לפי מה מודדים איכות של כבל HDMI?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
idanseal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אני משפץ את החדר ובחדר יעבור כבל HDMI של בערך 7 מטר, ראיתי כל מיני כבלים, לדוגמא, ראיתי כבל של 35 רגל ב90$ וכבל ב170$, איך אני יודע מה האיכות?לפי איזה פרמטרים בודקים?
תודה מראש:)
עידן.

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

אל תתפשר אם הכבל במרחק כזה גדול תקנה רק מונסטר

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #3 

HDMI הוא כבל שמעביר סיגנל דיגיטלי (0 או 1). שלא כמו כבל אנלוגי שבו יש השפעה יותר נרחבת על הסיגנל מגורמים חיצוניים, אין לזה כמעט השפעה על סיגנל דיגיטלי. גם כבל ב10$ יעבוד כאן. אין שום סיבה להשקיע מאות דולרים בכבל שלא מוסיף לך שום דבר.

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אז יעני תאומר יצאתי מטומטם תאמין לי אני מנסה להבין בנושא אבל כל פעם אני רואה שאני לא יודע עדיין כלום חח כי אני הבנתי שאם הכבל קצר אז זה לא כל כך משנה ושאם הוא ארוך עדיף משהו איכותי

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

uknowmy כתב:אז יעני תאומר יצאתי מטומטם תאמין לי אני מנסה להבין בנושא אבל כל פעם אני רואה שאני לא יודע עדיין כלום חח כי אני הבנתי שאם הכבל קצר אז זה לא כל כך משנה ושאם הוא ארוך עדיף משהו איכותי
...
חס וחלילה לא התכוונתי להעליב.
אני רק אומר שיצרני כבלים כמו מונסטר לדוגמא אוהבים לפאר את הכבלים שלהם שלא לצורך. בכבל דיגיטלי מה שחשוב זה שה-0 וה-1 יגיעו לצד השני וכל הקשקושים מסביב על איכות הכבלים והחומרים מהם הכבלים מורכבים לא רלוונטיים.
בכבל אנלוגי להפרעות חיצוניות יש השפעה ישירה על הסיגנל - מה שזה אומר זה שהסיגנל שתקבל בצד השני יהיה שונה מהמקור ולכן חשוב שהכבל יהיה מבודד כמו שצריך והתנגדות החומרים לאורך הכבל לא תעוות אותו יותר מדי.
בכבל דיגיטלי ה-0 ו-1 שתקבל בצד השני עדיין יהיו אותם 0 ו-1. במקרה הכי קיצוני אולי תקבל אותם ברורים יותר או גדולים יותר או קטנים יותר, אבל הם עדיין יהיו אותם 0 ו-1.

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הבנתי אותך ולא העלבת אבל אני מרגיש טמבל חחח שנה אני מנסה ללמוד משהו על הנושאים האלה ועד עכשיו לא הבנתי הרבה חוץ מהבסיס שכמעט כל אחד שטיפה מתעניין יודע

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #7 

רק מונסטר קיים?

idanseal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

טוב לא כלכך הבנתי מה אתם רוצים ממני חוץ מקצת ויכוח אז הנה 2 הכבלים שאני מתלבט ביניהם:
הזול:
http://www.optimization-world.com/detai ... id/13.html
והיקר יותר של מונסטר:
http://www.amazon.com/MONSTER-CABLE-123 ... 32&sr=8-29

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לא, אבל יצרנים כמו מונסטר לא חסר.
אני לא אומר שכולם רמאים ושקרנים אבל כשיצרן מציע לך מוצר עם רשימת features מפוצצת שאיננה רלוונטית ואח"כ דורש מחיר מופרז לחלוטין על בסיס הרשימה הזאת, כדאי להזהר.
במקרה הספציפי ש-idanseal העלה לגבי HDMI ההפרשים בין brand כמו מונסטר לבין nobrand כמו monoprice למשל, הם כל כך גדולים שזה כבר מוגזם לחלוטין - וללא שום סיבה מלבד "פראיירים לא מתים".
אני זוכר שקראתי איפשהו על יצרן של כבלים דיגיטליים שסיפר שהם מייצרים את הכבלים שלהם בצורה ידנית, סיב-סיב, ולא התבייש לגבות 150$ למטר בגלל זה.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

