היום התקינו לנו תשתית בזק + פרטנר ויש לנו ראוטר משולב מודם VDSL. הדגם הוא Actiontec C1000A, מניח שהוא מוכר כאן לחברי הפורום.
יש לנו בעיה מאוד מוזרה:
בתחילת השבוע ניסינו לחבר את הראוטר לקיר כי בזק כבר סיימו את הכנת התשתית שלהם מחוץ לדירה ובתוכה. זה לא עבד, נורת ה-DSL היבהבה ללא הפסקה ופרטנר אמרו בטלפון שכנראה יש בעיה בתשתית או בחיווט של השקעים בדירה ויגיע טכנאי שלהם לסדר את זה (וגם את הפרטנר טיוי שהזמנו).
אתמול הגיע הטכנאי של פרטנר ולאחר בדיקה אמר שאין בעיה בתשתית והבעיה היא בראוטר שלנו. הוא הוציא ראוטר שלו וחיבר ואכן נורת הDSL דולקת והאינטרנט מתחבר ללא בעיה. כשאני מחבר את הראוטר שלי לאותו השקע נורת הDSL מהבהבת והחיבור לא מתייצב ליותר מכמה שניות - פעם בכמה דקות אני רואה שהוא מצליח להתחבר ואחרי כמה שניות מתנתק. בסוף הוא השאיר לנו ראוטר חדש של פרטנר שאנחנו משכירים עד שנצליח לפתור את הבעיה הזאת, גם הוא עובד ללא בעיה.
בהתחלה חשבתי שהראוטר תקול אבל היום לקחתי את הראוטר לבדיקה ב-2 דירות אחרות בהן יש בזק + סלקום ובזק + 018 והוא עובד מעולה (DSL דולקת קבוע).
מצד שני גם אין בעיית תשתית כי 2 ראוטרים אחרים עובדים מעולה.
יש לכם איזושהי השערה למקור הבעיה? הדבר היחיד שאני מצליח לחשוב עליו הוא שהתשתית בדירה הנוכחית שונה בצורה כלשהי מהתשתית בדירה של ההורים שלי ובדירות אחרות והראוטר הזה לא יודע להתחבר אליה.
חשוב לציין שמדובר בדירה חדשה לגמרי (אנחנו הדיירים הראשונים) במגדל מגורים חדש כך שיכול להיות שהתשתיות פה חדשות / שונות (חווינו את זה גם עם המונה חשמל ששונה משמעותית מכל דירה אחרת שראיתי לפני).
נשמח לכל עזרה בנושא