HDMI wIreless

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Dymatize פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום, אני בקרוב מתקין טלוויזיה חדשה בחדר. הדרך היחידה שעד עכשיו חשבתי שיש זה לחצוב את כל החדר בשביל להעביר את הכבלים על מנת לצפות בממיר של יס. לאחר כמה זמן הבנתי שיש משדר ומקלט HDMI אלחוטי ובעצם לשים את הממיר איפה שיש לי כבלים ושם לחבר משדר HDMI. מישהו מכיר משדר איכותי. עכשיו לפי מה שהבנתי יש כאלו שעובדים על WiFi ויש כאלו שעובדים ביניהם. זאת אומרת ללא צורך באינטרנט אלחוטי. האם יש המלצות לדגמים שיעבדו עם הממיר של יס? . והאם יש כאלו שתומכים ב4K?. תודה רבה :)
נערך לאחרונה על ידי Dymatize ב 22/12/2017 22:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dymatize פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

Dymatize כתב:שלום, אני בקרוב מתקין טלוויזיה חדשה בחדר. הדרך היחידה שעד עכשיו חשבתי שיש זה לחצוב את כל החדר בשביל להעביר את הכבלים על מנת לצפות בממיר של יס. לאחר כמה זמן הבנתי שיש משדר ומקלט HDMI אלחוטי ובעצם לשים את הממיר איפה שיש לי כבלים ושם לחבר משדר HDMI. מישהו מכיר משדר איכותי. עכשיו לפי מה שהבנתי יש כאלו שעובדים על WiFi ויש כאלו שעובדים ביניהם. זאת אומרת ללא צורך באינטרנט אלחוטי. האם יש המלצות לדגמים שיעבדו עם הממיר של יס? . והאם יש כאלו שתומכים ב4K?. תודה רבה :)
...
·

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אם יש לך חיבור לרשת באיזור הטלוויזיה, שקול לשים סטרימר עם סטינג ולא להתעסק בשטויות כמו משדרי\מקלטי HDMI.

Dymatize פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@TheCoolest
·אין לי ובכל מקרה אני לא רוצה שירות אחר. אני רוצה ממיר של יס עם כל מה שאני אוהב.
תלמה לא להתעסק עם זה? לפי חוות דעת באינטרנט שקראתי אומרים שהמשרדים האיכותיים מסוגלים לשדר ללא latency בכלל.
אשמח להמלצה על מקלט ומשדר איכותיים או פתרון דומה. (יש אפשרות להשתמש ביס דרך האינטרנט ללא כבלים?) תודה רבה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 904 פעמים

שליחה #5 

@Dymatize
·
יש די הרבה פתרונות אלחוטיים כאלה להעברת את של HDMI . מוצר כזה, שתומכך גם ב 4K ולא מהיקרים, כ 500$ יכול להיות למשל כזה:
J-Tech Digital HDbitT Series Wireless HDMI Extender / Adapter / Dongle 660 Foot Supporting Ultra HD 4K 30HZ HDCP 1.4 with IR Signal Transmission (Transmitter and Receiver)
שמגיעה גם למרחק של 200 מטר בקשר עין או ל 30 מטר דרך קיר בטון רגיל. מוצר זה מעביר גם את האות IR בכיוון החוזר ותומך בתקן HDMI HDCP 1.4 . השיהוי שנוצר בו, הוא כחצי שנייה.
https://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN ... 02-20?th=1

Dymatize פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@sys_admin
·אוקיי, אני צריך משהו למרחק קשר עין של 4 מטר חחח זה סך הכל לקיר ממול.
יש פתרון זול יותר? כרגע אני אחבר ממיר של יס שתומך 1080P אבל חשבתי שעדיף שיהיה מתאים לעתיד אם ארצה לחבר ממיר אולטרה.
בכל מקרה, יש משהו זול יותר למרחקים ממש קטנים?
והאם אפשרי להתחבר ליס דרך כבל רשת בלבד ללא חיבור ללווין?. תודה רבה :)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

כן, יש מוצר כזה ממש ישן וזול למרחק של חדר אחד ושלא תומך ב 4K ובהגנת התוכן המשודר בתקן חדש. מדובר על מוצר של iogear למשל מדגם GW3DHDKIT ובמחיר של כ 300$
https://www.amazon.com/IOGEAR-Wireless- ... words=whdi

Dymatize פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@sys_admin
·כתוב שהמוצר עולה 189 דולר באמזון.
ראיתי שיש גם מוצר שמשדר באמצעות כבל cat6 שמחובר למקלט ולמשדר. דבר כזה יעבוד בישראל? והאם הוא דורש כל הזמן אינטרנט ?

