פטיפון ישן, שווה להשקיע בראש חדש?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
bv_beaver פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

לפני כשנה החלטתי להוציא מהמחסן פטיפון ישן של אבא שלי - Onkyo CP-1022a (לא יודע אם אומר לכם משהו).

הרצועה הייתה רקובה לגמרי, החלפתי אותה והחלפתי מחט (הראש הוא משהו בסגנון Audio Technica ATN3600, לא בטוח בוודאות) והוא נשמע סבבה.

כרגע משודך לרמקולים Bronze 2 של מוניטור אודיו (הדגם הישן), לצערי כרגע מוגברים עם רסיבר של Pioneer משהו די ישן אבל מהסדרות הגבוהות.

הפטיפון מחובר לכניסת Phono ברסיבר.

רציתי להשקיע עוד קצת ואולי להעלות רמה בסאונד וחשבתי לשדרג ראש אולי ל-Ortofon 2m Red.

השאלה היא - האם שווה את ההשקעה? האם כדאי להשקיע בפונו סטייג׳ קודם? להשקיע בכלל במגבר קודם? (ברור שזו לא אותה השקעה אבל שיפור גדול במעט כסף עדיף כמובן)

מה דעתכם?

תודה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

סביר להניח שהחלפת הראש למשהו טוב יותר תיתן לך שיפור (את האורטופון 2M Red אינני מכיר, אבל הוא אמור להיות טוב יותר מהאודיו-טכניקה הבסיסי).
לגבי המגבר / פונו סטייג' קשה לומר, כי ייתכן שברסיבר הישן הזה - שאתה אומר שהיה ברמה גבוהה בזמנו - יש גם פונו סטייג' ברמה גבוהה. במקרה כזה אין סיבה לעבור לפונו חיצוני.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #3 

שדרוג הראש הוא רעיון טוב, אבל ה- RED אולי נראה מרשים, אבל הוא לא שדרוג לשום דבר - הייתי נמנע ממנו.

הייתי גם נשאר מתחת לרף ה- 100$ ומחפש משהו כמו ה- Ortophon OM10, או ה- Audio Technica AT95

שמעתי גם דברים נפלאים על ה- Grado Black2 החדשה, אבל לא שמעתי אותה, ו- Grado ידועים בכך שהם לא מתאימים לכל אוזן (שלשי בהחלט כן - אני משתמש ב- Grado באופן קבוע).

הקישורים לא מהאתר הכי זול ברשת, כך שאפשר לחפש מחירים טובים יותר ב- Ebay וכאלו.

לגבי קדם מגבר, למה לא תחפש לשאול אחד, כדי לשמוע אם הוא משפר במשהו, לפני שתחליט?

bv_beaver פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה על התגובות!

באמת אחרי קצת חיפושים ראיתי שהרבה אנשים מאוד מאוכזבים מה-2m red...

אני אחשוב על הAT95 או הOM-10.

בנוסף, מצאתי בeBay AT120e חדש לגמרי ב99$... זה קצת מחשיד אבל המוכר קיבל ביקורות טובות.
השאלה אם כדאי ללכת על זה? הוא אמור להיות ברמה מעל ה-2m Red עם אופציה לשדרוג מחט בעתיד.

מה אומרים?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #5 

יש (הרבה) אנשים שאוהבים את הצליל של Audio Technica, ויש אנשים (כמוני) שפחות אוהבים. אם אתה חלק מהרוב - ה- 120E היא קניה נהדרת, בטח במחיר המדובר. זהו ראש שייצורו הופסק, והוחלף ב- VM530, מה שלא צריך להפריע לך, בעיקר בהתחשב בכך שהמחטים תואמות ולא צפוי מחסור מחטים מהסוג הזה בעתיד הנראה לעיין.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”