האם לקנות/לבנות NAS?
אני מעוניין במחשב שישמש כשרת קבצים, גיבוי לענן של OneDrive, טורנטים ו-Plex.
הוא אמור להזרים קבצי וידאו בנפחים של מעל 30 גיגה לקובץ.
מאחר ויש לי דיסקים בגדלים שונים, רציתי לדעת עד כמה גמישות תהיה לי בשינוי מערך RAID ודומיו.
שאלת השאלות היא האם להשתמש במה שיש בבית או לקנות פתרון ייעודי.
מספר אפשרויות עם חומרה קיימת:
1. Asus EEE 1000HE - מעבד Atom 1.66 וזכרון 2 גיגה שלא ניתן להרחבה.
https://www.cnet.com/products/asus-eee-pc-1000he/specs/
דיסק פנימי של 160GB.
2. Intel SS4200E. ללא דיסקים כרגע.
https://www.cnet.com/products/intel-ent ... ies/specs/
3. מחשב שולחני עם מעבד i7, זכרון של 6 גיגה.
דיסקים בחיבור SATA:
1 טרה
2 דיסקים של 2 טרה
דיסק חיצוני בחיבור USB בנפח 1 טרה.
אני מכיר Windows וללא נסיון בלינוקס, אבל חשבתי על FreeNAS. גרסה 11 היא העדכנית. האם היא מומלצת?
דרישות המינימום, לפי האתר של החברה, הן 8 גיגה זכרון. דרישה כבדה מאוד בשיקולים.
מה דעתכם?
הוא אמור להזרים קבצי וידאו בנפחים של מעל 30 גיגה לקובץ.
מאחר ויש לי דיסקים בגדלים שונים, רציתי לדעת עד כמה גמישות תהיה לי בשינוי מערך RAID ודומיו.
שאלת השאלות היא האם להשתמש במה שיש בבית או לקנות פתרון ייעודי.
מספר אפשרויות עם חומרה קיימת:
1. Asus EEE 1000HE - מעבד Atom 1.66 וזכרון 2 גיגה שלא ניתן להרחבה.
https://www.cnet.com/products/asus-eee-pc-1000he/specs/
דיסק פנימי של 160GB.
2. Intel SS4200E. ללא דיסקים כרגע.
https://www.cnet.com/products/intel-ent ... ies/specs/
3. מחשב שולחני עם מעבד i7, זכרון של 6 גיגה.
דיסקים בחיבור SATA:
1 טרה
2 דיסקים של 2 טרה
דיסק חיצוני בחיבור USB בנפח 1 טרה.
אני מכיר Windows וללא נסיון בלינוקס, אבל חשבתי על FreeNAS. גרסה 11 היא העדכנית. האם היא מומלצת?
דרישות המינימום, לפי האתר של החברה, הן 8 גיגה זכרון. דרישה כבדה מאוד בשיקולים.
מה דעתכם?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא חושב שמשתלם להרכיב או לקנות NAS עבור 2-3 דיסקים.
בשלי יש 8, ומגרד לי לשדרג מערך שמורכב כרגע מ-6 דיסקים של 1.5 לאחד של 8 דיסקים של 6 או 8 טרה, אבל אני לא רואה את עצמי מוציא 6000 ש"ח רק על דיסקים.
אם יש לך מחשב שדלוק 24\7, פשוט תחבר את כוננים אליו ותגדיר אליהם שיתוף.
FreeNAS זה אחלה, אני משתמש בה כבר שנתיים וחצי. 8 גיגה ראם אולי מומלץ, אבל לא מחייב. בכל אופן NAS רציני דורש השקעה רצינית בחומרה לביצועים מיטביים.
בשלי יש 8, ומגרד לי לשדרג מערך שמורכב כרגע מ-6 דיסקים של 1.5 לאחד של 8 דיסקים של 6 או 8 טרה, אבל אני לא רואה את עצמי מוציא 6000 ש"ח רק על דיסקים.
אם יש לך מחשב שדלוק 24\7, פשוט תחבר את כוננים אליו ותגדיר אליהם שיתוף.
FreeNAS זה אחלה, אני משתמש בה כבר שנתיים וחצי. 8 גיגה ראם אולי מומלץ, אבל לא מחייב. בכל אופן NAS רציני דורש השקעה רצינית בחומרה לביצועים מיטביים.
1. אז למרות שיקולי צריכת החשמל (כמה כבר צורך מחשב?), כדאי להשתמש ב-PC ולהתקין בתוכו את כל הדיסקים ולא להשתמש ב-EEE או ב-NAS שמוגבל ל-4 דיסקים?
2. במידה וכבר אשתמש ב-PC, עדיף להשאר איתו על Windows 10 או להחליף ל-FreeNAS לאור כל השימושים הנוספים שאני מייעד לו? ואם כן, האם לגרסה האחרונה?