idanseal כתב:טוב לא כלכך הבנתי מה אתם רוצים ממני חוץ מקצת ויכוח אז הנה 2 הכבלים שאני מתלבט ביניהם:
הזול:
http://www.optimization-world.com/detai ... id/13.html
והיקר יותר של מונסטר:
http://www.amazon.com/MONSTER-CABLE-123 ... 32&sr=8-29
...
שניהם נראים מוגזמים. נסה את זה:

http://www.monoprice.com/products/produ ... t=2&style=

ולמי שמעוניין, קצת חומר לקריאה:
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=38886

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אופס, מצטער... לא שמתי לב שהם לא שולחים לארץ.

Blue Jeans Cable מאוד ממולצים בAudioholics ו-AVS והסניף שלהם באנגליה שולחים גם לארץ.

http://www.bluejeanscable.com/store/dvi/index.htm

המחירים דומים למחירים של monoprice.

oded
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה #12 

אני יכול להעיד מניסיון אישי: אני משתמש בכבל HDMI של 10 מטר בלי שם והוא עושה את העבודה מצויין. התמונה מצויינת, ללא שום תופעה שעשויה להיות קשורה לאובדן מידע דיגיטלי. מחירו היה כ- 150 שקל.
שים לב שעל כבלים יקרים הרווח לחנות בדרך כלל גבוה מאוד - סיבה טובה לדחוף אותם ללקוח (לעומת מסכים למשל שם התחרות גדולה והרווח קטן)

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

dragonflyXXL כתב:
uknowmy כתב:אז יעני תאומר יצאתי מטומטם תאמין לי אני מנסה להבין בנושא אבל כל פעם אני רואה שאני לא יודע עדיין כלום חח כי אני הבנתי שאם הכבל קצר אז זה לא כל כך משנה ושאם הוא ארוך עדיף משהו איכותי
...
חס וחלילה לא התכוונתי להעליב.
אני רק אומר שיצרני כבלים כמו מונסטר לדוגמא אוהבים לפאר את הכבלים שלהם שלא לצורך. בכבל דיגיטלי מה שחשוב זה שה-0 וה-1 יגיעו לצד השני וכל הקשקושים מסביב על איכות הכבלים והחומרים מהם הכבלים מורכבים לא רלוונטיים.
בכבל אנלוגי להפרעות חיצוניות יש השפעה ישירה על הסיגנל - מה שזה אומר זה שהסיגנל שתקבל בצד השני יהיה שונה מהמקור ולכן חשוב שהכבל יהיה מבודד כמו שצריך והתנגדות החומרים לאורך הכבל לא תעוות אותו יותר מדי.
בכבל דיגיטלי ה-0 ו-1 שתקבל בצד השני עדיין יהיו אותם 0 ו-1. במקרה הכי קיצוני אולי תקבל אותם ברורים יותר או גדולים יותר או קטנים יותר, אבל הם עדיין יהיו אותם 0 ו-1.
...
הםםם לא מדויק.
ל"0" ול"1" דיגיטלי יש ספים בממתחים. כלומר סיגנל יחשב ל"1" מעל סף מסוים נאמר 2.5V ומתחת אל הסף הזה הסיגנל ייחשב כ"0"
כמה שהכבל יותר ארוך כמות השגיאות עשויה לגדול מה שיכול לגרום לdrops בסיגנל. מה שמוכר במערכות דיגיטליות כהקפאות תמונה או נפילת שמע טוטאלית. כבלים איכותיים יותר יהיו מסוככים יותר לרעשים חיצוניים אשר מפריעים לפיענוח נכון של סף הסיגנל. כך שאומנם המחירים באמת מופרזים לעיתים אבל לפעמים יש לזה הצדקה.
בכבלים הארוכים יותר הסיגנל נחלש לאורך הכבל מה שגורם לכמות השגיאות ול Drops אפשריים בסיגנל.
כמובן שיש תיקון שגיאות ועוד טכניקות להתגבר על הבעיות אבל עדיין חשוב להדגיש שזה לא רק "1" ו"0" וכל כבל יספיק. זה פשוט לא נכון.
מה שבאמת הרתיח אותי זה איזה מישהו שהתפאר בפני שקנה כבל אספקה איכותי למיקסר אודיו שלו. זה כבר גובל בטמטום.
Need more cowbell