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #9 

לא ידוע לי על מוצר שמעביר תוכן 4K באמינות באופן אלחוטי, בלי לאבד המון איכות.
1080P יש כאלה, לא יודע אם מצדיקים את העלות במקרה שלך. בעיקרון מדובר על מוצרים שבד"כ מיועדים להתקנות במשרדים ובמקומות עסקיים.
קח בחשבון שקיר בטון זו חתיכת הנחתה אלחוטית, אז גם 4 מטרים יכולים להיות הרבה במקרה כזה, והמוצר האלחוטי ישדר בעוצמה די חזקה או שלא יעבור אותו.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

Dymatize כתב:@sys_admin
·כתוב שהמוצר עולה 189 דולר באמזון.
ראיתי שיש גם מוצר שמשדר באמצעות כבל cat6 שמחובר למקלט ולמשדר. דבר כזה יעבוד בישראל? והאם הוא דורש כל הזמן אינטרנט ?
...
·

באמת שכתוב שהמוצר עולה 189 דולר באמזון. ולמחיר של המוצר אתה צריך להוסיף משלוח ומיסי יבוא, דבר שביחד מסתכם בכ 400 דולר.
יש באמת גם זוג מוצרים שהם מתאמים על גבי כבל רשת. דבר כזה יעבוד בישראל ולא רק בה. והוא לא קשור כלל לאינטרנט.
אבל כל הדיון הזה הוא בנושא, שאתה לא רוצה פתרון שמבוסס על כבלים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

shayze כתב:לא ידוע לי על מוצר שמעביר תוכן 4K באמינות באופן אלחוטי, בלי לאבד המון איכות.
1080P יש כאלה, לא יודע אם מצדיקים את העלות במקרה שלך. בעיקרון מדובר על מוצרים שבד"כ מיועדים להתקנות במשרדים ובמקומות עסקיים.
קח בחשבון שקיר בטון זו חתיכת הנחתה אלחוטית, אז גם 4 מטרים יכולים להיות הרבה במקרה כזה, והמוצר האלחוטי ישדר בעוצמה די חזקה או שלא יעבור אותו.
...
·

כמה תגובות מעל כבר נתתי פתרון פשוט שמעביר בצורה זהה למקור את תוכן 4K בצורה אלחוטית מבלי לאבד איכות כלל. לא מדובר על דבר כלשהוא מיוחד, אלה על מוצר ביתי פשוט. גם לנושא של העברה אלחוטית של HD כבר יותר מעשור קיימים מוצרים ביתיים כאלה מסוגים רבים, שאחד מהם גם קישרתי לשירשור זה. מדובר גם על זה שקיימים תקנים רבים לצורך זה. אחד מהם למשל WHDI הישן והטוב, שאומץ על ידי יצרני כרטיסי מסך, טלוויזיות, מקרנים וסתם מתאמים כאלה. היתה אפילו חברה ישראלית שהיתה מיייצרת רכיבים למוצרים כאלה. ולפני שנים רבות, אפילו בזק סיפקו מוצרים כאלה:
http://www02.bezeq.co.il/internet/wirel ... manual.pdf
https://www.hometheater.co.il/article04012.html
כמובן שלא מדובר במוצרים כאלה על מוצרים עסקיים, אלה על ציוד ביתי זול. לשימושים עסקיים משרדיים קיימים פתרונות מקצועיים שנמצאים גם ברמה אחרת של מחירים, שמתחילים מכמה אלפי דולרים וממשיכים צפונה צפונה.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@sys_admin במקרה אני מכיר את WHDI היטב. החברה, אמימון, חיה וקיימת גם בימנו. למיטב ידיעתי לא תמצא שום יצרן טלווזיה/נגן שתומך באופן מובנה בטכנולוגיה הזאת, ובכל מקרה אין מוצר WHDI שמסוגל להעביר 4K.
מודה שלא ראיתי את המוצר שציינת, אבל האם ההמלצה שלך היא אישית לאחר בדיקות? יודע באילו תדרים המוצר עובד? עוצמת שידור? רוחב פס? להעביר 4K זו לא משימה קלה באופן אלחוטי. לפחות לא ברמה איכותית ובוודאות תאבד מידע בדרך. אלא אם אתה משדר ברוחב פס עצום מה שיהפוך את המוצר ללא רגולטורי בעליל.