3. מה המשמעות שהחל מגרסה 8 FreeNAS נקנתה ע"י חברה מסחרית?
2. במידה וכבר אשתמש ב-PC, עדיף להשאר איתו על Windows 10 או להחליף ל-FreeNAS לאור כל השימושים הנוספים שאני מייעד לו? ואם כן, האם לגרסה האחרונה?
3. מה המשמעות שהחל מגרסה 8 FreeNAS נקנתה ע"י חברה מסחרית?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
1. מחשב מלא בדיסקים יכול לצרוך לא מעט. אני חושב ששלי צורך באיזור ה-100W. אם תחשב עלויות, תראה שעם 100W\H העלות ליום היא כמעט שקל וחצי.
אצלי ה-NAS משמש גם כאחסון + גיבוי, ולכן אני גם מוכן לספוג את העלות הנוספת.
2. FreeNAS זו לא מערכת הפעלה רגילה. אי אפשר להשתמש במחשב אם היא מותקנת עליו. לכן עדיף להשאר עם 10.
אני חושב שגם בוינדוס הזה יש כבר פיצ'רים מתקדמים למדי עבור "NAS קטן".
3. למען האמת, לא יודע, אף פעם לא בדקתי את העניין. אני על 9.5 ובינתיים לא משדרג כי החומרה שעליה היא רצה חלשה יחסית גם ככה.
אצלי ה-NAS משמש גם כאחסון + גיבוי, ולכן אני גם מוכן לספוג את העלות הנוספת.
2. FreeNAS זו לא מערכת הפעלה רגילה. אי אפשר להשתמש במחשב אם היא מותקנת עליו. לכן עדיף להשאר עם 10.
אני חושב שגם בוינדוס הזה יש כבר פיצ'רים מתקדמים למדי עבור "NAS קטן".
3. למען האמת, לא יודע, אף פעם לא בדקתי את העניין. אני על 9.5 ובינתיים לא משדרג כי החומרה שעליה היא רצה חלשה יחסית גם ככה.
אם המחשב המדובר משתמש ב-windows 10 :
אל תרכיב בשום פנים ואופן nas ...
windows 10 מכיל יכולות ניהול מטורפות ל-RAID מובנות במערכת עצמה!(אני אערוך את תגובה זו בהמשך היום ואפרט ...) לדעתי תבנה על בסיס המחשב הקיים ... אם מדובר בפחות מ-4 הרדיסקים לדעתי אפילו לא שווה להתחיל להתעסק ... (אלא אם כן אתה רוצה גם בשביל החוויה של בניית התשתית וכו׳ ואז תקח את כל מה שאמרתי ותזרוק לזבל כי לדעתי ההתעסקות בשביל הלמידה שווה את הכל במידה ויש את התקציב , מקסימום אחר כך תוכל למכור ) )
אל תרכיב בשום פנים ואופן nas ...
windows 10 מכיל יכולות ניהול מטורפות ל-RAID מובנות במערכת עצמה!(אני אערוך את תגובה זו בהמשך היום ואפרט ...) לדעתי תבנה על בסיס המחשב הקיים ... אם מדובר בפחות מ-4 הרדיסקים לדעתי אפילו לא שווה להתחיל להתעסק ... (אלא אם כן אתה רוצה גם בשביל החוויה של בניית התשתית וכו׳ ואז תקח את כל מה שאמרתי ותזרוק לזבל כי לדעתי ההתעסקות בשביל הלמידה שווה את הכל במידה ויש את התקציב , מקסימום אחר כך תוכל למכור ) )
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Shahar75
·
זה לא משנה על איזה מחשב תריץ אותה, היא תהפוך את המחשב ל-NAS. מה שאומר שהוא לא יהיה שמיש לשום מטרה אחרת.
·
זה לא משנה על איזה מחשב תריץ אותה, היא תהפוך את המחשב ל-NAS. מה שאומר שהוא לא יהיה שמיש לשום מטרה אחרת.
רק מוסיף לך ש-NAS קנוי יש לו כמה תכונות. מתוכם אם אתה רק מעוניין במקום איחסון לך על המחשב, אבל יכול להיות שאותך גם חשוב:
1. צריכת חשמל נמוכה
2. דלוק 24/7
3.יתרות נתונים למקרה שדיסק הולך לעולמו
4.רמת רעש נמוכה (שלא תשמע אפילו בלילות הכי שקטים)
אם כך, התוצאות הכי טובות רק אם NAS מהמדף (לפי ניסין עצמי)
1. צריכת חשמל נמוכה
2. דלוק 24/7
3.יתרות נתונים למקרה שדיסק הולך לעולמו
4.רמת רעש נמוכה (שלא תשמע אפילו בלילות הכי שקטים)
אם כך, התוצאות הכי טובות רק אם NAS מהמדף (לפי ניסין עצמי)