התקנת מערכת שמע ביתית

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
נירה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

:מבולבל: :מבולבל:
נודה על כל הנחיה ועצה בתחום מערכת שמע ביתית. אנחנו מסתפקים לשמוע בכל הבית תחנה/CD יחיד - בזמן מסוים - עם אפשרות להחליף תחנות/ CD's בכל חדר וכמוכן גם לשלוט בעוצמת השמע בכל חדר. איזה מכשירים למעשה אנחנו צריכים??? :מבולבל:
אגב, גילנו 50+ ואנחנו 2 אנשים בבית בלבד. :wink:
תודה רבה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי נירה.

מה שאת צריכה זה למעשה מפצל מוגבר, כזה שיידע לפצל את האות שיוצא מהקדם מגבר/בורר לא כמה מגברים.
אח"כ את צריכה כמות מגברים ככמות החדרים שאת רוצה להגביר.
לבסוף את צריכה יכולת לשלוט על הכל מכל חדר -משהו כמו שלט RF עם ממיר ל-IR.

זה המינימום כמובן ואפשר לשכלל את זה עוד ועוד עם פאנלים לשליטה בכל חדר עם מסך מגע וכו', אבל השאלה באמת היא מה התקציב לזה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #3 

כתבת: "עם אפשרות להחליף תחנות/ CD's בכל חדר", האם את רוצה לשמוע משהו שונה בכל חדר או את אותו הדבר בכל החדרים ?
ליאור

נירה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ליאור שלום,
לשאלת ההבהרה שלך, אני רוצה לשמוע אותה תחנה.מוסיקה בכל הבית אבל אם אפשרות לשנות את התחנה היחידה מכל חדר. כלומר, לאחר השינוי עדין לשמוע את אותה תחנה בכל הבית.
תודה, ומחכה לעזרה
נירה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

ואני מה? אויר? :?
About.me

נירה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

מרטין הי,
:wink: א. אתה אכן אויר אבל אויר חיוני לנשימה - אני ממש בורה בתחום ולכן מבקשת הסברים פשוטים להדיוטות. מחד אתה אומר לי שאני לא צריכה מספר מגברים ומיד, בשורה שלאחריה אתה אומר שאני צריכה מספר מגברים כמספר החדרים....
אשאל שנית את שאלתי: האם ניתן לחבר את כל הרמקולים המותקנים בכל החדרים למקור יחיד ורק לשלוט על עוצמת השמע בהם ובחירת התחנה (המשותפת לכולם ) מכל חדר.

נירה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

:? רציתי לציין כי אנחנו בשלב תיכנון מערכת השמע הביתי עבור בית בבניה - עדין לא הגיעו לקומה שלנו. כל שאלותי הן כדי שאוכל להבין ולהגדיר מה אנחנו למעשה צריכים ולהגיש תוכנית חשמל מתאימה. :idea:
לכן נודה על כל הכוונה.

למשל,
בחדר אמבטיה האם עדיף להתקין רמקול יחיד שהוא סטריאו או 2 רמקולים מונו?? הרי בחדר זה אנחנו לא יושבים במקום קבוע אלא נעים בין המקלחת לכיור וכו' ....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

היי נירה

רמקולים צריכים הגברה ללא קשר לכמה מקורות הם מחוברים.
ההגברה זה המנוע שלהם.
אם תחברי את כל הרמקולים במקביל למגבר יחיד, המגבר עלול להישרף...זה יהיה כמו לחבר למנוע קטן הרבה קרונות....

לגבי האמבטיה - עניתי.
אם תחברי רמקול אחד למקור שהוא סטריאו אז לאן תחברי לימין או לשמאל? ומה לגבי המידע של הערוץ השני?
יותר פשוט לחבר שניים...
About.me

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

אני חושבת שזה לא מעשי לחבר את כל הרמקולים במקביל ולו רק מהסיבה שכולם יפעלו בו זמנית ובאותו ווליום.

וזה אומר שאם תרצי להתקלח עם מוזיקה ובעלך ירצה לישון זה לא יעבוד טוב.

כלומר המינימום זה מגבר נפרד לכל חדר או מגבר אחד עם מספר ZONES עם שליטה על כל ZONE בנפרד.

על זה אפשר לחשוב על מערכת של שליטה מכל חדר.

אני חושבת ששווה לקפוץ לחנות של B&O בצפון דיזינגוף בת"א ולבקש הדגמה של מערכת הביולינק כדי להבין את העיקרון.

המערכת לא כל כך מתוחכמת כמו שהיא מעוצבת נהדר אבל מדגימה את העיקרון בצורה מצויינת.