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

כמובן שיש drops אבל לא במרחקים שאנחנו מדברים עליהם.
מעבר לעובדה ש-HDMI, לפחות על הנייר, אמור לעבוד בלי שום בעיה אפילו דרך נחושת, הוא תוכנן בצורה שתאפשר שימוש בכבלים ארוכים במיוחד (גם 50 מטר ויותר) בלי מגברים ו-extenders. לרשימת הfeatures המפוצצת שאוהבים להצמיד לכבלים האלה ברוב המקרים אין שום משמעות.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #15 

dragonflyXXL כתב:כמובן שיש drops אבל לא במרחקים שאנחנו מדברים עליהם.
מעבר לעובדה ש-HDMI, לפחות על הנייר, אמור לעבוד בלי שום בעיה אפילו דרך נחושת, הוא תוכנן בצורה שתאפשר שימוש בכבלים ארוכים במיוחד (גם 50 מטר ויותר) בלי מגברים ו-extenders. לרשימת הfeatures המפוצצת שאוהבים להצמיד לכבלים האלה ברוב המקרים אין שום משמעות.
...
יאפ, כנראה שבאמת אין. מסוג הדברים שפשוט צריך לשבת ולבדוק לבד ולא לסמוך על מה שכתוב בפרסומת
Need more cowbell

idanseal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

dragonflyXXL אני לא שולח לארץ אלא לאן ארבור(זה במישיגן) אז אין לי בעיה עם המשלוח,מה הדבר שאתה הכי ממליץ עליו?אגב, הכבל יעבור בחדר חדש מתחת לפרקט ככה שהוא חייב להיות אמין כי אם הוא מתקלקל אז אין לי מה לעשות וזה יהיה ממש ממש חבל

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אם ככה אז מונופרייס ממש מומצלים.
http://www.monoprice.com/products/produ ... t=2&style=
זה הכבל שהם מציעים ל- in-wall installation.

idanseal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

טוב תודה זה נראה לי אחלה כבל והוא גם זול, נראה לי שאותו אני אקנה אני אבדוק אותו עוד קצת אבל תודה רבה:-)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

כמו שאמרו, בעיקרון המידע הוא דיגיטלי ולכן או שזה יעבוד או שלא.
העיניין הוא שלא ניתן ממש לדעת מבעוד מועד (אלא עפ"י אולי ניסיון של אחרים).

לי, למשל, יש כבל של 15 מטר ללא שם והוא עובד פנטסטי, אבל כבר יצא לי לראות כבלים קצרים יותר ועם שם שלא עבדו טוב.

במה זה מתבטא?
שבקצבים/רזולוציות גבוהות מתחילים לראות נקודות ירוקות על התמונה.
אני הייתי קונה כבל ללא שם בחנות בארץ כשאני מסכם שאני יכול להחזיר את זה אם זה לא יעבוד טוב, אלא אם ה"סיכון" שבחיסכון מחו"ל לא גדול לך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

idanseal כתב:dragonflyXXL אני לא שולח לארץ אלא לאן ארבור(זה במישיגן) אז אין לי בעיה עם המשלוח,מה הדבר שאתה הכי ממליץ עליו?אגב, הכבל יעבור בחדר חדש מתחת לפרקט ככה שהוא חייב להיות אמין כי אם הוא מתקלקל אז אין לי מה לעשות וזה יהיה ממש ממש חבל
...
אל תעביר את הכאבל זרוק מתחת לפרקט אלא אך ורק בתוך תעלה / צינור כדי שאם חלילה הוא יהרס או תרצה לשדרג לא תצתרך לפרק את הפרקט

מחיר של צינור / תעלה הוא 10 שקלים למטר מקסימום ויחסוך הרבה כאב ראש
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”