אגב מיותר לציין שכל מוצר כזה אם נעצר במכס לא יוכנס לארץ (בטח WHDI / iogear שמשדר בתדרי 5GHZ)
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

כמו שכבר כתבתי, WHDI זה תקן ישן מאוד, בגלל זה הוא גם לא תומך ב 4K , אלה רק ב HD. כמו שכבר ציינתי את זה כבר במפורש לפני זה. וגם כמו שכבר כתבתי, אפילו בזק שיווקה מוצר שפועל בתקן זה ובתדרים האלה. גם מיותר לדבר על זה שבבדיקה מדגמית מוצר כלשהוא שכולל ממשק אלחוטי יעצור במכס, כי היום כל מוצר שכולל ממשק אלחוטי ( מחשב נייד, טלפון אלחוטי, פלאפון, סטרימר, נתב, כרטיס רשת אלחוטי, מגבר לקולנוע ביתי מקלט רדיו IP, כל מוצר IOT וכו' ) ידוע שייעצר, אם נבחר באקראי מכל המוצרים לבדיקה מדגמית במכס.
בקשר לטלוויזיות עם WHDI מובנה, בשנים שהתקן זה עוד הייה רלוונטי ( לפני המעבר ל 4K ) , אפילו יצרני טלוויזיות סיניים, כמו Haier למשל כללו ממשק זה במוצרים שלהם:
https://www.cnet.com/news/haier-turns-o ... reless-tv/

בנושא של המוצר שמתאים להעברה של 4K , כן בדקתי את המכשיר שהזכרתי לפני זה, ולצרכים שלי, הוא הייה מתאים ביותר וגם די זול. כמו שכבר כתבתי, לא הייתה קיימת שום ירידה באיכות האות. גם המונח של רוחב פס ללא הקשר לקונטקסט שלו הוא מיותר. האם מדובר למשל על רוחב פס ספקטרלי שבשימוש או שמדובר בכלל על רוחב פס של העברת נתונים ? וכמובן שהמוצר לא משדר בשום רוחב פס עצום בהיבט של רוחב פס ספקטרלי, אלה משתמש באפנון מורכב מתקדם שמאפשר לשדר ברוחב פס ספקטרלי מצומצם את הקצב העברת נתונים שמתאים לצורך של 4K . מבחינת תחומי תדרים המוצר זה גם פועל בתחום תדרים של 5GHZ , וגם לא מפריע לתקשורת WI-FI שפועלת בתחום תדרים סמוך. אם אתה מתעניין במפרט מדוייק של המוצר, אתה מוזמן לבדוק את המפרט זה אצל הייצרן. בכל מקרה המוצר מסתמך על התקן HDbitT הידוע והמוכר, כך שאין כאן שום טלפלא או משהוא יחודי.
http://www.hdbitt.org/what-is-hdbitt.html

כמובן שקיים מגוון של מוצרים כאלה דומים, שלכל אחד מהם קיימת יחודיות כלשהיא. למשל אחד מהם לדוגמה:
https://www.bhphotovideo.com/bnh/contro ... ku=1344702

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78905
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #14 

כדאי לשים לב שיש מגבלות קשות על הטכנולוגיה הזו, גם בגלל טווח התדרים שהיא פועלת בו וגם בגלל שרוחב הפס שנדרש הוא גדול מאוד. נדרשת מערכת כיווץ יעילה ומהירה מצד אחד ומצד שני כזו עם latency נמוך ועם התגברות על הפרעות.