לדוגמא רמקול מעוצב למשעי שכולל בתוכו מגבר ועינית IR, ברגע שהוא מחובר לביולינק את יכולה עם השלט של B&O לשלוט על המקור של מוסיקה (CD/DVD/TV/רדיו וכו..) ועל העוצמה שלה כמו כן ישנה אפשרות לשלוט על התאורה עם אותו שלט בעזרת דימר יעודי ועוד ועוד...

כמובן שיש עוד המון מערכות בסיגנון הזה מתקדמות יותר ומתקדמות פחות
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

נירה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

לגבי רמקול סטראו,
קיבלנו הצעה להתקין רמקול יחיד סטראו מסוג: RUSSOUND OB SOLO במרפסת .
לעומת זאת, באמבטיה - בה חשיבות הסאונד אינה גבוהה במיוחד, קיבלנו הצעה ל- 2 רמקולים .
ושאלתי: האם רמקול זה מספיק ואין צורך ב 2 רמקולים?
אני מניחה כי מעצם היות הרמקול סטריאו - מחברים אותו לשתי היציאות.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

המשפט "רמקול יחיד סטראו" לא יכול להיות קיים במציאות משום שסטראו זה שניים ואם זה אחד זה מונו.

לפי מה שראיתי בגוגל הרמקול הוא רמקול יחיד עם אלמט אחד.

כל הרעיון בסטראו זה שיש שני רמקולים שכל אחד מהם מקבל אות שמע נפרד משלו.

בעוד שבחיבור מונו יש רק אות שמע אחד.

על מנת להפוך אות סטראו למונו צריך "לחבר" את שני האותות לאות אחד.

לגבי כמות הרמקולים זה ברור שתמיד שניים ישמעו טוב יותר מאחד. אבל את צריכה להביא בחשבון את גודל החלל. לדוגמע בשירותים בגודל מטר על מטר מיותר לשים 2 רמקולים על מנת לשמוע מוזיקה בלבד, אבל אם יהיה שם מסך LCD שישמש לצפיה בסרטים ולראות TV אז 2 רמקולים יהיו נחוצים.

אם את בזמן הבניה. ואת לא רוצה להשקיע כרגע בשני רמקולים למקלחת ושני רמקולים למרפסת פשוט לעשות הכנה לשני רמקולים ובתחילה לנצל רק הכנה אחת, ואם בעתיד נרצי להוסיף עוד רמקול תצתרכי להשחיל כאבל ולא לחצוב בקיר.

אני חושבת שאת צריכה לדעת מה גודל החדרים ולחשוב מה תרצי לעשות בכל חדר, ותמיד בזמן הבניה עדיף לעשות הכנות גם לדברים שנראים "פרועים" ובזמן ההווה נראים יקרים ולא נחוצים בי בעתיד יהיה הרבה יותר קל להרים מכסה ולהשחיל כאבל בתעלה מאשר לחצוב בכל הבית.

והי חשוב, הנושא של בית חכם כל הזמן משתכלל ומתחדש ולא משנה איזה מערכת תבחרי לבסוף תמיד לראות קדימה ולדאוג שתהיה בנויה בצורה מודולרית ושניתנת לשיגרוג בצורה קלה.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

נירה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה לכל המתיחסים,
ככל שאני שומעת יותר,אני רואה כמה איני מבינה בתחום.
כנראה שאזדקק לעזרה ויעוץ בהבנה של הצעות שנקבל.
הבית הוא די גדול (כ- 200 מ"ר) ומשרת 2 אנשים המקשיבים לאותה מוסיקה.
אם הבנתי נכון, של מקום בו יותקן רמקול יחיד למעשה יקטין את איכות השמע כיוון ששני האותות יחוברו לאותו מקור.
ושוב תודה,
נירה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

היי נירה
יש לך סד"ג של תקציב שתכננתם להשקיע בפרוייקט הזה?
לפי זה נוכל לדעת אם יש מקום לייעוץ מקצועי או שתצטרכי "להסתפק" בנו... :wink:
About.me

נירה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

הי מרטין,
אין לנו סד"ג של תקציב כי אין לי מושג על עלויות הציוד אבל בכל זאת אנחנו מוכנים להשקיע במערכת שמע כ- 10 עד 15 אלף דולר לא כולל מערכות הוידאו (מסכי הקרנה וטלויזיות וכו').
האם אתה מכיר יועץ שניתן לסמוך עליו והוא לא קשור לרכישות של הציוד וההתקנות, כלומר אין לו אינטרס מסחרי?
ושוב, תודה

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”