אני גם בין חובבי ה-MPCHC והדרישות שלי הם פחות או יותר בדיוק הדרישות שלך. האמת שלא ידעתי עד עכשיו שהוא "מת". VLC לא אופציה בשבילי, משהו בו ממש לא עושה לי את זה.
מחיפוש זריז ב-google הגעתי ל-
mpv שנראה "מעניין". ה-GUI שלו
מינימלי במלוא מובן המילה ועוד קצת. אם זה מעניין אותך או מישהו אחר אשתף כאן את הקונפיגורציה הראשונית שעשיתי בכמה דקות: (במקרה של mpv זה לאוו דווקא דבר טריוויאלי להבין איך מקנפגים אותו)
הורדתי את הגירסא האחורנה
מכאן. אחרי הורדה + פתיחה הרצתי את ה-installer\mpv-install.bat (נראה לי שרק יוצר file associations אז אפשר גם לעשות אותם ידנית אם מעדיפים). זה כבר מספיק לענות על כל הדרישות (כאשר את עצירה/המשך עושים עם כפתור ימני).
עריכה 2: מצאתי
שהגירסא של ה-20171104 עובדת לי הכי טוב (יש לי בעיה ויזואלית עדינה בקטע מאד מסויים של סרט מאד מסויים בגירסאות יותר חדשות).
בכל זאת יש כמה דברים שרציתי לקנפג ועושים זאת ע"י עריכת קבצי הקונפיגורציה שלו. רק שלא מצאתי את הקצבים האלו - משום מה הם לא מגיעים עם ההתקנה. הורדתי את
mpv.conf ו-
input.conf ושמתי בספריה שהתקנתי (כלומר ליד ה-mpv.exe, למיטב הבנתי אפשר גם לשם אותם ב-%appdata%\mpv אם אתה רוצה הגדרות פר משתמש).
לאחר מכן ב-input.conf שמתי את:
MBTN_LEFT cycle pause
(כי אני מעדיף pause בכפתור שמאלי; לבינתיים השארתי את זה גם בימני אבל בעתיד אולי אמצא משהו אחר שהכפתור הימני יעשה)
עריכה: מצאתי גם פונקציונליות לכפתור ימני:
MBTN_RIGHT script-binding osc/visibility
(כפתור ימני משנה את "המצב" של ה-OSD בין הצגה תמיד, לאף פעם ולמוסתר אוטומטית - דבר שהאמת חסר לי ב-MPC-HC)
וב-mpv.conf:
slang=eng
alang=heb,eng
(כלומר אני מעדיף אודיו בעברית ואם לא אז באנגלית וכתוביות באנגלית. זה כמעט כמו ההגדרות שיש לי ב-LAV, רק ששם אפשר לבחור כתוביות לפי השפה ככה שעבור אודיו בעברית זה ללא כתוביות. ב-mpv נראה כמו שאין אופציה כזו אבל לי זה לא קריטי כי אני בקושי רואה דברים בעברית ועבור אודיו בעברית עם כתוביות באנגלית זה כרגיל עוד לחיצה אחת להסתיר את הכתוביות).
בנושא של הכתוביות, דווקא ב-MPC-HC די הפריע לי שאם אני מסתיר כתוביות כשאני רואה סרט מסוים הוא זוכר את זה להפעלה הבאה (ש-99% ארצה אז לאפשר את הכתוביות). ב-mpv נראה כמו שאין "feature" כזה.
עריכה: בנוסף מצאתי שבשביל שהוא יעבור בין קבצים באותה ספריה בצורה אוטומטית צריך להוריד את
autoload.lua ולשם בספריה scripts שיצורים מתחת לספריה הראשית.
לבינתיים כנראה שאנסה קצת את mpv ואראה האם אני באמת מסתדר איתו, זה בהחלט משהו
שונה.
אשמח לשמוע אם יש עוד הצעות חוץ מ-MPC-BE (שזה כנראה מה שאעבור אליו אם mpv לא יהיה לטעמי) ואולי VLC למי שמסתדר איתו.