is displayed for five to ten minutes, the system automatically turns the image off to prevent damage from screen burning.
*
To prevent screen burning, the display position is automatically changed slightly when the power is switched on or the input changed. Depending on the broadcast content, some parts of the picture may not be visible.
*
The energy save function can be set to help prevent damage from screen burning. This function can be used in the initial run-in period but is best left back at [Standard] as the other modes alter the greyscale of the TV.
Main Menu
http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP42 ... ration.php
When a still image such as a programme menu is displayed for five to ten minutes, the system automatically turns the image off to prevent damage from screen burning.
*
To prevent screen burning, the display position is automatically changed slightly when the power is switched on or the input changed. Depending on the broadcast content, some parts of the picture may not be visible.
*
The energy save function can be set to help prevent damage from screen burning. This function can be used in the initial run-in period but is best left back at [Standard] as the other modes alter the greyscale of the TV.
Main Menu
כמו שחשבתי.
המנגנון הראשון זה לאחר 15 דקות, כברירת מחדל המנגנונים לא מופעלים ועל כן יש לשנות ידנית.
לגבי המנגנון השלישי- אני בתקופת ההרצה ונמצא על מצב שמירה 1. לפי המלצה מפיוניר מומלץ להשאיר זאת כך גם לאחר תקופת ההרצה. יש כאן בעייתיות מסוימת- מצד אחד זה פוגע בביצועים. מצד שני שומר על הפלזמה ומפחית צריכת אנרגיה.
המנגנון הראשון זה לאחר 15 דקות, כברירת מחדל המנגנונים לא מופעלים ועל כן יש לשנות ידנית.
לגבי המנגנון השלישי- אני בתקופת ההרצה ונמצא על מצב שמירה 1. לפי המלצה מפיוניר מומלץ להשאיר זאת כך גם לאחר תקופת ההרצה. יש כאן בעייתיות מסוימת- מצד אחד זה פוגע בביצועים. מצד שני שומר על הפלזמה ומפחית צריכת אנרגיה.
- oferlaor
- מנהל

אולי באמת מישהו יעשה PATTERNS כאלה ? הרי תמונה אחת מתאימה לכל המסכים כי המיקום לא משתנה...ziv_r כתב:ישנם מסכים שמאפשרים לעשות pause לתמונה המוצגת ואז לעשות inverse לתמונה - שימושי בדיוק למצבים כאלו.
לאחר מכן להשתמש ב TViX בשביל להציג את התמונה....
במקרה הכי גרוע שיזיז עם ה TVIX את התמונה עד שהיא "תתלבש" על הצריבה.
עופרoferlaor כתב:לגבי יס - זה סודר ולאחרונה שוב חזר בגלל השינוי בערוצים שלהם....
התחדשתי ב סמסונג PS42Q91H ונושא הצריבה שוב עלה לי בראש כחלק מההרצה. מה יהיה עם YES? כמעט כל הלוגואים לא שקופים ובמיוחד הערוצים שנשארים הכי הרבה זמן דלוקים (HOP, ערוץ הילדים...).
כמובילים טכנולוגיים, הם לא מבינים את הנושא הזה? זה משגע אותי! כמה מסובך זה יכול להיות.... הם צריכים אתר מקביל ל- IHATEHOT כדי לקלוט?
אולי דובר על זה פעם, אבל מה דעתך לארגן איזו עצומה בנושא?
אשמח אם תוכל לעדכן אותנו
תודה...
אריאל