הייתי שוקל העברת סיב אופטי או כבל אקטיבי למקרן במקום להתעסק בזה. עוד אופציה זה כבלי רשת והמרה של HDMI 2 לכבלי רשת (CAT6).

Dymatize פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

@oferlaor
·היי, מה זאת אומרת העברת סיב אופטי? זאת אומרת לעשות השכלה דרך חציבה?
בגדול אני מחפש פתרון לצפות סך הכל בממיר של יס אך אין לי חיבור ללווין במקום שאני רוצה למקם את הטלוויזיה .
(קצת מצחיק שיש לי בחדר 2 חיבורים ללווין אך לא במיקום שאני רוצה למקם את הטלוויזיה.)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

@oferlaor
·
פתרון אלחוטי קיים תמיד לא כברירת מחדל, אלה כאילוץ וכפשרה בגלל שקלול של שיקולים, שיקולים כמו, ניידות, מהירות הפריסה, אפשרות של העברה של הציוד למיקום אחר, חוסר בצורך בקדיחה בקירות ועוד מגוון של שיקולים רבים. כמובן גם נושא של שיהוי כבר הוזכר לפני זה עם הנתון המדוייק שלו. ולצרכים של צפייה בתכנים 4K ללקוח ביתי השיהוי של חצי שנייה הוא לא מהווה שיקול כלל. השיהוי יכול להיות משמעותי בשימוש של קונסולות משחק, רק ששם אין צורך להעביר את האות למרחק של 200 מטרים.
ברוב המקרים הפתרון הקווי יהיה תמיד עדיף, אף בדרך כלל יקר גם בשקלול כולל שמחשיב את רוב ההיבטים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78905
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #17 

אין ספק שזה אילוץ, אך לדעתי האילוץ ב-4K כבר מביא אותנו לתחום המד"ב מכיון שיש מעט מאוד התקנות של ציוד מהסוג הזה שגם פועל, יש בעיה של תקינה בתחום התדרים שנדרש כאן (זה לא תחום חופשי לשימוש בישראל), מתווסף המון latency והכיווץ בפירוש פוגם בתמונה.

בקיצור, אתה נדרש לעבור על החוק, זה יקר ובסופו של דבר פחות טוב מהאלטרנטיבות.

WHDMI זה פיתרון ש-4K עדיין רחוק מלהיות שמיש וטוב. עם זאת, אני עדיין מאמין שלאורך זמן זה יכול להיות פיתרון טוב כאשר הוא מובנה לתוך המקרן.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

כל הפתרונות האלחוטיים שהזכרתי, שבחרתי ושהשתמשתי בהם עד כה לצורך העברת אות 4K לא פגמו באיכות ועובדים מצויין. השיהוי בהם לא רלוונטי כלל לשימוש שהם נועדו. כמו כן, גם לא מדובר על משהוא חדשני, אלה על דברים שקיימים בשוק כבר הרבה זמן, שהם לשימוש צריכה ביתי וזולים ושמתבססים על תקנים מחייבים מגובשים. כמובן, לשימוש מקצועי משתמשים בציוד אחר שגם מתומחר בצורה אחרת ומחירים שם מתחילים מאלפי דולרים רבים וממשיכים גם אחרי עשרות אלפי דולרים.
בקשר לתחומי תדרים, מדובר על אותם תחומי תדרים שבהם גם עובדים מוצרים שבזק שיווקה כבר לפני שנים רבות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

לא יכול להיות שהם לא פגמו באיכות מסיבה מאד פשוטה.
אות 4K@60HZ דורש רוחב פס של 18gbps. היום תצטרך להתאמץ כדי למצוא כבל HDMI שיעמוד ברוחב הפס הזה, שלא לדבר על חיבור אלחוטי.
בטוח יש דחיסה, וכשיש דחיסה יש איבוד איכות. בנוסף, מה בנוגע לקרינה אלחוטית, מהן עוצמות השידור? ואני לא מתייחס בכלל לעניין החוקיות של התקנת ציוד בטווח תדרים לא מורשה.
לדעתי עדיף להעביר כבל לאורך הקיר וזהו.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

sys_admin כתב:כמו שכבר כתבתי, WHDI זה תקן ישן מאוד, בגלל זה הוא גם לא תומך ב 4K , אלה רק ב HD. כמו שכבר ציינתי את זה כבר במפורש לפני זה. וגם כמו שכבר כתבתי, אפילו בזק שיווקה מוצר שפועל בתקן זה ובתדרים האלה. גם מיותר לדבר על זה שבבדיקה מדגמית מוצר כלשהוא שכולל ממשק אלחוטי יעצור במכס, כי היום כל מוצר שכולל ממשק אלחוטי ( מחשב נייד, טלפון אלחוטי, פלאפון, סטרימר, נתב, כרטיס רשת אלחוטי, מגבר לקולנוע ביתי מקלט רדיו IP, כל מוצר IOT וכו' ) ידוע שייעצר, אם נבחר באקראי מכל המוצרים לבדיקה מדגמית במכס.
בקשר לטלוויזיות עם WHDI מובנה, בשנים שהתקן זה עוד הייה רלוונטי ( לפני המעבר ל 4K ) , אפילו יצרני טלוויזיות סיניים, כמו Haier למשל כללו ממשק זה במוצרים שלהם:
https://www.cnet.com/news/haier-turns-o ... reless-tv/

בנושא של המוצר שמתאים להעברה של 4K , כן בדקתי את המכשיר שהזכרתי לפני זה, ולצרכים שלי, הוא הייה מתאים ביותר וגם די זול. כמו שכבר כתבתי, לא הייתה קיימת שום ירידה באיכות האות. גם המונח של רוחב פס ללא הקשר לקונטקסט שלו הוא מיותר. האם מדובר למשל על רוחב פס ספקטרלי שבשימוש או שמדובר בכלל על רוחב פס של העברת נתונים ? וכמובן שהמוצר לא משדר בשום רוחב פס עצום בהיבט של רוחב פס ספקטרלי, אלה משתמש באפנון מורכב מתקדם שמאפשר לשדר ברוחב פס ספקטרלי מצומצם את הקצב העברת נתונים שמתאים לצורך של 4K . מבחינת תחומי תדרים המוצר זה גם פועל בתחום תדרים של 5GHZ , וגם לא מפריע לתקשורת WI-FI שפועלת בתחום תדרים סמוך. אם אתה מתעניין במפרט מדוייק של המוצר, אתה מוזמן לבדוק את המפרט זה אצל הייצרן. בכל מקרה המוצר מסתמך על התקן HDbitT הידוע והמוכר, כך שאין כאן שום טלפלא או משהוא יחודי.
http://www.hdbitt.org/what-is-hdbitt.html

כמובן שקיים מגוון של מוצרים כאלה דומים, שלכל אחד מהם קיימת יחודיות כלשהיא. למשל אחד מהם לדוגמה:
https://www.bhphotovideo.com/bnh/contro ... ku=1344702
...
לציין שתקן ישן ולכן לא תומך ב4K זו דיעה שלך ולא בהכרח מבוססת. יש תקנים ישנים שמחודשים.
הלכה למעשה WHDI זה תקן מת שלא קיים יותר ואף אחד לא תומך בו. יש יצרנים שמשתמשים בטכנולוגיה כמוצר אבל לא תקן שמאפשר interoperability. ולמיטב ידיעתי יצרני טלוויזיה בודדים שילבו את המוצר, ועובדה, אחרת התקן היה חי ונושם. ושאלות לגבי קרינת RF הן חשובות מאוד. אתה רוצה לטגן את כל המשפחה שלך יום ולילה בשביל לחסוך כבל 4K? אני מעדיף שלא... ובכלל המתימטיקה לא ממש מאפשרת להעביר 4K אלחוטי בלי איבוד איכות בטכנולוגיה של היום. רוחב הפס פשוט לא מספיק, אלא אם המוצר לא יעבור רגולציה, כאמור, או שיהיה מאוד חשוף מאוד לרעשים (60GIG)

בכל מקרה איכות תאבד בוודאות. בין אם מדובר ב H26x או כל דחיסה אחרת שנדרשת כדי להעביר את התוכן מצד לצד.

The story of stuff

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”